durnynas

snake snake 3833
2011-04-14 15:04 snake
Apie kokį čia šveplą vedėją kalba sukasi? O Artūras Račas laidose anksčiau labai dalyvaudavo. Dabar sako nebeturįs tiek laiko. Vienu metu aš irgi dažnai lankydavausi racas.lt, ten galima puikiai su juo pačiu pabendrauti.
Individas Individas 8613
2011-04-14 15:06 Individas 2011-09-11 07-19
Ačiū Jonux už nuorodą.
Pralinksmino iki ašarų komentarai po straipsniu.
Atėjo pasisakyti net I. Šimonytė:
[quote:ca992df5ad]Labas vakaras,
Apgailestauju, kad Jus nuvyliau, bet ko nepasitaiko. Kai kažkokiu siūlymu pati tikiu, tai turiu susitaikyti su įvairiomis jo interpretacijomis, įskaitant ir tomis, kurios man nepalankios ar nemielos emociškai.
Visgi, diskusija apie mokesčius Lietuvoje ypač pasižymi keliais dalykais:
1)dažnai sprendimus norima “dizaininti” pagal asmenį (štai ir jūs krūvą žmonių pavardinote, būtinai garsiomis pavardėmis)
2) dažnai bandoma “teisybės siekti” ne toje vietoje ir ne tomis priemonėmis, kur yra tikra ar tariama problema.

Tantjemos, atribotai nuo bet kokių tikrų personų ar harajuki, yra atlygis už valdybos narių darbą valdyboje. Kuris nėra dividendai, kaip ten bebūtų, nes yra pajamos už veiklą. Įmonės išlaidos darbuotojų atlygiui, paslaugų pirkimui (santechniko-individualisto pajamos, gautos sutaisius įmonės varvančius kranus, taipogi apmokestinamos gerokai mažiau nei samdomo darbuotojo pajamos, o įmonės pelną neabejotinai mažina) ar valdybos nariams yra įmonės sąnaudos, kurios reikalingos pajamoms uždirbti. Juk nuo valdybos narių darbo įmonės pajamos priklauso ir tuo valdybos narys skiriasi nuo akcininko, gaunančio iš esmės pasyvias pajamas. Todėl ir sąnaudų pripažinimas šiuo atveju logiškas, nepaisant kokius blėnius apie kokias “lengvatas” rašo kokia maloni kontora, pardavinėjanti savo klientams “patarimus tuščioje vietoje”. Ir taip yra tiek finansinėje atskaitomybėje, tiek ir apskaičiuojant pelno mokesčius kitose šalyse, nepriklausomai nuo to, kiek plokšti, įstriži, progresyvūs ar kokie dar yra jų pajamų mokesčiai ar kokios yra tenykštės “sodros”.
Todėl nesuprantu, kuo čia dėtas pelno mokestis ir įstatymo pakeitimas, jeigu iš jūsų įrašo suprantu, kad jums atrodo netinkama, kad tantjemos neapmokestinamos sodros įmokomis bei . O gal, kad tas pavienis honoraras – yra? (iki galo taip ir nepavyko suprasti. matyt dundukizmas kaltas). O jeigu tantjemos būtų “apsodrinamos”, ar tada jau būtų nieko, kad sąnaudos atskaitomos? Didesnės sąnaudos, beje, nes kartu su sodra būtų atskaitomos :)… O jeigu įstatymas nebūtų pakeistas ir tantjemos nebūtų atskaitomos, bet ir “neapsodrinamos” tai efektyvi mokesčio našta (įvertinus ir įmonės sumokėtą pelno mokestį) būtų apie 28 procentus – vis tiek toli šaukia iki darbo pajamoms taikomų mokesčių. Tai net keista, kaip čia iki įstatymo pakeitimo nebuvo kilusi pagunda “dėti”.

Drįstu teigti, kad klausimas yra ne apie pelno mokestį. Žinoma, galima kažką apmokestinti per užpakalines duris vien todėl, kad per priekines nepavyko, bet tai yra kvailystė, kuri neužtikrina jokios teisybės ar teisingumo, daugiau kažkokią keistą iliuziją, kad kažkur kažkas kažką vistiek “pričiupo”.

Nemanau, kad kiekvienas žmogaus gautas litas yra absoliučiai vienodas ir todėl yra vertas absoliučiai vienodo apmokestinimo. Na, pajamų mokesčiu tai dar daugmaž, tačiau socialinio draudimo įmokos nėra tiesiog pajamų mokesčio “priekaba”, kaip kam tai juokingai beskambėtų, bet visgi tai – draudimo įmoka. Teko kiek girdėti apie mokesčius, bet tarkime “apsodrintų” dividendų ar kapitalo prieaugio pajamų – neteko daug kur regėti. Ir tantjemų apsodrinimo irgi nelabai užtikau, ypač turint mintyje, kad dažnai valdybų nariai būna net ne šalies rezidentai. Tai ir nieko nereiškia (visada galima sugalvoti savaip), ir šį bei tą reiškia, nes Vakarų pasaulis tantjemas išrado gerokai iki mūsų.

Nenoriu pasakyti, kad mokesčių sistema yra tobula ir teisinga. Toli nuo to ir kiekviena išlyga ir išimtis randa būdų kaip save ginti nuo apribojimo ar panaikinimo. Darbo pajamos ir joms prilygintos pajamos apmokestinamos gerokai labiau, nei pajamos, gautos pvz. verčiantis verslo liudijimo “aprobuota veikla”, kitos pajamų rūšys įvairiai išsidėčiusios skalėje tarp šių ekstremumų. Visgi manau, kad ta eklektika yra pagrindas diskutuoti ir ieškoti sprendimų, o ne pagrindas “dėti”.

Ir diskusijose reikėtų ginčytis ir susitarti, į ką objektas panašus, o ne kokia tą objektą gaunančio subjekto pavardė. Tada gal būtų lengviau ieškoti didesnio teisingumo.[/quote]

Beje,pasisakė:
#
Ingrida Šimonytė
Balandis 14, 2011 12:56 ryte
O kreipinys panaudotas "Labas vakaras"....
Nu bet tiek to, nesikabinėkim prie smulkmenų.
O čia atsakė Račas (net pats nebūčiau geriau sugalvojęs):

[quote:ca992df5ad]gerbiama ministre, ačiū už išsamų komentarą. Sutinku su Jumis, kad ta mano minėta įstatymo pataisa pakeitė nedaug – iš esmės sumažino tantjemų apmokestinimą 15 procentinių punktų. Taip pat sutinku, kad jei pataisos nebūtų, tai bendra mokestinė našta būtų mažesnė nei autorinių pajamų.

Tačiau būtent tai mane ir nervina: kai visiems kalbant apie solidarumą, “teisingus mokesčius”, lengvatų naikinimą, lygybę ir brolybę, būtinybę taupyti ir neišlaidauti, kažkuriai mažai visuomenės daliai (ir, beje, ne sunkiausiai besiverčiančiai) pavyksta tapti šiek tiek lygesnei nei visos kitos.

Šioje vietoje svarbus net ne skaičius, o pats požiūris. Jei rūpinamės vargšais valdybos nariais, kurių darbas labai labai naudingas ir vertingas Lietuvai ir dėl to dėl jų galima leisti įmonėms sumokėti šiek tiek mažiau mokesčių, tai gal kartu (proporciškai) pasirūpinkime ir kitais. Ne, ne žurnalistais, bet pavyzdžiui, greitosios pagalbos gydytojais, gaisrininkais, mokytojais. Ar Jų darbas ne mažiau svarbus, reikšmingas ir vertingas?

Sakote nelogiška kabinti socialinio draudimo mokesčio priekabą prie dividendų ar kapitalo prieaugio pajamų? Iš dalies gal sutikčiau. Bet paaiškinnkite man, kodėl tantjemos yra priskiriamos kapitalo pajamoms.

Sakote, socialinio draudimo mokestis yra draudimo įmoka? Atsiprašau, bet tikrai skamba labai juokingai, nes jei taip būtų, tai tikriausiai būčiau apsidraudęs kokius penkis kartus daugiau nei koks D.Mockus, pajamas pasiimantis per dividendus ir tantjemas. Ar tai reiškia, kad mano pensija bus penkis kartus didesnė nei jo? Ar aš gausiu penkis kartus didesnę bedarbio pašalpą, jei mane už tokius rašinius išmes iš darbo? O gal kartais mėnesį sirgęs ir gavęs išmoką galėsiu rabilitacijai nuvykti į Jamaiką? Taip būtų, jei tai būtų draudimas. Ta prasme, jei savo 250 tūkstančių, kurisuo iki šiol sumokėjau “Sodrai” būčiau mokėjęs “Lietuvos darudimui”, prieš tai apdraudęs savo kiekvieną pirštą 1 milijono suma.

Dar kas man patinka – kai kalbate apie tantjemas ir dividendus – tai “Vakarai” yra puikus pavyzdys ir nieko geriau sugalvoti negalime.

O kai kalba pasisukdvao apie progresinius pajamų mokesčius ar nekilnojamojo turto mokestį ar visų pajamų apmokestinimą, tai kažkodėl tampame išskirtiniai. Atsiranda vietos specifika, paaiškėja, kad “Vakarai” atsilikę, pasenę, o mes – labai modernūs. Tikriausiai taip ir yra.

Siūlote diskutuoti? Pastaruosius kokius penkerius metus tik tai ir darau. Ir visą laiką girdžiu, kad reikia diskutuoti.

Matau rezultatą: tantjemoms 15 proc., autorinėms pajamoms – 54,98.

Atleiskite, bet tokios diskusijos, tikrai kvepia dundukizmu.

Čia taikau ne Jums asmeniškai, nes tikrai labai Jus gerbiu.

Ir kartu turiu Jums vieną pasiūlymą – netapkite V.Valentinavičiumi.

Nuoširdžiai, su geriausiais linkėjimais.[/quote]

Čia dar pridėjo:

[quote:ca992df5ad]… ir dar žinote ką sugalvojau, gerbiama ministre.. Kadangi BNS yra šiek tiek pelninga bendrovė ir turi valdybą, pasiūlysiu jai išmokėti leistiną pelno dydį tantjemomis kuriam nors valdybos nariui. Ne todėl, kad jis labai gerai dirbo, o todėl, kad po to jis tas tantjemas tiesiog atiduotų man, o aš galėsiu tokiu pat dydžiu susimažinti savo talyginimą. Viskas bus teisėta ir sutaupysim nemažai lėšų. Laimės visi – ir akcininkai, ir aš asmeniškai.

Tiesa, šiek tiek mažiau gaus Lietuvos valstybės biudžetas, privalomojo sveikatos draudimo fondas ir “Sodra”.

Bet juk tai bus teisinga, ar ne. Nes taip yra Vakaruose.
[/quote]

Oj, negaliu, pralinksmino iki ašarų. smile smile smile
C
CoIop 3985
2011-04-14 15:07 CoIop 2011-09-11 07-19

Laceratia rašė: Ei žmonės, kodėl prisijungus iš savo banko prie įmonės EDS man nerodo 0791 formos? Nesakykit, kad tik direktorius gali ją pildyti.. smile


gal nerodo laikinai, dėl to, kad nuo gegužės 1 bus naujos jos versija ? ???
talys talys 3761
2011-04-14 15:09 talys 2011-09-11 07-19

Laceratia rašė: Ei žmonės, kodėl prisijungus iš savo banko prie įmonės EDS man nerodo 0791 formos? Nesakykit, kad tik direktorius gali ją pildyti.. smile


www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10127656
L
Laceratia 2262
2011-04-14 15:13 Laceratia 2011-09-11 07-19

talys rašė:

Laceratia rašė: Ei žmonės, kodėl prisijungus iš savo banko prie įmonės EDS man nerodo 0791 formos? Nesakykit, kad tik direktorius gali ją pildyti.. smile


www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10127656


A.. Tai čia tas pats galioja ir su 0791A, ane?
talys talys 3761
2011-04-14 15:23 talys
taip
juk rašo:

1.Tinkamai užpildyti pranešimo FR0791 formą ir (jeigu reikalinga) jos priedą FR0791A
S
Sandra_v 4581
2011-04-14 15:24 Sandra_v
Dienos sakinys
„Mūsų premjerą jau ne kartą teko pristabdyti, kad pensinio amžiaus neprailgintų daugiau negu gyvenimo trukmė Lietuvoje.”

Seimo opozicijos lyderis „darbietis” V.Gapšys po pasitarimo Vyriausybėje dėl „Sodros” reformos
C
CoIop 3985
2011-04-14 15:27 CoIop 2011-09-11 07-19

Sandra_v rašė: Dienos sakinys
„Mūsų premjerą jau ne kartą teko pristabdyti, kad pensinio amžiaus neprailgintų daugiau ............


ČIA METŲ SAKINYS :) smile smile smile bet teisingas :)
toks jau tas antikrizinis kubilo planas..... smile
Individas Individas 8613
2011-04-14 15:29 Individas 2011-09-11 07-19

Sandra_v rašė: Dienos sakinys
„Mūsų premjerą jau ne kartą teko pristabdyti, kad pensinio amžiaus neprailgintų daugiau negu gyvenimo trukmė Lietuvoje.”

Seimo opozicijos lyderis „darbietis” V.Gapšys po pasitarimo Vyriausybėje dėl „Sodros” reformos

Ot linksmuolis tas mūsų premjeras.
Sodra kaip laivas vaiduoklis plaukioja, jau senai turėjo nuskęsti, bet Kubilius su Šimonyte vis palaiko už ausų, kad tik datraukti iki sekančio kranto.
L
Laceratia 2262
2011-04-14 15:31 Laceratia 2011-09-11 07-19

talys rašė: taip
juk rašo:

1.Tinkamai užpildyti pranešimo FR0791 formą ir (jeigu reikalinga) jos priedą FR0791A


Dėkui, sorry už durną klausimą, jau visai smegenai neveikia smile
S
Sandra_v 4581
2011-04-14 15:31 Sandra_v 2011-09-11 07-19

individas rašė:

Sandra_v rašė: Dienos sakinys
„Mūsų premjerą jau ne kartą teko pristabdyti, kad pensinio amžiaus neprailgintų daugiau negu gyvenimo trukmė Lietuvoje.”

Seimo opozicijos lyderis „darbietis” V.Gapšys po pasitarimo Vyriausybėje dėl „Sodros” reformos

Ot linksmuolis tas mūsų premjeras.
Sodra kaip laivas vaiduoklis plaukioja, jau senai turėjo nuskęsti, bet Kubilius su Šimonyte vis palaiko už ausų, kad tik datraukti iki sekančio kranto.

plaukia laivas vaiduoklis su pensininkų šmėklom smile
C
CoIop 3985
2011-04-14 15:32 CoIop
Laceratiiją blaško pavasarinė saulutė :) kuri beveik stipriai šildo :)
Mane ir blaško :) smile
Individas Individas 8613
2011-04-14 15:34 Individas 2011-09-11 07-19
O čia siūlyčiau suklusti verslo liudijimų turėtojams:
[quote:a66812950d]Darbo pajamos ir joms prilygintos pajamos apmokestinamos gerokai labiau, nei pajamos, gautos pvz. verčiantis verslo liudijimo “aprobuota veikla”, kitos pajamų rūšys įvairiai išsidėčiusios skalėje tarp šių ekstremumų.[/quote]
Šimonytė jau mato, kad verslo liudijimai yra per mažai apmokestinti. smile
Nenustebčiau, jei metų pabaigoje įmokos sodrai stebuklingai išaugtu.
Atėjai susimokėti savo devynis, tik, pyst, jau devyniolika. smile
Individas Individas 8613
2011-04-14 15:37 Individas 2011-09-11 07-19

Sandra_v rašė:
plaukia laivas vaiduoklis su pensininkų šmėklom smile

O iš paskos plaukia tautiečiai:
-Priimkit, man jau 62. smile
snake snake 3833
2011-04-14 15:44 snake
Ir Maldeikienė vakar kaščiavosi. Ir ta nebesupranta kas vyksta: ar Lietuvos žmonėms nori padėti, ar isaugoti Sodrą kaip instituciją?

Man tai dabar juokingai pikta, kai sako, žmonės patys gali imti valdžią į rankas, rinkti tai ką nori ir t.t ir t.p....O žiūrėkit kas darosi: nu ir kas kad išrinkom vienus, o merais tampa visai kiti. Dėl lovio konservai su darbiečiais, tvarkiečiais "ženijasi". Ai, nebesinervinsiu...
Elste Elste 27294
2011-04-14 15:46 Elste 2011-09-11 07-19

snake rašė: Ir Maldeikienė vakar kaščiavosi. Ir ta nebesupranta kas vyksta: ar Lietuvos žmonėms nori padėti, ar isaugoti Sodrą kaip instituciją?

Man tai dabar juokingai pikta, kai sako, žmonės patys gali imti valdžią į rankas, rinkti tai ką nori ir t.t ir t.p....O žiūrėkit kas darosi: nu ir kas kad išrinkom vienus, o merais tampa visai kiti. Dėl lovio konservai su darbiečiais, tvarkiečiais "ženijasi". Ai, nebesinervinsiu...

tai jau čia seniai aišku, kad partijų požiūriai dzin, ar jie dešinieji, ar centriniai, ar kairieji, jų požiūris VIENAS ir VIENODAS - VALDŽIA smile
kitur va tik darbiečiai su koncervais ženijasi, o pas mumi paradoksas smile didžiausi priešai socialistai ir koncervatoriai susiženijo ir laimingi susiglaudę šypsosi rajoninio laikraščio fotografijoje smile sakau gi, noras vadovauti - bele ką suženis smile smile
snake snake 3833
2011-04-14 15:55 snake 2011-09-11 07-19
{Paklaustas, kodėl nusprendė jungtis su politine partija, kurios lyderis šiuo metu yra teisiamas ir kuriai pačiai, kaip juridiniam asmeniui, yra pateikti kaltinimai dėl finansinių nusikaltimų, buvęs generalinis prokuroras A.Paulauskas tvirtino tikintis nekaltumo prezumpcija, o tie inkriminuojami nusikaltimai, jei jie buvo, galėję būti ir tiesiog partijos klaidos.}

Čia citata iš kitų jungtuvių. Man labai patiko smile ...
Individas Individas 8613
2011-04-14 16:02 Individas
Nu bet kaip įdomu, avtorius pats kurdamas savo darbo vietą, dirbdamas be atostogų, negaudamas biuletenio sumoka 54,98 proc. mokesčių plius pirkdamas bet kokią prekę ar paslaugą dar 21 proc.
Visumoje gaunasi 75,98 proc......
Gaunasi kaip tame anekdote:
- Tak, vasilij ivanovič, kakajata xuj...ia palučiajetsa...
- Vot i ja gavariu- xuj...ia palučiajetsa, a Petka gavarit- nožnici... :))
DKate DKate 3341
2011-04-14 16:10 DKate
Ką čia daryti? Ir aš užsimaniau tapti valdybos nare, noriu tantjemų.
amadina22 amadina22 19757
2011-04-14 16:12 amadina22 2011-09-11 07-19

DKate rašė: Ką čia daryti? Ir aš užsimaniau tapti valdybos nare, noriu tantjemų.


Čia mėnesiukui įsidarbinkite.
verslas.delfi.lt/business/didziausia-alga-lietu...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui