KAM SUTEIKIAMA TEISĖ NUSTATYTI VYRIAUSIOJO BUHALTERIO ATLYGINIMĄ

Z
zaika 3663
2010-02-21 09:46 zaika
aš ne vyr buhalterė, bet įmonėj atlieku ne tik visą buhalterinį darbą, bet ir archyvuoju, atlieku administratorės funkcijas ir dabar gaunu minimumą, plius nesu tikra dėl ateities, nes, manau, įmonei ir taip bus batai, be to dirikas dairosi į buhalterinių paslaugų įmones, siūlančias paslaugas už 300 Lt (kaina man atrodo apgaulinga). ir dirbu, nesipriešinu, geriau nei darbo birža. tik vat ieškausi kito darbo, bent kažkiek didesniu atlyginimu. iš kitos pusės, jei visiems mažino, tai ir aš neišskirtinė
P
Panaikinta 4554
2010-02-21 09:47 Panaikinta
Mano nuomone, kiekvienas veiksmas turi būti pagrįstas ekonomiškai. taigi, jei įmonės vadovas pateikia siūlymą mažinti Du bet kuriam darbuotojui, kartu turėtų pateikti ir savo ekonominius paskaičiavimus, kodėl mažinamas DU, kokią ekonominę naudą mažinimas duos įmonei ir t.t.
Dabar gi visi mažinimai vyksta emocijų lygmenyje, niekuo nepagrįsti.
C
Colop 13606
2010-02-21 09:52 Colop 2011-09-11 06-39
tikrai ne visi mažinimai vyksta emocijų lygyje. yra vienetinių atvejų kur derybų keliu viskas labai gerai sutvarkoma :) ir taikiai :)
(arba čia tik aš taikus žmogus... :)
________
beje, labas Regvituk :)))



Regvita rašė:
Dabar gi visi mažinimai vyksta emocijų lygmenyje, niekuo nepagrįsti.
K
krutonas 287
2010-02-21 10:21 krutonas
iš jūsų pasisakymų supratau, kad netiksliai apibrėžiau situaciją. Taigi, vienas buhalterijos darbuotojas buvo atleistas, likau viena su tuo pačiu DU tik su didesne atsakomybe (vyr. buhalterės pareigos). Įmonė vidutinio didumo- didm. -mažm. prekyba, 4 padaliniai, importas-eskportas, paskolos, neturime administratorės( vyr. buhalteris- viskas viename). Kada dirbau 8 valandas seniai pamiršau, įstatymus studijuoju namuose dėl suprantamų priežasčių, kai tuo tarpu visi po darbo ilsisi. Taigi, atleidus vieną buhą, jau buvo sumažintas buhalterijos DU. Taigi, atėjo dar viena mažinimo banga- te ir tau, nesvarbu ką tu spėji ko nespėji. Tai va ir klausiu protingų žmonių nuomonės kaip pasielgti, ar visų buhalterių tokia dalia ar tik aš čia panikuoju. Šiuo metu man atrodo, kad tylėjimas- nesugebėjimas įrodyti savo kompetencijos.
Z
zaika 3663
2010-02-21 10:25 zaika
jeigu jums situacija dabartinėje darbo rinkoje nieko nesako, tai galit netylėt ir taip rodyt savo kompetenciją. aišku, kad nenormalu, kai su tokiu darbo krūviu mažinamos algos, bet ką gali padaryt? Labai priklauso nuo vadovo, jei jis supratingas ir protingas, tai protingai ir sprendimą priims, o jei tūpas, tai nepadės nei kompetencija, nei argumentai
K
krutonas 287
2010-02-21 10:37 krutonas 2011-09-11 06-39

Colop rašė: tikrai ne visi mažinimai vyksta emocijų lygyje. yra vienetinių atvejų kur derybų keliu viskas labai gerai sutvarkoma :) ir taikiai :)
(arba čia tik aš taikus žmogus... :)
________
beje, labas Regvituk :)))



Regvita rašė:
Dabar gi visi mažinimai vyksta emocijų lygmenyje, niekuo nepagrįsti.



Pasidalinkite patirtimi, kaip jums pavyko taikiai išspręsti, o gal ar čia tas atvejis, kad jūs taikai su viskuo sutikote- ir jums gerai ir darbdavys patenkintas
vovere vovere 25997
2010-02-21 12:34 vovere 2011-09-11 06-39

Regvita rašė: Mano nuomone, kiekvienas veiksmas turi būti pagrįstas ekonomiškai. taigi, jei įmonės vadovas pateikia siūlymą mažinti Du bet kuriam darbuotojui, kartu turėtų pateikti ir savo ekonominius paskaičiavimus, kodėl mažinamas DU, kokią ekonominę naudą mažinimas duos įmonei ir t.t.
Dabar gi visi mažinimai vyksta emocijų lygmenyje, niekuo nepagrįsti.

Regvita, net kai buvo ekonomikos pakilimas dauguma darbdavių nesicackino, o dabar juo labiau. net juokas paėmė, kaip įsivaizduoju savo buvusį darbdavį kaip jis man rodo ekonominius skaičiavimus. teoriškai tai būtų teisinga aišku, bet praktikoj ......
Byla Byla 12118
2010-02-21 12:46 Byla
O mane labiausiai siutina, kai darbdavys stengiasi išsaugoti savo "prestžą" ir neatleidžia dykinėjančių darbuotojų, bet atlyginimus mažina visiems vienodai. Tie kas dykinėjo ir toliau dykinėja, o tie kas dirbo ir toliau turi uždirbti atlyginimus aniems. Ir kaip galima buhalterio atlyginimą (vyr.buhalterio) susieti su gamybos darbų apimtimi ?
Loreta Loreta 28574
2010-02-21 12:56 Loreta 2011-09-11 06-39

Byla rašė: kaip galima buhalterio atlyginimą (vyr.buhalterio) susieti su gamybos darbų apimtimi ?

Labai paprastai. Jei tūpas vadovas sugeba suraityti įsakymą (nors dažniausiai ir tai jie ne patys daro, nes nesugeba), tai buhalteris drąsiai gali suraityti savo darbo aprašymą, ką aš, beje, ir žadu padaryti. Ir labai konkrečiai - minučių tikslumu, nepamirštant ir to, kiek laiko skiriama naujų nutarimų studijavimui ir konsultacijoms, kiek laiko skiriama derinimams su tiekėjais ar pirkėjais, kiek laiko skiriama ėjimui nusipirkti tonerio, kiek laiko skiriama kavos pertraukėlei nervams nuraminti ir t.t., ir pan. Prie viso to - plius mano pilkųjų ląstelių nusidėvėjimas ir jų renovacija. Plius mano asmeninis internetas, telefonas ir elektros energija, šildymas, degalai, slenksčio mynimas (na, čia tiems, kas dirba namuose),ko nekompensuoja joks darbdavys.
Pačios didžiausios darbo sąnaudos, be jokios abejonės - pasikeitimai mokesčių ir kitose srityse bei su tuo susijusi mano kompetencija.
Loreta Loreta 28574
2010-02-21 13:01 Loreta
Tiesa, prie viso to kaip priedą žadu pridėti sąrašą visų pasikeitusių norminių aktų per paskutiniuosius kalendorinius metus - tegul studijuoja ir šviečiasi žmogus. Bus su kuo pasidalinti nuomonėmis ir abejonėmis.
Byla Byla 12118
2010-02-21 13:06 Byla
Aš greičiausiai pasielgsiu analogiškai. Rytoj laikia susirinkimas iš pačio ryto. Temą numanau-mažinti dar atlyginimus.
Apie kavą : tie kas rūko, jiems per valandą leidžiama 15 minučių parūkyti smile . O ką daryti tiems kas nerūko ? Aš kavos tiek neišgersiu. Nusprogsiu.
K
krutonas 287
2010-02-21 13:07 krutonas 2011-09-11 06-39

Byla rašė: O mane labiausiai siutina, kai darbdavys stengiasi išsaugoti savo "prestžą" ir neatleidžia dykinėjančių darbuotojų, bet atlyginimus mažina visiems vienodai. Tie kas dykinėjo ir toliau dykinėja, o tie kas dirbo ir toliau turi uždirbti atlyginimus aniems. Ir kaip galima buhalterio atlyginimą (vyr.buhalterio) susieti su gamybos darbų apimtimi ?

Ir aš taip manau. Būti sumaniu direktoriumi irgi menas, gaila , bet ne visiems duota būti geru vadovu. Ir priiminėja sau kvailus sprendimus-kas veža tegu veža, kas vaidina kad dirba- irgi dirba. Nemąsto, kad pakeisti eilinį vadybininką paprasčiau nei vyr. buhą. Nesvarbu, kad dabar krizė ir buhai niekur nedings- AŠ UŽ TEISYBĘ. Tik kaip ją pasiekti smile
Loreta Loreta 28574
2010-02-21 13:09 Loreta 2011-09-11 06-39

Byla rašė: O ką daryti tiems kas nerūko ?

Yra tokių čiulpinukų pirkti cigaretės formos - įsikąsk ir sėdėk...
Byla Byla 12118
2010-02-21 13:11 Byla 2011-09-11 06-39

Loreta rašė:

Byla rašė: O ką daryti tiems kas nerūko ?

Yra tokių čiulpinukų pirkti cigaretės formos - įsikąsk ir sėdėk...
smile smile
Ačiū. Pralinksminote visai dienai. Reikės išbandyti.
C
Colop 13606
2010-02-21 13:14 Colop 2011-09-11 06-39
Dirbau daug laiko už minumumą. netgi labai daug laiko. niekada gavęs atlyginimą nepuldavau jo skaičiuoti prie darbdavio akių. tiesiog neskirdavau tam laiko.
Per eilę metų įrodžiau kas esu. įgavau pasitikėjimą. Kalbėdavausi daug apie darbo problemas ( nors kartais į mane būdavo nereaguojama).
Kai neapsikenčiau - susakiau viską, kad gyulėjo ant širdies, išaiškinau, kad aš kaip darbuotojas galiu ir nesidraskyti ir padaryti kaip liepiama , bet galiu ir padaryti dar geriau. Įgavau pasitikėjimą. Argumentuoti pasakymai davė kitokį kontaktą su direktoriumi. nebijojimas reikšti savo nuomonės, darbo organizavimo klausimai - ir davė man teigiamą rezultatą. Svarbiausia, parodyti , jog dirbi ne tik dėl pinigų. Tą darbdaviai matyt vertina.
Tiesa... esant krizei teko veržtis diržus visiems iš eilės. nenuliūdau. Sakau - mažinkite kiek reikia, tačiau duokite arba laisvą grafiką, arba mažiau darbų (4 d. per savaitę).
Rezultatas : supratau, kad esu vertinamas. Atlyginimas sumažėjo, darbų apimtis sumažėjo , darbo laikas sumažėjo.

Nesiremiu į pinigus vien. Svarbiausia , kad turiu darbą, galimybę dirbti dar ir antraeilėse pareigose, suprantantį direktorių. nežinau kodėl, bet kuo jaunesnis "direktorius" tuo mažiau ir supranta ir tuo mažiau nori klausytis ir kažką aiškintis...
Man matyt pasisekė... viską išklauso, pataria, randa gerų sprendimo būdų .... :)

Kartais tenka padirbėti ir naktį... įvertindamas galimybę, kad dar neesu atleistas - dirbu ir naktį kai reikia :)
tiesa... krizei atėjus naujų darbų labai prisidėjo... :((( nes visų darbai buvo optimizuoti.... tačiau mano netylėjimas ir pasakymas STOP, nekraukite daugiau, jau nepavešiu - o jei vešiu - tai bus daug klaidų - davė norimą rezultatą.
Tai nėra manau labai sudėtinga. Reikia tik nebijoti bendrauti ir akyti apie įmonės darbo specifiką (bet ne kaip apie savo problemas)...
Aišku... jei vadovas nieko negirdi ir nori net ir iš ššš išspausti skystima - tada situacija labai sudėtinga.
Pagal Jūsų aprašymą - Jums ryškiai per daug kraunama darbų. Pakalbėkite su vadovu. ne apie atlyginimą, o apie ateitį, kaip jis įsivaizduoja tolimesnį Jūsų darbą, darbo našumą.


[quote="krutonas"]

"Colop" rašė: tikrai ne visi mažinimai vyksta emocijų lygyje. yra vienetinių atvejų kur derybų keliu viskas labai gerai sutvarkoma :) ir taikiai :)
(arba čia tik aš taikus žmogus... :)
[quote:2f9a53041c]
Pasidalinkite patirtimi, kaip jums pavyko taikiai išspręsti, o gal ar čia tas atvejis, kad jūs taikai su viskuo sutikote- ir jums gerai ir darbdavys patenkintas
volgadon volgadon 4395
2010-02-21 13:17 volgadon
Na, surašysit, ir kas iš to? Pakalbėsit susirinkime apie rūkymo žalą ir kas? Rūkyt mes, ar daugiau kavos pradės gerti? Gal aš visai tupa, ar ko tai nedamatau, bet tų pokalbių ir rašymų prasmės neįžvelgiu.Vienas iš dviejų arba akinių reikia, arba smegenys skystos.
K
krutonas 287
2010-02-21 13:20 krutonas 2011-09-11 06-39

Loreta rašė:

Byla rašė: kaip galima buhalterio atlyginimą (vyr.buhalterio) susieti su gamybos darbų apimtimi ?

Labai paprastai. Jei tūpas vadovas sugeba suraityti įsakymą (nors dažniausiai ir tai jie ne patys daro, nes nesugeba), tai buhalteris drąsiai gali suraityti savo darbo aprašymą, ką aš, beje, ir žadu padaryti. Ir labai konkrečiai - minučių tikslumu, nepamirštant ir to, kiek laiko skiriama naujų nutarimų studijavimui ir konsultacijoms, kiek laiko skiriama derinimams su tiekėjais ar pirkėjais, kiek laiko skiriama ėjimui nusipirkti tonerio, kiek laiko skiriama kavos pertraukėlei nervams nuraminti ir t.t., ir pan. Prie viso to - plius mano pilkųjų ląstelių nusidėvėjimas ir jų renovacija. Plius mano asmeninis internetas, telefonas ir elektros energija, šildymas, degalai, slenksčio mynimas (na, čia tiems, kas dirba namuose),ko nekompensuoja joks darbdavys.
Pačios didžiausios darbo sąnaudos, be jokios abejonės - pasikeitimai mokesčių ir kitose srityse bei su tuo susijusi mano kompetencija.

Loreta, aš tą padariau žodžiu, jis palingavo galva ir dėjosi supratęs ką noriu pasakyti- bet tipo tokia situacija ir nieko čia nepakeisi. Tuomet pasiūliau visiems darbuotojams aprašyti savo darbų apimtis ir aptarti susirinkime. Pasitikslinau, ar aš kaip buhalterė turiu žinoti kas ką veikia, nes viena nebepatempiu, gal kažkiek perskirstysim darbus. Va tada jis sukluso, ir pasibėdavojo- kas ir bus, jei visi abejingai žiūrės. Tipo tu gera ir toliau būk gera. Loreta papasakokit jei jums pavyks nors ką pasiekti.
volgadon volgadon 4395
2010-02-21 13:21 volgadon
"Svarbiausia, parodyti , jog dirbi ne tik dėl pinigų. Tą darbdaviai matyt vertina. "
Na ir naivūs tie darbdaviai, kurie galvoja, kad dirbama ne tik dėl pinigų.Ar tokių būna?
Tik nebūkit Motrosovai, nesimėtykit ant ambrazūrų.Paminklo niekas nepastatys.
C
Colop 13606
2010-02-21 13:24 Colop 2011-09-11 06-39
ne naivūs... tiesiog kai pokalbis darbe būna vien pinigais paremtas - juos dar labiau tik supykdo. kai pradedi sakyti apie darbo našumą, nuostolius, tikslingesnį darbo paskirstymą dar darbuotojų , pasidalinimą kai kuriais darbais - leidžiančiu optimizuoti veiklą - tada jų klausa atsiranda. aišku.... ne visų :(
Bet aš apie visus savo darbdavius galiu atsiliepti tik labai gerai :)



volgadon rašė: "Svarbiausia, parodyti , jog dirbi ne tik dėl pinigų. Tą darbdaviai matyt vertina. "
Na ir naivūs tie darbdaviai, kurie galvoja, kad dirbama ne tik dėl pinigų.Ar tokių būna?
Byla Byla 12118
2010-02-21 13:24 Byla
............
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui