VIDAUS KONTROLĖS SISTEMA

W
wwind 1616
2012-09-06 10:14 wwind

artas71 rašė:
Tik labai mažiukuose ir su kokiomis fizinių paslaugų ( vyžų pynimo, griovų kasimo) .
(...)


Doveriaj, no proveriaj?
Jaučiuos labai laiminga, kad bepinant vyžas neteko susidurti (dirbti) su nesąžiningais bendradarbiais smile

Jei rimtai, man patiko Hansa, Navision (dabar dirbu su Agnum) programos dėl to, kad jose taisyti operacijų (duomenų) belekas negali. Programon įvesta operacija juk irgi viena iš sudėtinių kontrolės dalių.
Byla Byla 12118
2012-09-06 10:21 Byla

rašė: dabar dirbu su Agnum
Ir aš dirbu su ta pačia. Ir niekada nesu garantuota kad kas nors neprikiš nagų ir nepridirbs ko nors sistemoje. Nes prisijungimo kodus turi žinoti "visa komanda". O jei atsisės prie mano kompo ir pridirbs, tai kaip aš įrodysiu, kad tą padariau ne aš ? Teisybė, kad nereikia dirbti pas ligonius.
Byla Byla 12118
2012-09-06 10:31 Byla

IRUTE78 rašė:

Byla rašė:
Kad ir kaip mums nepatinka-o gal patinka vienas iš didžiausių darbdavių, deja, rinkoje jis gerai atrodo. www.visasverslas.lt/portal/categories/53/1/0/1/art...


Gal čia tik reklama, ar koks užsakyminis straipsniukas, neaišku, kas tyrimo respondentai. Ir ar jų pakankamai ?

Panašu kad užsakomasis... smile
KJurate KJurate 6546
2012-09-06 11:01 KJurate
Teko dirbti įmonėje, kur buvi griežta darbo laiko apskaita 15 min. tikslumu savo darbus reikėjo priskirti kinkrečiam projektui už neprojektinį laiką Lt neskiriama.... iškilo dilema kur prisklirti darbo laiko apskaitos laiką, nes privalėjome pteikti informaciją už darbo dieną iki darbo dienos pabaigos- t.y. darbo metu, bet to laiko apie 15-20 min. niekur priskirti negalėjom :) žodžiu kontrolinis mechanizmas buvo per didelis- burbulas sprogo - įmonės nebėra :(
p.s. už viršvalandžius atsiskaityti reikėjo, bet DU tai neįtakojo smile
I
IRUTE78 2552
2012-09-06 13:59 IRUTE78 2012-09-06 14-06
Byla rašė: [/quote]
Vienoje įmonėje vadovas buvo įpratęs taikyti "dvigubos" kontrolės sistemą. Maža to, sudėliojo visur kameras, kad sektų kiekvieną žingsnį.... Deja, iš to gavosi didelis šnipštas. Perlenkta lazda. Visiškas nepasitikėjimas samdomais darbuotojais, padarė meškos paslaugą.
[/quote]

Kameros labai geras dalykas, galima visada pamatyti, kas vyksta, pas buvo ir kieme, visur įdėtos, atsitikus įvykiui, buvo galima pasižiūrėt. Gerai ir darbuotojų pc naudojimo stebėjimas, kas ką per dieną veikia darbo metu, užtikrina našesnį darbą, arba darbuotojai patys pateikia ataskaitą dienos darbų, padeda geriau planuoti darbo laiką.
Dabar tokie laikai, labai daug reikia investuoti, pasitikėjimas mažas, pvz.: kuro sunaudojimo kontrolė, labai daug įmonės investuoja į tai, sumontuoja bakuose kuro matuokles, pajungia įvairias sistemas.
holdingas holdingas 6996
2012-09-06 14:17 holdingas
Aišku, kad visa tai baikos. Gryna teorija, kurios internete bei knygose pilna. Praktikoj gi kitaip - ką sugebi pasamdyti, tą ir samdai, kadangi normalesni specialistai seniausiai užsienyje. O ką, kaip vienas kolegų sakė, paimsi iš "genučių"? Nors tu kiek nori tų kamerų statyt - ji kaip vedė pinigus į sandėlio sąskaitą, taip ir toliau veda.
I
IRUTE78 2552
2012-09-06 14:25 IRUTE78
Diskusija apie vidaus kontrolę įmonėje, jos elementus, pritaikymą ir naudą skirtingo pobūdžio, dydžio įmonėse, vidaus kontrolės poveikis veiklos rezultatams, ... . Sintaksinį šlamštą geriau netaikyti :)
holdingas holdingas 6996
2012-09-06 14:29 holdingas
Aha, tadu davaj kiekvienas cituoti po kokį gabalą ir kokio mokslinio straipsnio. O kas? Gi tik protingesni būsim, ne kitaip.
I
IRUTE78 2552
2012-09-07 00:11 IRUTE78
Kaip įmonės stengiasi dėl darbuotojų.
www.pwc.com/lt/lt/about/community/index.jhtml
Įsipareigojimai darbuotojams
Darbuotojai yra vertingiausias PricewaterhouseCoopers turtas, todėl viena iš pagrindinių įmonės socialinės atsakomybės strategijos tematinių sričių – dialogas tarp darbdavio ir darbuotojų, gerų darbo sąlygų bei palankios atmosferos kolektyve užtikrinimas, darbuotojų motyvacijos stiprinimas ir gerovės programų tobulinimas.
2009 m. PricewaterhouseCoopers prisijungė prie iniciatyvos „Šeimos popietė darbe”, skatinančios kurti šeimynišką atmosferą darbo vietoje.
Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimuose PricewaterhouseCoopers buvo paskelbta „Metų darboviete 2007". Apdovanojimą įmonė gavo už aukštus socialinius standartus darbuotojams ir patrauklias darbo vietas.
Už sugebėjimą pasirengti ekonominei krizei, greitą reagavimą į iššūkius ir darbuotojų iniciatyvą PricewaterhouseCoopers apdovanota „Metų darbovietės 2009“ prizu.
Daugiau informacijos apie PwC socialinę atsakomybę galima rasti tarptautiniame puslapyje.
I
IRUTE78 2552
2012-09-07 00:35 IRUTE78
Ši taip pat labai kruopščiai apsibrėžusi savo tikslus, vertybes, principus, kokios siekia darbinės aplinkos
www.sac.lt/lt/apie-mus/vertybes-ir-darbo-principai/
,,Vertybės ir darbo principai
Įmonių savininkų, investuotojų, verslo dalyvių interesų apsauga, išsaugant nepriklausomumą, patikimumą ir vertingo verslo partnerio statusą.
Vertybės
Profesionalumas - laikomės aukščiausių profesionalumo kriterijų. Profesinės žinios ir nuolatinis jų gilinimas yra kasdienio mūsų darbo dalis.
Konfidencialumas - viena svarbiausių prielaidų, skatinančių kliento pasitikėjimą, kuris savo ruožtu tampa sėkmingo bendradarbiavimo garantu.
Atsakomybė ir sąžiningumas - vykdome visus prisiimtus įsipareigojimus.
Lojalumas - esame tikri, kad ilgalaikis bendradarbiavimas užtikrina efektyvią ir rezultatyvią mūsų ir mūsų klientų veiklą.
Pagarba - gerbiame savo kolegas bei klientus, vertiname jų profesionalumą, savo srities išmanymą ir tikime, kad pagarba ir abipusis supratimas, gilinimasis į kolegų bei klientų poreikius - pagrindinės sėkmingo bendravimo ir bendradarbiavimo sąlygos.
Komandos dvasia - vienybė, geranoriška tarpusavio pagalba.
Kūrybiškumas ir lankstumas - savo veiklą grindžiame ne vien standartiniais sprendimais. Kiekvienas sprendimas savaip unikalus, sukurtas atsižvelgiant į konkrečią situaciją ir savitus kliento poreikius bei interesus. Ieškome novatoriškų, efektyviausių sprendimų. Renkamės ne tiesiausią, bet racionaliausią kelią.
Darbo principai
- Glaudus bendradarbiavimas su klientu, užtikrinantis efektyvų užduočių vykdymą ir maksimalų poreikių tenkinimą.
- Nuolatinis darbo užduočių planavimas, leidžiantis optimaliai balansuoti laiką ir kaštus.
- Darbuotojų profesinis ugdymas, orientuotas į aukštų etikos standartų siekimą, profesionalumą ir atvirumą naujovėms.
- Bendradarbiavimo patirtimi ir komandiniu darbu paremtas naujausios informacijos naudojimas.''
1 2012-09-07 09:03 Kristiana__
IRUTE78, man keista, kad įmonės turi dar ir tokius siekius, vertybes, principus su savo darbuotojais apsirašyti. Ir dar viešai. Ar tai ne savaime suprantamas dalykas? Ar tai ne nuo įmonės vadovo priklauso? Ar to negalima išspręsti pokalbių būdu... Ar kitos įmonės, kurios to nedeklaruoja viešai, vadinasi būtinai engia darbuotojus, neturi jokių vertybių ir joms nerūpi maloni darbinė aplinka? Ar tikrai tos įmonės, kurios tą deklaruoją viešai, išlaiko tuos principus, tas vertybes? Kas žino, kas darosi jų viduje? Briedas man čia totalus tas, atsiprašau, rėkimas "O, žiūrėkite, kokie mes šaunūs".
I
IRUTE78 2552
2012-09-07 09:25 IRUTE78 2012-09-07 10-51
Ne visi supranta, toli dar ne visi ... Deklaravimas viešai, taip pat veikia, ir kitus skatina, ir yra informacija, kuri charakterizuoja, o, kad neaišku kiek ten pritaikoma, tai vėl klausimas.
W
wwind 1616
2012-09-07 10:42 wwind

Kristiana__ rašė:
(..)man keista, kad įmonės turi dar ir tokius siekius, vertybes, principus su savo darbuotojais apsirašyti. Ir dar viešai. Ar tai ne savaime suprantamas dalykas? Ar tai ne nuo įmonės vadovo priklauso? Ar to negalima išspręsti pokalbių būdu... Ar kitos įmonės, kurios to nedeklaruoja viešai, vadinasi būtinai engia darbuotojus, neturi jokių vertybių ir joms nerūpi maloni darbinė aplinka? Ar tikrai tos įmonės, kurios tą deklaruoją viešai, išlaiko tuos principus, tas vertybes? Kas žino, kas darosi jų viduje? Briedas man čia totalus tas, atsiprašau, rėkimas "O, žiūrėkite, kokie mes šaunūs".


Šiaip tai labai sveika, kai darbuotojų (ne žemiausio lygio) raštiškai (galima ir anonimiškai) paklausia apie įmonės viziją, darbinę aplinką, apie darbuotojo pageidavimus darbui, kolegoms, vadovams.
Visų pirma pačiam darbuotojui, kad susivoktų jog darbas ne vien tik prievolė pragyvenimui užsidirbti.
Antra, ir vadovams, kad iš savo aukštybių geriau matytų smile
2012-09-07 12:17 Kristiana__
Labiausiai veikia ir skatina, deja, ne deklaravimas viešai, o žmonių atsiliepimai.


IRUTE78 rašė:
Ne visi supranta, toli dar ne visi ... Deklaravimas viešai, taip pat veikia, ir kitus skatina, ir yra informacija, kuri charakterizuoja, o, kad neaišku kiek ten pritaikoma, tai vėl klausimas.

2012-09-07 12:30 Kristiana__
smile smile smile
Net nžnau nuo ko pradėt komentuot smile
Briedas totalus.

rašė: apie darbuotojo pageidavimus darbui, kolegoms, vadovams.
Jo... Ieškau darbo ir dar atsinešu pageidavimų knygą smile O dirbančiųjų rate - žinau tokią įmonę, kur to siekiama smile Direktorė, su tokiais siekiais, labiau tinka į vaikų darželį auklėtoja dirbti, o ne kolektyvui vadovauti. Be to, viskas panaudojama prieš kolektyvą ir intrigoms, prilygstančioms Meksikiečių serialą.


rašė: Visų pirma pačiam darbuotojui, kad susivoktų jog darbas ne vien tik prievolė pragyvenimui užsidirbti.
Tai, jeigu jau tokie nuostabūs darbdaviai su aprašymu savo įmonės, tai tegul įrašo sakinuką "Leidžiam į gyvenimo motyvacijos kursus" ar pan.


rašė: ir vadovams, kad iš savo aukštybių geriau matytų
Nežinau net ką parašyti... Juokinga.


wwind rašė: Šiaip tai labai sveika, kai darbuotojų (ne žemiausio lygio) raštiškai (galima ir anonimiškai) paklausia apie įmonės viziją, darbinę aplinką, apie darbuotojo pageidavimus darbui, kolegoms, vadovams.
Visų pirma pačiam darbuotojui, kad susivoktų jog darbas ne vien tik prievolė pragyvenimui užsidirbti.
Antra, ir vadovams, kad iš savo aukštybių geriau matytų smile

I
IRUTE78 2552
2012-09-07 12:35 IRUTE78
Svarbu, kad susiformuoja, savo tiklsus, siekius, ko nori, ko nori iš darbuotojų, iš įmonės. O darbuotojai, turi žinoti, ir bendrai siekti tikslo, tai atsakomybė tiek darbdaviui, tiek darbuotojams.
2012-09-07 12:37 Kristiana__
O be tų apsirašymų nežino?


IRUTE78 rašė:
Svarbu, kad susiformuoja, savo tiklsus, siekius, ko nori, ko nori iš darbuotojų, iš įmonės. O darbuotojai, turi žinoti, ir bendrai siekti tikslo, tai atsakomybė tiek darbdaviui, tiek darbuotojams.

I
IRUTE78 2552
1 2012-09-07 12:39 IRUTE78
Tai elementaru, ... , kiekvienas save gerbiantis žmogus turėtų žinoti, ir aprašų nereikia, gal ?
2012-09-07 13:06 Voveruska01
Kalbant apie vidaus kontrolės sistemą, tai ji nėra tas viešas gražių tikslų ir misijų deklaravimas. Pas mus taip pat tam tikra vidaus kontrolė egzistuoja. Žinoma, neturime kažkokio vidaus auditoriaus, nes ne bankas ir ne gamykla esam, bet tokie dalykai, kaip atsakomybės paskirstymas yra reikalingi ir netgi sakyčiau privalomi. Kaip pvz. pavedimų patvirtinimas banke, arba priskyrimas sąnaudoms -tai tikrai turėtų būti ne 1 žmogaus atsakomybė.
W
wwind 1616
2012-09-07 13:31 wwind

Kristiana__ rašė:
(...) Jo... Ieškau darbo ir dar atsinešu pageidavimų knygą smile O dirbančiųjų rate - žinau tokią įmonę, kur to siekiama smile Direktorė, su tokiais siekiais, labiau tinka į vaikų darželį auklėtoja dirbti, o ne kolektyvui vadovauti. Be to, viskas panaudojama prieš kolektyvą ir intrigoms, prilygstančioms Meksikiečių serialą.


Apgailestauju, kad Tamstai tik su kalėm intrigantėm teko dirbti smile
Aš gimiau po laimingesne žvaigžde - vadovai nebuvo žemažiūriai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui