kompiuteris

C
Colop 13606
2010-03-23 13:35 Colop 2011-09-11 06-42
tas netinka... nes ištrynus kelis žodžius tekstas nepersislenka... :(
Na gal reikės su Merge Cells ieškoti išeities.... nors tas netinka nes sakinys sudarytas iš įvairiausių formulių, skaičiavimų ir .t.t.t :)
Bet dėkui už patarimus :) Vis kažkiek užtikrintai jausiuosi :)


vovere rašė: jei darai lentelę, tai darydamas rėmelį paimk du langelius. jei supratai.
vovere vovere 25997
2010-03-23 13:37 vovere
ar tu nori kad tekstas būtų per vidurį?
L
Linda6 11854
2010-03-25 12:39 Linda6
Kas per bėda gali būti , jei excel faile baigus dirbti, iššoka langelis ir rašo :

Your changes could not be saved to "baras xls' because of a sharing violation.Try saving to a different file.

Paspaudus yes:
The file you are trying to open , A45B5100,is in different format than specified format than specified by the file extension.Verify that the file is not corrupted and is from a trusted source before opening the file.Do you want to open the file now.

Ir kuria naują naują tokį pat failą, bet jau su visais pakeitimais.
Gal čia koks virusas?
Programa Kaspersky internet security 2010
smile
C
Colop 13606
2010-03-25 13:14 Colop
Linda6,
Pabandykite susikurti naują failą ir visus duomenis iš seno failo persinešti į naują.
naujame faile dirbkite su senais duomenimis - galbūt tada neišoktų tas erroras ?
Nes man toks įspūdis, kad būtent su pačiu failu kažkas negerai.
O nauji failai veikia visi be problemų ?
na visi kiti naujai sukurti failai... :)
L
Linda6 11854
2010-03-25 13:16 Linda6
visi failai kuriasi kaip archyvai, kiek atidarai, tiek naujų , jei nori darbą išsaugoti.Gal čia virusas koks ...
C
Colop 13606
2010-03-25 13:18 Colop 2011-09-11 06-42

Linda6 rašė: visi failai kuriasi kaip archyvai, kiek atidarai, tiek naujų , jei nori darbą išsaugoti.Gal čia virusas koks ...


smile smile smile nesuprantama dėl ko... bet nemanau, kad čia tik virusas kaltas ....
L
Linda6 11854
2010-03-25 13:33 Linda6
VALIOOOOOOOOO....susitaisiau..... smile smile smile smile smile
C
Colop 13606
2010-03-25 22:53 Colop 2011-09-11 06-42
Kaip susitaisei ? susikurėi naujjus failus ar perkrovei kompą ? :)


Linda6 rašė: VALIOOOOOOOOO....susitaisiau..... smile smile smile smile smile
C
Colop 13606
2010-03-27 20:43 Colop 2011-09-11 06-43
Apie kompiuterines laikmenas... :)

Uždrausti kopijuoti ar mokėti mokestį?

Vis daugiau Europos Sąjungos šalių susiduria su dilema – kaip elgtis su autoriniais kūriniais. Leisti juos kopijuoti asmeniniams tikslams ar išvis uždrausti. Autorių teisių įstatymas ir naujos jo pataisos mūsų šalyje susilaukia daug dėmesio ir tampa diskusijų objektu.

ienas iš pavyzdžių - prieš savaitę Lietuvos vyriausybė sutrumpino apmokestinamų laikmenų sąrašą. Iš jo išbraukta nuostata imti mokestį už kietuosius diskus ir skaitmenines atminties korteles, importuojamas iš Europos Sąjungos šalių. Tačiau apribojimai išlieka produkcijai iš kitų šalių, taip pat lieka galioti nuostatos dėl kitų optinių laikmenų – kompaktinių diskų, DVD ir pan. apmokestinimo.

Vadinamąjį „tuščios laikmenos mokestį“ tenka mokėti optinių ir kitų laikmenų importuotojams, o tuo pačiu ir pirkėjams. Šis mokestis yra dalis mechanizmo, kuriuo norima užtikrinti atlygį autoriams už jų kūrinių kopijavimą asmeniniams tikslams.

Europos Sąjungos valstybės įvairiai sprendžia autorių atlyginimo už fizinių asmenų kopijuojamus jų kūrinius asmeninėms reikmėms klausimą. Vokietija priėmė radikalią įstatymo pataisą, kuri nuo kitų metų pradžios uždraus šalies gyventojams kopijuoti bet kokias kompaktines ar DVD plokšteles, įrašinėti ir saugoti mokamų ir nemokamų televizijos kanalų laidas ir programas, kopijuoti įsigytus filmus bei muzikos albumus asmeniniam naudojimui. Šį kelią jau gerokai anksčiau pasirinko ir Didžioji Britanija.

Tuo tarpu Lietuvoje situacija yra kitokia. Lietuvoje autorių teisių įstatymas numato išimtis kopijuoti kūrinius asmeniniam naudojimui ir tvarką, kaip už tai atlyginama autoriams, tačiau kyla nemažai diskusijų, ar šis modelis yra optimalus.

Lietuvos autorių teisių įstatymas įtvirtina nuostatą, kad kiekvienas autorius turi teisę į atlyginimą už kiekvieną jo kūrinio panaudojimą. Viešam kūrinio panaudojimui reikia gauti autoriaus leidimą.

„Tačiau autorių teisių įstatyme yra numatyta išimtis – be autoriaus leidimo fiziniai asmenys, nesiekdami komercinių tikslų, savo asmeniniam naudojimui gali atgaminti ne daugiau kaip vieną išleistą ir viešai paskelbtą kūrinio egzempliorių, jei toks atgaminimas yra vienkartinis veiksmas“, – teigia advokatų kontoros „Devyžis ir partneriai WILL“ advokatas Andrius Iškauskas. – Pavyzdžiui, jei žmogus turi muzikinį kompaktinį diską, jis gali pasidaryti vieną kopiją asmeniniams tikslams, bet ne pardavimui ar platinimui internete“.

Dėl šios išimties – galimybės kopijuoti kūrinius – yra įtvirtintas kompensacinis mechanizmas, vadinamas „tuščios laikmenos mokestis“. Šis 6 proc. mokestis yra įtrauktas į optinių ir neoptinių laikmenų kainą.

„Europos Sąjungos autorių teisių direktyvoje apibrėžta, kad jei šalys narės numato asmeninio atgaminimo išimtį, turi būti nustatytas mechanizmas, kaip autoriui už tai turi būti kompensuojama. Vienas iš kompensavimo mechanizmų yra tuščios laikmenos mokestis. Juo preziumuojama, kad žmogus, perkantis tuščią laikmeną, ją galbūt panaudos asmeniniams tikslams perrašinėdamas autorinius kūrinius“, – aiškina advokatas. – Todėl tuščių laikmenų importuotojai moka 6 proc. mokestį, kurį Lietuvoje renka Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A)“.

Anot LATGA-A Kūrinių atgaminimo asmeniniais tikslais skyriaus specialistės Rasos Deveikytės, nuo autorinio atlyginimo, surinkto už tuščias laikmenas, pirmiausiai yra atskaitomos administravimo išlaidos, kurios skaičiuojamos pagal faktą, nes nėra nustatyto komisinio mokesčio. Surinktas autorinis atlyginimas yra skirstomas į dvi grupes – autorinis atlyginimas, surinktas už tuščias garso laikmenas ir autorinis atlyginimas už audiovizualines laikmenas.

25 proc. autorinio atlyginimo, surinkto už audiovizualines laikmenas, skiriama Nacionalinei kino rėmimo programai. Likusi „Tuščios laikmenos mokesčio“ dalis paskirstoma tarp LATGA-A ir AGATA (Lietuvos atlikėjų ir gretutinių teisių asociacijos) pagal LR Vyriausybės patvirtintą tvarką: 40 proc. sumos skiriama autoriams, 30 proc. – atlikėjams ir 30 proc. audiovizualinių kūrinių ir fonogramų gamintojams.

„LATGA-A nariams autorinis atlyginimas pervedamas tiesiogiai į sąskaitas, o užsienio autoriai autorinį atlyginimą gauna per juos atstovaujančias užsienio autorių bendrijas, su kuriomis LATGA-A yra pasirašiusi atstovavimo sutartį“, – teigia R. Deveikytė.

Pasak A. Iškausko, „tuščios laikmenos mokestis“ Lietuvoje sukelia nemažai ginčų, nes, pavyzdžiui, žmogus tuščias laikmenas gali pirkti savo asmenims tikslams – vakarėlio ar kelionių nuotraukoms išsaugoti ir pan. „Mūsų šalyje socialinio teisingumo pagrindu šį mokestį moka visi, kurie perka laikmenas, nepriklausomai nuo to, kam jos bus panaudojamos. Tai yra vienas iš modelių asmeninio kopijavimo išimčiai įgyvendinti ir autoriams atlyginti“, – teigia advokatas.

Vokietija, pasak advokato, pasirinko kitą kelią – šalis atsisako suteikti teisę savo piliečiams asmeniniams tikslams kopijuoti autorinius kūrinius. Kai įstatymuose nėra tokių išimčių kūrinių kopijavimui, nereikalingas ir „tuščios laikmenos“ mokestis.

Toks sprendimas, anot A. Iškausko, galbūt būtų įmanomas ir Lietuvoje, tik reikėtų pasvarstyti, kas nuo to laimėtų ir kas pralaimėtų.

„Iš tikrųjų dėl to, kad Lietuva panaikintų įstatyme tokią teisę, nereiškia, kad žmonės nustotų kopijuoti kūrinius asmeniniams tikslams. Tuomet tie, kurie taip daro, būtų pripažinti pažeidėjais, o tokia veikla – neteisėta. Niekas greičiausiai nepradėtų jų persekioti, nes tai yra sudėtinga procedūra ir neaišku, ar ją apsimokėtų vykdyti. Tiesiog pati veikla turėtų neigiamą moralinį aspektą. Priėmus tokią įstatymo pataisą, nereikėtų mokėti daug diskusijų sukėlusio „tuščios laikmenos“ mokesčio. Jei Seimas apsispręstų eiti tokiu keliu – jis būtų įmanomas, – teigia A. Iškauskas.

„Tuščios laikmenos“ mokestis yra tik vienas iš būdų kompensuoti autoriams. Sunku pasakyti, kuris iš sprendimų – Lietuvos ar Vokietijos – yra geresnis. Mano vertinimu, turėtų būti rastas optimalus sprendimas, kuris išspręstų dabartinę polemiką. Galbūt vienas iš variantų – valstybės skiriamos dotacijos autoriams“.
vovere vovere 25997
2010-03-27 21:03 vovere
oi colop, gal būtų užtekę ir nuorodos smile
C
Colop 13606
2010-03-27 21:13 Colop 2011-09-11 06-43
Aij jo :)))) gera iddėja :) (nes nuoroda trumpesnė ir mažiau skaityti reikia:)

Bet būna atvejų kartais kai nuoroda įdėta po kiek laiko neveikia...
:) taxe jau ne kartą esu bandęs eiti į seną nuorodą, o rašo : serveris nerastas. :)
Tad nėra to blogo kas neišeitų į geriau :)

vovere rašė: oi colop, gal būtų užtekę ir nuorodos smile


O dėl kompiuterių tai mane antipiratinis įstatymas sudomino... :)

Kodėl aš turėčiau mokėti 6 proc. daugiau už kompaktą, jei perku kompaktą ne piratinei veiklai, o savo foto, referatui.... :)
pažiūrėsim kuo visa tai pasibaigs :)
vovere vovere 25997
2010-03-27 21:43 vovere
tikrai geruoju nesibaigs
nite nite 1116
2010-04-01 15:44 nite
Gal kas patars kaip naudojant Outlook Express paštą užsidėti parašą, na įmonės duomenis kad būtų aišku kas rašo?
C
Colop 13606
2010-04-01 16:01 Colop 2011-09-11 06-43
Aš kiek konsultavausi tai su savo buitinėm žiniom šito nepadarysiu...
turi būti html kodai, tas paveiksliukas kitur įkeltas... bet kaip linkas tai jau netinka kažkaip :(

Bandžiau pagal tą nupasakojimą... bet man nieko nesigavo :)
bet man pažystamas sakė padarys normaliai nes jam tai juokų darbas...
tik man neaiškino... nes suprato kad tei ne juokų darbas :)


nite rašė: Gal kas patars kaip naudojant Outlook Express paštą užsidėti parašą, na įmonės duomenis kad būtų aišku kas rašo?
nite nite 1116
2010-04-01 16:14 nite
Sakot sudėtinga, na aišku tada nebesvaigsiu, mano kompiuterinės žinios labai jau minimalios.....o gaila smile
C
Colop 13606
2010-04-01 16:18 Colop 2011-09-11 06-43
jei man realiai parodys kai ptai veikia ir aš tai prisiminsiu - tai Jums būtinai parašysiu :)
nėra sudėtinga tai... Jūs gal ir padarytumėte jei Jums kas tiksliai paaiškintų....

bet man tai neišėjo padaryti :)


nite rašė: Sakot sudėtinga, na aišku tada nebesvaigsiu, mano kompiuterinės žinios labai jau minimalios.....o gaila smile
Elste Elste 27292
2010-04-01 16:47 Elste 2011-09-11 06-43

nite rašė: Gal kas patars kaip naudojant Outlook Express paštą užsidėti parašą, na įmonės duomenis kad būtų aišku kas rašo?



Žinau:))
Tools - Options- Signatures ir ten rašote savo parašą: pagarbiai, UAB ... tas ir tas, tel. ir visą kitą gražiai. Ir OK tada.
C
Colop 13606
2010-04-01 21:05 Colop 2011-09-11 06-43
Ups.... sorry merginos ir ne merginos :)
klausimą perskaičiau kaip :
"kaip uždėti parašą su auto foto.... (na kiti savo vizitinę naudoja kaip parašą, spalvotą dar.... ir tas parašas eina ne kaip prisegtas failas... ) . ".

kažkaip net nepagalvojau kad apie patį paprasčiausią tekstinį parašą kalbatės :)
Elstė gerai nupasakojo :)
o aš atsiprašau už neatidumą :) paprastą tekstinį parašą užsidėti vieni juokai :)
ir galima net ir jų daug šablonų susikurti :)


Elste rašė:

nite rašė: Gal kas patars kaip naudojant Outlook Express paštą užsidėti parašą, na įmonės duomenis kad būtų aišku kas rašo?



Žinau:))
Tools - Options- Signatures ir ten rašote savo parašą: pagarbiai, UAB ... tas ir tas, tel. ir visą kitą gražiai. Ir OK tada.
nite nite 1116
2010-04-02 08:14 nite
Ačiukas didelis smile smile smile smile smile
Elste Elste 27292
2010-04-02 08:17 Elste 2011-09-11 06-43
visas genialumas - paprastume smile

Colop rašė: Ups.... sorry merginos ir ne merginos :)
klausimą perskaičiau kaip :
"kaip uždėti parašą su auto foto.... (na kiti savo vizitinę naudoja kaip parašą, spalvotą dar.... ir tas parašas eina ne kaip prisegtas failas... ) . ".

kažkaip net nepagalvojau kad apie patį paprasčiausią tekstinį parašą kalbatės :)
Elstė gerai nupasakojo :)
o aš atsiprašau už neatidumą :) paprastą tekstinį parašą užsidėti vieni juokai :)
ir galima net ir jų daug šablonų susikurti :)

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui