Buhalterės-irgi šeimininkės ,o ruduo gėrybių metas!

Dalia29 Dalia29 12616
2004-09-20 12:31 Dalia29
Apie pyragus pradėjom smile
Kepu panašų į Jolkės (man irgi patinka kol karštas, užsigeriant su pienu).

2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Vanilinio cukraus (pagal skonį)
4 kiaušiniai
0.5 pakelio sviesto (kartais dedu, kartais ne)
0.5 stiklinės kefyro
1 arbatinis šaukštelis (nubrauktas) kepimo miltelių.
4-6 rūgštūs obuoliai.

Kiaušinius ištrinu su cukrum; jei dedu, tai supilu ištirpdytą sviestą; suberiu vanilinį cukrų, kepimo miltelius, įpilu kefyrą. Viską išmaišau, sudedu miltus, vėl išmaišau. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.Kepu torto formoje. Formą patepu aliejum, supilu pusę tešlos, sudedu supjaustytus obuolius, ant viršaus užpilu likusią tešlą. Kepu apie 45 minutes.
Visas paruošimo procesas apie 15 min.
O
odisejas 292
2004-10-10 20:50 odisejas
Odisejo ilgai negendanti skrandžio opą gydanti Egėjo Jūros Čili Sriuba

Tai puikus maisto patiekalas, kai jūsų žmona išvažiuoja savaitei ir prispiria reikalas pasigaminti valgyti ir kai reikia patiekalo, kuris negenda bent 5 dienas arba jei jūs galite valgyti kasdien tą patį maistą.

Patiekalui Jums reikės:

1. Puodas (didžiausias), jau nesant švarių puodų namie - kibiras (metalinis, emaliuotas).
2. Virtuvinis kombainas.
3. Virtuvės įrankių rinkinys.
4. Maxima 50 litų dovanų čekis.

Procedūra:

1. Imate 3-4 didelius svogūnus, juos nulupate. Supjaustote vieną svogūną. Apsiverkiate. Verkdami supjaustote likusius svogūnus.
2. Imate 10 čili pipiriukų. Tai maksimali rekomenduojama dozė, jei mėgstate aštrų maistą. Jei nemėgstate, imate ne daugiau 3-4. Jei jūs valgote nenormaliai aštriai, kaip aš, auginkite uoginę papriką, nes parduotuvėse jos nėra (pagal aštrumą 1 uoginė paprika = 3-4 čili pipiriukai). Susmulkinkite pipiriukus.
3. Svogūnus ir pipiriukus kepinate aliejuje 3-4 minutes.
4. Įpilate 2 stiklines (likusias nuo viskio gėrimo su draugais vakar) vandens ir jį užvirinate.
5. Įdedate 1,5-2 kg faršo, maišote kol užvirs ir verdate 30 minučių.
6. Kombainu sumalate 1,5 kg raudonos saldžiosios paprikos ir 0,7 litro marinuotų pomidorų, visa tai supilate į puodą ir paliekate virti 2-3 valandas (priklausmai nuo alkio jausmo).
7. Įdedate 0,5 litro pupelių, raudonėlio, baziliko ir kitokio šieno ir verdate dar 30 min.
8. Tai kas liko puode po šių 4 valandų ir yra "Odisejo ilgai negendanti skrandžio opą gydanti Egėjo Jūros Čili Sriuba".

skanaus smile
dalyte dalyte 1108
2004-11-09 21:55 dalyte
www.kredor.lt/katinas/receptai.html

Baltojo katino svetainės receptai. Pažiūrėjus man net seilė tysta.... smile
dalyte dalyte 1108
2004-11-09 21:56 dalyte
www.bauer.lt/receptai.htm

http://www-welt.de/index.php/World/Lietuvi%C5%B3/Namai/Virtuv%C4%97
penelope penelope 2594
2004-11-10 08:37 penelope 2011-09-11 03-32

dalyte rašė: www.kredor.lt/katinas/receptai.html

Baltojo katino svetainės receptai. Pažiūrėjus man net seilė tysta.... smile


Tai kad 2ia receptai jau metus neatnaujinami...
Nebeįdomu...

Va, omni.lt yra receptų rubrikėlė, tai ten galima kas savaitę naujienų rasti...
S
SSigute 1168
2004-12-29 12:44 SSigute
Gal kas nors pasiūlysit orginalų ir paprastą patiekalą Naujiesiems?
Dorota1 Dorota1 13533
2004-12-29 12:47 Dorota1 2011-09-11 03-35

SSigute rašė: Gal kas nors pasiūlysit orginalų ir paprastą patiekalą Naujiesiems?


Marinuoti agurkeliai ir vodkos butelka(originalu ir paprasta) smile smile smile smile smile
M
Mante 1250
2004-12-29 13:06 Mante
Svarbiausiai pasitinkant Gaidžio metus nesugalvokite patiekti vištienos smile
M
Mante 1250
2004-12-29 13:11 Mante
Bet jei reikia patiekalo "ant greitųjų" ir turite veikiančią orkaitę (manoji prieš pat Kalėdas padarė trix tibidox smile ) tai siūlyčiau kiaulienos kepsnį su ryžiais ir grybu padažu. Gražų kiaulienos galiuką (karbonadas- idealu) ištepu majonezu ir garstyčiomis, čiut čiut pipiriukų ir druskytės, palaikau valandytę ir į orkaitę. Tik nesugalvokite smarkiai iškepti, paskrudinti, taip mėsytė bus sausa ir neskani...
penelope penelope 2594
2004-12-29 13:20 penelope
Jei ne gaidį, tai kalakutą smile :

500 g kalakutienos filė, 80 g sviesto, pora stiklinių raudonojo sauso vyno, pora valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo, prieskonių (čiobrelių, muskato riešuto, pipirų, druskos) pagal skonį.

Kalakutienos filė supjaustyk stambiais gabalais, įtrink druska, pipirais, čiobreliais bei maltu muskato riešutu ir kepink svieste, kol gražiai apskrus. Tada supilk vyną, uždenk dangčiu ir 15—20 min. patroškink. Išimk filė iš vyno ir įberk krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Mėsą sudėk į lėkštę, užpilk padažu ir patiek su šviežiomis daržovėmis: brokoliais, pomidorais, paprikomis, ridikėliais.



Dar daugiau skanėstų:
www.arvikalakutai.lt/index.php/lt/28182/
M
Mante 1250
2004-12-29 13:33 Mante
[quote="penelope"]Jei ne gaidį, tai kalakutą smile :


jo, gaidžiui turėtų patikt, kad kalukutą valgytume, nes kiek gi galima iš vištų ir gaidžių "Arvi" reklamose tyčiotis smile
S
SSigute 1168
2004-12-29 13:43 SSigute 2011-09-11 03-35

penelope rašė: Jei ne gaidį, tai kalakutą smile :

500 g kalakutienos filė, 80 g sviesto, pora stiklinių raudonojo sauso vyno, pora valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo, prieskonių (čiobrelių, muskato riešuto, pipirų, druskos) pagal skonį.

Kalakutienos filė supjaustyk stambiais gabalais, įtrink druska, pipirais, čiobreliais bei maltu muskato riešutu ir kepink svieste, kol gražiai apskrus. Tada supilk vyną, uždenk dangčiu ir 15—20 min. patroškink. Išimk filė iš vyno ir įberk krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Mėsą sudėk į lėkštę, užpilk padažu ir patiek su šviežiomis daržovėmis: brokoliais, pomidorais, paprikomis, ridikėliais.


Dar daugiau skanėstų:
www.arvikalakutai.lt/index.php/lt/28182/

gal ir nieko, bet kura man kalakutą pasigauti? Mano provincijoje lyg ir neteko matyti.
M
Mante 1250
2004-12-29 13:45 Mante
Ssigute, nepriekabiauk, tau žmogus receptą siunčia, o tu čia dar deriesi, matai kalakuto nemačiu... smile tada naudok katieną, jų visur privisę smile
S
SSigute 1168
2004-12-29 14:04 SSigute 2011-09-11 03-35

Mante rašė: Ssigute, nepriekabiauk, tau žmogus receptą siunčia, o tu čia dar deriesi, matai kalakuto nemačiu... smile tada naudok katieną, jų visur privisę smile

Prie ko čia priekabiavimas ir prie ko nemačius? Jei nedirbčiau, gal atvažiuočiau į Klaipėdą kalakutą nusipirkti...
agiedre agiedre 3007
2004-12-29 14:22 agiedre
Melioninės salotos (vinigretas). Cool - vakar kaip tik išbandžiau smile p.s.specialaus šaukštelio neturiu, tai paprastu arbatiniu šaukšteliu gramdžiau smile

300 g ryžių,
1 meliono,
100 g agurkų,
100 g saldžios raudonosios paprikos,
100 g saldžios geltonosios paprikos,
50 g ridikėlių,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
kelių lapelių šviežio baziliko,
6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį.

Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, bet nepervirkite. Perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų birūs. Suberkite ant švaraus audinio ir apdžiovinkite, paskui sukrėskite į dubenį.

Perpjaukite melioną išilgai pusiau. Specialiu apvaliu šaukšteliu išskobkite jo vidų rutuliukais. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, agurkus - plonomis riekelėmis, papriką - šiaudeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir viską sumaišykite su ryžiais. Pagardinkite druska, suberkite susmulkintus baziliko lapelius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Gautas salotas sudėkite į išskobtas meliono puseles ir patiekite.

Skanaus!
S
SSigute 1168
2004-12-29 14:39 SSigute
Dėkui pabandysiu.
agiedre agiedre 3007
2004-12-29 14:41 agiedre
P.s. ridikėlių jeigu nėra ir nereikia :) nesijaučia jie :) gal per mažai pripjausčiau ?!
penelope penelope 2594
2004-12-29 14:44 penelope 2011-09-11 03-35

SSigute rašė: Prie ko čia priekabiavimas ir prie ko nemačius? Jei nedirbčiau, gal atvažiuočiau į Klaipėdą kalakutą nusipirkti...


SSigute, kalakutų visose Maksimose veisiasi, važiuoti reikės iki artimiausios
S
Sebestijonas 2411
2004-12-29 14:44 Sebestijonas
Buhalteriai irgi šeimininkai..................


Stiprus grūdų gėrimas DZŪKIŠKA RUGINUKĖ

Spalva: bespalvė, skaidri.
Aromatas: stiprus, šviežios, naminės ruginės duonos.
Stiprumas: 50 tūrio %.
Gamybos ypatybės: pagaminta iš Dzūkijoje išaugintų rugių. Raugas laikomas nerūdijančio plieno talpyklose ir distiliuojamas du kartus. Gaminant pasinaudota liaudies sukurta dzūkiškos naminės receptūra ir technologija.
Savybės: Naudojami geriausi Dzūkijoje išauginti rugiai. DZŪKIŠKA RUGINUKĖ – skaidri kaip ašara, be jokių pašalinių kvapų ar priemaišų.
dalyte dalyte 1108
2006-02-13 22:00 dalyte
Senų bandelių sunaikinimo receptas:

bandelės
2-3 kiaušiniai
pieno
varškės (nebūtinai)
cukraus
druskos
tarkuotų obuolių
cinamono

Bandeles supjaustyti kvadratėliais. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, įdėti varškę ir gerai išmaišyti, praskiesti pienu. Užpilti supjaustytas bandeles ir išmaišyti. Uždėti tarkuotus obuolius pabarstyti cukrumi ir cinamono. Kepti orkaitėje apie 10-15 min. Galima valgyti šaltą, karštą, su uogiene ir be jos. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui