AR VERTA TAPTI BUHALTERE?

adevi adevi 227
2004-10-04 16:02 adevi
Dirbdama buhaltere tu tobulėsi, o be to su laiku ir atlyginimas taps didesnis, nei kad gautum dirbdama sekretore. O jei nepatiks, tai galėsi ieškoti kokio nors kitokio finansinio darbo, patirties jau turėsi.
S
SSigute 1168
2004-10-04 16:06 SSigute
Būtinai Tavo vietoj eičiau, reikia išnaudoti progą. Sekretore tikrai spėsi, jei tik beliks toks noras.Aš nesakau, kad sekretorės darbas blogas ar nereikalingas, bet ne to siekei, kai mokeisi smile
Rasele Rasele 795
2004-10-04 16:08 Rasele
Padirbus buhaltere, is tikruju tampi universalus darbuotojas.
Turintis daug ziniu, ir gera supratima apie visos imones darba. O dauguma darbuotoju tokiu supratimo deja neturi, ir daznai pridaro buhalteriams papildomu rupesciu. smile
M
MARTINI 42
2004-10-04 16:12 MARTINI
O as tai pvz bijau pradeti dirbti, gavau pasiulyma, neaisku ar priims, dar kitu kandidaciu yra, bet man tai bus pirma darboviete. Is tikruju norejau jsusu visu paklausti. Pvz jei man patiketu vesti UAB apskaita, tai ir atsakomybe man vienai butu. Girdejau, jei pasirasineji ant dokumentu, tai ir ant taves visa atsakomybe. Kaip ten su ja?
adevi adevi 227
2004-10-04 16:21 adevi 2011-09-11 03-30

MARTINI rašė: O as tai pvz bijau pradeti dirbti, gavau pasiulyma, neaisku ar priims, dar kitu kandidaciu yra, bet man tai bus pirma darboviete. Is tikruju norejau jsusu visu paklausti. Pvz jei man patiketu vesti UAB apskaita, tai ir atsakomybe man vienai butu. Girdejau, jei pasirasineji ant dokumentu, tai ir ant taves visa atsakomybe. Kaip ten su ja?


Visas sutartis pasirašo tik direktorius, todėl jeigu jis kažką tomis sutartimis "organizuoja", tai atsako jis. Tu atsakai už TEISINGĄ duomenų atvaizdavimą apskaitoje. Jeigu padarai klaidų, tai jas visada galima pataisyti. Baudžia tuomet, kai įrodo, kad tu specialiai slėpei tam tikrus duomenis, vengei mokėti mokesčius ir pan. O prieš direktorių atsakai tiek, kiek jūs susitariat (pvz., materialinės atsakomybės sutartis). Be to, už atskaitomybę atsako direktorius, nes tik jis dabar pasirašo. Svarbiausia nepasirašinėti ant tų dokumentų, kuriais neforminamos jokios operacijos., pvz., sako pasirašyk ant kasos pajamų orderio, kad gavai 1000 Lt, o realiai juos atnešiu rytoj. Tai tokiu atveju aišku negalima pasirašinėti, nes gali koks ir patikrinimas užeiti.
M
MARTINI 42
2004-10-04 16:25 MARTINI
Labai dekui, o i ka pagrinde ziureti kai pasirasinesiu DS? O jei nepasiulys pasirasyt materialines atsakomybes sutarties? Durni klausimai, bet nenoriu papulti.:)
I
Isora 1
2004-10-04 16:31 Isora
Norėčiau ir savo samprotavimus šia tema preikšti. Aš manau, kad vyr. buhalterės darbas yra neblogas pats iš esmės, tačiau šiandien Lietuvije už jį mažai temoka. Aš dirbu buhaltere pagrindinėje įmonėje ir dar turiu dvi nedideles. Tose "nedidelėse" - darbo iš tiesų pakanka, tuo labiau reikia spec. žinių ir įgūdžių, bet kas dirbti negalėtų, tačiau vienoje gaunu 160 litų į rankas (puse MMA). Daugiau tokių įmonių prisirinkus gal ir įmanoma užsidirbti. Tačiau kaip tik šiandien apniko tokios mintys. Mokiausi 4 metus, nuolat tobulinuosi (nes tokia jau specialybėm kad išmoksti vien to neužtenka, riekia atnaujinti žinias beveik kiekvieną dieną) ir gaunu viso labo 160.00 litų. Atsakomybė už šį darbą, netgi yra baudžiamoji (turiu omeny už klaidas darbe už aplaidų apsakitos tvarkymą) ir ką, Ar gi žinios, įgydžiai ir rizika tiek te verta. Tai net nebežinau, kokią kitą kitą specialybę pasirinkti. Pas mus darbe taip pat apie buhalteriją galvoja, kad nieko jos neveikia, tik popieriukus kilnoja.
Jeihu turi sugebėjimų ir galimybių mokytis toliau - siūlyčiau baigti ką nors susijusį su statybomis. Šiuo metu tai geriausiai apmokamas darbas ir paklausiausias. Pati dirbu statybos - projektavimo - montavimo įmonėje ir matau realią situaciją. smile smile smile
adevi adevi 227
2004-10-04 16:33 adevi
Yra "finansininko pareiginiai nuostatai", kuriuose numatytos teisės, pareigos, atsakomybė. Juose reikia pasirašyti. Materialinė sutartis dažniausiai sudaroma su kasininku, jeigu tu nebūsi kasininkas, tai ji tau nereikalinga, nes kasininkas atsako už pinigus.
M
MARTINI 42
2004-10-04 16:36 MARTINI
Aciu , is tikruju tai reikia palaikymo pradzioj, paskui jauciu nekils tokiu durnu klausimu. smile
Rasele Rasele 795
2004-10-04 16:50 Rasele
Jeigu dirbsi, nebijosi nedirbti, nebusi darbe pastumdele, turetu sektis pakankamai lengvai susitvarkyti buhalterijoj. Nebutina visko zinoti, bet reikia greitai moketi surasti kur parasyta.
Jeigu turi supratima, apie saskaitu korespndencijas ir debeta su kreditu, ir kodel kas su kuo turi koresponduoti, eik drasiai dirbti.
As savo pirmam darbe pradzioj visai zaliavau, apskaita vedziau rankiniu budu, ir po truputi ismokau.
Svarbu, moketi apginti savo nuomone. smile
aruncikas aruncikas 489
2004-10-04 17:24 aruncikas
Tikrai nemanau, kad "nedidelėje" buhalteriui dirbti už 160 litų apsimoka.
Už tokią sumą galima tvarkyti tik labai mažą įmonę, kurioje per mėnesį atliekamos kelios operacijos, kuriose keli darbuojai ir visa kita labai paprasta.
Jeigu buhalteriai sutinka su tokiomis algomis, tuomet žiauriai iškraipoma rinka, o darbdaviai pradeda galvoti kad tai normali alga.
Jau kiek kartų rašyta, kad buhalterio alga privalo sudaryti 70-80 procentų vadovo algos. Ir jeigu buhalteris gauna 160 litų, tai vadovo mėnesinė alga turėtų būti apie 200-250 litų. Parodykit man nors vieną vadovą, dirbantį už tokį atlyginimą. Taip nebūna. Štai jums ir atsakymas.
Nu nenusipiginkite gi jūs taip, mieli buhalteriai. Pakovokit šiek tiek už save.
Rasele Rasele 795
2004-10-04 17:52 Rasele
Be pagrindinio darbo, as turiu dar keleta imone, kurios yra isteigtos, bet reali veikla jose nevyksta. Tose imonese reikia tik apskaiciuoti direktoriui ir buhalteriui algas, ir jas ismoketi. Ir reikia teikti GPM deklaracija, ir sodrai kas ketvirti. Uz tai as gaunu po 320 Lt i rankas. Uz maziau nesutikciau, kokia prasme deti savo parasus.
O uz 160 lt, net nesivaizduoju ka galima butu tvarkyti, t.y. koks turetu buti darbo kiekis. Realiai uz tiek sutikciau nunesti deklaracija i VMI, ir paimti is banko israsus.
J
JV 112
2004-10-05 08:42 JV
Reikia tau pačiai spręsti. Buho darbas yra įdomus, nors kartais viskas ir užknisa. Bet apsiramini, nuvarai į kokį seminarą, pabendrauji su kolegom ir vėl viskas tvarkoje. Sekretute dirbi - daug proto nereikia, o čia jausies protingu žmogumi, iki tol gerai pastudijavusi įstatymus ir įgijusi patirties...Sėkmės darant sprendimą.
H
henrieta 70
2004-10-05 09:31 henrieta
Panašiai galvoju ir aš pati tik norėjau išgirsti daugiau nuomonių. Kaip pas mus sakoma - valdiška įstaiga tai ne UAB. Atlyginimai laiku, užtikrintas darbas rytoj. Aišku įmonė kur man siūlo darbą tikrai gera. Užsiima aplinkos tvarkymo darbais, atlyginimai laiku, sutartys, konkursai su valstybės įmonėmis. Ir direktorius kuris baigęs magistratūrą. Kas gali tokiu pasigirti smile
Baisu pradėti ir tiek. Dėkoju už mintis. jei turite ir toliau rašykite.
O dabar klausimai į ateitį. Kaip perimti iš buhalterės dokumentus, kasą. Kaip apiforminti (na žinot kad manęs kartais neišdurtų). Ir jei aš pradedu dirbti nuo lapkričio 1d. - ar man teks sudarinėti 2004 m. balansą? (aišku durni klausimai, bet atsakykit).
S
SSigute 1168
2004-10-05 09:57 SSigute
Pasitikslinu, Tu dirbi biudžetinėje įstaigoje?
H
henrieta 70
2004-10-05 10:02 henrieta
Taip aš dirbu biudžetinėje, bet ne buhaltere, o sekretore ir į ateitį jokių galimybių dirbti kuo kitu nematau. Nėra laisvų etatų, o kai atsilaisvina perstumdo iš vieno skyriaus į kitą, nors ir be aukštojo išsilavinimo. Tai va.
S
SSigute 1168
2004-10-05 10:28 SSigute
Tai va ateičiai. Biudžetinėj kai keičiasi buhai dažnai dalyvauja atstovai iš kitų įstaigų ar aukščiau stovinčių. Teko ne kartą tai daryti. Viskas perduodama mėn. 1 d. būklei. Surašomas kasos ir griežtos apskaitos blankų (jei tokių dar atsirastų) patikrinimo aktas, o toliau apskaitos perdavimo aktas. Sutikrini ar lygūs debetas ir kreditas, o be to sintetinę apskaitą su analitine. T.y. ar materialinių vertybių žiniaraščiai tinka su DK, ar einamųjų sąskaitų knyga suvesta ir vėl tas pats ar tinka su DK, ar yra ilgalaikio turto apskaitos kortelės na ir dar daug kitokių sąskaitų. Jei kažko nėra ar netinka Dk apie tai būtinai pasirašyti akte. Dėl balanso - biudžetininkai balansą sudarinėja kas ketvirtį, o dauguma dar kas mėnesį ir formą Nr. 2. Taip kad dėl metinio net abejoti nereikia - reikės.
H
henrieta 70
2004-10-05 12:13 henrieta
Ačiū už paaiškinimus, tikuosi kad viskas bus gerai.
Nors dabar smile į viską tokios akys.
Eisiu ir aš padirbėti nuo lapkričio 1 d. laukite klausimų antplūdžio - ir nebandykit atsisakyti padėti.
Iš anksto dėkoju.
Būsima kolegė. Ir tikiuosi kad neklystu.
I
irena29 283
2004-10-05 12:41 irena29
Na, pavyzdžiui man su darbais pastaruoju metu nesiseka. Darbo užmokestis Vilniuje žiauriai mažas net vyr.finansininkui, o ir darbų nesimėto. Garantijos įsidarbinus ramiai dirbti nulinės ir dar viską žinoti reikia - o tai jau nebeįmanoma. Taigi atsisėsk ir ant lapo susirašyk visus preoritetus. Pasverk asakomybės lygį ir ... spręsk tik pati.
Rasele Rasele 795
2004-10-05 13:23 Rasele 2011-09-11 03-30

irena29 rašė: Na, pavyzdžiui man su darbais pastaruoju metu nesiseka. Darbo užmokestis Vilniuje žiauriai mažas net vyr.finansininkui, o ir darbų nesimėto. Garantijos įsidarbinus ramiai dirbti nulinės ir dar viską žinoti reikia - o tai jau nebeįmanoma. Taigi atsisėsk ir ant lapo susirašyk visus preoritetus. Pasverk asakomybės lygį ir ... spręsk tik pati.


Kiek man teko susidurti Vilniuje tikrai yra didele pasiula buhalteriamir finansininkams. Kai as pakeiciau darba, gavau dar keleta geru pasiulymu, ir algas geras siule. Jeigu imone masto i ateityje, ji savo finansinkui tikrai nemokes tik 1000 ar 1500.
Imones, kurios mato savo veiklos perspektyvas moka daugiau, nuo 2000 iki 3000 Lt, ir plius dar suteikia papildomas garantijas, apmoka kura, maista, telefona, apdraudzia darbuotojus, apmoka kursus ir seminarus, konsultacijas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui