Nėra nesveiko maisto – yra tik nesveika mityba

bosis bosis 1297
2009-12-08 13:21 bosis
Jeigu išvirti undinę, koks sultinys gausis? Žuvies ar mėsos ? smile
I
IlonaD 6943
2009-12-08 13:28 IlonaD 2011-09-11 06-31

bosis rašė: Jeigu išvirti undinę, koks sultinys gausis? Žuvies ar mėsos ? smile


Gausis žuvies skonio mėsa (čia taip kiniečių restoranuose būna, hmm... gal jie undines verda) smile
astuleee astuleee 3430
2009-12-08 14:40 astuleee
Bosis pagavo undinę smile smile smile
C
Colop 13606
2009-12-09 12:46 Colop 2011-09-11 06-31
Su dviem uodegom :)))


astuleee rašė: Bosis pagavo undinę smile smile smile
Z
zaika 3663
2010-01-10 08:07 zaika
www.delfi.lt/news/economy/business/desroje-...

kažkas baisaus, kas mums parduodama smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-01-10 10:04 Elvusia
Kažkada jau kalbėjome apie tai.
Tada rašiau, kad šimtaprocentinės net mėsos nėra. Ji "primasažuota" (kaip mes vadinam).
Perdirbtuose gaminiuose, jei jie antros rūšies - tik mėsos kvapas.
Aukščiausios rūšies gaminiuose dar galima įžvelgti mėsos likučių.
Ta pati Panevėžio file. Atrodytų, ką gi galima į ją pridėti?
Ogi pažiūrėkim žymėjimą ant etiketės :)
Mėsos (dabar tiksliai neprisiminsiu) - gal 85 proc. :)
Byla Byla 12118
2010-01-10 10:46 Byla
Kai sušlubavo sveikata, pradėjau valgyti paprastas grūdų košes. Atsisakiau visai visų šitų nesąmonių vadinamų "mėsos produktais", kurių dabar prikišta parduotuvių lentynos. Jei patingiu ryte lėkdama į darbą išsivirti košės, tai parverčia juodos ruginės duonos riekė su kavos (be cukraus) puodeliu. Per mėnesį laiko nukrito 5 kg be jokių mankštų. Susitvarkė cukraus lygis kraujyje. Susitvarkė kepenų funkcija. Kas svarbiausia : išnyko tas nesveikas potraukis valgyti. Tos dešros kur parduotuvėj prikrauta kad ir be konservantų, vos paragauji -nori vėl, ir vėl ... Ir ne tik dešros, visa mėsa prifarširuota cheminos, augimą skatinančių hormonų ir bala žino ko dar. Bet ir daržovėse viso to "gėrio" abstu.
Kol kas džiaugiuosi savo mažais laimėjimais. Į mėsos skyriaus asortimentą parduotuvėje visai nekreipiu dėmesio. Ir piniginė nuo to tik papilnėjo. smile
Z
zaika 3663
2010-01-10 11:01 zaika
aš dažnai vietoj rytinių sumuštinių renkuosi grikių košę su kefyru, du šaukštus neskaldytų grikių užpilu kefyru puodelyje, ryte net nepasakytum, kad jie nevirti ir dar be druskos, o ir visai skanu, nors kitokių grikių nemėgstu ir nevalgau. jaučiu reiks dažniau pirktis mėsą ir ją virt ar kept, kad naudot vietoj dešros.
H
Heida 717
2010-01-10 11:03 Heida 2011-09-11 06-34
urtele urtele 13511
2010-01-10 11:10 urtele 2011-09-11 06-34

zaika rašė: du šaukštus neskaldytų grikių užpilu kefyru puodelyje, ryte net nepasakytum, kad jie nevirti ir dar be druskos, o ir visai skanu
Kažkaip labai neskaniai atrodo. Tik dideliam bade gal praryčiau
vovere vovere 25997
2010-01-10 11:14 vovere
aš tai mėgstu ir grikius ir kefyrą, gal reiks pabandyt kada, kai kumpis iš kaimo baigsis smile smile
Z
zaika 3663
2010-01-10 11:15 zaika 2011-09-11 06-34

urtele rašė:

zaika rašė: du šaukštus neskaldytų grikių užpilu kefyru puodelyje, ryte net nepasakytum, kad jie nevirti ir dar be druskos, o ir visai skanu
Kažkaip labai neskaniai atrodo. Tik dideliam bade gal praryčiau


ir man taip atrodė, nes aš iš viso grikių nemėgstu, bet bendradarbė, kuri labai domisi sveika mityba mane tiesiog įkalbėjo tai išbandyti smile pirmą vakarą, kai užpyliau tuos grikius kefyru, tai tikrai netikėjau, kad ryte juos valgysiu, bet, pabandžiau iš principo ir visai skanu, svarbiausia tais dviem šaukštais tikrai pavalgai ir gauni vitaminų dozę dienai smile
Tess Tess 20234
2010-01-10 11:22 Tess
Na įkalbėjai. smile
Kaip tik turiu kefyro.
Šiaip nepusryčiauju niekada, tingiu gaminti smile
Byla Byla 12118
2010-01-10 11:35 Byla
Žinau tik viena : kol mes pirksim visas tas gražiai supakuotas nesąmones, tol jomis mus iš maitins. Mes po tarybinių laikų buvom pripratę "nei duonytės nei mėsytės, tik raudonos vėliavytės" , tai ir griebėm iš parduotuvių lentynų viską kas tik jose atsirado. O ypač kiaulieną ! Taip lietuvio širdžiai mielą. smile O dabar jau ir nebeliko nieko noamalaus produktų lentynose tik kiauliena , geriausiu atveju , lenkiška, vokiška, olandiška -bekvapė, bespalvė gliti masė . Na dar vištiena, vėlgi iš tų pačių tiekėjų, tokios pačios išvaizdos, arba jau pdirbėta apdorojant "paminkštinta" , išvis nei mėsa nei tešla.
Prosai, pačiam tokia produkcija turbūt "prie dūšios" ? smile
Byla Byla 12118
2010-01-10 11:37 Byla 2011-09-11 06-34

zaika rašė:

urtele rašė:

zaika rašė: du šaukštus neskaldytų grikių užpilu kefyru puodelyje, ryte net nepasakytum, kad jie nevirti ir dar be druskos, o ir visai skanu
Kažkaip labai neskaniai atrodo. Tik dideliam bade gal praryčiau


ir man taip atrodė, nes aš iš viso grikių nemėgstu, bet bendradarbė, kuri labai domisi sveika mityba mane tiesiog įkalbėjo tai išbandyti smile pirmą vakarą, kai užpyliau tuos grikius kefyru, tai tikrai netikėjau, kad ryte juos valgysiu, bet, pabandžiau iš principo ir visai skanu, svarbiausia tais dviem šaukštais tikrai pavalgai ir gauni vitaminų dozę dienai smile

Sutinku. Ir energijos dozę gauni visai dienai. O kai privalgai bile ko, apsunksti ir nei dirbti jau nebenori atėjęs į darbą.
Z
zaika 3663
2010-01-10 11:46 zaika 2011-09-11 06-34

Tess rašė: Na įkalbėjai. smile
Kaip tik turiu kefyro.
Šiaip nepusryčiauju niekada, tingiu gaminti smile




tai čia iš vakaro reikia užpilti, o ryte tik valgyti, svarbiausia nepadaugint, aš imu puodelį, ne zervizinį, aišku, ir jame supylus grikius pilu kefyro iki viršaus, išmaišau ir į šaldytuvą, ryte tik išsitraukiu ir valgau
vovere vovere 25997
2010-01-10 11:52 vovere
o čia normalūs grikiai netinka būtinai tiek kažkokie skaldyti?
Z
zaika 3663
2010-01-10 11:54 zaika 2011-09-11 06-34

vovere rašė: o čia normalūs grikiai netinka būtinai tiek kažkokie skaldyti?


tai kaip tik geriau neskaldyti, cieli, kaip aš sakau, nes skaldyti labai praskysta
Tess Tess 20234
2010-01-11 20:53 Tess
Na žinokite visai ir nieko grikiai gavosi.
Nei per minkšti, nei per kieti. smile
C
Colop 13606
2010-01-11 20:56 Colop 2011-09-11 06-34
kurioje čia mėsoje yra 85 proc mėsos ?
norėčiau nusipirkti....
nes viska, kas parduotuvese..... tai ten mesos vos 5 procentai... :)

Zaikos straipsnį skaičiau.... baisi realybe... net piktumas paėmė....


Elvusia rašė: Kažkada jau kalbėjome apie tai.
Tada rašiau, kad šimtaprocentinės net mėsos nėra. Ji "primasažuota" (kaip mes vadinam).
Perdirbtuose gaminiuose, jei jie antros rūšies - tik mėsos kvapas.
Aukščiausios rūšies gaminiuose dar galima įžvelgti mėsos likučių.
Ta pati Panevėžio file. Atrodytų, ką gi galima į ją pridėti?
Ogi pažiūrėkim žymėjimą ant etiketės :)
Mėsos (dabar tiksliai neprisiminsiu) - gal 85 proc. :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui