Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2009-02-15 21:16 Loreta 2011-09-11 06-10

Loreta13 rašė: O ar nusunkiate vandenį ar ant visko dar pilate pieną smile

Lorečiuk, tai priklauso nuo bulvių. Kai kepu iš šviežių bulvių, būna labai daug vandens, tada nusunkiu. Dabar gi bulvytės nėra tokios vandeningos, tai kaip ir nėra ką nusunkti. Dar ir pienuku užplikau.
A
allina 1201
2009-02-15 21:23 allina 2011-09-11 06-10

Loreta13 rašė:

allina rašė: tarke uzplikinu virintu pienu
O ar nusunkiate vandenį ar ant visko dar pilate pieną smile

ant visko pilu,nieko nenusunkiu...mazdauk 20 vidutinio dydzio bulviu 200gr.pieno.
L
Loreta13 30842
2009-02-15 21:32 Loreta13 2011-09-11 06-10
Elvusia, jau pavasariu pakvipo... :))
H
Heida 717
2009-02-15 21:38 Heida 2011-09-11 06-10

Elvusia rašė: Nu tai kai molinukuose kepu kugelį, vandens irgi nepilu.
Bet, jei kepu kokį mėsgalį folijoje - pilu.

Bliamba, priminei gerą patiekalą. Molinukai jau baigia apkerpėt :) Reiks pravėdint :)


Keletas receptuku pagamintu molinukuose(čenakinese)

www.novum.lt/index.php?s=kugelis+
www.visireceptai.lt/receptas/lietuviski_cenakai.html

Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 21:38 Elvusia
Aha, mėginu pasikelti sau nuotaiką :)
P
pippi 265
2009-02-15 21:51 pippi 2011-09-11 06-10

allina rašė: pries ipilant piena imusu kiausinius,bet juos suplaku inde,tada supilu
Mano probobutė sakydavo, kad į kugelį nereikia dėti kiaušinių, tuomet jis bus purus.
H
Heida 717
2009-02-15 21:53 Heida 2011-09-11 06-10
Štai ka raso apie kugeli , gal but del to jis nera purus.

Sutarkuokite bulves. Geriausia imti smulkią tarką.
Ne tokią, kuri viską paverčia koše ir ne tą tradicinę
“burokinę”. Tada plokštainis bus purus.
H
Heida 717
2009-02-15 21:58 Heida
Visi skaniausi valgiai uzsifiksave is vaikystes.
Man ir manų košė vaikystėje buvo labai skani.
Dabar tokia skani nera, niekaip neina tokios išvirti,
nezinau kodel? Ir musu mociutes kugeli , vedarus
pagamindavo skaniai.Tarkuodavo tarkele ir sultinio pildavo.
spurge spurge 1246
2009-02-16 00:08 spurge
Ką darote, kad jis būtų purus, drėgnas, bet iškepęs.smile
Ar nusunkiate visai ar kažkiek vandenį smile
Ar plikote verdančiu pienu smile
Ar daug dedate spirgučių bei svogūnų smile
Gal dar yra kokių paslapčių smile
Temperatūra, laikas ar skardos forma...[/quote]


Labai mėgstu ne sausą kugelį, bet vis nesigaudavo....Teta virėja pasakė, kad tarkius reikia kišti į įkaitintą orkaitę, tada kugelis nebus sausas. NEAPGAVO smile
L
Linda6 11854
2009-02-16 09:27 Linda6
Taip, nusunkiu šiek tiek skysčio ir užplikau verdančiu pienu.Pridedu virtų bulvių košės, spirgučių, prieskonių ir įkaitinu orkaitę iki 250 .Laaaaabai skanuuuuuuuu smile
Loreta Loreta 28574
2009-02-16 10:38 Loreta
aš orkaitę visada įkaitinu, prieš dėdama į ją bet kokį kepinį.
O gal kai kuriems kepiniams to nereikia?
L
Loreta13 30842
2009-02-16 17:22 Loreta13 2011-09-11 06-10

Loreta rašė: O gal kai kuriems kepiniams to nereikia?
Bandeles galima dėt į šaltą.
Kaistant orkaitei jos dar spėja labiau "pasikelti".
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-16 17:25 Elvusia 2011-09-11 06-10

Loreta13 rašė:

Loreta rašė: O gal kai kuriems kepiniams to nereikia?
Bandeles galima dėt į šaltą.
Kaistant orkaitei jos dar spėja labiau "pasikelti".

Rizikinga.
Būna, kad įdėjus į šaltą, jos tiek pasikelia, kad gaunasi viena didelė bandelė :)
Išbandyta :)
L
Loreta13 30842
2009-02-16 17:38 Loreta13 2011-09-11 06-10

Elvusia rašė: gaunasi viena didelė bandelė :)
Išbandyta :)
smile smile
xvijox xvijox 986
2009-02-18 12:15 xvijox
Nesu gera kulinare, dėl to noriu paklausti patarimo, gal kas mokat daryt paprastą burokėlių garnyrą, kaip valgykluose prie mėsos patiekalų įdeda, parašykit, nes aš kiek bandau iš virtų burokėlių niekaip nesigauna.
N
nynfa 22
2009-02-18 12:26 nynfa
Mano seimynai labai patinka prie mesos patiekalu taip pagaminti buroelai. Pirma keptuveje pakepinu morka su svogunais o po to dedu sutarkuotus burokelius ir dar viska pakaitinu, pagardinu druska pipirais. Sudedu viska i stiklainiukus ir uzsuku.
2009-02-18 12:29 Voveruska01 2011-09-11 06-10

xvijox rašė: Nesu gera kulinare, dėl to noriu paklausti patarimo, gal kas mokat daryt paprastą burokėlių garnyrą, kaip valgykluose prie mėsos patiekalų įdeda, parašykit, nes aš kiek bandau iš virtų burokėlių niekaip nesigauna.

Aš darau paprasčiausiai:
1. Sutarkuotas virtas burokėlis+svogūno+majonezas+pagal skonį pipiriukų ir druskos
2. Sutarkuotas virtas burokėlis+ šiek tiek acto ir aliejaus (galima vietoj šito derinio pilti pvz.Valdorfo padažą salotoms)+ druska, pipirai
2009-02-18 12:31 Voveruska01
nedaskaičiau iki galo, -norėjot garnyro, parašiau salotas smile sorry :)
L
Linda6 11854
2009-02-18 12:37 Linda6
plius poras, obuolys , meilės lašiukas...
N
nynfa 22
2009-02-18 13:02 nynfa
paskaiciau poras ir obuolys. Gal kas ragavot o jai ne tai pasigaminkit tikrai skanios salotos tik poras ir obuolys lygiom dalim ir majonezas, viska ismaisyti. Skamu ir prie paukštienos ir prie mėsos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui