Kulinariniai receptai

Byla Byla 12118
2012-06-01 20:25 Byla

vovere rašė:
pirmą kart girdžiu kad taip cepelinus kas nors gamintų smile

Sakė kad tarkuota burokine tarka. Dar sakė, kad kiaušinis dėti į tešlą netinka. Tai arba ji apsižioplino, arba... Na reikės imti ir pabandyti sutarkavus kokią vieną -dvi bulves, pagaminti cepeliną. Kažin kas gausis. smile
vovere vovere 25997
2012-06-01 20:26 vovere
niekas nesigaus jei dar ir kiaušinio nedėsit nesusiklijuos, nebent krakmolo įdėjus smile įdomu
vovere vovere 25997
2012-06-01 20:27 vovere
gal ji pirmą kart ragavo iš tarkių pagamintų cepelinų, juk kiti tokių negamona
Byla Byla 12118
2012-06-01 20:28 Byla

vovere rašė:
niekas nesigaus jei dar ir kiaušinio nedėsit nesusiklijuos, nebent krakmolo įdėjus smile įdomu

Apie krakmolą ir aš galvoju. Nes kitaip, tie tarkiai išsilakstys po vieną po visą puodą. smile
Kugelis, ar bulviniai blynai tai skanu iš tarkių tarkuotų su burokine taraka.
Aradija Aradija 10365
2012-06-01 21:14 Aradija
bet tai jei priedesi per daug krakmolo tai gausis tie cepelinai guminai fek smile nesuprantu kam išradineti dvirati?
Byla Byla 12118
2012-06-01 21:17 Byla

Aradija rašė:
bet tai jei priedesi per daug krakmolo tai gausis tie cepelinai guminai fek smile nesuprantu kam išradineti dvirati?


Nupasakojo labai jau skaniai... O tarkuoti smulkia tarka skauda rankas. Taigi, įsisvajojau kad galėsiu savo šeimynėlei lengviau pagaminti cepelinų... smile
I
IlonaD 6943
2012-06-01 21:20 IlonaD
Byla Byla 12118
2012-06-01 21:37 Byla

IlonaD rašė:
Va jums tie cepelinai :)

100darbu.blogspot.com/2011/12/kriziniai-cepelinai-id...

Ačiū. smile
2012-06-01 21:43 vvirginija1
Aš tik pagalvojau kodėl tie cepai vadinami kriziniais, juk sudėtis ta pati tik bulvės kitaip tarkuojamos smile
Ech, užsimaniau dabar cepelinų... smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-06-01 21:47 Elvusia

vvirginija1 rašė:
Aš tik pagalvojau kodėl tie cepai vadinami kriziniais, juk sudėtis ta pati tik bulvės kitaip tarkuojamos smile
Ech, užsimaniau dabar cepelinų... smile

Ne visai tas pats.
Gaminat cepelinus paprastuoju būdu, išpilamos bulvės sultys. O čia neišsipila niekas.
Taupiai.

Sudomino ir mane šis cepelinų būdas :)
Mėginsim kada nors :)
S
Sandra_v 4581
2012-06-02 11:25 Sandra_v
Sūris
Byla Byla 12118
2012-06-02 16:24 Byla

Elvusia rašė:

vvirginija1 rašė:
Aš tik pagalvojau kodėl tie cepai vadinami kriziniais, juk sudėtis ta pati tik bulvės kitaip tarkuojamos smile
Ech, užsimaniau dabar cepelinų... smile

Ne visai tas pats.
Gaminat cepelinus paprastuoju būdu, išpilamos bulvės sultys. O čia neišsipila niekas.
Taupiai.

Sudomino ir mane šis cepelinų būdas :)
Mėginsim kada nors :)

Pamėginau. Bulves viriau su lupenom. Tik dėjau per mažai krakmolo, tai dalis mano cepelinų pairo... Darbas daug sparčiau vyksta. Gera idėja.
I
IlonaD 6943
2012-06-02 16:26 IlonaD
Byla,
aš planuoju rytoj tokius daryti.
O virtas ir tarkuotas bulves lygiom dalim dėjot, ar kaip?
Byla Byla 12118
2012-06-02 20:22 Byla

IlonaD rašė:
Byla,
aš planuoju rytoj tokius daryti.
O virtas ir tarkuotas bulves lygiom dalim dėjot, ar kaip?

Dėjau lygiom dalim. Bulves viriau su lupena kad liktų daugiau krakmolo. Tik papildomai krakmolo pagailėjau įdėti. Nes nelabai mano šeimyna mėgsta "krakmolinius" cepelinus. smile Bet jei pamažinni, rizikuoji išsivirti "cepelinų košę" su mėsos kukuliais. smile
sonata600 sonata600 1534
2012-06-02 21:12 sonata600
Manau, kad pasirenkat mažai krakmolingas bulves, todėl cepelinai ir išyra. Visada verdu tik iš baltų bulvių(kokia jų rūšis neprisimenu).
Dedu beveik pusę virtų bulvių (būtinai dar karštų), tada geriau susiklijuoja. Tarkius išspaudžiu nei per daug nei per mažai. Nuo šitų bulvių lieka dar pakankamai krakmolo, tai ir jį sudedu. Pirktinio krakmolo niekada nededu.
Cepelinai niekada neišyra.
Elvusia Elvusia 19998
2012-06-02 21:17 Elvusia
Šiaip jau, cepelinams yra taisyklė: 2 trečdaliai tarkės, vienas trečdalis virtų bulvių nuo bendros masės.
Nežinau, kaip tokiems, tarkuotiems burokine tarka, bet normaliems - būtina :)
Arba, krakmolo plikymas verdančiu vandeniu, nenaudojant virtų bulvių. Skonis identiškas.
Taip ir čia, manau, galima įvairiai pamėginti.
Dalia29 Dalia29 12616
2012-06-03 16:45 Dalia29
Bet tai koks pragariškas darbas tarkuoti su burokine tarka bulves.
Na jau ne, aš gal vistik ties tradiciniais apsistosiu.
Aš irgi darau 2/3 tarkės, 1/3 virtų bulvių.
Mano viena kaimynė virtų bulvių nepripažįsta. Gaunasi tokie guminiai man tie jos cepelinbai, bet jai sako taip skaniau.
Elvusia, o tai kaip krakmolas plikosi karštu vandeniu? Tas, kuris lieka nuo bulvių, ar reikia dar papildomai.
urtele urtele 13511
2012-06-03 16:56 urtele

Dalia29 rašė:
kaip krakmolas plikosi karštu vandeniu? Tas, kuris lieka nuo bulvių, ar reikia dar papildomai.
Aš niekada nededu virtų bulvių,nebent būna užsilikusių, aš plikau tą nusistovėjusį karkmolą nuo nusunktų bulvių karštu vandeniu. Nesigauna tie cepelinai man guminai, nededu papildomai krakmolo, gal dėl to?
smile
Dalia29 Dalia29 12616
2012-06-03 17:00 Dalia29

urtele rašė:

Dalia29 rašė:
kaip krakmolas plikosi karštu vandeniu? Tas, kuris lieka nuo bulvių, ar reikia dar papildomai.
Aš niekada nededu virtų bulvių,nebent būna užsilikusių, aš plikau tą nusistovėjusį karkmolą nuo nusunktų bulvių karštu vandeniu. Nesigauna tie cepelinai man guminai, nededu papildomai krakmolo, gal dėl to?
smile

Matai, Elvusia ir rašė, kad užplikius krakmolą karštu vandeniu, nereikia virtų bulvių.
Baisiai man įdomu pasidarė.
Na užplikai. Vandenį nupili po to?
urtele urtele 13511
2012-06-03 17:49 urtele

Dalia29 rašė:
Baisiai man įdomu pasidarė.
Na užplikai. Vandenį nupili po to?

Ne, nupili tą rudą išpaudų vandenuką, dugne lieka kietas krakmolas, imi verdantį vandenį ir pili ant jo. Pili nedaug ir po biški, maišai šaukštu, kol tas krakmolas užsipliko ir pavirta į tokią košelę skaidrę. Užplikai ir pili į išspaustus tarkius. Vandens negalima padauginti, nes paskui bus per skysta tešla cepelinams.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui