Ką mėgstate valgyti ?

A
Albinosas 134
2006-07-05 13:32 Albinosas
Bet darbe tai draudžiama alų gerti, o tikrai per tokį karštį norėtųsi. Baisu, koks tvankumas... smile
Daja Daja 1028
2006-07-05 13:49 Daja
O man labai patinka mėlynių sidras smile šaltas , šaltas..............

Ir labai nepatinka šiandien dirbti smile
irmoske irmoske 5445
2006-07-05 13:51 irmoske 2011-09-11 05-01

Albinosas rašė: Bet darbe tai draudžiama alų gerti, o tikrai per tokį karštį norėtųsi. Baisu, koks tvankumas... smile

Mūsų vadovas geras... Būna sidro parsinešam, kai troškina iš po....
Tik kad paskui patiems negerai, galva sukasi, miegas ima, arba "kablys nugaroj" smile
klem klem 3973
2006-07-05 15:00 klem 2011-09-11 05-01
[quote="irmoske"]

klem rašė: Tikiuosi, žinote, kad švilpikai yra virtų bulvių (gali būti senos) gaminiai, rombo formos, kepti ant skardos.


O juos gamint reikia ar šaldytus pirkt? Pirmą kartą girdžiu apie tokius.... smile[/quote
Jų nebūna pirkti, reikia gaminti.
S
Sprige 66
2006-07-05 15:03 Sprige 2011-09-11 05-01

Kristiana__ rašė: Pasidalinkit idėjomis - ką valgyti vakarienei?


Šiandien mano vakarienė Nr. 1 bus:
grūstos virtos bulvės su spirgais ir krapais+kefyras, kuriame pridėta žalių svogūnų laiškų, salotų lapų, krapų ir patražolių.

Vakarienė Nr. 2 :
trintų braškių bliūdas su cukrumi ir grietine+batonas.

Be dviejų vakarienių neužmigčiau - oi mėgstu pavalgyti....
klem klem 3973
2006-07-05 15:04 klem 2011-09-11 05-01

Sprige rašė:

Kristiana__ rašė: Pasidalinkit idėjomis - ką valgyti vakarienei?


Šiandien mano vakarienė Nr. 1 bus:
grūstos virtos bulvės su spirgais ir krapais+kefyras, kuriame pridėta žalių svogūnų laiškų, salotų lapų, krapų ir patražolių.

Vakarienė Nr. 2 :
trintų braškių bliūdas su cukrumi ir grietine+batonas.

Be dviejų vakarienių neužmigčiau - oi mėgstu pavalgyti....

Šaunuolė
J
juratepaz 332
2006-07-05 15:09 juratepaz
Skaičiau delfi , kad reikia daug braškių valgyti , per sezoną suaugusiam žmogui ne mažiau 4 kg reikia suvartoti.Taigi tegyvuoja braškės!!!!
L
Loreta13 30842
2006-07-05 15:10 Loreta13 2011-09-11 05-01

Sprige rašė: Šiandien mano vakarienė Nr. 1 bus:
grūstos virtos bulvės su spirgais ir krapais+kefyras, kuriame pridėta žalių svogūnų laiškų, salotų lapų, krapų ir patražolių.....
O iš kur toks receptėlis smile
S
Sprige 66
2006-07-05 15:23 Sprige 2011-09-11 05-01

Loreta13 rašė:

Sprige rašė: Šiandien mano vakarienė Nr. 1 bus:
grūstos virtos bulvės su spirgais ir krapais+kefyras, kuriame pridėta žalių svogūnų laiškų, salotų lapų, krapų ir patražolių.....
O iš kur toks receptėlis smile


Iš uošvienės 'kaimiškų' patiekalų serijos. Skanu labai....
D
DaivaP 5457
2006-07-05 15:23 DaivaP
Pirkau šaldytų smulkintų špinatų. Gal patarsit, ką su jais daryti?
L
Loreta13 30842
2006-07-05 15:26 Loreta13 2011-09-11 05-01
Sprige Na čia matyt kažkokia šaltibarščių atmaina:))
irmoske irmoske 5445
2006-07-05 15:30 irmoske 2011-09-11 05-01

Loreta13 rašė: Sprige Na čia matyt kažkokia šaltibarščių atmaina:))

Čia tiems, kas nemėgsta burokėlių smile
L
Loreta13 30842
2006-07-05 15:36 Loreta13 2011-09-11 05-01

irmoske rašė: Čia tiems, kas nemėgsta burokėlių smile
Tiems dar yra rugštynės:))
S
Sprige 66
2006-07-05 15:48 Sprige 2011-09-11 05-01

DaivaP rašė: Pirkau šaldytų smulkintų špinatų. Gal patarsit, ką su jais daryti?


Turiu tokį receptą, nors nei karto juo nepasinaudojau:
Canenelloni su špinatais ir ricotto sūriu
Receptas 4 porcijoms. Sudėtis: Špinatai Bonduelle 180 g; Makaronai Canelloni 500 g; Sūris ricotto 200 g; Sūris mozzarella 180 g; Kiaušiniai 2 vnt.; Kiaušinio trynys 1 vnt; Pomidorai pelatti 600 g.; Šviežias bazilikas-keletas lapelių; Svogūnų laiškai 30 g; Bešamelio padažas 1500 ml ; Parmezanas 60 g; Sviestas 30 g; Druska; Balti pipirai
Paruošimas: Atitirpinti špinatai sumaišomi su susmulkintais sūriais: ricotto ir mozarella. Pagardinama ppirais ir druska. Įmušami kiaušiniai, įliejamas trynys ir viskas išmaišoma iki vienalytės masės. Svieste kepami svogūnų laiškai, sudedami nukošti pomidorai pelatti ir šiek tiek šviežio smulkinto baziliko. Viskas truputį paverdama ir pertrinama mikseriu bei perkošiama. Paskaninama prieskoniais ir atvėsinama. Paruoštu faršu prikemšami rageliai - canneloni. Į kaitrai atsparų indą pilami pomidorų ir bešamelio padažai. Sudedami canelloni, jie barstomi tarkuotu parmezanu ir vėl apliejami pomidorų bei bešamelio padažais. Gaminys dedamas į įkaitusią iki 170 C laipsnių krosnį 20 - 30 minučių.
Pateikimas: Į lėkštę dedami canelloni rageliai, apliejama pomidorų ir bešamelio padažais ir puošiama šviežio baziliko lapeliais.
L
limina 726
2006-07-05 15:50 limina
Šiandien nespėjau pavalgyti pietų,
tai nusipirkau salotų parduotuvėje, bet pasirodo su paprika-
fee ...
Sėdžiu nevalgius, pikta ir skaitau receptus.
Šaldytuve radau šalto ledinio alaus buteliuką,
Tai dabar gurkšnoju.Biškį linksmaiu gyventi pasidarė. smile
A
Angisis 302
2006-07-05 15:53 Angisis
aš kai paskaičiau, kaip prekybos centruose mišraines praplovinėja, nes majonezas būna pasenęs... Tai net nebežiūriu į tą pusę. smile O valgyt ir man noris... Gurkšnot tik h2o turim smile
irmoske irmoske 5445
2006-07-05 15:54 irmoske 2011-09-11 05-01

Sprige rašė:

DaivaP rašė: Pirkau šaldytų smulkintų špinatų. Gal patarsit, ką su jais daryti?


Turiu tokį receptą, nors nei karto juo nepasinaudojau:
Canenelloni su špinatais ir ricotto sūriu


Vaje kaip sudėtinga... Ir dar tokiam karštyje prie viryklės.... smile
A
Angisis 302
2006-07-05 15:54 Angisis 2011-09-11 05-01

Sprige rašė:

DaivaP rašė: Pirkau šaldytų smulkintų špinatų. Gal patarsit, ką su jais daryti?


Turiu tokį receptą, nors nei karto juo nepasinaudojau:
Canenelloni su špinatais ir ricotto sūriu
Receptas 4 porcijoms. Sudėtis: Špinatai Bonduelle 180 g; Makaronai Canelloni 500 g; Sūris ricotto 200 g; Sūris mozzarella 180 g; Kiaušiniai 2 vnt.; Kiaušinio trynys 1 vnt; Pomidorai pelatti 600 g.; Šviežias bazilikas-keletas lapelių; Svogūnų laiškai 30 g; Bešamelio padažas 1500 ml ; Parmezanas 60 g; Sviestas 30 g; Druska; Balti pipirai
Paruošimas: Atitirpinti špinatai sumaišomi su susmulkintais sūriais: ricotto ir mozarella. Pagardinama ppirais ir druska. Įmušami kiaušiniai, įliejamas trynys ir viskas išmaišoma iki vienalytės masės. Svieste kepami svogūnų laiškai, sudedami nukošti pomidorai pelatti ir šiek tiek šviežio smulkinto baziliko. Viskas truputį paverdama ir pertrinama mikseriu bei perkošiama. Paskaninama prieskoniais ir atvėsinama. Paruoštu faršu prikemšami rageliai - canneloni. Į kaitrai atsparų indą pilami pomidorų ir bešamelio padažai. Sudedami canelloni, jie barstomi tarkuotu parmezanu ir vėl apliejami pomidorų bei bešamelio padažais. Gaminys dedamas į įkaitusią iki 170 C laipsnių krosnį 20 - 30 minučių.
Pateikimas: Į lėkštę dedami canelloni rageliai, apliejama pomidorų ir bešamelio padažais ir puošiama šviežio baziliko lapeliais.


oi kaip skaniai atrodo smile
D
DaivaP 5457
2006-07-05 16:08 DaivaP
Ačiū, Sprige. Kada nors pabandysiu.
Šiandien noriu kokias salotikes pagamint su tais špinatais. Gal pomidorai prie jų tiktų?
S
Sprige 66
2006-07-05 16:17 Sprige 2011-09-11 05-01

DaivaP rašė: Ačiū, Sprige. Kada nors pabandysiu.
Šiandien noriu kokias salotikes pagamint su tais špinatais. Gal pomidorai prie jų tiktų?


Dar radau:

ŠPINATŲ SALOTOS
250 g špinatų
2-3 lapinės salotos
kiaušinis
4 ridikėliai
2 šaukštai grietinės
pagal skonį druskos

Špinatai ir salotos nuplaunami ir suplėšomi. Nuplauti ridikėliai supjaustomi plonias griežinėliais. Visos daržovės sumaišomos su smulkiai sukapotu kietai išvirtu kiaušiniu, pasūdoma ir užpilama grietine.

Špinatų salotos

450 g špinatų
2 - 3 bulvės
2 obuoliai
50 g fermentinio sūrio su papriką
150 ml jogurto
druskos
pipirų

Špinatus nuplauti, smulkiai supjaustyti, nuplikyti verdančiu vandieniu. Išvirtas bulvės ataušinti, obuolius nulupti. Bulves, uobolius, sūrį supjaustyti vienodo didžio kubeliais. Sumaišyti si špinatais. Ant salotų užpilti jogurtą, atsargiai išmaišyti, pasūdyti, pabarstyti maltais pipirais.
Salotas galima paįvairinti ir itomis daržovėmis: žiediniais kopustais, brokoliais...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui