Maisto tvarkymo procesas

Elvusia Elvusia 19998
2010-06-10 17:46 Elvusia
Tai aprašyme ir parašote, kad vanduo bus naudojamas toks toks ir anoks.
Tuomet jo tyrimo kaip ir nereiktų. Nes maisto tvarkymui jo nenaudosite.
Aprašyme jums teks nurodyti, kad bus vienas šaldymo įrenginys. Nurodyti jo temperatūrų ribas (nes gėrimams jos gali būti ir daugiau nei +4 ar +6).
Parašysite, kad prekiausite fasuotais maisto produktais.
Teks pildyti maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą (pagal naujas taisykles pakanka turėti antrus PVM s.f. egzempliorius ir turėti tuščią žurnalą neatitikimams užfiksuoti, jei tokių būtų).
Teks pildyti maisto produktų ir žaliavų laikymo žurnalą. Bet tik tuo atveju, jei gėrimams, kuriais prekiausite bus reikalinga tam tikra laikymo temperatūra.
Jei tokia temperatūra jiems nereikalinga, nepažeisite GHPT, žurnalo nepildydami.
2010-06-10 18:18 stalofutbolas
Labai dekui uz patarimus!
o ar is darbuotoju daranciu kava/arbata bus reikalaujama higienos pazymejimu?
K.
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-10 18:33 Elvusia 2011-09-11 06-50

stalofutbolas rašė:
o ar is darbuotoju daranciu kava/arbata bus reikalaujama higienos pazymejimu?
K.

Taip.
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-21 11:08 Elvusia
Labai norėčiau, kad klausimus, susijusius su maisto tvarkymu rašytume čia.
Ne PŽ.
Paskaitys ir tie, kuriems tai aktualu.
Galų gale, neklystančių nėra, pataisys, jei matys, kad atsakymas neteisingas :)
G
giuzel3 1
2010-06-21 23:52 giuzel3
sveiki :) o gal kas galėtumėt įmest vadovo įsakymo dėl maisto tvarkymo pagal GHTP pavyzdį? būčiau labai dėkinga :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-22 07:18 Elvusia
Įsakau maisto tvarkymą įmonėje atlikti vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Arba kaip nors panašiai.
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 19:15 Elvusia 2011-09-11 06-51

mrscript rašė: Sveiki. Turiu klausimą, gal kas padės rasti atsakymus... Norima prekiauti šaldytom uogom. Klausimas kokių leidimų, popierių tam reikia? (higienos normos etc.)
Iš anksto dėkui.

Labai nekonkretu.
Ar tas uogas šaldysite patys?
Ar tik perparduosite?

Bet kokiu atveju, paieškokite higienos normų:
sena2.sam.lt/lt/sam/teisine-informacija/hn/

Pagrindinė ši:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
K
Kynai 1
2010-07-12 19:16 Kynai 2011-09-11 06-52

Elvusia rašė: Įsakau maisto tvarkymą įmonėje atlikti vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Arba kaip nors panašiai.


O nereikia che jokiu remiantis tokiu ir tokiu istatyumu ar kaska panasaus ?
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-12 19:42 Elvusia 2011-09-11 06-52

Kynai rašė:

O nereikia che jokiu remiantis tokiu ir tokiu istatyumu ar kaska panasaus ?

Remiamės lazda :)
Įstatymais vadovaujamės.
Galima
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
Vadovaujamės šiuo įstatymu.
J
jul-ija 5
2010-08-01 23:01 jul-ija
sveiki, norėčiau prisijngti prie jūsų šaunaus būrio. Perkaičiau visą šią temą ir matau, kad čia yra tikrų profesionalų, žaviuosi jumis. Aš dar visai žalia šitam reikale. Pradejau visai neseniai dirbti dietiste, kai atejau visi dokumentai lyg ir sutvarkyti, bet vikas taip padrika ir nesisteminga.... noreciau siek tiek ivesti tvarkos pas save :) Skaitant šią temą kilo klausima dėl maito atliekų. Kokius dokumentus aš turėčiau turėti? Nes realiai maisto atliekas suvalgo šuniukai smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-01 23:16 Elvusia
Ar maisto atliekos gyvūninės kilmės?
J
jul-ija 5
2010-08-02 09:59 jul-ija
Na visokių būna... nedavalgyta sriuba arba kotletas tai kaip čia skaitosi? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-02 14:18 Elvusia 2011-09-11 06-54

jul-ija rašė: Na visokių būna... nedavalgyta sriuba arba kotletas tai kaip čia skaitosi? smile

Kotletas jau ŠGP.
Šiaip jau turėtų būti sudaryta sutartis su ŠGP utilizavimo įmone.
Jūsų įmonėje turėtų būti aprašyta, kaip jūs pristatote tai įmonei ŠGP. Jei juos pristatote kasdien - tuomet taip ir parašote. Jei sandėliuojate (tai galima daryti) turite turėti tam skirtą šaldiklį. Ir nustatytais terminais pristatyti tai įmonei.
J
jul-ija 5
2010-08-02 17:03 jul-ija
o jej tarkim pas mus viskas suvalgoma ir nelieka maisto atliekų? ar taip realybėj niekaip negali būti? smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-02 17:09 Elvusia 2011-09-11 06-54

jul-ija rašė: o jej tarkim pas mus viskas suvalgoma ir nelieka maisto atliekų? ar taip realybėj niekaip negali būti? smile smile

Būna... smile

Bet gali būti ne tik nesuvalgytas kotletas. Gali būti ir žaliavos su pasibaigusiu tinkamumo terminu :)
J
jul-ija 5
2010-08-04 17:34 jul-ija
o gal dar pasidalinsit kaip atliekat vandens tyrimus? kaip teisingai paimti vandens tyrimui?
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-04 17:41 Elvusia 2011-09-11 06-54

jul-ija rašė: o gal dar pasidalinsit kaip atliekat vandens tyrimus? kaip teisingai paimti vandens tyrimui?

Šiaip, geriausia, kai atvažiuoja paimti patys. Jie ugnimi dezinfekuoja čiaupą, ir leidžia nemažai nubėgti vandens iš jo. Paskui pripila sterilų butelį ir viskas.
Paskutinį kartą vežiau pati.
Pirmiausia paėmiau iš laboratorijos sterilų butelį, truputį leidau nubėgti vandenukui ir pripyliau jį.
Bet dariau tik cheminį tyrimą.
Nedariau bakteriologinio.
Pastarajam tyrimui jau ir pati dezinfekuočiau čiaupą, kad paskui nebūt bėdos :)

Geriausia jus šiuo klausimu pakonsultuos laboratorija, kuriai vešite mėginį.
Juk važiuosite sterilaus butelio, paklauskite kaip privalote daryti :)
J
jul-ija 5
2010-08-04 18:04 jul-ija
ačiū už informaciją. Tikrai nežinojau, kad reikia iš jų paimti sterilų butelį. Darbe man sake, kad veža savo butelyje, ot kokie šneka, kad tik pasakyt smile reiks man jiems paskambint ir pasikonsultuoti
2010-08-11 12:06 TiesiogSaulius
Perskaičiau visą temą. Negalima nesižavėti čia esančių žmonių kompetencija.
Planuojame atidaryti greito maisto gamybos ir prekybos vietą. Tai turbūt bus laikinasis pastatas liaudyje vadinamas kioskas. Jie bus statomi šalia prekybos centrų. Kioske bus dirbantis vienas asmuo. Tualetu bus naudojamasi prekybos centruose. Pagrindinis klausimas būtų toks - ar reikia rengti tuos visus planus, ar užtenka Elvusios nurodyto įsakymo "Įsakau maisto tvarkymą įmonėje atlikti vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis."
kaip patartumėte tvarkytis visus higienos dokumentus?
Elvusia Elvusia 19998
2010-08-11 12:40 Elvusia
Reikia ir to įsakymo, ir maisto tvarkymo proceso aprašymo. Ir planų reikia.
Bet koks prisilietimas prie maisto produkto, keičiant jo pirminę būklę - maisto tvarkymas. Netgi vėsinimas šaldytuve - taip pat.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui