Maisto tvarkymo procesas

Samajana Samajana 6091
2011-09-10 12:55 Samajana 2011-09-11 07-28

margaake rašė: Labuka, gal kas turite špg tvarkymo sutarties pavyzdį? Nusprendėme tą sutartį sudaryti su šuniukų prieglauda, bet jie neturi jokios formos, nieko, teks patiems parašyti. Iš anksto atsiprašau, bet niekur negaliu rasti....

Ar tame saraše yra pažiūrėk. Neužskaitys, jeigu nėra užsiregistravusi ,kaip atliekų tvarkytojas.
vmvt.lt/objektai2/view.php
Paprasta sutartis. Pasiimk paprastą paslaugų sutartį ir persidaryk...
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-10 13:13 Elvusia 2011-09-11 07-28

margaake rašė: Labuka, gal kas turite špg tvarkymo sutarties pavyzdį? Nusprendėme tą sutartį sudaryti su šuniukų prieglauda, bet jie neturi jokios formos, nieko, teks patiems parašyti. Iš anksto atsiprašau, bet niekur negaliu rasti....

Kodėl aš abejoju, kad jūs oficialiai galite maitinti gyvūnų prieglaudos gyventojus?
M
margaake 7
2011-09-12 13:28 margaake
Ačiū labai, na veterinarinė neprieštaravo, o ir ta šuniukų prieglauda turi visus tam reikiamus popierius, taip pat kaip ir kita, esanti Šauliuose. Tik sutarties formos neturi pastaroji, mes irgi va nežinome kaip ta sutartis turi atrodyti, na bandysu persidaryti kažkaip. Ačiū dar kartą!
airen airen 811
2011-09-15 13:07 airen
"Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnale" užrašomi visi produktai ar ne. Nu, miltai, džemai, įdarai, varškė i.t.t. Bet ar reikia rašyti druska, cukrų, kepimo miltelius smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-15 13:19 Elvusia

airen rašė:
"Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnale" užrašomi visi produktai ar ne. Nu, miltai, džemai, įdarai, varškė i.t.t. Bet ar reikia rašyti druska, cukrų, kepimo miltelius smile

Pasirašykite įsakymą, kad keičiate šio žurnalo pildymo tvarką.
Ir į atskirą segtuvą segate sąskaitų kopijas. O į žurnalą darote įrašus tik tuo atveju, kai gauta produkcija neatitinka higienos normų.
airen airen 811
2011-09-15 13:45 airen
Gal tai priklauso nuo tikrintojos, bet buvo viename mūsų ceche veterin. patikrinimas. Tai jiems netiko sąskatų kopijos, o reikalavo, kad viskas būtų įrašyta į žurnalą: kad būtų visur nurodyta produktų temperaturą (būtinai smile ) Tiesa, tą mūsų darbuotoja neišsiaškino iki galo, todėl ir klausiu, ar reikia viską rašyti.
O gal yra kokia nuorodą dėl tų kopijų rinkimo. Nes mes tik "girdėjome" apie tai ir pas save tą tvarką naudojome. Bet, vat matot... atėjo, sako "NE"
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-15 13:54 Elvusia
Turi tikti.
Pasirašykite įsakymą ir tiek žinių.
Tik įsakyme detaliai viską nurodykite.
Neturiu naujos redakcijos Geros praktikos higienos taisyklių. Ten, lyg ir, rašoma apie tai.
Beje, tų temperatūrų jau 100 metų nežymim niekur. Turiu omeny, gaunamos produkcijos.
Tik, kaip ir minėjau, žymim tada, kai įtariam, kad yra neatitikimas.
Bet, tokiu atveju, privalome grąžinti netinkamą produkciją tiekėjui. T.y. pasižymėti žurnale, kad (pvz.: sugadinta mėsos vakuuminė pakuotė) ir sprendžiame ką daryti. Jei toks pažeidimas nesukėlė grėsmės maisto saugai - priimame, jei įtariame, kad sukėlė - grąžiname.
Ir šis įrašas turi likti žurnale.
Visa kita puikiai matosi ant sąskaitų kopijų. Ir tegul neišsigalvoja.
Jokio pažeidimo čia negali būti.

airen airen 811
2011-09-15 14:07 airen
Atsiprašau už įkirumą, bet gal galite parašyti, kaip turi skambėti smile tas įsakymas (nes jo nebuvo)
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-15 16:07 Elvusia

airen rašė:
Atsiprašau už įkirumą, bet gal galite parašyti, kaip turi skambėti smile tas įsakymas (nes jo nebuvo)

Vadovaujantis Europos parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos 5 straipsnio 2 dalies g punktu nuo 2010-09-01 dienos, vykdant maisto tvarkymo savikontrolę pagal „Geros higienos praktikos taisykles viešojo maitinimo įmonėms“ „Ad infinitum“ , 2004 m., įmonės maisto tvarkymo subjektuose
Į s a k a u pakeisti priėmimo procedūrą ir Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalo pildymo tvarką sekančiai:

1. Maisto žaliavų ir produktų priėmimo žurnalą pildyti tik esant kontroliuojamų parametrų neatitikimams nurodant konkrečiai neatitikimus ir koregavimo veiksmus.
2. Priimant greitai gendančius maisto produktus, kuriems reikalinga laikymo temperatūra nuo 0 iki +6*C ar kitokia , patikrinti, ar maisto produktai saugiai supakuoti, ar tinkama jų temperatūra. Radus neatitikimą pažymėti maisto produktų ir žaliavų priėmimo žurnale informuoti atsakingą asmenį,taikyti kitus tinkamus koregavimo veiksmus
3. Priimant bakalėjos prekes, patikrinti ar nepažeistos pakuotės. Esant neatitikimams, registruoti maisto žaliavų ir priėmimo žurnale, taikyti koregavimo veiksmus.
4. Gautas sąskaitas faktūras segti į segtuvą su kitais maisto žaliavų ir produktų gavimo dokumentais, juos laikyti kaip būtinus savikontrolės dokumentus
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-15 16:09 Elvusia 2011-09-15 16-14
Jei priimate šaldytą produkciją - įsakyme apsirašykite ir jos priėmimą. Arba, pasipildykite 2 punktą.
Arba, apsirašykite tvarką, ir įsakymu pasitvirtinkite.
airen airen 811
2011-09-15 16:27 airen
Elvusia, Jus nuostabi. AČIŪ smile
J
Jonas314 1
2011-09-19 15:11 Jonas314
Sveiki
gal kas zinote, noriu issinuomot patalpas kepyklelei-kavinukei, ar butinai patalpu paskirtis turetu buti maitinimui, ar gali buti ir kitokiu variantu?
Aciu
Samajana Samajana 6091
2011-09-23 08:51 Samajana 2011-09-23 08-56

airen rašė:
Elvusia, Jus nuostabi. AČIŪ smile

Taip. Jinai tokia... smile
Standartus žino ir... kalorijas prieš dėdama burnon moka suskaičiuoti smile

Elvusia, gal tada tu standartą EN ISO/IEC 17011 "Bendrieji akreditavimo įstaigų, akredituojančių atitikties vertinimo įstaigas, reikalavimai"...turi į lietuvių kalbą išsivertusi.
Juk tau reikia mokėti...kontroliuojančius specialistus darbo vieta ir darbo įrankiais aprūpinti, ir būti tam visada pasiruošusiai...

P.s Pamiršau. Ir tą jo regl. NR. 1029/2008 2008.10 mėn pataisą būtinai
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-23 12:42 Elvusia

Samajana rašė:
Elvusia, gal tada tu standartą EN ISO/IEC 17011 "Bendrieji akreditavimo įstaigų, akredituojančių atitikties vertinimo įstaigas, reikalavimai"...turi į lietuvių kalbą išsivertusi.
Juk tau reikia mokėti...kontroliuojančius specialistus darbo vieta ir darbo įrankiais aprūpinti, ir būti tam visada pasiruošusiai...

P.s Pamiršau. Ir tą jo regl. NR. 1029/2008 2008.10 mėn pataisą būtinai

Vajėzau, smile
Samajana Samajana 6091
2011-09-23 16:13 Samajana

Elvusia rašė:

Juk tau reikia mokėti...kontroliuojančius specialistus darbo vieta ir darbo įrankiais aprūpinti, ir būti tam visada pasiruošusiai...

... smile nesinervuok. Čia pasak VMVT-istų taip. Užspaudė netikėtai...tai susimėčiau.
Tikra tiesa, nesijuok iš svetimo nelaimės...Pasijuokiau užvakar širdyje iš pasakymo..."einu čiainiką nusišveisti...laukiam VMVT vizito"... tai pačius dabar vizituoja. smile
Perskaičiau aš tą reglamentą atidžiai. Viena...tas reglamento vykdymas dėl laboratorijų turi atidėjimą iki 2013m... ir antra... mano giliu įsitikinimu skirtas išimtinai VMVT tarnyboms. Bent man jie kol kas neįrodė, kad yra priešingai
A
Alone 4
2011-09-25 11:21 Alone
laba,
perskaiciau gal puse sitos diskusijos ir bandau pasidaryti ta tvarkymo proceso plana bet sunkiai sekasi nors pas mane daug kryzmiu nebus ,todel kad tik picas gaminsim ir kepsim kebabus net kiausiniu neturesim,gal kas esa dare picerijai toky plana ir galetu pavyzdy parodyt,labai buciau dekingas ir pica pavaisyciau....(nes picerijom gi labai viskas panasu is tikro).
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 20:38 Elvusia
Skaitom Geros higienos praktikos taisykles.
"Geriamojo vandens saugos ir kokybės tyrimų apimtis. Mėginių įvertinimas"
Žarninės lazdelės
Kaliforminės bakterijos
Žarniniai entirokokai
Nitratai
Nitritai
Amonis
Geležis

Dar skaitom:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
V.18.1 punkčiukas ir toliau :)
R
ronnna 61
2011-10-03 13:38 ronnna 2011-10-03 14-29
Elvusia, kreipiuosi į Jus. PATAISAU. Ir į visus kitus, kurie gali man padėti smile

Ar yra kurnors teisiškai įtvirtinti reikalavimai, ko konkrečiai reikia parduotuvei, barui, kavinei? Čia kalba eina apie maisto tvarkymą.
Pavyzdžiui, bare turi būti tas ir tas. Parduotuvėje turi būti tas ir tas. Kavinėje privaloma tas ir tas - t.y. įstatymai, higienos normos ar dar kokie dokumentai, kurie nurodo, kad taip ir nekitaip turi būti įrengtos patalpos?

Apie bendrus reikalavimus - kad reikalinga rankų plovimo vieta, kad maistas turi būti tvarkomas, kryžminė tarša, visa kita, kad sienos, lubos, grindys būtų iš tokios medžiagos, kur būtų patogu valyti, dezinfekuoti ir t.t. - tokie reikalavimai yra, bet įdomu, ar konkrečiai nustatyta, ką turi gaminti kavinė, kad ji vadintųsi kavine, kas kavinėje turi būti įrengta, kad ji, kaip įstaiga, gautų tokį statusą ir pan. - yra kurnors įtvirtinta ar ne?

Pati niekur nerandu, todėl ir klausiu, noriu galutinio užtvirtinimo iš šios srities specialistės:)

Vet darbuotojų klausiau, bet žinot, kaip su tais valstybinių įstaigų darbuotojais - tas ir tas yra ten, o jūs pasižiūrėkit, pasiskaitykit ir pan., konkretaus ir normalaus atsakymo į užduotą klausimą ten gi niekada negausi :)

AČIŪ iš anksto.
Samajana Samajana 6091
2011-10-03 14:19 Samajana

ronnna rašė:
Elvusia, kreipiuosi į Jus.

Elvusia? Ar apkurtai? Taigi kreipiasi asmeniškai...
Aš žinau ir tiksliai galėčiau pasakyti ,kad tai reglamentuoja HN 15:2003 vadinamoji maisto tvarkymo higienos norma ir leidyklos Ad Infinitum leidinukas "GHP taisyklės maisto tvarkymo įmonėms". Bet nenoriu kištis kai niekas neklausia smile Subordinacijos laikausi... smile
R
ronnna 61
2011-10-03 14:26 ronnna
Samajana, prašau to nepriimti asmeniškai:) žiūriu, čia visi Elvusios klausia, ji visiems atsako, tai ir aš klausiu. O šiaip - čia klausimas visiemmmms. Ir būsiu labai dėkinga už atsakymą:)

Kad šitą dalyką reglamentuoja Jūsų minėti leidiniai (HN 15 ir Geros higienos praktikos taisykles) aš žinau, o norėjau įsitikinti, ar niekur daugiau nėra parašyta, kad norint gauti kavinės statusą reikia:
1) tiek ir tiek konkrečiai kvadratūros
2) reikia gamini minimum tiek ir tiek patiekalų
ir pan.

Pavyzdžiui, ką konkrečiai turi gaminti kavinė? Ar užtektų, jei pagal visas higienos normas tvarkausi su maistu, nėra jokios kryžminės taršos, aš iš patikimų tiekėjų nusiperku pusgaminį, jį pašildau ir pagal reikiamą temperatūrą patiekiu klientui? Ar čia turi būti, kad net su pirminiu apdorojimu dirbu - perku bulves, atskiroj patalpoj jas skutu, tada iš jų verdu sriubą, košę prie kotelto, visi procesai atskirti laike, kad nebūtų jokio kryžminio užterštumo ir t.t.?
Ar galiu tik nusipirkti pusgaminį, jį laikyti šaldyrtuve pagal tiekėjų nustatytą temperatūrą, klientui atėjus, pašildau mikrobangų krosnelėj ir patiekiu? Ar čia jau nebesiskaitys kavinės statusas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui