skolos

2009-07-28 16:48 seimosdziaugsmas 2011-09-11 06-22
73 straipsnis. Bendrovės likvidavimas

1. Bendrovė gali būti likviduojama Civilinio kodekso nustatytais juridinių asmenų likvidavimo pagrindais.

2. Sprendimą likviduoti bendrovę priima visuotinis akcininkų susirinkimas arba teismas Civilinio kodekso nustatytais atvejais.

3. Visuotinis akcininkų susirinkimas negali priimti sprendimo likviduoti nemokią bendrovę.

4. Bankrutavusi bendrovė likviduojama Įmonių bankroto įstatymo nustatyta tvarka.

5. Visuotinis akcininkų susirinkimas ar teismas, priėmę sprendimą likviduoti bendrovę, arba juridinių asmenų registro tvarkytojas, kai jo iniciatyva teismas priima sprendimą likviduoti bendrovę, privalo išrinkti (paskirti) jos likvidatorių.

6. Nuo visuotinio akcininkų sprendimo likviduoti bendrovę priėmimo dienos bendrovė įgyja likviduojamos bendrovės statusą. Nuo išrinkimo (paskyrimo) likvidatorius įgyja bendrovės vadovo ir valdybos teises ir pareigas. Bendrovės vadovas ir valdyba netenka savo įgaliojimų nuo likvidatoriaus paskyrimo. Visuotinis akcininkų susirinkimas gali būti šaukiamas šio Įstatymo nustatyta tvarka.

7. Likviduojamos bendrovės dokumentuose, kuriuos ji naudoja turėdama santykių su kitais asmenimis, be kita ko, turi būti nurodomas jos teisinis statusas „likviduojama“.

8. Visuotinis akcininkų susirinkimas gali nustatyti kitą (ne sprendimo priėmimo dienos) datą, nuo kurios įsigalioja sprendimas dėl bendrovės likvidavimo, tačiau ši data negali būti ankstesnė kaip sprendimo likviduoti bendrovę priėmimo diena.

9. Jei likvidavimo pagrindas yra laikotarpio, kuriam buvo įsteigta bendrovė, pabaiga, likus ne mažiau kaip 3 mėnesiams iki šio laikotarpio pabaigos, visuotinis akcininkų susirinkimas turi priimti sprendimą dėl bendrovės likvidavimo ir išrinkti likvidatorių arba priimti sprendimą pratęsti veiklos laikotarpį ir pakeisti bendrovės įstatus. Šiuo atveju priėmus sprendimą likviduoti bendrovę, bendrovė likviduojamos bendrovės statusą įgyja kitą dieną po įstatuose nustatyto veiklos laikotarpio pabaigos. Jei visuotinis akcininkų susirinkimas per nustatytą terminą likvidatoriaus neišrenka, akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/10 visų balsų, taip pat juridinių asmenų registro tvarkytojas turi teisę kreiptis į teismą, kad šis paskirtų likvidatorių.

10. Apie bendrovės likvidavimą likvidatorius turi viešai paskelbti įstatuose nurodytame dienraštyje 3 kartus ne mažesniais kaip 30 dienų intervalais arba viešai paskelbti įstatuose nurodytame dienraštyje vieną kartą ir pranešti visiems bendrovės kreditoriams raštu. Skelbime ar pranešime turi būti nurodyti visi Civilinio kodekso 2.44 straipsnyje nurodyti duomenys apie bendrovę.

11. Likvidatorius ne vėliau kaip pirmą viešo paskelbimo apie bendrovės likvidavimą dieną turi pateikti juridinių asmenų registro tvarkytojui dokumentus, patvirtinančius sprendimą likviduoti bendrovę, ir duomenis apie save.

12. Likviduojant bendrovę, akcijas pasirašę, bet jų neapmokėję asmenys turi jas apmokėti akcijų pasirašymo sutartyje nustatyta tvarka. Akcijas pasirašę asmenys gali būti atleisti nuo neįmokėtų įnašų tokios dalies, kurią jie atgautų skirstant likviduojamos bendrovės turtą, tik tuo atveju, kai bendrovės likvidavimo pagrindas yra bendrovės steigimo pripažinimas negaliojančiu vadovaujantis Civilinio kodekso 2.114 straipsniu ir bendrovė gali patenkinti prisiimtus įsipareigojimus kreditoriams.

13. Likviduojama bendrovė pirmiausia turi atsiskaityti su bendrovės kreditoriais, laikantis Civilinio kodekso nustatytos kreditorių reikalavimų tenkinimo eilės. Atsiskaičius su likviduojamos bendrovės kreditoriais, išmokamas sukauptas dividendas privilegijuotųjų akcijų su kaupiamuoju dividendu savininkams. Likęs likviduojamos bendrovės turtas padalijamas akcininkams proporcingai jiems nuosavybės teise priklausančių akcijų nominaliai vertei. Analogiškai dalijamas ir vėliau išaiškėjęs bendrovės turtas. Jei bendrovės akcijos suteikia nevienodas teises, dalijant turtą į jas turi būti atsižvelgta.

14. Bendrovės turtas akcininkams gali būti dalijamas ne anksčiau kaip praėjus 2 mėnesiams po to, kai buvo atlikti visi šio straipsnio 10 dalyje nustatyti veiksmai.

15. Jeigu dėl bendrovės skolų mokėjimo kyla teisminių ginčų, bendrovės turtas negali būti dalijamas akcininkams tol, kol teismas neišspręs šių ginčų ir nebus atsiskaityta su kreditoriais.

16. Sprendimą atšaukti bendrovės likvidavimą gali priimti sprendimą likviduoti bendrovę priėmęs visuotinis akcininkų susirinkimas ar teismas. Sprendimas likviduoti bendrovę negali būti atšauktas, jei bent vienas akcininkas gavo dalį likviduojamos bendrovės turto.

17. Dokumentai, patvirtinantys sprendimą likviduoti bendrovę, taip pat atšaukti likvidavimą, turi būti pateikti juridinių asmenų registro tvarkytojui.
J
JVS 388
2009-07-28 16:52 JVS 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
o koks tiksliai tas laikotarpis

VII skyrius

IEŠKINIO SENATIS



1.124 straipsnis. Ieškinio senaties samprata

Ieškinio senatis – tai įstatymų nustatytas laiko tarpas (terminas), per kurį asmuo gali apginti savo pažeistas teises pareikšdamas ieškinį.



1.125 straipsnis. Ieškinio senaties terminai

1. Bendrasis ieškinio senaties terminas yra dešimt metų.

2. Atskirų rūšių reikalavimams šis kodeksas bei kiti Lietuvos Respublikos įstatymai nustato sutrumpintus ieškinio senaties terminus.

3. Sutrumpintas vieno mėnesio ieškinio senaties terminas taikomas iš konkurso rezultatų atsirandantiems reikalavimams.

4. Sutrumpintas trijų mėnesių ieškinio senaties terminas taikomas reikalavimams pripažinti juridinio asmens organų sprendimus negaliojančiais.

5. Sutrumpintas šešių mėnesių ieškinio senaties terminas taikomas:

1) ieškiniams dėl netesybų (baudos, delspinigių) išieškojimo;

2) ieškiniams dėl parduotų daiktų trūkumų.

6. Sutrumpintas šešių mėnesių ieškinio senaties terminas taikomas iš ryšių įmonių santykių su klientais atsirandantiems reikalavimams, jeigu siuntos buvo siunčiamos Lietuvoje, arba vienerių metų ieškinio senaties terminas, jeigu siuntos buvo siunčiamos į užsienį.

7. Sutrumpintas vienerių metų ieškinio senaties terminas taikomas iš draudimo teisinių santykių atsirandantiems reikalavimams.


8. Sutrumpintas trejų metų ieškinio senaties terminas taikomas reikalavimams dėl padarytos žalos atlyginimo, tarp jų ir reikalavimams atlyginti žalą, atsiradusią dėl netinkamos kokybės produkcijos.

9. Sutrumpintas penkerių metų ieškinio senaties terminas taikomas reikalavimams dėl palūkanų ir kitokių periodinių išmokų išieškojimo.

10. Reikalavimams dėl atliktų darbų trūkumų taikomi šio kodekso šeštojoje knygoje nustatyti sutrumpinti ieškinio senaties terminai.

11. Iš krovinių, keleivių ir bagažo vežimo atsirandantiems reikalavimams taikomi atskirų transporto rūšių kodeksuose (įstatymuose) nustatyti ieškinio senaties terminai.

12. Šalių susitarimu pakeisti ieškinio senaties terminus ir jų skaičiavimo tvarką draudžiama.

(istrauka is civilinio kodekso)
A
alasun 60
2009-07-28 16:53 alasun 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Na, man čia kažkaip galai nesueina: sakote, balanse yra tik skola tiekėjams, paskui išaiškėja, kad pinigai už prekes yra pas atskaitingus asmenis ir dar nedaėjo iki kasos, tai jau automatiškai balanse dar viena eilutė atsiranda. Jei jau prekes pardavėte, tai automatiškai gaunasi, kad jūs jas gavote, ir normaliai esate skoloje ir turite susimokėti, perskaičiau viską nuo pradžių ir nebesuprantu kokį čia dviratį išrasti norite smile .

1. pinigai į kasą neinešti
2. nerašiau kad pinigai pas atskaitingą asmenį
3. rašiau kad pinigus paėmė buves direktoriaus "kolėga", kuris jau nebedirba įmnėje
4. pardavimų nėra (yra tik PVM sąskaitos faktūros, kurios neįneštos į apskaitą, ir nepasirašytos diriko,nes UABAS ju nepardavė, o jas pardavė diriko buves 'kolėga")
5.tai ir pajamų nėra, ir atskaitingo asmens nėra, ir pardavimo nėra
6. yra tik išrašyta PVM sąskaitą faktūra UABUI su 5000Lt. suma, ir yra įnešta į apskaitą
J
JVS 388
2009-07-28 16:57 JVS 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
Tai kad įmonė turto neturi


turi "orinius" grynuosius...uz kuri galetu susimoketi ta skola...va kame suo pakastas...kabetu ta skola vienui viena dar bandyciau kapstyti
o tai iseina siuo momentu D kasa K skola tiekejui..toks balansiukas... smile

bet S/f "kolega" israse imones vardu? jei taip, tokiu atveju neduok die VMI suorganizuos kryzmini patikrinima...uoj kaip smagu jiems bus tokiu atveju...
I
IlonaD 6943
2009-07-28 16:59 IlonaD 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
1. pinigai į kasą neinešti
2. nerašiau kad pinigai pas atskaitingą asmenį
3. rašiau kad pinigus paėmė buves direktoriaus "kolėga", kuris jau nebedirba įmnėje
4. pardavimų nėra (yra tik PVM sąskaitos faktūros, kurios neįneštos į apskaitą, ir nepasirašytos diriko,nes UABAS ju nepardavė, o jas pardavė diriko buves 'kolėga")
5.tai ir pajamų nėra, ir atskaitingo asmens nėra, ir pardavimo nėra
6. yra tik išrašyta PVM sąskaitą faktūra UABUI su 5000Lt. suma, ir yra įnešta į apskaitą


3. Kaip jūs rašėte ir kokius pinigus rašėte??? Jei išrašėte pinigus (tikriausiai iš kasos?) kolegai kažkokiam, ir jei jam nebuvote skoloje, tai tas kolega lieka skolingas įmonei. Jei išrašinėjote pinigus - turi būti KIO.
4. Kaip suprantu, įmonės darbuotojas vykdė pardavimus. Pirkėjai apmokėjo už prekes. Tai pas Jūsų pirkėjus tai tos sąskaitos yra (kaip suprantu ir pinigus jie sumokėjo) ir apskaitą įsitraukė (faktas, kad gavote prekes ir jas pardavėte patvirtintas). O kad jūs pardavim osąskaitų pas save neįsitraukėte - jūsų problemos. Taip kad, ir pardavimai yra, ir pajamos yra, ir atskaitingas yra.
A
alasun 60
2009-07-28 17:00 alasun 2011-09-11 06-22

seimosdziaugsmas rašė: 73 straipsnis. Bendrovės likvidavimas

1. Bendrovė gali būti likviduojama Civilinio kodekso nustatytais juridinių asmenų likvidavimo pagrindais.

2. Sprendimą likviduoti bendrovę priima visuotinis akcininkų susirinkimas arba teismas Civilinio kodekso nustatytais atvejais.

3. Visuotinis akcininkų susirinkimas negali priimti sprendimo likviduoti nemokią bendrovę.

4. Bankrutavusi bendrovė likviduojama Įmonių bankroto įstatymo nustatyta tvarka.

5. Visuotinis akcininkų susirinkimas ar teismas, priėmę sprendimą likviduoti bendrovę, arba juridinių asmenų registro tvarkytojas, kai jo iniciatyva teismas priima sprendimą likviduoti bendrovę, privalo išrinkti (paskirti) jos likvidatorių.

6. Nuo visuotinio akcininkų sprendimo likviduoti bendrovę priėmimo dienos bendrovė įgyja likviduojamos bendrovės statusą. Nuo išrinkimo (paskyrimo) likvidatorius įgyja bendrovės vadovo ir valdybos teises ir pareigas. Bendrovės vadovas ir valdyba netenka savo įgaliojimų nuo likvidatoriaus paskyrimo. Visuotinis akcininkų susirinkimas gali būti šaukiamas šio Įstatymo nustatyta tvarka.

7. Likviduojamos bendrovės dokumentuose, kuriuos ji naudoja turėdama santykių su kitais asmenimis, be kita ko, turi būti nurodomas jos teisinis statusas „likviduojama“.

8. Visuotinis akcininkų susirinkimas gali nustatyti kitą (ne sprendimo priėmimo dienos) datą, nuo kurios įsigalioja sprendimas dėl bendrovės likvidavimo, tačiau ši data negali būti ankstesnė kaip sprendimo likviduoti bendrovę priėmimo diena.

9. Jei likvidavimo pagrindas yra laikotarpio, kuriam buvo įsteigta bendrovė, pabaiga, likus ne mažiau kaip 3 mėnesiams iki šio laikotarpio pabaigos, visuotinis akcininkų susirinkimas turi priimti sprendimą dėl bendrovės likvidavimo ir išrinkti likvidatorių arba priimti sprendimą pratęsti veiklos laikotarpį ir pakeisti bendrovės įstatus. Šiuo atveju priėmus sprendimą likviduoti bendrovę, bendrovė likviduojamos bendrovės statusą įgyja kitą dieną po įstatuose nustatyto veiklos laikotarpio pabaigos. Jei visuotinis akcininkų susirinkimas per nustatytą terminą likvidatoriaus neišrenka, akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/10 visų balsų, taip pat juridinių asmenų registro tvarkytojas turi teisę kreiptis į teismą, kad šis paskirtų likvidatorių.

10. Apie bendrovės likvidavimą likvidatorius turi viešai paskelbti įstatuose nurodytame dienraštyje 3 kartus ne mažesniais kaip 30 dienų intervalais arba viešai paskelbti įstatuose nurodytame dienraštyje vieną kartą ir pranešti visiems bendrovės kreditoriams raštu. Skelbime ar pranešime turi būti nurodyti visi Civilinio kodekso 2.44 straipsnyje nurodyti duomenys apie bendrovę.

11. Likvidatorius ne vėliau kaip pirmą viešo paskelbimo apie bendrovės likvidavimą dieną turi pateikti juridinių asmenų registro tvarkytojui dokumentus, patvirtinančius sprendimą likviduoti bendrovę, ir duomenis apie save.

12. Likviduojant bendrovę, akcijas pasirašę, bet jų neapmokėję asmenys turi jas apmokėti akcijų pasirašymo sutartyje nustatyta tvarka. Akcijas pasirašę asmenys gali būti atleisti nuo neįmokėtų įnašų tokios dalies, kurią jie atgautų skirstant likviduojamos bendrovės turtą, tik tuo atveju, kai bendrovės likvidavimo pagrindas yra bendrovės steigimo pripažinimas negaliojančiu vadovaujantis Civilinio kodekso 2.114 straipsniu ir bendrovė gali patenkinti prisiimtus įsipareigojimus kreditoriams.

13. Likviduojama bendrovė pirmiausia turi atsiskaityti su bendrovės kreditoriais, laikantis Civilinio kodekso nustatytos kreditorių reikalavimų tenkinimo eilės. Atsiskaičius su likviduojamos bendrovės kreditoriais, išmokamas sukauptas dividendas privilegijuotųjų akcijų su kaupiamuoju dividendu savininkams. Likęs likviduojamos bendrovės turtas padalijamas akcininkams proporcingai jiems nuosavybės teise priklausančių akcijų nominaliai vertei. Analogiškai dalijamas ir vėliau išaiškėjęs bendrovės turtas. Jei bendrovės akcijos suteikia nevienodas teises, dalijant turtą į jas turi būti atsižvelgta.

14. Bendrovės turtas akcininkams gali būti dalijamas ne anksčiau kaip praėjus 2 mėnesiams po to, kai buvo atlikti visi šio straipsnio 10 dalyje nustatyti veiksmai.

15. Jeigu dėl bendrovės skolų mokėjimo kyla teisminių ginčų, bendrovės turtas negali būti dalijamas akcininkams tol, kol teismas neišspręs šių ginčų ir nebus atsiskaityta su kreditoriais.

16. Sprendimą atšaukti bendrovės likvidavimą gali priimti sprendimą likviduoti bendrovę priėmęs visuotinis akcininkų susirinkimas ar teismas. Sprendimas likviduoti bendrovę negali būti atšauktas, jei bent vienas akcininkas gavo dalį likviduojamos bendrovės turto.

17. Dokumentai, patvirtinantys sprendimą likviduoti bendrovę, taip pat atšaukti likvidavimą, turi būti pateikti juridinių asmenų registro tvarkytojui.

Ačiū už pateiktas duomenys, bet šita aš žinau
Įmonė jau turi likvidumo statusą, beliko sutvarkyti skolą.... ir tada likviduoti, bet kad gi ta skolą niekaip neišeina sutvarkyti smile
wirgina wirgina 5887
2009-07-28 17:03 wirgina 2011-09-11 06-22
1. pinigai į kasą neinešti
O kur jie?
2. nerašiau kad pinigai pas atskaitingą asmenį
Kasoje nėra, pas atskaitingą nėra ...
3. rašiau kad pinigus paėmė buves direktoriaus "kolėga", kuris jau nebedirba įmnėje
Kaip tai "paėmė" ? Jis pasirašė kokį dokumentą , kad gavo pinigus ?

4.

[quote]pardavimų nėra [/quote]

(yra tik PVM sąskaitos faktūros, kurios neįneštos į apskaitą, ir nepasirašytos diriko,nes UABAS ju nepardavė, o jas pardavė diriko buves 'kolėga")

PVM sąskaita faktūra ir yra prekių pardavimą įforminantis dokumentas irJūsų dirikui nebūtina jas pasirašyti

5.tai ir pajamų nėra, ir atskaitingo asmens nėra, ir pardavimo nėra

Labą dieną smile
6. yra tik išrašyta PVM sąskaitą faktūra UABUI su 5000Lt. suma, ir yra įnešta į apskaitą[/quote]

Multikas smile
I
IlonaD 6943
2009-07-28 17:04 IlonaD 2011-09-11 06-22

wirgina rašė:

Multikas smile


Mistika ....
A
alasun 60
2009-07-28 17:04 alasun 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

alasun rašė:
1. pinigai į kasą neinešti
2. nerašiau kad pinigai pas atskaitingą asmenį
3. rašiau kad pinigus paėmė buves direktoriaus "kolėga", kuris jau nebedirba įmnėje
4. pardavimų nėra (yra tik PVM sąskaitos faktūros, kurios neįneštos į apskaitą, ir nepasirašytos diriko,nes UABAS ju nepardavė, o jas pardavė diriko buves 'kolėga")
5.tai ir pajamų nėra, ir atskaitingo asmens nėra, ir pardavimo nėra
6. yra tik išrašyta PVM sąskaitą faktūra UABUI su 5000Lt. suma, ir yra įnešta į apskaitą


3. Kaip jūs rašėte ir kokius pinigus rašėte??? Jei išrašėte pinigus (tikriausiai iš kasos?) kolegai kažkokiam, ir jei jam nebuvote skoloje, tai tas kolega lieka skolingas įmonei. Jei išrašinėjote pinigus - turi būti KIO.
4. Kaip suprantu, įmonės darbuotojas vykdė pardavimus. Pirkėjai apmokėjo už prekes. Tai pas Jūsų pirkėjus tai tos sąskaitos yra (kaip suprantu ir pinigus jie sumokėjo) ir apskaitą įsitraukė (faktas, kad gavote prekes ir jas pardavėte patvirtintas). O kad jūs pardavim osąskaitų pas save neįsitraukėte - jūsų problemos. Taip kad, ir pardavimai yra, ir pajamos yra, ir atskaitingas yra.

Nebedirbantis asmuo skaitosi atskaitingas asmuo????? Jei taip tai nuo kada????
o sąskaitas neisitraukiame, nes jųir nerašėme, o Įmonės vardų išrašė buves darbuotojas
J
JVS 388
2009-07-28 17:04 JVS 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
Ačiū už pateiktas duomenys, bet šita aš žinau
Įmonė jau turi likvidumo statusą, beliko sutvarkyti skolą.... ir tada likviduoti, bet kad gi ta skolą niekaip neišeina sutvarkyti smile

Ar teismas del likvidavimo jau buvo?
A
alasun 60
2009-07-28 17:07 alasun 2011-09-11 06-22

JVS rašė:

alasun rašė:
Ačiū už pateiktas duomenys, bet šita aš žinau
Įmonė jau turi likvidumo statusą, beliko sutvarkyti skolą.... ir tada likviduoti, bet kad gi ta skolą niekaip neišeina sutvarkyti smile

Ar teismas del likvidavimo jau buvo?

dar nebuvo
2009-07-28 17:08 seimosdziaugsmas
AB įstatymo 73 str. 10 punktas - tai yra tas laikotarpis apie kurį aš rašiau. Jei jūs įvykdėte tą punktą ir neturite pretenzijų, tai aš bandyčiau su aktu uždaryti, išnulinti tą balansą. Bet yra kitas senaties terminas, kad ir uždarytų jūsų ta įmonę, todėl jei esate pasiruoše su gal būt galimomis problemomis ateityje, tai galite taip grubiai uždaryti
I
IlonaD 6943
2009-07-28 17:10 IlonaD 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
Nebedirbantis asmuo skaitosi atskaitingas asmuo????? Jei taip tai nuo kada????
o sąskaitas neisitraukiame, nes jųir nerašėme, o Įmonės vardų išrašė buves darbuotojas


Tai pardavimo ir pinigų gavimo momentu tas asmuo jau nebebuvo Jūsų įmonės darbuotojas? smile O ant pirkėjų PVM s/f ir pinigų priėmimo kvitų jo parašai???? Jei taip - kreipkitės į kokias nors teisines instancijas, nes čia jau visai kriminalu kvepia.
I
IlonaD 6943
2009-07-28 17:11 IlonaD
Jei jau pasirašėte ant DK su skola, tai balansas neturėjo sueiti - jei nebuvo tų prekių pardavimo, tai balanse turėjo likti prekės.
A
alasun 60
2009-07-28 17:14 alasun 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Jei jau pasirašėte ant DK su skola, tai balansas neturėjo sueiti - jei nebuvo tų prekių pardavimo, tai balanse turėjo likti prekės.

tai kad jis tik ant DK PASIRAŠĖ, o balanso buvusi buhalterė nepateikė, prekės nurašytos, nes tariamai sugadintos.
I
IlonaD 6943
2009-07-28 17:18 IlonaD 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
tai kad jis tik ant DK PASIRAŠĖ, o balanso buvusi buhalterė nepateikė, prekės nurašytos, nes tariamai sugadintos.


Nesupykite, bet tokio jovalo senai nemačiau smile . Prekės parduotos, bet nurašytos, Tai jūs tiems pirkėjams problemų galite pridaryti smile . Vistik tą nelegalų pardavėją kažkaip teisman paduot reiktų, čia ir pajamos, ir gryni pinigai vaikšto ir dar bala žino kas... na, be žodžių aš.
J
JVS 388
2009-07-28 17:20 JVS
Ojezau marijute smile samdykit koki super_duper jurista-buha viename ir painiokit kuo greiciau visa ta sh...kuriame paskendo jusu uabas ir direktorius...
A
alasun 60
2009-07-28 17:20 alasun 2011-09-11 06-22

alasun rašė:

IlonaD rašė: Jei jau pasirašėte ant DK su skola, tai balansas neturėjo sueiti - jei nebuvo tų prekių pardavimo, tai balanse turėjo likti prekės.

tai kad jis tik ant DK PASIRAŠĖ, o balanso buvusi buhalterė nepateikė, prekės nurašytos, nes tariamai sugadintos.

Situacija tokia, kad užsakė kai dirbo ir pasirašė ant faktūros, bet neturėjo įgaliojimų,
Pardavė kai nebedirbo, ir niekur nepasirašė, tariamai juodai pardavė, nefiguruoja pardavimai niekur nefiguruoja, o prekes nurašė, tariamai sugadintos.
Vat ir liko tik skolą
I
IlonaD 6943
2009-07-28 17:23 IlonaD 2011-09-11 06-22

alasun rašė:
Situacija tokia, kad užsakė kai dirbo ir pasirašė ant faktūros, bet neturėjo įgaliojimų,
Pardavė kai nebedirbo, ir niekur nepasirašė, tariamai juodai pardavė, nefiguruoja pardavimai niekur nefiguruoja, o prekes nurašė, tariamai sugadintos.
Vat ir liko tik skolą


Ne, nu jūs pavarote... neišaiškinate situacijos iki galo. Tai kaip ir tvarkoje viskas - pinigų nėr, prekės nurašytos (aktai ar yra?), pardavimų nėr, pirkimas buvo (nes prekės tai nurašytos), skola kabo, susimokėkit...
A
alasun 60
2009-07-28 17:26 alasun 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

alasun rašė:
Situacija tokia, kad užsakė kai dirbo ir pasirašė ant faktūros, bet neturėjo įgaliojimų,
Pardavė kai nebedirbo, ir niekur nepasirašė, tariamai juodai pardavė, nefiguruoja pardavimai niekur nefiguruoja, o prekes nurašė, tariamai sugadintos.
Vat ir liko tik skolą


Ne, nu jūs pavarote... neišaiškinate situacijos iki galo. Tai kaip ir tvarkoje viskas - pinigų nėr, prekės nurašytos (aktai ar yra?), pardavimų nėr, pirkimas buvo (nes prekės tai nurašytos), skola kabo, susimokėkit...

gal aš nemoku paaiškinti, bet kad įmonė kuriai tariamai skolingas UABAS , nereikalauja skolos grąžinimo
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui