del atsargu apskaitos....

nieko_sau nieko_sau 3857
2004-05-20 21:21 nieko_sau
Nenorim pritempti-tai leidžiama tik dabar-nepamiršk, kad iki šiol to negalima buvo.
Dėl atraižų-pati sau prieštarauji-taip-ir pajamuosi skirtingai-skirtingi kodai atraižėlių ir vientiso audinio, žinoma, kad taip.Jei jau pardavėjas skirtingai įkainoja-tai matyt yra pagrindas.
Iš normalių firmų labai skirtingai gauname-vieni turi išsivedę 1 kg, vieno m kainą, kiti-vieno gaminio-ir viskas. Esant reikalui visus tokius gabaliukus ir perpajamuoji į atraižas, kad nesipainiotų.
Dėl kodavimo-čia visai ne į temą-kiekvienas pasirenka savo sistemą-mes viską pajamuojamės savo kodais ir savo sistema-čia jau niekas mums nenurodo-kaip mums geriau.

Bet nukrypom tikrai į smulkmenas-paprasčiausiai norėjau apginti savo nuomonę-nes sakei-kad neįmanoma, neteisinga ir viskas bus perskaičiuota. Manau-kad galima ir niekas nepažeidžiama.

Taigi už ankesnius laikotarpius pasitvarkius atitinkamai problemų neturi būti, o šiais metais, jei norit-laisvai galima ir pasitvirtinti.
artas71 artas71 12027
2004-05-20 21:42 artas71 2011-09-11 03-25
Nesutinku, Tiesi - niekas man netrukdo, apskaitos optimizavimo, bei preciziško kalkuliavimo tikslais, nupjovus nuo metrinio galabalo 10 cm, padaryti iškomplektavimą, nurašyti 1 m, ir užpajamuoti 10 cm - vienu kodu, o 90 cm - kitu kodu. kas čia tokio linksmo- nesuprantu. smile

Dėl perkodavimo - kodėl perkoduoti kvaila? Kiekviena įmonė kuria savo atsargų kodavimo sistemą - tikrai nesiruošiu naudoti įvairių firmų n-ženklius kodus. Nebent mes kalbam apie barkodų sistemą - tai kiek keičia reikaliuką.

Dėl ketvirčiavimo ir Lynčo teismo - kadangi tokių keistuolių (-ę) teko matyti (sugalvojo naudoti dvigubą kodavimo sisitemą), kuri buvo ypatingai korektiškai įkomponuota, ji gavo penkiaženklią premiją už apskaitos ir valdymo sistemos diegimą, o vadybininkai rungtyniavo, kas pasakys gražesnį komplimentą.
Tiesi Tiesi 4035
2004-05-20 21:46 Tiesi 2011-09-11 03-25

nieko_sau rašė:
Dėl atraižų-pati sau prieštarauji-taip-ir pajamuosi skirtingai-skirtingi kodai atraižėlių ir vientiso audinio, žinoma, kad taip.Jei jau pardavėjas skirtingai įkainoja-tai matyt yra pagrindas.


Kodėl skirtingi kodai?? Kodas tas pats (produkcija tai ta pati, vienas gabaliukas vienas nuo kito niekuo nesiskiria, skiriasi tik kiekiu). Kaina - skiriasi.



nieko_sau rašė: Iš normalių firmų labai skirtingai gauname-vieni turi išsivedę 1 kg, vieno m kainą, kiti-vieno gaminio-ir viskas. Esant reikalui visus tokius gabaliukus ir perpajamuoji į atraižas, kad nesipainiotų.
Dėl kodavimo-čia visai ne į temą-kiekvienas pasirenka savo sistemą-mes viską pajamuojamės savo kodais ir savo sistema-čia jau niekas mums nenurodo-kaip mums geriau.


Iš to paties tiekėjo gauta ta pati produkcija turi tą patį kodą. smile
Daugumai produkcijos rūšių ir gamintojo katalogai būna - su konkrečiais kodais. Šią info kraipyt nėra prasmės.


nieko_sau rašė:
Bet nukrypom tikrai į smulkmenas-paprasčiausiai norėjau apginti savo nuomonę-nes sakei-kad neįmanoma, neteisinga ir viskas bus perskaičiuota. Manau-kad galima ir niekas nepažeidžiama.

iki 2003 metų kol nebuvo to nutarimo VMI savikainų nelies. 2003 metais jei buvo patvirtinta atitinkamas būdas irgi nelies. Bet jei ne, esu beveik garantuota, kad mėgins perskaičiuot. Pernelyg skanus kąsnelis, kad nemėgint jo paimt.
Tiesi Tiesi 4035
2004-05-20 21:51 Tiesi 2011-09-11 03-25
Liksiu labai dėkinga, jei išaiškinsi man neišmanėlei gamintojo kodų keitimo įmonėje į bala-žino-ką ekonominę prasmę smile Ypač kai prekiauji (arba gamini produkciją pagal užsakymą) pagal gamintojo katalogus.


artas71 rašė:
Dėl perkodavimo - kodėl perkoduoti kvaila? Kiekviena įmonė kuria savo atsargų kodavimo sistemą - tikrai nesiruošiu naudoti įvairių firmų n-ženklius kodus. Nebent mes kalbam apie barkodų sistemą - tai kiek keičia reikaliuką.
artas71 artas71 12027
2004-05-20 21:54 artas71
Dėl kasnelių skanumo - kas ką žino, tas tą ir apmokestins; aš tai " šienaučiau" per finansinį turtą bei išvestinius sandorius, Tiesi " rinktų duoklę" nuo metodų taikymo pritaikymo ( boltologija smile ). O Guru, norėtum kokioje srityje "skalpą" nuimti? smile

____________________________________________
...kaip visada, karingai nusiteikęs artas71.
artas71 artas71 12027
2004-05-20 21:57 artas71
... iki grabo lentos. Prekiauju 63 gamintojų produkcija- turi savo katalogus, gaminiai, turi ne po vieną modifikaciją. Jovalas, o ne
atsargų kodifikatorius būtų, jeigu tik jų taikyčiau...


[quote="Tiesi"]Liksiu labai dėkinga, jei išaiškinsi man neišmanėlei gamintojo kodų keitimo įmonėje į bala-žino-ką ekonominę prasmę smile Ypač kai prekiauji (arba gamini produkciją pagal užsakymą) pagal gamintojo katalogus.
nieko_sau nieko_sau 3857
2004-05-20 21:59 nieko_sau
Kodų keitimo prasmė? Labai paprastai-perkam elektros prekes-visiškai tokias pat, bet iš skirtinų tiekėjų-kaip manai, kaip jas pajamuojame-tiekėjų kodais? Nusišautume...Turim tik savo kodus. O jau kailių atraižas ar didelį gabalą ir pardavėjas neparduos tuo pačiu kodu-neteko matyti. jei kaina smarkiai skiriasi-jis pats yra pas save užsipajamavęs atraižas, kad galėtų pigiau parduoti.
Tiesi Tiesi 4035
2004-05-20 22:09 Tiesi 2011-09-11 03-25
Matyt labai skirtinga darbo specifika... jei aš darbe pamėginčiau keisti kodus, man tikrai nusuktų sprandą, o ir pati neatsirinkčiau. Dabar pagal kodą iš karto (iš atmnties) pasako, kokia prekė, kieno ta prekė, kam pardavė. O kad gaunam tą pačią prekę (tas pats kodas) skirtingom kainom - faktas. Ta pati pozicija po metų būna nebeverta ir 40-50 proc. savo pradinės kainos...


nieko_sau rašė: Kodų keitimo prasmė? Labai paprastai-perkam elektros prekes-visiškai tokias pat, bet iš skirtinų tiekėjų-kaip manai, kaip jas pajamuojame-tiekėjų kodais? Nusišautume...Turim tik savo kodus. O jau kailių atraižas ar didelį gabalą ir pardavėjas neparduos tuo pačiu kodu-neteko matyti. jei kaina smarkiai skiriasi-jis pats yra pas save užsipajamavęs atraižas, kad galėtų pigiau parduoti.
S
Soffy 9075
2004-05-20 22:14 Soffy
Dar truputėlis ir susimušim:). Yra firmų, kurios jokių kodų nerašo, pajamuoju savais kodais ir pajamuoju kaip man patinka. Aš turiu kilometrą medžiagų, bet jos susideda iš mažų gabaliukų (sąlyginai mažų ir tikrai mažų), manau, kad jei medžiagos kodas skirtingas ir aš jį atskirai nurašiau, tai ir teisingai.
Bent jau aš nepasiduosiu ir ginčysiuos:). Kaip man seksis - papasakosiu:).
Juk negaliu niekaip nurašyti anksčiau to, kuris pirktas vėliau, jei jis tuo pačiu kodu pajamuotas. Bet kita kaina, kitas kodas ir tada nurašau taip kaip man reikia.
S
Soffy 9075
2004-05-20 22:17 Soffy
Tiesi, Jūs mums parduodat, o mes grandinėje paskutiniai, ką norim, tą ir darom su Jūsų nepajudinamais kodais smile smile
Tiesi Tiesi 4035
2004-05-20 22:24 Tiesi 2011-09-11 03-25
smile
O kai po poros mėnesių sugalvosi užsakyt dar kelis vienetus tos pačios pozicijos, ką darysi? :) Skambinsi ir pasakosi apie techninius parametrus? :)


Soffy rašė: Tiesi, Jūs mums parduodat, o mes grandinėje paskutiniai, ką norim, tą ir darom su Jūsų nepajudinamais kodais smile smile
S
Soffy 9075
2004-05-20 22:30 Soffy
Tiesi, mes esame patys mažiausi, mes tiesiai pas Jus neperkame. Kiti mums užsakys, bet jie tikrai tuos kodus turi. Klausyk, labai įdomu, jie mums duoda pvz. su kodais, o sąskaitose kodų nerašo, ir ką tu jiems pasakysi? Kodėl? Man jų nereikia, bet vis tiek įdomu smile . Jiems gal paprasčiau pardavinėti be kodų?
Tiesi Tiesi 4035
2004-05-20 22:46 Tiesi 2011-09-11 03-25
Iš kur žinai, kad tiesiai iš mūsų nepirktum, jei prekiautume jums tinkama produkcija? :))
Kodėl jiems turėčiau kažką sakyt? smile Tik mano supratimu yra labai nepatogu koduot tą pačią prekę keliais skirtingais kodais - didėja klaidų tikimybė. Pati esu vieną kartą atsidūrus tokioj situacijoj, kai užsakiau vieną produktą pagal kodą, o gavau visai kitą - matyt kažkur beperkoduodami kodus supainiojo. Aš atsipirkau psichologiniu diskomfortu ir sugaištu laiku. Manau kad pardavėjui kliuvo skaudžiau.


Soffy rašė: Tiesi, mes esame patys mažiausi, mes tiesiai pas Jus neperkame. Kiti mums užsakys, bet jie tikrai tuos kodus turi. Klausyk, labai įdomu, jie mums duoda pvz. su kodais, o sąskaitose kodų nerašo, ir ką tu jiems pasakysi? Kodėl? Man jų nereikia, bet vis tiek įdomu smile . Jiems gal paprasčiau pardavinėti be kodų?
R
Rasida 2977
2004-05-21 11:22 Rasida
To Tiesi:

Dėl prekių pavadinimų ir kodų pradžioje bandžiau kariauti su savo kolektyvo vyrukais, - vis iškildavo klausimų, kai užpajamuodavau prekes pagal pozicijos pavadinimą ir mato vienetą sąskaitoje, o jie panikuodavo, kad neranda reikalingos prekės. Ta pati prekė pas mus atkeliauja skirtingais pavadinimais, mato vienetais. Tam, kad nebūtų painiavos apskaitant gamybos žaliavas, pajamuojam taip, kaip mums reikalinga, - savu pavadinimu ir perskaičiuotais mato vienetais pagal tipinį šių žaliavų matavimo vienetą, taip, kaip apsirašėm gaminio specifikacijoje. Manau, analogiškas atvejis yra ir tada, kai mes priskiriam kažkokiai prekei tam tikrą požymį, kad ją išskirtume iš kitų tokių pačių prekių, siekdami ją nurašyti taip, kaip mums reikia. Ir šiuo atveju suteikę naują kodą, be problemų nusirašom FIFO.
Nenoriu vadovautis vien teorinėmis žiniomis. Man svarbu, kad apskaita būtų informatyvi, kad palengvintų apskaitos informacijos vartotojų darbą. Kad darbuotojai atpažintų prekes ir žinotų, kas yra kas. Todėl ir tenka laviruoti taip, kad ir mums būtų patogu, ir mokestininkams neužkliūtų.
formyte formyte 841
2004-05-21 11:29 formyte
Chi, chi, o pasirodo čia aš užvėliau smile Kaip supratau mano metalo konstrukcijų gamybai - konkrečių kainų metodas bus kaip tik :), bet jeigu aš nepajamuosiu tų medžiagų į sandėlį, o tiesiai vežu į objektą (nes sandėlio mes ir neturim), ar taip bus blogai, na kad be sandėlio smile
D
DaivaP 5457
2004-05-21 11:40 DaivaP 2011-09-11 03-25

Rasida rašė: Man svarbu, kad apskaita būtų informatyvi, kad palengvintų apskaitos informacijos vartotojų darbą. Kad darbuotojai atpažintų prekes ir žinotų, kas yra kas. Todėl ir tenka laviruoti taip, kad ir mums būtų patogu, ir mokestininkams neužkliūtų.

Mano nuomone, Rasidos pozicija teisingiausia šiuo klausimu.

Ir nelabai į temą: vakar tiekėjas nupirko "farą". smile . Pajamavom kaip "žibintą"
R
Rasida 2977
2004-05-21 12:11 Rasida 2011-09-11 03-25

formyte rašė: Chi, chi, o pasirodo čia aš užvėliau smile Kaip supratau mano metalo konstrukcijų gamybai - konkrečių kainų metodas bus kaip tik :), bet jeigu aš nepajamuosiu tų medžiagų į sandėlį, o tiesiai vežu į objektą (nes sandėlio mes ir neturim), ar taip bus blogai, na kad be sandėlio smile


Kaip bedarytum, vistiek apskaitoje tas prekes turėsi pajamuoti. Galbūt tai bus menamas sandėlis, iš kurio prekės bus išduotos atskaitingiems asmenims arba į atskirus nebaikgtos gamybos objektus, o galbūt kiekvienam objektui susikursi po sandėliuką ir iškart į juos pajamuosi - tai priklauso nuo įmonės apskaitos sistemos.
formyte formyte 841
2004-05-21 12:13 formyte
O, taip, pajamuoti būtina. Kai turėjau statybos darbų , tai pajamuodavau pagal objektus į materialinę ataskaitą, ten pat yra ir sunaudojimas, tipo nurašymas, nežinau ar kas naudoja tokį blanką ?
I
Irma003 593
2004-07-08 20:48 Irma003
Labai prašau pagalbos. Mes degaam smile Tikrina mokesčiai.
Paprašė atsargų registro, mes jų nenaudojam, tačiau bandysiu kurti.
Prašau labai padėti smile
Įsigyjome rąstus. Atsargų apskaitos kortelėje užpildau <gauta> ir <likutis>.
Iš rąstu pagaminame lentas. Kokie tolimesni mano veiksmai?
S
Soffy 9075
2004-07-08 20:56 Soffy
Iš m3 rastų pagaminama kažkiek tai lentų. Turi būti kažkokios tai patvirtintos išeigų normos. Rastus perskaičiuoji į lentas, rastus nurašai, lentas pajamuoji ir pardavinėji. Lieka kažkokios tai atliekos - ką su jomis darote? Jos turėtų būti irgi parduodamos, panaudojamos. Gaminami piuvenų briketai, gal dar kažkas. Nedirbu medžio pramonėje, svarstau iš bendro išsilavinimo, atsiprašau, jei nusišneku:). Vėlai klausiate, mažai dalyvių forume.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui