Netikėtas atleidimas iš darbo!

2013-10-01 17:07 Fantastique
Sveiki, noriu pasiklausti, kaip man geriau elgtis. Situacija tokia: mane išsikviečia direktorė tam, kad praneštų, jog nori su manimi atsisveikinti. Viso to priežastis yra ta, kad gavo NET 5 skundus iš klientų, jog nepasiūlau jiems kažko, neužkalbinu. Įtariu, jog tikroji priežastis tikrai ne ta, nes tokiu atveju daugių daugiausiai turėčiau gauti bent jau įspėjimą, o ne atleidimą iš darbo (kolegei ne kartą teko pasiaiškinti dėl grubaus elgesio su klientais ir tai teliko pasiaiškinimai. Jos neatleido.. Juolab neatleido dėl to, kad ne pirmą kartą vėlavo atidaryti parduotuvę. Paskutinis kartas buvo net pusantros valandos!). Bet ne tame čia esmė. Man pasiūlė parašyti pačiai prašymą išeiti iš darbo, nes jeigu mane atleis - biržoj tai figūruos (manau, tai tikrai nepridėtų man pliuso ieškant darbo). Išmokos kažkokios milijoninės tikrai negaučiau, jeigu mane atleistų, nes dirbu tik nuo š.m. birželio mėnesio. Klausimas: ką man geriau apsimoka daryti? Laukti kol atleis (nors įstatimiškai apie tai, man atrodo, turėtų įspėti gerokai anksčiau) ar parašyti pačiai tą prašymą? Ir dar vienas dalykas..jeigu aš neparašau ir jie mane atleidžia, kaip tai figūruos biržoje? Ar mane gali apskųsti? (Maža kas, piktų žmonių tikrai yra). Pakonsultuokit mane, nes prašymo dar neparašiau, nors mane tikrai ragino.
Byla Byla 12118
2013-10-01 17:41 Byla 2013-10-01 17-47
Visų pirma, tai direktorė iš jūsų paaiškinimo turi pareikalauti raštu, ir nurodyti terminą iki kada tas paaiškinimas turi būti pateiktas. Nes žodinio paliepimo rašyti paaiškinimą, Jūs, paprasčiausiai galėjote neišgirsti. smile Jūsų vietoje būdama, nerašyčiau prašymo atleisti iš darbo savo noru. smile
Taigi, kai gausite raštišką nurodymą pateikti paaiškinimą apie kažkokį įvykį ar faktą, o tai turi būti nurodyta, dėl ko Jūs turite pasiaiškinti, tada ir spręsite ką Jums toliau daryti. O kol kas laukite.
Pasiskaitymui. www.delfi.lt/news/daily/law/drausminiu-nuob...

rašė: DK 240 str. pirma dalis nustato darbdavio pareigą prieš skiriant drausminę nuobaudą rašytine forma pareikalauti, kad darbuotojas raštu pasiaiškintų dėl jam inkriminuojamo darbo drausmės pažeidimo.

Kitą kartą klausti galite kad ir šioje temoje : tax.lt/temos/13643-darbo-sutarties-nu... smile
2013-10-01 17:50 Fantastique
Tame ir esmė, kad manęs net pasiaiškinimo rašyti neprašė. Tiesiai ir pasakė, kad teks atsisveikinti. Man net neparodė tų skundų. Buvo jie ar nebuvo - nežinau, tad realios priežasties taip pat nežinau, todėl jaučiuosi šiek tiek ir apgauta. Gal tie skundai ir buvo, bet penki skundai tai ne pusantros valandos vėlavimas atidaryti parduotuvę, dėl ko prašo pasiaiškinimo. Mano atveju net neprašė. Dabar skaitau straipsnį ir kuo toliau skaitau, tuo labiau atrodo, kad pirmiausia mane turėjo įspėti.
Byla Byla 12118
2013-10-01 18:11 Byla 2013-10-01 18-17
Atleidimas iš darbo yra pati griežčiausia drausminė nuobauda. Bet tai turi būti padaryta teisiškai tvarkingai.
O čia, šioje situacijoje, panašu į susidorojimą su nepatinkančiu darbuotoju. Bet darbuotojo teisės turi būti gerbiamos. Įstatymas Jūsų pusėje. Todėl, jei neišsigąsite, reikalaukite to kas priklauso šioje situacijoje padaryti. smile
Tik, žmonės kartais nenori gadintis sveikatos, ir nusileidžia darbdaviams. Parašo tą jų taip trokštamą prašymą atleisti iš darbo savo noru, ir išeina iš tos įmonės.
Čia dar apie tą patį pasiskaitymui. www.versum.lt/darbo-teise/darbuotojo-atleidi...
2013-10-01 18:17 Fantastique
Man irgi atrodo, kad tikroji priežastis tikrai ne ta :( tame ir liūdniausia. Kvaila buvau, kad nepaprašiau parodyti tų skundų, juk norisi įrodymo, ar ne? Einant rašyti prašymo ar kalbėjimosi dėl atleidimo aš būtinai paprašysiu parodyti man tuos skundus. Net jeigu jie ir yra, tai ar teisingai pasielgta mane atleidžiant? Man tai atrodo visiškai neadekvatu. Bet geriau jau patarkit man, kaip daryti: laukti atleidimo ar parašyti pačiai prašymą? Ar taip, ar taip aš išeisiu iš darbo, bet prieš tai dar ketinu išsiaiškinti žmogiškais būdais, už ką buvau atleista.
Byla Byla 12118
1 2013-10-01 18:27 Byla

rašė: Bet geriau jau patarkit man, kaip daryti: laukti atleidimo ar parašyti pačiai prašymą?

Šioje vietoje patarti neįmanoma. smile
Tininga Tininga 50021
2013-10-01 21:11 Tininga
Norint neįsivelti į ginčus ir nervų gadinimą, paprasčiausias variantas pačiai išeit. Tada niekas niekur nefigūruos. Norint pakovoti už savo teises, galima ir pasiožiuoti. Pareikalauti tų skundų, pareikauti to ir ano, o galiausiai nueiti į Darbo ginčų komisiją prie VDI. Mąstykit, kas jums priimtiniau...
A
Aritmetika 23
2013-10-02 00:13 Aritmetika 2013-10-02 00-15

Tininga rašė:
Norint neįsivelti į ginčus ir nervų gadinimą, paprasčiausias variantas pačiai išeit. Tada niekas niekur nefigūruos. Norint pakovoti už savo teises, galima ir pasiožiuoti. Pareikalauti tų skundų, pareikauti to ir ano, o galiausiai nueiti į Darbo ginčų komisiją prie VDI. Mąstykit, kas jums priimtiniau...

Nuolankus tas lietuvis...
Darbdavys turi visas galimybes atleisti darbuotoją iš darbo savo iniciatyva ir dar sumokėdamas viską, kas priklauso pagal įstatymą. Kodėl darbuotojas turėtų save nusibausti ir pats išeiti iš darbo, taip prarasdamas viską kas jam priklauso pagal įstatymą? Jei per penkis metus LR DK nepasikeitė, tai atleidimą iš darbo galima taikyti tik pačių šiurkščiausių darbo drausmės pažeidimų atvejais (už vagystes, pravaikštas ir pasirodymą apsvaigus). Visais kitais atvejais lieka tik įspėjimai žodžiu ar raštu.

LDB.lt

rašė:
Ar isejus is darbo savo noru priklauso bedarbio pasalpa?Ir kokio dydzio?darbo stazas 3 metai esancioj bendrovej.Ačiū.
Nutraukus darbo santykius savo noru, nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama tiems bedarbiams, kurie iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius. Nedarbo draudimo išmokos dydis apskaičiuojamas kiekvienam asmeniui individualiai, nes jis priklauso nuo bedarbiui priklausiusių draudžiamųjų pajamų, valstybės remiamų pajamų ir kitų faktorių.
vovere vovere 25997
2 2013-10-02 08:33 vovere
aš suprasčiau jei būtumėt pradirbusi bent jau metus, tai būtų dėl ko gadintis sveikatą o dabar juk net išeitinė turbūt nepriklauso, o kompensaciją už nepanaudotas atostogas bet kokiu atveju sumoka smile bet tai yra jūsų pasirinkimo teisė, tik nelabai suprantu dėl ko jūs norite kariauti, kad neatleistų? šiaip sėkmės jums smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui