Planuojami mokestiniai pakeitimai savarankiškai dirbantiems

wilkas wilkas 45
2015-03-24 10:35 wilkas
Spaudoje rašo apie ketinimus vėl keisti mokestinę tvarką. Gal kas turit kokių įžvalgų, kaip pasikeistų mokesčiai dirbantiems pagal IDV ir pasirinkusiems 30% atskaitymą?
1 2015-03-24 10:58 Luka_Paciolis
Duokite konkrečias nuorodas į spaudos straipsnius apie ketinimus keisti mokestinę tvarką,
Tuomet bus galima pateikti savo nuomonę smile
wilkas wilkas 45
2015-03-24 11:33 wilkas
m.delfi.lt/verslas/verslas/article.php?id=67517128

"Be to, planuojama į socialinės apsaugos ir pensijų kaupimo sistemas įtraukti savarankiškai dirbančius žmonės, tai reiškia, kad jiems mokėti daugiau mokesčių."

Ankstesniame straipsnyje buvo užsiminta plačiau, bet nerandu to straipsnio.
2015-03-24 13:04 Luka_Paciolis
Pagal pateiktą socmodelį www.socmodelis.lt/wp-content/uploads/III-5.pdf tai padidėtų mokesčiai dirbantiems pagal verslo liudijimą. Cituoju:
"Pavyzdžiui, būtina toliau tobulinti savarankiškai dirbančių asmenų įmokų administravimą ir veiklą (pagal verslo liudijimus ar individualiai vykdančius veiklą). Tokių asmenų buhalterija yra supaprastinta, be to, nekontroliuojamas veiklos mastas (pavyzdžiui, statybos darbus pigiau atlieka keli statybininkai, dirbantys pagal verslo liudijimus, nei dirbantys pagal darbo sutartis), taip pat sunku kontroliuoti laikiną ar sezoninį darbą. Siūlytina vienodinti asmenų, dirbančių individualiai ir pagal verslo liudijimą apmokestinimą, bent jau įvedant draudimą papildomai pensijos daliai pagal verslo liudijimą dirbantiems asmenims."
O dirbantiems pagal pažymą lyg ir niekas nesikeistų.
wilkas wilkas 45
2015-03-24 14:42 wilkas
Jei taip ir bus, tai šaunu. Vienok gaila patentininkų, kurie ne mokesčių vengiantys statybininkai, o savo dirbinius keliose mugėse parduoda.
3 2015-03-24 14:48 Luka_Paciolis
Manau, kad amatininkai ne tik mugėse parduoda savo dirbinius smile Kita vertus, juk amatininkai taip pat pasens ir jiem reikės mokėti pensijas, tad ar norėtumėte, kad jiems pensijas mokėtų jūsų vaikai?

Mano nuomone, tai veikla pagal VL turėtų būti naikinama, pakanka veiklos su pažyma. Ir mokesčius turi visi mokėti pagal savo uždirbamas pajamas, nes tiek senatvėje, tiek susirgus visi nori gauti paslaugas bei išmokas iš valstybės, todėl pirma reikia įdėti į valstybės piniginę, o jau po to tikėtis iš jos gauti.
Klausimas: ar gauname teisingą grąžą iš valstybės pagal sumokėtus mokesčius? Tai būtų tema kitai diskusijai smile
Byla Byla 12118
1 2015-03-24 14:50 Byla

wilkas rašė:
Jei taip ir bus, tai šaunu. Vienok gaila patentininkų, kurie ne mokesčių vengiantys statybininkai, o savo dirbinius keliose mugėse parduoda.

Tai jau tikra kad "vargšai" patentininkai.
alytusplius.lt/naujienos/alytaus-kirpeju-gudr...
wilkas wilkas 45
3 2015-03-24 15:14 wilkas
Aš jums visiškai pritariu tokiais atvejais, bet pats asmeniškai pažįstu mamyčių, kurios tiesiog nori kelis rankdarbius kokiam blusturgyje parduoti. Gaila, kai sukčiai užtraukia dėmę ant visų.
2015-03-24 15:21 Luka_Paciolis
Jei mamytės paduotų savo vaikelio išaugtus rūbelius ar kitą jau nebereikalingą daiktą, manau tokiam atveju nereikia VL, tuo tarpu juk ji dirbo, t.y. padarė rankdarbį ir visai nesvabu kur ji jį parduos:ar prestižinėje parduotuvėje ar blusturgyje, ji už tai gaus pajamų susijusių su savo veikla (gamino savo rankų darbelį). Vadinasi ji turi sumokėti mokesčius, jų dydis priklausys nuo jos gauto uždarbio smile

Taigi, nemaišykime biedno su siekiančio pasipelnyti kitų sąskaita, nes tikriausiai tokios mamytės vaikelis yra gydomas valstybinėje gydymo įstaigoje ir greičiausiai tokia mamytė savo vaikelio neves į privatų darželį ir t.t.
N
nikole7 85
1 2015-03-24 16:07 nikole7
Prisijungsiu ir aš prie jūsų diskusijos. Kaip jūs manot ar IĮ savininkas, ar vykdantis veiklą pagal pažymą asmuo niekada neserga? O kiek yra jų dirbančių po vieną ar tik su buhalteriu? Apsirgai rimčiau ar operacija kokia, guli prapjautas, kromelis taigi nedirba, arba vertėjas, kuris ardamas juodai be išeiginių per metus įnešantis, į biudžetą 14 ar tai 20tūkstantėlių, serga, jau nebeverčia. Ir ką gi, jis nedirbdamas dar turi visokius psd ir vsd ,ir buhalteriui atlyginimą ir mokesčius nuo jo mokėti. KODĖL ŠITIEM ŽMONĖM NELEIDŽIAMA LIGOS DRAUDIMU DRAUSTIS? Sumokėtų jie tuos varganus pora procentėlių. Betgi ne. Aš tai savo vyrą ir marčią vadinu Besmiertnais Kaščėjais smile Nu negali jie sirgt. O aš tai galiu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui