vvirginija1
8526
#735801 2009-12-28 12:36 vvirginija1 redaguota: 2011-09-11 06-33

dzine rašė:

Aš irgi kalakutą turiu,o recepto ne smile gal kas pagelbės? smile

Čia yra įvairių receptų, gal išsirinksit ką nors sau...
www.google.lt/search?hl=lt&source=hp&q=keptas+kalakutas&btnG=Google+Paie%C5%A1ka&meta=&aq=f&oq=

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Panaikinta
4560
#735804 2009-12-28 12:40 Panaikinta redaguota: 2011-09-11 06-33

dzine rašė:

Aš irgi kalakutą turiu,o recepto ne smile gal kas pagelbės? smile


Gal tai padės:
giedrius-v.livejournal.com/67236.html

manila
640
#735831 2009-12-28 13:08 manila
as marinavau svieziai spaustose apelsinu-citrinu sultyse ipylus soju padazo ir pagardinus megstamais prieskoniais, pasimarinavo para ir gavos labai skanus, minkstas ir sultingas :)

Elvusia
20037
#736222 2009-12-29 10:20 Elvusia
Štai - kalėdinis meduolinis namukas:
cookiecakepie.com/lt/sausainiai/kaledinis-namas-is-meduoliuku/
Šį namuką (beje, jis gana didelis) pagamino dukros kurso draugė.
Gal ką sudomins, ir kitiems metams nutarsite gaminti būtent tokį.
Dukra sakė, kad valgė šį namuką labai skaniai (kiekvienais metais vyksta tokių namukų degustacija - tai jau tradicija).
Ir šiame puslapiukyje ta mergaitė turėtų įdėti ir kitų namukų nuotraukas.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

zaika
3681
#736226 2009-12-29 10:22 zaika
taip ir norisi suvalgyt smile

Amanda
3820
#736243 2009-12-29 10:40 Amanda
Niekaip neisivaizduoju, kaip galima taip dailiai iškepti. Labai gražu.

Tess
20313
#736262 2009-12-29 10:57 Tess
Reikės prieš kitas Kalėdas pasipraktikuoti smile

Individas
8640
#736264 2009-12-29 11:00 Individas redaguota: 2011-09-11 06-33

Tess rašė:

Reikės prieš kitas Kalėdas pasipraktikuoti smile


Dar gali iki Naujųjų suspėti...

Eikite ir ieškokite gėrio.

Elvusia
20037
#736266 2009-12-29 11:03 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-33

Amanda rašė:

Niekaip neisivaizduoju, kaip galima taip dailiai iškepti. Labai gražu.


Aš irgi neįsivaizduoju :)
Bet namukas toks elegantiškas, neapkrautas. Su mėtiniais (šaltais) saldainiukais :)
Riestą namelio stogą gamina dviese. Iškeptą, dar šiltą, deda tarp dviejų popieriaus lapų ir lenkia.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Tess
20313
#736268 2009-12-29 11:03 Tess
Neeeee, rytoj anksti ryte išvykstu į Vokietiją, kur aš ten meduolius kepsiu smile
O grįšiu tik po Naujų.

Amanda
3820
#736269 2009-12-29 11:05 Amanda
Va būtent, net nenumanau, kaip padaryti tą lenktą stogą. Tikrai nuostabu.
Aš nei gabumų, nei kantrybės neturiu tokiam grožiui.

Individas
8640
#736278 2009-12-29 11:10 Individas redaguota: 2011-09-11 06-33

Tess rašė:


O grįšiu tik po Naujų.


Nuraminai. Galvojau, kad batai, vieni į Angliją,kiti į Vokietiją... Ką ten veiksi? (Apie lietuviško gėrimo ypatumus gali nepasakoti, štai žinau). smile

Eikite ir ieškokite gėrio.

Tess
20313
#736287 2009-12-29 11:14 Tess
Niu švęsiu ten smile
Grįžus papasakosiu aoie jų gėrimo ypatumus smile

dianaaa
1658
#736437 2009-12-29 12:38 dianaaa
Gėda pasakyti bet nesu virusi liežuvio,bet turbūt kaip ir mėsą pipiriuko, lauro lapo, druskos/

Panaikinta
4560
#736441 2009-12-29 12:41 Panaikinta
dar česnako bei svogūno įdėkite.

xvijox
970
#736489 2009-12-29 13:09 xvijox
Gal kas yra kepes didelį mėsos gabalą, kaip geriau pamarinuoti ir kepti kad skanus gautus??????

Panaikinta
4560
#736497 2009-12-29 13:12 Panaikinta
Aš kepu pagal Giedriaus receptą, labai patogu ir labai labai skanu, tiesiog baliaus vinis tampa šis patiekalas.
giedrius-v.livejournal.com/70897.html
Tik mėsą aš marinuoju iš vakaro.

Elvusia
20037
#736631 2009-12-29 15:27 Elvusia
Kepu panašiai.
Labai patogu tokioms tinginėms kaip aš.
Bet marinuoju labai įvairiai: kartais su medumi ir apelsinų sultimis.
Kartais su garstyčiomis ir pomidorų padažu, arba majonezu.
Beje, vietoje svogūnų dedu visokių daržovių, kokios tuo metu yra šaldytuve: agurkus, pomidorus, papriką, salierus, ananasus, apelsinus. Žodžiu sukraunu viską, kas jau praranda išvaizdą :)
Svarbu, kad mėsa būtų gerai uždengta.
Neturiu britvono, tai visuomet vynioju į foliją.
Bet kepu apie 2 val.
Nes manau, kad ilgiau pakepęs maistas - miręs :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

dianaaa
1658
#736650 2009-12-29 16:30 dianaaa redaguota: 2011-09-11 06-33

Regvita rašė:

Aš kepu pagal Giedriaus receptą, labai patogu ir labai labai skanu, tiesiog baliaus vinis tampa šis patiekalas.
giedrius-v.livejournal.com/70897.html
Tik mėsą aš marinuoju iš vakaro.



O pilat sidro ir obuolių sulčių? O jei kepti rankovėje? Galvoju su sprandine taip daryti tik nežinau kur apkepinti tokį gabalą

Elvusia
20037
#736656 2009-12-29 16:45 Elvusia
Praeitą kartą sprandinę kepiau, susmaigsčiusi cukinija :)
Buvo labai skanu.
Rankovėje laisvai iškeps.
Apkepimas reikalingas tam, kad mėsa būtų sultingesnė.
Užkepa plutelė ir neišteka sultys.

Neturite sidro - pilkite vyno :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis

Atmintinė

Atmintinė buhalteriui
Delspinigiai už ne laiku sumokėtus mokesčius ir baudas 2021 m. I ketv. 0.03 proc
Palūkanos už naudojimąsi mokestine paskola 2021 m. I ketv. 0.01 proc
Valstybinio socialinio draudimo bazinė pensija
nuo 2021-01-01
198.29 EUR
Minimalus valandinis atlygis ir minimali mėnesinė alga (MMA)
nuo 2021-01-01
3.93 EUR ir 642 EUR