Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-03-18 17:26 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė: Paukštiena nepatinka - sparneliai neapskrunda, tokie šiaip sau gaunasi. Maistas sveikas gaunasi, greitai paruošiamas, bet ypatingo skonio nėra.

Nu, bliamba, o aš kaip tik nupirkau rytdienai sparnelių (sūnaus pageidavimu) ir vištienos.
Hmmmm...
Teks visvien išbandyt.
O man laaaaabai patiko, kad greitai, kad mėsa minkšta.
Aišku, kad riebalai nuvarvėję.
O skonis tai gal, sakau, priklauso nuo marinavimo.
Na šiandien labai skaniai pavalgėm :)

Prisimenu, kaip tau pavydėjau, kai apie šonkauliukus pasakojai :))
Pirkdama, beje, būtent šonkauliukus ir prisiminiau :)
Loreta Loreta 28574
2010-03-18 17:32 Loreta
Na, gal ir nuo mėsos priklauso. Bet tokią pačią (tokiu pačiu būdu marinuotą) kepiau ir krosnelėje, ir orkaitėje - kaip diena ir naktis skiriasi skonis.
Įdomu, kaip sekasi su ja virginijai1 smile
O tu ryt parašyk, kas gausis su sparneliais. Gal aš temperatūrą nežinau kaip nureguliuoti, kad apskrustų?
O šonkauliukai tikrai skanūs buvo.
Kažin, ar joje galima pyragus kepti?
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-18 17:34 Elvusia
Dėl pyragų kažkaip abejoju.
Gal koks varškės ir išsikeptų?
Loreta Loreta 28574
2010-03-18 17:36 Loreta
Na, aš mąstau apie šaldytą tešlą. Gal bulkutes kokias?
Ar receptų knygelė pas tave pridėta?
Loreta Loreta 28574
2010-03-18 17:38 Loreta
Pas mane yra receptukai - pažiūrėjau, jo - yra ir pyragai, ir bandelės, ir visokie dešrainiai, ir duonelės
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-18 17:43 Elvusia
Bliamba, tai gal ir duoną galima kepti?
Gal reiktų man išbandyt? smile
Bet tai kaip ten tada dėti - juk tik grotelės yra?
Loreta Loreta 28574
2010-03-18 18:01 Loreta 2011-09-11 06-42
Baik tu čia tą avatarą kaitaliot, baigiu šian nuo jūsų sužvairėti smile
Tai nėr pas tave receptų knygelės pridėta?

Sveikuolių duona

Kepimo laikas - 20 min.

Sudėtis:
3 stiklinės rupių miltų;
2,5 stiklinės paprastų miltų;
1 šaukštas sausų mielių;
3 šaukštai cukraus;
2,3 stiklinės 55 laipsnių C temperatūros vandens;
1 arbat.šaukštelis druskos;
1/4 šaukšto augalinio aliejaus.

Paruošimas:
1.Vandenyje išttirpinkite mieles, sudėkite miltus, cukrų ir druską. Supilkite aliejų, tada išminkykite tešlą.
2.Išminkytą yešlą sudėkite į riebalais išteptą indą, uždenkite ir palikite nuo 1 iki 1,5 val, kad iškiltų.
3.Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, suformuokite kepaliukus. Kiekvieną kepaliuką įdėkite į atskirą indelį ir palikite dar 30 min.
4.Krosnelę įkaitinkite iki 180 laipsnių C ir kepkite po 3 kepaliukus po 20 min.


Tas duonas reikia dėti ant pagrindo grotelių, pateptų augaliniu aliejumi.
Elste Elste 27301
2010-03-18 18:05 Elste 2011-09-11 06-42

Loreta rašė: Maistas sveikas gaunasi, greitai paruošiamas, bet ypatingo skonio nėra.

aacha... matyt natrio glutomato nepašlakstai, tai ir skonio nėra smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-18 18:07 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė: Baik tu čia tą avatarą kaitaliot, baigiu šian nuo jūsų sužvairėti smile
Tai nėr pas tave receptų knygelės pridėta?

Nea, nebuvo jokios knygelės.
Ačiū, Loreta :)
Gerai jau, nekaitaliosiu tų savo fotografijų.
Nors ir nežinau, kaip noriu atrodyti :))
Čia iš tos operos: visi vyrai kiaulės ir nėr kuo apsirengt sustorėjau
Loreta Loreta 28574
2010-03-18 18:13 Loreta 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Nea, nebuvo jokios knygelės.

Turėdama laiko, gal ry ar poryt, surašysiu čia savo receptų knygelės turinį, o jūs jei ko labai užsimanysit - pasakysit, tai įdėsiu patį receptą. Matai, juos čia rašyti ranka reikia, tai užima laiko.
Byla Byla 12118
2010-03-19 06:32 Byla 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė:

Byla rašė: Pasakykite mielos kulinarės, kaip teisinai išsirinkti gerą alyvuogių aliejų ? Nusipirkau per akciją, rašo kad ir salotoms ir kepimui tinkamas. Senu įpročiu( kaip saulėgrąžų) užpyliau aš to aliejaus ant silkės. Silkė tapo karčia ir turėjau išmesti.

Naudoju šį:
http://www.sanitex.eu/index.php?&cl=details&cnid=35851&anid=163720&plid=436&tr=
Jokio pašalinio skonio. Skalsus.


Ačiū Elvusia.
Rolanda Rolanda 6896
2010-03-19 07:50 Rolanda 2011-09-11 06-42
[quote="Elvusia"]

Loreta rašė: sustorėjau[/size]


Melagė ! smile Sakyčiau, priešingai... smile
klem klem 3973
2010-03-19 08:50 klem
Pritariu smile smile
Elste Elste 27301
2010-03-19 08:51 Elste 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: [Gerai jau, nekaitaliosiu tų savo fotografijų.
Nors ir nežinau, kaip noriu atrodyti :))

Man šita laaabai patinka smile tokie drugiukai pavasariniai - gražu smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 12:26 Elvusia 2011-09-11 06-42

Rolanda rašė:
Melagė ! smile Sakyčiau, priešingai... smile

Nu ne. Vos sėdimąją įkišu į sijonus.
smile
talys talys 3761
2010-03-19 12:28 talys 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė:

Rolanda rašė:
Melagė ! smile Sakyčiau, priešingai... smile

Nu ne. Vos sėdimąją įkišu į sijonus.
smile

Tada-be sijono smile
Elste Elste 27301
2010-03-19 12:28 Elste 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė:

Rolanda rašė:
Melagė ! smile Sakyčiau, priešingai... smile

Nu ne. Vos sėdimąją įkišu į sijonus.
smile

tai gal sijoną kokį dukters dar mokyklinį radai smile
Aradija Aradija 10365
2010-03-19 15:44 Aradija 2011-09-11 06-42

Elvusia rašė: Nu ne. Vos sėdimąją įkišu į sijonus.
smile

tai cia nesustorejai - cia kaltos kalorijos - na tie mazi vabaliukai kurie kol mes miegam ilenda i spinta ir susiaurina musu drabuzius - bus tais vabaliukais sijonas apsikretes smile - tai ta sijona reikia gerai alkoholiu isdezinfekuoti - kol kitu drabuziu neapkrete smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-03-19 16:55 Elvusia 2011-09-11 06-42

Loreta rašė:
O tu ryt parašyk, kas gausis su sparneliais. Gal aš temperatūrą nežinau kaip nureguliuoti, kad apskrustų?

Kepiau sparnelius ir vištos kumpelius.
Apskrudo kuo puikiausiai.
Apačioje dėjau daržoves, viršuje, ant kito sietelio, mėsytę.
Kepėm 30 min. 180 temperatūroje.
Visi valgo dabar čepsėdami.
Galėjau dar keletą minučių pakepti. Nes viršus apskrudo, o viduje mėsytė galėtų ir labiau nuo kauliuko atšokti :)
Loreta Loreta 28574
2010-03-19 17:18 Loreta
Nesuprantu tada, kodėl man neapskrudo - kepiau 10 min 230 temperatūroje, paskui dar 20 min 200 temperatūroje...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui