Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2010-11-19 18:11 vovere
Mėsos ir makaronų apkepas

1 svogūnas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
500 g. Faršo
0,5 stiklinės balto vyno arba sultinio
1 kardinė pomidorų 400 g (aš ėmiau paprastus)
1 šaukštas džiovintų raudonėlių
250 g. Makaronų
Druskos, juodųjų pipirų
2 skiltelės česnako

Padažas:
2 šaukštai sviesto (ale gaminime neparašyta kad jo reikia tai aš neįdėjau)
2-3 šaukštai miltų
0,5 l pieno
1 šaukštas citrinų sulčių
Maltų muskatų (nedėjau nes neturėjau)
100 g. Tarkuoto vidutinio brandumo guodos sūrio (tiks bet koks)
Riebalų formai ištepti (netepiau)

Svogūną ir česnakus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Porą minučių patroškinkite įkaitintame aliejuje, paskui sudėkite faršą ir gerai iškepkite. Supilkite vyną, sudėkite šakute sumaigytus koservuotus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir troškinkite apie 30 min.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite.

Puode įkaitinkite aliejų, suberkite miltus, išmaišykite ir truputį pakepkite. Nuolat maišydamis po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir virkite 1 min. Pagardinkite druska, pipirais , muskatais ir citrinų sultimis. Sudėkite pusę sūrio ir išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Formą ištepkite riebalais. Sluoksniais sudėkite mėsą, dalį padažo ir makaronus. An viršaus supilkite likusį padažą ir apibarstykite sūriu. Kepkite 30 min.
4 porcijos
Aradija Aradija 10365
2010-11-19 19:12 Aradija
na turetu gautis panasu i lazanija smile tik pigesnis variantas, nes makaronai ne lazanijos lakstai :))
klem klem 3973
2010-11-20 15:13 klem
Sveiki!
Gal kas galit padėt surast tokio nekepto pyrago iš meduolių, grietinės ir bananų receptą?
Kažkada buvo šitoj temoj įdėta, man patiko, bet nemoku susirast smile
o "paguglinus"ir gi nerandu smile
Ingusia22 Ingusia22 2372
2010-11-20 15:19 Ingusia22
klem klem 3973
2010-11-20 15:19 klem
tax.lt/postp852758.html
Radau ir aš.
Ačiū smile
urtele urtele 13511
2010-11-20 16:30 urtele 2011-09-11 07-02

Loreta13 rašė: Šiltai stovinčią raugo masę kiekvieną dieną lengvai pamaišyti. Gerai išrūgusi masė suskystėja, joje susiformuoja burbuliukai, jaučiamas švelnus raugo kvapas.
Pabandžiau pasidaryti raugą, pagal "Malsenos" receptą. Ar jūs trys dienas jį ir rauginate? Po dienos pamaišiau, buvo burbuliukų, po dviejų masė suskystėjo, lyg vandenėlis susikaupė ant paviršiaus? Ar taip ir turi būti? smile Reikia turbūt palaukti dar trečią dieną?
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-20 16:33 Elvusia 2011-09-11 07-02

urtele rašė: Reikia turbūt palaukti dar trečią dieną?

Pauostyk, Urtele.
Pagal kvapą suprasi, ar raugas jau pasiruošęs dirbti savo darbą.
Jis turi maloniai saldžiai - rūgščiai kvepėti.
L
Loreta13 30842
2010-11-20 16:33 Loreta13 2011-09-11 07-02

urtele rašė: Reikia turbūt palaukti dar trečią dieną?
Galite pridėt šiek tiek miltų ir tiek pat vandens.
Jei jau ten rūgimo procesas toks sėkmingas:))
Ir ryt po 12 val. po tokio pridėjimo jau turėsite daugiau raugo.
Nes kepant duonytę, dalį raugo teks atidėt kitam kartui.
urtele urtele 13511
2010-11-20 16:48 urtele 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: Pagal kvapą suprasi, ar raugas jau pasiruošęs dirbti savo darbą.
Jis turi maloniai saldžiai - rūgščiai kvepėti.
Po pirmos dienos skaniau kvepėjo, šiandien, man jau panašu į "samagono" kvapą. Gal aš per šiltai padėjau-ant radiatoriaus? Jaučiu, pavalgius tokios duonos, į darbą zigzagais eisiu. smile Gal mestelsiu dar kiek milčiukų smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-20 17:43 Elvusia
Na, ant radiatoriaus tikrai šiltoka :)
Žinoma, dėk miltų ir nukelk. Padėk šalia :)
vovere vovere 25997
2010-11-22 20:42 vovere
SŪRIO PYRAGAS

28 cm skersmens kepimo formai:
250 g, miltų
125 g. Sviesto
Žiupsnelis druskos
40 g. Cukraus
1 kiaušinio trynys

Įdarui
2 citrinos
2 kiaušiniai
750 g tepamo sūrio
250 g. 22 proc. Riebumo grietinės
100 g. Cukraus
Vanilinio cukraus pakelis
50 g. Bulvių krakmolo

Užminkykite tešlą iš miltų, sviesto, cukraus ir druskos. Prireikus į tešlą įpilkite 1-2 šaukštus šalto vandens. Tešlą suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve (laikiau gal pusvalandį)

Pagaminkite įdarą. Karštame vandenyje nuplaukite citrinas, nusausinkite ir sutarkuokite jų žievelę. Vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis(nespaudžiau nes daugiau niekur neparašyta kur jas dėt)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir iškočiokite ją ant miltais pabarstyto stalo (aš iš kart dedu į skardą). Į kepimo formą įdėkite tešlos lakštą ir suformuokite 3 cm aukščio kraštus.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sumaišykite tepamą sūrį, grietinę, kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į sūrio masę. Ten pat suberkite bulvių krakmolą ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite ant tešlos lakšto.

Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 min. Tada pyragą išimkite, plaukite kol atvės ir padalykite į 12 gabaliukų. Patiekiate su plakta grietinėle.
tiga tiga 2272
2010-11-23 07:41 tiga
Galima, aš pasiūlysiu labai skanius pusryčius, kuriuos šiandien valgiau. Aš turiu iš tuperware tokį fainą blenderiuką, tai viską darau jame, bet aišku galima ir be jo apsieiti, t.y. panaudoti tarką, ar kitokį blenderį. Gal tik užtruks ilgiau. Taigi, paimame saliero , jį susmulkinam labai labai smulkiai, po to petražolių lapeliai susmulkinami, tada dedame varšę kuo natūralesnę ir man labai patiko čia jogurtinė grietinė. Viską gerai ištriname, suplakame. Pusryčiai fantastiški smile vitaminų dozė visai dienai.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-23 13:35 Elvusia 2011-09-11 07-02

tiga rašė: Pusryčiai fantastiški smile vitaminų dozė visai dienai.

Puiki idėja.
Ačiū.
E
elipse 1418
2010-11-23 14:23 elipse 2011-09-11 07-02

vovere rašė: SŪRIO PYRAGAS

Įdomu, ar čia ne tas pyragas, kur kepyklėlėse parduoda, bent jau pas mus Akropolyje yra, tai kai vis praeinu, taip ir norisi paprašyti recepto smile Labai tokius mėgstu smile
vovere vovere 25997
2010-11-23 15:52 vovere
aš tik vieną kartą maxminio ragavau, nelabai bepamenu skonio, bet gal kažkas panašaus. maximinis tik gal gal šiek tiek sūresnis buvo, o šitas daugiau su rūgštele
L
Loreta13 30842
2010-11-23 19:23 Loreta13 2011-09-11 07-02

vovere rašė: SŪRIO PYRAGAS
Ar čia sūris tepamas, turima omenyje lydytas tepama sūrelis smile
O gal Filadelfijos, ar koks maskarponės smile
Aradija Aradija 10365
2010-11-23 20:20 Aradija
Nebepamenu kas cia parašė apie meduolių torta bet musu visa šeima dėkoja už šia idėja smile jei kaip skanu smile prisikimšom pilnus pilvus, daug skaniau uz betkuri iki ar maximos torta smile o gamybos paprastumas, smile tik as dariau su šaldytom trintom braškem vetoj bananu, ir kadangi pritrukau grietines viršutiniam sluoksniui tai užpyliau kondencuoto pieno, o papuosimui uzpyliau želė smile niam niam niam
vovere vovere 25997
2010-11-23 21:23 vovere 2011-09-11 07-02

Loreta13 rašė:

vovere rašė: SŪRIO PYRAGAS
Ar čia sūris tepamas, turima omenyje lydytas tepama sūrelis smile
O gal Filadelfijos, ar koks maskarponės smile

aš naudojau tą paprastą tepamą kur būna sufasuotas pievų ar lankų nebepamenu
klem klem 3973
2010-11-24 18:10 klem 2011-09-11 07-02

Aradija rašė: Nebepamenu kas cia parašė apie meduolių torta bet musu visa šeima dėkoja už šia idėja smile jei kaip skanu smile prisikimšom pilnus pilvus, daug skaniau uz betkuri iki ar maximos torta smile o gamybos paprastumas, smile tik as dariau su šaldytom trintom braškem vetoj bananu, ir kadangi pritrukau grietines viršutiniam sluoksniui tai užpyliau kondencuoto pieno, o papuosimui uzpyliau želė smile niam niam niam

Šaumuolė, Aradija, kad pasigaminai smile
Aš iškėliau tą receptą į viršų, nusipirkau meduolių, grietinės, bananų, bet taip ir nepasidariau smile
Formos neradau smile
O jei rimtai, tai neliko laiko, nes ruošiau vyrui gimtadienio pietus. Sūnus užsakė mano "firminį" pyragą, tai šitas nuėjo į antrą planą.
Tai kol viską padariau, nespėjau sutept iš vakaro, o po to buvo per vėlu, ir bananus šiaip suvalgėm. O Tu kai darei su šald braškėm - jas atšildei?
2010-11-24 18:14 vvirginija1 2011-09-11 07-02

klem rašė: O Tu kai darei su šald braškėm - jas atšildei?
Klem, o kaip užtepti šaldytas trintas braškes jų neatšildžius? smile Aš išvis pagalvojau kaip Aradija kad sakė ant viršaus užpylė želė, tai kokį sluoksnį irgi būtų galima padaryti grietinės su želatinu, ar grietinėlę ten pila..tortus želinius kaip daro
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui