Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10365
2010-11-24 18:18 Aradija
nieko as neatšildinėjau smile šaukštu kabinau iš indelio kur sušaldytos ir tiek, kiek aptizo tiek - paskui viskas susimaišė ir gavosi labai skaniai smile
2010-11-24 18:23 vvirginija1 2011-09-11 07-02

Aradija rašė: šaukštu kabinau iš indelio kur sušaldytos
Kažkaip įsivaizduoju kad ten šaukšto net įkišt neina smile tiesą pasakius niekad net nežiūrėjau, išimu kaip akmenį ir padedu kad atsileistų smile
L
Loreta13 30842
2010-11-24 18:30 Loreta13 2011-09-11 07-02

vvirginija1 rašė: išimu kaip akmenį ir padedu kad atsileistų smile
Priklauso nuo cukraus kiekio.
Kuo jo daugiau, tuo masė minkštesnė.
vovere vovere 25997
2010-11-24 18:31 vovere
aš tai be cukraus šaldau smile net nepagalvojau su cukrum smile
2010-11-24 18:35 vvirginija1 2011-09-11 07-02

vovere rašė: aš tai be cukraus šaldau smile net nepagalvojau su cukrum smile
Aš dedu, bet tik nedaug, todėl man ir kieta masė smile
klem klem 3973
2010-11-24 18:35 klem 2011-09-11 07-02

vovere rašė: aš tai be cukraus šaldau smile net nepagalvojau su cukrum smile

O mano su cukrum smile
A
Alina55 11024
2010-11-24 18:37 Alina55
O mano draugė jau ruošiasi Kalėdoms, išsikepė pyragą, pagal šį receptą (tikiuosi, kad teks paragauti):
vifsla.blogas.lt/kaledinis-vaisiu-pyragas-22.html
Tiesa, sakė, kad pagal komentarus - keitė vaisius.
klem klem 3973
2010-11-24 18:40 klem
O bože smile
Jau Kalėdom kepa smile smile
2010-11-24 18:43 vvirginija1 2011-09-11 07-02

klem rašė: O bože smile
Jau Kalėdom kepa smile smile
Ar nepages? smile ten net rašo kad reikėtų kepti prieš du mėnesius, vadinasi jau ir pavėlavom smile Jau galim velykoms išsikepti, Colop juk liepė ruoštis
Aradija Aradija 10365
2010-11-24 18:44 Aradija
na mano irgi su cukrumi, todel su šaukštu tikrai galima pakabinti, na nelabai minkštai bet tikrai ne kieta kaip akmuo smile
2010-11-25 15:21 vvirginija1
Elvusiuk, aš šiandien kaip pirmokė noriu paprašyti kad pasidalintumėt patirtimi apie kepimą savo mini elektrinėje orkaitėje. Įsigijau ir pradžioje visai nesinorėtų maisto išmesti lauk smile , tai sakykit kokiame aukštyje dedat groteles kepant, kepimą kaip nustatot ar viršus kad kaistų, ar apačia, ar ir viršus ir apačia, ar su ventiliatoriumi. Šiandien žadu pabandyti kepti vištienos sparnelius, o ryt jau būtinai reikia duoną kepti nes raugas perrūgs...
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-25 16:04 Elvusia
Ojergutėliau :)))
Su ventiliatorium?
Na, tai prabangią įsigijote :)
Mano be ventiliatoriaus. Bet, galvoju, kad ventiliatoriaus darbo principas panašus kaip tos konvekcinės krosnelės: tolygiau paskirstyti šilumą.
Dedu ne į pačią žemiausią, bet ir ne pačią aukščiausią "lentyną". Nustatau, kad keptų ir viršus, ir apačia.
Pavyzdžiui, varškės apkepą kepu 180* temperatūroje apie 30 min. Bet dedu į neįkaitintą. Įdedu skardelę ir įjungiu. Nors labiau naudoju stiklinius indus. Jei kepu apkepą su užbarstytu sūriu - jungiu tik apačią, ir po kiek laiko įjungiu viršų. Tada sūris nebūna per daug perkepęs.
Kepiau ir vištą. Cielą. Valandos buvo mažai.
Dukra keksiukus kepa pagal receptūroje nurodytą laiką ir temperatūrą.
Pavyksta.
Bet ji pirmiausia įkaitina orkaitę.

Beje, visai nepergyvenkit - tikrai nieko ten sudėtingo. Eilinė orkaitėlė. Tuoj pat priprasite ir atrasite optimaliausius variantus.
Ventiliatorių jungčiau - greičiau iškeps, man rodos :)

Sėkmės. Labai džiaugiuosi su jumis :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-25 16:06 Elvusia
Aha, duonutė....
Nustatau valandai. Maždaug tarp 180 - 200* C.
Ir paskui, neatidarius, per stiklą pažiūriu. Jei plutelė dar neapkepus - pasuku laikroduką dar 10 - 20 min.
Dedu į šaltą.
2010-11-25 16:22 vvirginija1 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė: duonutė....
Ar karštį irgi jungiat ir apačioj ir viršuj? galvoju dėti kad skardelė būtų maždaug per vidurį. Kažkaip kai didelė orkaitė tokių klausimų ko gero nekiltų, o čia tokia miniatiūrinė..kažkaip labai keistai smile
Aaa... dar tokį nusipirkau kombainiuką, sakėt ir jūs ir dar kažkuri mergaitė kažką panašaus turit. Tik jis iš tikrųjų nedidelis, nuotraukoj kažkaip didokas atrodo smile
www.avitela.lt/p/mini-c3-30-30917/
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-25 16:40 Elvusia 2011-09-11 07-02

vvirginija1 rašė: Ar karštį irgi jungiat ir apačioj ir viršuj? galvoju dėti kad skardelė būtų maždaug per vidurį. Kažkaip kai didelė orkaitė tokių klausimų ko gero nekiltų, o čia tokia miniatiūrinė..kažkaip labai keistai smile
Aaa... dar tokį nusipirkau kombainiuką, sakėt ir jūs ir dar kažkuri mergaitė kažką panašaus turit. Tik jis iš tikrųjų nedidelis, nuotraukoj kažkaip didokas atrodo smile
www.avitela.lt/p/mini-c3-30-30917/

Jezau, koks fainas :)
Jėgelė. Įmeti puskilį varškės, porą kiaušinių, truputį kefyro, cukraus, vanilinio. Pora minučių plakimo. Tada dar saujelė manų. Ir į tą mini orkaitėlę.
Fantastiškas vaškės apkepas.
Ai, dar apelsino skiltelę su visa žievele kartu suplaku.

Dėl orkaitėlės visai nesukite galvos.
Maža ji, ar didelė - nesvarbu. Kepa kaip didelė :))
Dedu per vidurį (duonutei), jungiu viršų ir apačią.
Beje, būtinai pabučiuoju dėdama į orkaitę :)
2010-11-25 16:56 vvirginija1 2011-09-11 07-02

Elvusia rašė:
Beje, būtinai pabučiuoju dėdama į orkaitę :)
nu kad tik neužmirščiau.... smile smile Ačiū Elvusia kad prakonsultavote, eisiu žiūrėt iš kur kojos orkaitei dygsta smile
volgadon volgadon 4395
2010-11-25 22:12 volgadon
Gal kas prilaikot receptuką torto iš zefytų.Čia bus toks dietiškas patiekalas.Prie kavos.
E
elipse 1418
2010-11-26 08:22 elipse 2011-09-11 07-02

volgadon rašė: Gal kas prilaikot receptuką torto iš zefytų.Čia bus toks dietiškas patiekalas.Prie kavos.

Zefyrų tortas

Zefyrai, pertepti kremu bei papuošti riešutais - gana paprasta ir skanu
1 kg zefyrų
500 g graikinių riešutų be kevalų
5-6 sausainiai
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pieno
200 g sviesto
1 citrinos žievelė ir sultys

Zefyrus padalinti, nupjauti iškilias viršūnėles.
Riešutus ir sausainius susmulkinti.
Išvirti kremą: kiaušinius ištrinti su cukrumi, užpilti pienu ir nuolat maišant kaitinti, kol sutirštės (neleisti užvirti). Atvėsinti, išmaišyti su sviestu ir tarkuota citrinos žievele ir sultimis.
Tortinės dugną ir kraštus iškloti pergamentiniu popieriumi, dėti sluoksnį plokščių zefyrų, tarpus užpildant viršūnėlėmis, ant viršaus užtepti dalį kremo, gausiai pabarstyti riešutais ir sausainiais, vėl dėti zefyrų sluoksnį.
Taip sluoksniais sudėti visus produktus.
Viršų patepti kremu, puošti zefyrų viršūnėlėmis ir riešutų puselėmis.
Tortą uždengti ir pastatyti į šaldytuvą 3-4 dienoms.
Šis tortas visą savaitę išlieka šviežias.
E
elipse 1418
2010-11-26 08:25 elipse
Taip atrodo ;)
amadina22 amadina22 19757
2010-11-26 09:16 amadina22
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui