Kulinariniai receptai

volgadon volgadon 4395
2010-12-14 19:31 volgadon 2011-09-11 07-09

Aradija rašė: bet va kur ta lietuviška kiauliena nusipirkti? eini maximoj - o ten kilmes salis prancuzija belgija ir t.t. va pamatai agrovetas - arba kitaip kretingales mesa - vo galvoji lietuviska - deja gimines ten dirba sake - lietuviskos net nesuperka, uzsiveza is belgijos ir pan. vel šlamštas, tai kur gauti ta lietuviska? smile

Prasizonduoji apylinkėj kas augina kiaules. Manau galima surasti, kas ir pardavimui augina.Kas nori suranda.Susitari.Nuperki.Aišku reiks pirkti visą, todėl reikia turėti šaldiklį.
O kai jau kartą nupirksit, tai galima ir dėl pastovaus pirkimo tartis.
Aradija Aradija 10365
2010-12-14 20:52 Aradija
va va ir kur as desiu visa kiaule - juk nuolat perku tik vienokios rusies mesa - is kitokios net nezinociau ka gaminti smile
vovere vovere 25997
2010-12-14 21:14 vovere
gali su kuo nors per pusę pirkti
blackgate blackgate 3815
2010-12-15 07:53 blackgate 2011-09-11 07-09

Loreta13 rašė: O aš prisiskaičiusi antireklamų šiandien taip ramiai maximoje praėjau pro lašišos išpjovą po 26 litus...
Ką žinau, net nesigailiu :))
Gal ten ji ne tik modifikuota, bet ir kažkokia pabuvusi - papuvusi, kad iš 41 Lt liko 26...
Nors atrodė puikiai :))

Dar būna laukinių lašišų. Skonis jų šiek tiek skiriasi, toks savotiškas sakyčiau. Ir netokios raudonos, bet ko gero dėl to, kad augo natūralioje aplinkoje ir maitinosi "be priedų".
A
Alina55 11024
2010-12-15 10:41 Alina55
Kūčiukų receptas:
"Juos ruošiu pagal senovinį mano mamos receptą. Dabar tokių niekas nekepa. Tai ypatinga tešla, kuriai reikia ne pieno ar vandens, bet tarkuotų obuolių tyrės. Kūčiukai labai skanūs, saldžiarūgščiai. Iki Kalėdų dar yra laiko, tad išbandykite ir Jūs.
Tešlai reikia 0,5 kg miltų, 50 gramų tirpyto kepiniams skirto margarino, trijų šaukštų cukraus (pagal skonį), truputį druskos, 1,5 stiklinės bulvių tarka tarkuotų sultingesnių obuolių, 0,5 pakelio mielių (galima ir sausų), aguonų.
Margariną pašildyti. Sudėti cukrų, druską, tarkuotus obuolius ir viską gerai išmaišyti, kol cukrus ištirps. Tada sudėti mieles, aguonas, miltus ir užminkyti tešlą bandelėms. Miltų iš karto visų nepilti, nes ne vienodo brinkimo jie būna. Gerai išminkyti ir baigiant tai daryti įpilti šaukštą aliejaus. Tada dar kartą suminkyti, kol tešla nebelips prie rankų.
Tešlą padėti šiltai, kad iškiltų. Po to kočioti, pjaustyti kūčiukus ir kepti apie 220 laipsnių karštumo orkaitėje.
Labai skanu prieš valgant pamirkyti aguonų piene ar kisieliuje. Skanaus."
Šaltinis: www.skrastas.lt/?data=2010-12-15&all=1 (pačioje apačioje).
Elste Elste 27292
2010-12-15 11:49 Elste
aš tai nesuprantu, gal tie kučiukai kalėdoms kepami smile
juk tai kūčių patiekalas, pasninkas, kaip gali būti kepimui naudojamas margarinas, pienas... smile
tai ir turi būti jie prėski (todėl dar vavinami prėskučiais). Kepami iš miltų, vandens,cukraus ir aguonų - viskas.
ir kepama sausai - skardą pabarsčius miltais.
amadina22 amadina22 19757
2010-12-15 11:51 amadina22 2011-09-11 07-09

Elste rašė: aš tai nesuprantu, gal tie kučiukai kalėdoms kepami smile
juk tai kūčių patiekalas, pasninkas, kaip gali būti kepimui naudojamas margarinas, pienas... smile
tai ir turi būti jie prėski (todėl dar vavinami prėskučiais). Kepami iš miltų, vandens,cukraus ir aguonų - viskas.
ir kepama sausai - skardą pabarsčius miltais.


Čia kalėdukai, kur Alina55 įdėjo.
Ulita Ulita 1818
2010-12-15 11:51 Ulita 2011-09-11 07-09

Elste rašė: aš tai nesuprantu, gal tie kučiukai kalėdoms kepami smile
juk tai kūčių patiekalas, pasninkas, kaip gali būti kepimui naudojamas margarinas, pienas... smile
tai ir turi būti jie prėski (todėl dar vavinami prėskučiais). Kepami iš miltų, vandens,cukraus ir aguonų - viskas.
ir kepama sausai - skardą pabarsčius miltais.

gal aliejus vietoj margarino naudojamas ?
uot, niekada nesu kepusi kučiukų - kei kūčioms, nei kaledoms...
Elste Elste 27292
2010-12-15 11:52 Elste 2011-09-11 07-09

blackgate rašė: [Dar būna laukinių lašišų. Skonis jų šiek tiek skiriasi, toks savotiškas sakyčiau. Ir netokios raudonos, bet ko gero dėl to, kad augo natūralioje aplinkoje ir maitinosi "be priedų".

taip. Bet tų laukinių sunkiau rasti.
Šiapi gi visos tos fermose augintos ir paraudonavusios nuo antibiotikų smile
blackgate blackgate 3815
2010-12-15 11:56 blackgate 2011-09-11 07-09

Elste rašė:
taip. Bet tų laukinių sunkiau rasti.
Šiapi gi visos tos fermose augintos ir paraudonavusios nuo antibiotikų smile

Kažkada maximoje pirkau. Manau ir dabar turėtų būti.
Elste Elste 27292
2010-12-15 11:57 Elste 2011-09-11 07-09

blackgate rašė:

Elste rašė:
taip. Bet tų laukinių sunkiau rasti.
Šiapi gi visos tos fermose augintos ir paraudonavusios nuo antibiotikų smile

Kažkada maximoje pirkau. Manau ir dabar turėtų būti.

bet ar tikrai laukinės ir šviesenės.
ar tos pačios ferminės tik nuo senumo pabalusios smile
amadina22 amadina22 19757
2010-12-15 11:57 amadina22
Rusiškai tai yra лосось ir семга. Kaip ta siomga verčiasi į lietuvių kalbą?
Elste Elste 27292
2010-12-15 11:59 Elste 2011-09-11 07-09

Aradija rašė: va va ir kur as desiu visa kiaule - juk nuolat perku tik vienokios rusies mesa - is kitokios net nezinociau ka gaminti smile

ieškok kompanjonų, kas tą kiaulę kartu priktų ir pasidalinat keliese smile
daug kas taip daro.
Elste Elste 27292
2010-12-15 12:00 Elste 2011-09-11 07-09

amadina22 rašė: Rusiškai tai yra лосось ir семга. Kaip ta siomga verčiasi į lietuvių kalbą?

nu jau čia kaip prekybininkai sugalvos išversti smile
kaip ir su pengasija - vienur ji pengasija, kitur skorpionžuvė smile
blackgate blackgate 3815
2010-12-15 12:00 blackgate 2011-09-11 07-09

Elste rašė: ar tos pačios ferminės tik nuo senumo pabalusios smile

Pavadinimas toks ir buvo: laukinės lašišos, tai reik manyt, kad tikrai laukinės. Ir skonis, kaip sakiau, toks tikros laukinės žuvies, mano vyrui tai nepatiko smile
A
Alina55 11024
2010-12-15 12:01 Alina55 2011-09-11 07-09

amadina22 rašė: Rusiškai tai yra лосось ir семга. Kaip ta siomga verčiasi į lietuvių kalbą?

"Google" abu žodžius išvertė - lašiša:
translate.google.lt/?hl=lt&tab=wT#ru|lt|%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B3%D0%B0
Elste Elste 27292
2010-12-15 12:03 Elste 2011-09-11 07-09

Alina55 rašė:

amadina22 rašė: Rusiškai tai yra лосось ir семга. Kaip ta siomga verčiasi į lietuvių kalbą?

"Google" abu žodžius išvertė - lašiša:
translate.google.lt/?hl=lt&tab=wT#ru|lt|%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B3%D0%B0

tai čia ko gero taip:
losos - tai laukinė
semga - ferminė
smile
amadina22 amadina22 19757
2010-12-15 12:04 amadina22 2011-09-11 07-09

Alina55 rašė:

amadina22 rašė: Rusiškai tai yra лосось ir семга. Kaip ta siomga verčiasi į lietuvių kalbą?

"Google" abu žodžius išvertė - lašiša:
translate.google.lt/?hl=lt&tab=wT#ru|lt|%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B3%D0%B0


Bet čia yra skirtingos žuvys. Kažkada girdėjau, kad vienas pirkėjas aiškino pardavėjai, kad ji siomgą parduoda kaip lašišą. Taip supratau, kad ta siomga yra pigesnė.
Elste Elste 27292
2010-12-15 12:23 Elste 2011-09-11 07-09

amadina22 rašė:
Bet čia yra skirtingos žuvys. Kažkada girdėjau, kad vienas pirkėjas aiškino pardavėjai, kad ji siomgą parduoda kaip lašišą. Taip supratau, kad ta siomga yra pigesnė.

smile smile smile pas mus viena pardavėja Norfoj karosą vietoj karšio pardavinėjo.
Nu sunkiai jai matyt su pavadinimais, rusų kalba... smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-15 15:27 Elvusia 2011-09-11 07-09

Elvusia rašė: Besidomintiems visokiais E :)
vmvt.lt/lt/naujienos/1959

Papildymas besidomintiems :)
vmvt.lt/lt/naujienos/1960/
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui