Kulinariniai receptai

A
Amrita 895
2011-09-09 11:14 Amrita 2011-09-11 07-27

Tess rašė: O kur tas receptukas? smile


500 g kvietinių miltų
500 g rupių ruginių miltų
1 l šilto vandens
200 g cukraus
2 arb.šaukšteliai druskos

Visus produktus sudėti, supilti raugą ir išmaišyti. Tada atsidėti kokius 3 šaukštus raugo kitam kepimui. Pridėti įvairių priedų pagal skonį ir ir dar kartą išmaišyti. Duonelę parauginti kokias 8-10 valandų . Kepti 180 C temp. apie 60-70 min.
Iš priedų atsirinkau kmynus, sezamo ir moliūgų sėklas ir linų sėmenis. Visko dedu po 2-3 šaukštus. Tik su raugu tai jau nežinau ką daryti. Aš gavau iš draugės ir kepu jau gerą pusmetį. Visa šeima pamišus dėl šios duonelės. Net prie kavytės labai skanu su sviestuku :)
Tess Tess 20234
2011-09-09 11:23 Tess
Na viskas kaip ir aišku. O kas yra tas raugas? smile
Galima pačiai padaryti.
Na taip skaniai aprašyta, net dabar užsimaniau tokios duonytės smile
Elste Elste 27292
2011-09-09 11:34 Elste 2011-09-11 07-27

Tess rašė: Na viskas kaip ir aišku. O kas yra tas raugas? smile
Galima pačiai padaryti.
Na taip skaniai aprašyta, net dabar užsimaniau tokios duonytės smile

raugo gali duoti kitas, gali pati pasidaryti,o paskui kita, kepimui, pasilikti gabalėlį tešlos, kuris ir bus tas raugas.
Šiaip internete yra ir duonos raugų receptų, kaip jį pasidaryti smile
A
Amrita 895
2011-09-09 11:38 Amrita 2011-09-11 07-27

Tess rašė: Na viskas kaip ir aišku. O kas yra tas raugas? smile
Galima pačiai padaryti.
Na taip skaniai aprašyta, net dabar užsimaniau tokios duonytės smile

Negaminau raugo, bet, manau, kad tai nesudėtinga. Yra receptų, reikia tik išsirinkt. Labai smagu duoną kepti :) Kvepia visi namai. O šilta duonelė su sviestuku mmmm....
Tess Tess 20234
2011-09-09 11:48 Tess
Tai va, visai noriu šeimyną pradžiūginti skania duonyte.
Ir užsidegiau su ta duonkepe.
Įsivaizduoju kaip smagu ryte prie kvapnios kavytės gauti šviežios duonytės su sviestuku smile
Elste Elste 27292
2011-09-09 12:23 Elste 2011-09-11 07-27

Tess rašė: Tai va, visai noriu šeimyną pradžiūginti skania duonyte.
Ir užsidegiau su ta duonkepe.
Įsivaizduoju kaip smagu ryte prie kvapnios kavytės gauti šviežios duonytės su sviestuku smile

su pienu skanu šviežia naminė duona.
Prie kavos smile labiau kokie pyragai tinka gal smile

o tai būtinai duonkepę kokią pirmti??? o paprastai skardoj ar bliūde dujinės dukovkėj negerai??? kam čia visokius pirkti ir leisti pinigus smile
urtele urtele 13511
2011-09-09 12:27 urtele 2011-09-11 07-27

Tess rašė:
Ir užsidegiau su ta duonkepe.
Įsivaizduoju kaip smagu ryte prie kvapnios kavytės gauti šviežios duonytės su sviestuku smile
O neturi orkaitės? iš kur žinai, jei dar nekepei, kad norėsi kepti ir kepti? Gal ta duonkepė Tau nebus reikalinga po kelių kartų, tada tik vietą užiims smile Mano giminaitė iš vakaro palieka paruošus skardoj, o ryte anksti įjungia orkaitę ir kol "pasigulinėja valandžiukę, duonelė ir iškepa. smile
C
Colop 13606
2011-09-09 12:28 Colop 2011-09-11 07-27

Amrita rašė:

Tess rašė: O kur tas receptukas? smile


500 g kvietinių miltų
500 g rupių ruginių miltų
1 l šilto vandens
200 g cukraus
2 arb.šaukšteliai druskos

Visus produktus sudėti, supilti raugą ir išmaišyti. Tada atsidėti kokius 3 šaukštus raugo kitam kepimui. Pridėti įvairių priedų pagal skonį ir ir dar kartą išmaišyti. Duonelę parauginti kokias 8-10 valandų . Kepti 180 C temp. apie 60-70 min.
Iš priedų atsirinkau kmynus, sezamo ir moliūgų sėklas ir linų sėmenis. Visko dedu po 2-3 šaukštus. Tik su raugu tai jau nežinau ką daryti. Aš gavau iš draugės ir kepu jau gerą pusmetį. Visa šeima pamišus dėl šios duonelės. Net prie kavytės labai skanu su sviestuku :)


Visus produktus (tešlą) sudedate 20,00 valandą, ir nustatote , kad kepimas prasidėtų 6 ryto ?
Tada duonkepėje per naktį viskas paguli... ir 6,00 pradeda kepti... o 7,10 Jus pažadina kvapas ?

ar duonkepė be atidėjimo funkcijos, ir keliatės 01,00 nakties, sumaišote, paliekate viską... ir 6,00 ryto keliatės įjungti, kad 7,10 jau viskas būtų ?
Paaiškinkite.
Elste Elste 27292
2011-09-09 12:34 Elste 2011-09-11 07-27

urtele rašė:

Tess rašė:
Ir užsidegiau su ta duonkepe.
Įsivaizduoju kaip smagu ryte prie kvapnios kavytės gauti šviežios duonytės su sviestuku smile
O neturi orkaitės? iš kur žinai, jei dar nekepei, kad norėsi kepti ir kepti? Gal ta duonkepė Tau nebus reikalinga po kelių kartų, tada tik vietą užiims smile Mano giminaitė iš vakaro palieka paruošus skardoj, o ryte anksti įjungia orkaitę ir kol "pasigulinėja valandžiukę, duonelė ir iškepa. smile

bet žinot kaip nesveika valgyti šviežią, ką tik iškeptą duoną??? ir dar šiltą smile
laaaaabai kenkia skandžiui.
(faktiškai sveikiau pagulėjusi, sena ir net pradedanti žaliuoti, nei ta kvapni ką tik iškepta). Na kad skaniau tai žinoma, bet labai kenksminga.
Elste Elste 27292
2011-09-09 12:36 Elste 2011-09-11 07-27

Amrita rašė: [
Iš priedų atsirinkau kmynus, sezamo ir moliūgų sėklas ir linų sėmenis. Visko dedu po 2-3 šaukštus.

man tai skaniausia gryna, na nebent su kokiais trim kmynais smile
bet visokių ten sėklų, priedų pridėta tai jau neee, jau nebe normali ruginė naminė duona, jau kažkoks duonos skonio pyragas smile smile
A
Amrita 895
2011-09-09 12:41 Amrita
Aš jau rašiau, kad puikiausiai duona iškepa paprastoj orkaitėj. Namatau reikalo mesti pinigus ten kur nebūtina, ir dar tą griozdą reiks kažkur padėt smile Nu, kad nesveika valgyti šiltą duoną, tai ir aš esu girdėjus. Bet kaip skanu... smile
A
Amrita 895
2011-09-09 12:44 Amrita 2011-09-11 07-27
[quote="Elste"]

Amrita rašė: man tai skaniausia gryna, na nebent su kokiais trim kmynais smile
bet visokių ten sėklų, priedų pridėta tai jau neee, jau nebe normali ruginė naminė duona, jau kažkoks duonos skonio pyragas smile smile

Ir mano vyras taip burbuliavo, o dabar niekas mūsų šeimoje nebenori kitokios. Man ji tobulo skonio. Bet čia jau kiekvienas atsirenka kas jam tinka.
Elste Elste 27292
2011-09-09 12:54 Elste 2011-09-11 07-27

Amrita rašė: Ir mano vyras taip burbuliavo, o dabar niekas mūsų šeimoje nebenori kitokios. Man ji tobulo skonio. Bet čia jau kiekvienas atsirenka kas jam tinka.

smile tai jau taip - kiekvienam savo skonis smile
aš tai parduotuvėj pirkdama vis žiūriu, kad būtų gryna, be jokių ten saulėgrąžų, stambių grūdų ir kt. bieso smile
Tess Tess 20234
2011-09-09 12:58 Tess
Man tai kaip tik patinka duona su grūdais smile
urtele urtele 13511
2011-09-09 13:04 urtele 2011-09-11 07-27

Tess rašė: su grūdais smile
Ir aš smile Galėtų tešlos būti labai mažai, o grūdų -daug smile
Elste Elste 27292
2011-09-09 13:06 Elste 2011-09-11 07-27

urtele rašė:

Tess rašė: su grūdais smile
Ir aš smile Galėtų tešlos būti labai mažai, o grūdų -daug smile

nu tai kam tada iš viso duoną kepti (darbas, produktai)??? nuėjai aruodan prisiėmei grūdų ir į burną, barščiais užsrėbei ir sotus ir gerai smile smile smile
vovere vovere 25997
2011-09-09 13:09 vovere
vaikystėj taip ir darydavau ir dabar kai nuvažiuoju į kaimą (dabar pats laikas o gal ne tir per vėlu) tai tiesiai iš lauko grūdus į burną smile
Elste Elste 27292
2011-09-09 13:10 Elste 2011-09-11 07-27

vovere rašė: vaikystėj taip ir darydavau ir dabar kai nuvažiuoju į kaimą (dabar pats laikas o gal ne tir per vėlu) tai tiesiai iš lauko grūdus į burną smile

jau per vėlu, jau per daug subrendę ir kieti smile
(mes irgi taip darydavom, bet tik jaunus dar).
vovere vovere 25997
2011-09-09 13:15 vovere
nea, per vėlu turėjau omenyje kad jau nukulti o ne kietumą smile galima su vandeniu užmerkt ir tada minkštučiai smile
KJurate KJurate 6546
2011-09-09 13:16 KJurate
Sumuštiniams mėgstu tradicinę ajerų duoną, bet jei prie barščių arba kavos, tai tik su visais pribumbasais, netgi su vaisiais
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui