Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 16:09 Elvusia

IlonaD rašė:
Kepiau šitokį pyragą:

www.lrytas.lt/-13192114061318509725-vilnieti...

Kepiau iš 2 normų, tai pilasi 1 stiklinė brendžio smile
Sakyčiau "Pyragas pahmielui".
Bet šiaip skanus, ir brendis gerai jaučiasi smile

O kur dėti vandenį?
Jau tirpinu sviestą su cukrumi.
S
Soffy 9075
2011-10-22 16:15 Soffy
Panelės, kokias duonkepes turite:)? Kodėl klausiu? Parduotuvėje girdėjau pokalbį, kad tešlos minkyti nemoku, bet turiu duonkepę ir ji labai gerai išminko:).
Paklausti kas tai per nuostabi duonkepė nebuvo kaip, deja:). Gal visos vienodai nuostabios:)? Kepti jose, tai labai mažai išsikepa, žiūrėjau parduotuvėje. Dėl kepimo pirkti neverta:), gal koks virtuvės kombainas gerai tešlą maišo?

P.S. Nors čia visos niekada nedejuoja, kad tešla nesigavo smile ? Tai gal įmanoma išmokti rankomis suminkyti:)?
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 16:21 Elvusia
Nėr kas rankomis suminkyti. Tešla duonai nebūna kieta. Ne taip kaip mūsų senolės minkydavo kietą tešlą.
Dar šilumos ir teigiamos energijos per rankas perduodama.
Kažkada norėjau duonkepės, bet, pagalvojau, na kuriems galams ji man reikalinga.
Nors, kas žino, gal kada....
I
IlonaD 6943
2011-10-22 16:27 IlonaD

Elvusia rašė:

O kur dėti vandenį?
Jau tirpinu sviestą su cukrumi.


Įpyliau į tą tirpinamą reikalą. smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 16:39 Elvusia

IlonaD rašė:
Įpyliau į tą tirpinamą reikalą. smile

Tai ir aš taip padariau.
Jau pašoviau kepti.
Bet tešla tokia poskystė gavosi.
Ar ir pas tave taip pat?
Ar per mažai palikau aptepimui?

Beje, vietoj kakavos dėjau tirpią kavą. Ir brendžio pusę butelio suverčiau.
I
IlonaD 6943
2011-10-22 16:49 IlonaD

Elvusia rašė:

IlonaD rašė:
Įpyliau į tą tirpinamą reikalą. smile

Tai ir aš taip padariau.
Jau pašoviau kepti.
Bet tešla tokia poskystė gavosi.
Ar ir pas tave taip pat?
Ar per mažai palikau aptepimui?

Beje, vietoj kakavos dėjau tirpią kavą. Ir brendžio pusę butelio suverčiau.



smile smile smile
Aš dėjau kakavą, ir brendžio tik stiklinę pyliau :))
Ne visai tiršta, poskystė ta tešla.

Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 16:52 Elvusia
Dar: šiandien dariau tinginių tinginį.
Sudėjau 3 pokelius va tokių krekerių:
http://www.sanitex.eu/prekes/bakaleja/konditerija/krekeriai/traskieji-sausainiai-mozaika-150-g.html?lang=0&plid=436&plid=436&tr=
http://www.sanitex.eu/out/1/html/0/dyn_images/1/V20A376_p1.JPG
200 Dvaro sviesto ir vieną indelį kondensuoto pieno.
Jokio sausainių laužymo ir trupinimosi visrtuvėje.
5 minutės ir tinginys gatavas.
Dabar paragavom. Labai neblogas, netgi geras ir įdomus skonis.
Bet dar turi ilgiau pasistovėti.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 16:54 Elvusia

IlonaD rašė:
Ne visai tiršta, poskystė ta tešla.

Reiškia, viskas gerai.
Jau kvepia :)
vovere vovere 25997
2011-10-22 17:20 vovere
aš irgi tinginį dariau šiandien laukiu kol sustings
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 17:54 Elvusia
Na, ragauju tą brendinį pyragą.
Šiltas dar.
Nieko nieko, bet antrą kartą nekepsiu :)
Toks kažkoks eilinis.
Ir, turbūt, todėl, kad dėjau tirpią kavą, nėra toks rudas kaip nuotraukoje. Gal su kakava būtų geriau. Nors kava ir brendis "nesipjauna".
Net nežinau, gal kai atvės ir susistovės, skonis pasikeis.
Toks net sausokas, gal.
Ne konditerė, Elvusia, oi ne konditerė :)))
S
Soffy 9075
2011-10-22 18:00 Soffy
Nereikia būti tokia savikritiška:), ką tada kitoms daryti, kurios iš viso stengiasi į virtuvę neužeiti:)?
I
IlonaD 6943
2011-10-22 18:01 IlonaD

Elvusia rašė:
Na, ragauju tą brendinį pyragą.
Šiltas dar.
Nieko nieko, bet antrą kartą nekepsiu :)
Toks kažkoks eilinis.
Ir, turbūt, todėl, kad dėjau tirpią kavą, nėra toks rudas kaip nuotraukoje. Gal su kakava būtų geriau. Nors kava ir brendis "nesipjauna".
Net nežinau, gal kai atvės ir susistovės, skonis pasikeis.
Toks net sausokas, gal.
Ne konditerė, Elvusia, oi ne konditerė :)))


Man tai nesausokas gavosi, ir skanokas, ir antrą kartą kepsiu, tas brendis tokį gerą skonį priduoda :))
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-22 18:06 Elvusia
Na, tai dar palauksiu, kol pravės :)
Nes šokoladinis Depardje irgi buvo geresnis antrą dieną.

Soffy, na, nusivyliau savimi.
Su tokiu entuziazmu puoliau kepti. Ir...., š... su bruknėm :))
S
Soffy 9075
2011-10-22 20:34 Soffy
Labai suprantu tą jausmą :). Nuoširdi užuojauta :).
snake snake 3833
2011-10-23 14:35 snake
Skanaus patiekalas.doc
klem klem 3973
2011-10-23 15:22 klem

Elvusia rašė:
Dar: šiandien dariau tinginių tinginį.
Sudėjau 3 pokelius va tokių krekerių:
http://www.sanitex.eu/prekes/bakaleja/konditerija/krekeriai/traskieji-sausainiai-mozaika-150-g.html?lang=0&plid=436&plid=436&tr=
http://www.sanitex.eu/out/1/html/0/dyn_images/1/V20A376_p1.JPG
200 Dvaro sviesto ir vieną indelį kondensuoto pieno.
Jokio sausainių laužymo ir trupinimosi visrtuvėje.
5 minutės ir tinginys gatavas.
Dabar paragavom. Labai neblogas, netgi geras ir įdomus skonis.
Bet dar turi ilgiau pasistovėti.

O kakavos nedėjai? smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-23 15:47 Elvusia

klem rašė:
O kakavos nedėjai? smile

Dėjau, kaip gi.
Tiesiog, pamiršau parašyti :)
Byla Byla 12118
2011-10-23 19:08 Byla
Gavau visą krepšį svarainių. Kokius 5 kg. Niekada nieko su jais nesu dariusi. Ką daryt ? Ar tik džiovinti ? Ar užpilti cukrumi ? Nors cukrus man visai ne draugas. smile Pamėtėkite kokią mintį. Ačiū.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-23 19:14 Elvusia
Spauskite sultis.
Užkonservuokite jas. Paskui, žiemą, po šlakelį naudosite gėrimui pasigaminti.
Jei cukrus ne draugas, gėrimą pasaldisite kuo galite.
Mes prieš kelis metus spaudėme.

Dar, užpilu cukrumi, sirupą palieku arbatoms, išimtas skilteles išdžiovinu. Patinka vaikams triaukšti.
Byla Byla 12118
2011-10-23 21:06 Byla
Ačiū.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui