Triukšmaujantys kaimynai daugiabutyje

H
Harmony 1
2007-01-18 21:58 Harmony
Sveiki, gerb. TAX administratoriai ir lankytojai.

Problema nėra tiesiogiai susijusi su mokesčiais, bet kolega rekomendavo ir šiuo klausimu patarimo kreiptis į Jus.

Gyvename daugiabučiame name. Bėda - "muzikalūs" kaimynai: kelią triukšmą pianinu, akustine ir bosine gitara, dūdele, trypdami, muzikiniu centru, karts nuo karto rėkauja, tarsi būtų apsvaigę psichotropinėmis medžiagomis, t. y. sunkiai paaiškinamu elgesiu.

Oficialiu laiku, kada "galima" triukšmauti (6-22h) naudoja visus išvardintus instrumentus kada tik užsinori (triukšmas girdimas tokiu intensyvumu, kad atrodo jog triukšmaujama mūsų bute, o ne už jo ribų). Sunku suplanuoti poilsio ir darbo laiką namuose... Kada triukšmauti "negalima" irgi elgiasi kaip nori. Būna įjungia muziką vidurnaktį; paleidžia žemais tonais arba triukšmauja kaip ir dieną.

Jau ne vieneri metai, kai esame priversti kentėti nepageidaujamą "muziką" - miegama tada kada nurimsta kaimynai (būna ir vidurnaktį); jei užmigti įmanoma, tai keliamasi dažnai ne savo valia. Ne kartą kalbėjomės gražiuoju, bet su kiekvienu pokalbiu įžūlumas, nesiskaitymas, "viršenybės" jausmas tik didėja. Seniau padėdavo, neapsikentus, daužant centrinę šildymo sistemą (radiatorius). Dabar padaužius - atidaužoma atgal ir toliau daroma ką nori, tiesą pasakius, net triukšmaujama stipriau.

Kaip ir minėjome, normalus - civilizuotas, pokalbis nepadeda. Žinome, kad nemažai kas turi tokią problemą.

Kaip susigrąžinti teisę į ramų poilsį?

Dėkingi už bet kokius patarimus, informaciją.
A
Agnee 71
2007-01-18 22:57 Agnee
Dabar triuksmauti negalima nuo 18 val. Reikia iskviesti triuksmautojams policija, kad surasytu administracines teises pazeidimo protokola. Pirma karta gaus ispejima, po to bauda, trecia kart dar bauda, ir ... Surinkus gera kieki protokolu, galima kreiptis i teisma del kompensacijos uz moraline zala. Jei to nenorite daryti, tai tada siulau prisideti prie kaimynu ir gerai pasilinksminti
Loreta Loreta 28574
2007-01-18 23:29 Loreta 2011-09-11 05-15
Paskaitymui - rasi naudingų patarimų:
www.ve.lt/?data=2004-09-08&rub=106592481...
www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=34457
www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.p...
www.paneveziobalsas.lt/index.php?option=com_content&t...

Ir apie leistinas decibelų normas:

Leistiną triukšmo lygį daugiabučiuose namuose reglamentuoja speciali higienos norma. Yra nustatyta, kad gyvenamosiose patalpose:
nuo 6 val. iki 18 val. garso lygis gali būti ne didesnis nei 40 decibelų;
nuo 18 val. iki 22 val. - ne didesnis nei 35 decibelai;
nuo 22 val. iki 6 val. - ne didesnis nei 30 decibelų.
Žmogus atskiria 26-27 decibelų stiprumo garsą. Maždaug 60 proc. visų gyventojų šį garsą reaguoja be didesnių emocijų, o 30 proc. yra jautresni garsams. 30-35 decibelų stiprumo garsas neturėtų trikdyti miego. Tokio stiprumo garsas prilygsta žmonių šnabždėjimui. Normalus žmonių bendravimas dažniausiai siekia apie 50 decibelų. Žmonės dažnai būna pavargę ir juos erzina net stiprūs garsai. Tuomet rekomenduojame patiems apsisaugoti nuo triukšmo - konsultuotis su akustikos specialistais. Prieš įsigydami butą daugiabučiame, turėtumėte įsitikinti, ar tinkamai įrengta garso izoliacija.


Tai va. Siūlyčiau patiems išsimatuoti triukšmo lygį.
urtele urtele 13511
2007-01-19 06:35 urtele 2011-09-11 05-15

Harmony rašė: Būna įjungia muziką vidurnaktį; paleidžia žemais tonais arba triukšmauja kaip ir dieną.
Jau ne vieneri metai, kai esame priversti kentėti nepageidaujamą "muziką" - miegama tada kada nurimsta kaimynai

Užjaučiu, nes turėjau kaimynus tris tokius- barą apačioje, kuris pagal nurodytą darbo laiką dirbdavo iki 24, o iš tiesų, tai iki 4-6 val ryto. 2-3 val skambindavau savininkei į mobilų, kad atjungtų tuos barmenus. Iš šono triukšmingus nuomininkus studentus, kurie neturėjo laikrodžių ir vaikiną iš viršaus, kurio močiutė išvažiuodavo vasarai.Kaip elgiaus? Su studentais susipykom, kvietėm policiją - to užteko , po metų išsikraustė nes mes jiems nepatikom. Iš viršaus su vaikinuku ir bariausi garsiai vidurnaktį ir policiją kviečiau, parašius pareiškimą, sumokėjo 100Lt baudą, labai įsižeidė, tai su vinimi apvažiavo mašiną. Mašinos nudažymas man kainavo keturženklį skaičių- bet dabar tylu. Su baru buvo sunkiau. Rašiau ir į savivaldybę ir į statybos inspekciją. Savivaldybė užsakė matavimus, atvažiavo 22 val, o tą dieną, kaip kapuose- tyla. Nuplaukė informacija. Dabar bare pasikeitė savininikai ir darė remontą tai pavyko dasimušti, kad dėtų papildomą izoliaciją ir 24 val ramu, iki 24val.- man nesvarbu.Patarimas vienintelis- pyktis, tikiuosi yra kaimynai, kuriems irgi trukdo. Reikia kviesti policiją, kad užfiksuotų triukmavimą ir būtina rašyti pareiškimą, pirmą kartą bauda-200Lt. Tikuosi jie nemilijonieriai, nes gyvena bute- užknis baudos ir aprims. Žmonės galima valdyti tik per kišenę, jei neturi smegenų. Sėkmės.
Benas Benas 2093
1 2007-01-19 07:11 Benas
Kartą policija, kai tą pačią naktį jiems jau skambinom kokį 3 kartą tą pačią naktį, į klausimą, ką mums su TOKIAIS kaimynais daryti, atsakė "juk mes negalim patarti nupjauti jiems elektros laidus" smile
Aišku nuo rėkavimų ir grojimo dūda tai neapsaugotų smile
irmoske irmoske 5445
2007-01-19 07:31 irmoske 2011-09-11 05-15

Benas rašė: "juk mes negalim patarti nupjauti jiems elektros laidus" smile
Aišku nuo rėkavimų ir grojimo dūda tai neapsaugotų smile


Bet tamsoj gal natų nematys ir nebegros smile

Turėjom ir mes tokius kaimynus. Jaunimo susibūrimo vieta....
Bet vieną dieną viskas baigėsi. Ilgai spėliojom, kokios priežastys. Pamatėm moteriškę su didėjančiu pilvu. Atsikvėpėm visi kaimynai. smile
urtele urtele 13511
2007-01-19 08:38 urtele 2011-09-11 05-15

Benas rašė: ką mums su TOKIAIS kaimynais daryti, atsakė "juk mes negalim patarti nupjauti jiems elektros laidus" smile
Aišku nuo rėkavimų ir grojimo dūda tai neapsaugotų smile
Policijos rankos surištos, jie gali tik užregistruoti pareiškimą ir perduoti administraciniam teismui nubauduoti. Čia tik gyventojų rūpestis.Mes gyvenam čia.
K
klaraa 591
2007-01-19 09:26 klaraa
gyvenom bute buvo nedaug problemėlių, o vat name tai dažnai narvai ima smile kaiminystėje gyvena "laisvę" mėgstantys kaimynai.Vasarą košmaras barniai ir barniai dar baisiau negu muzika, dukra prisiklauso tokių žodelių ir po tokių apsižodžiavimo savo darže randu : batų, šluotų ir šiaip pagalių smile baigiasi vasara prasideda "ramybės" metas.Jie įsivaizduija, kad gatvėja gyvena vieni, tai ir paleidžią savo vilkšunį kalę lakstyt laisvai smile kur tvorelė žemesnė, tai ji laisvai peršoka pas kaimynus pridergia kiemą ir praeivius gazdina. Bandžiau vieną kartą gražiuoju kalbėti, tai ji o ką tai negi aš šunį pririštą kankinsiu, gi ruja šunų nori smile o jei tau kas nepatinka užsidėk aukštą tvorą ir viskas, o vaikas tegul nevaikšto po gatvę, o dar kas atsitiks smile košmaras galvoju karas bus. Kentėjau ilgai kentėjau, kadangi myliu šunis, bet nekenčiu durnų jų šeimininkų.Kol vieną dieną gryžusi kieme radau gaują svetimų šunų ir pati bijojau išlipt iš mašinos.Iškvėčiau policiją.Ir ką manot liovėsi, ne nesiliovė.
Jai dar smagiau buvo mus erzinti ir savoj gatvėj valdžią turėti. smile
Dabar kartais elgiasi civilizuotai, bet užplaukia ir vėl bando savo "valdžią" rodyt.Bandau visai ją ignoruoti, nesikalbu įsivaizduoju, kad ji neegzistuoja, tai ji pati mato, kad bendrauju su visais kaimynai (daugiausia pencininkų) stengiasi nesikabinėti, o tik girdžiu jau šnekina, tipo kada ta žiema ateis, kada šunį kinkysi, atsakau, bet tik tiek .
ir manau gyveni bute ar name, su protingais ir taip gali susitarti, o tie kurie jaučiasi karaliais šioj žemėj nesusišnekėsi, bet lazda turi du galus ir ar nereikės kada jai ko nors, oj tada aš irgi parodysiu savo ragelius smile
xvijox xvijox 986
2013-02-06 13:00 xvijox
Padėkit- kaip sudrausminti kaimynus, kad ir vaikus reikia auklėti kad gerbtu kaimynus vakare. Virš mūsų atsikėlė nuomininkai, viskas prasidėjo, šeima iširo ir mamytė susirado draugą, tad vaikai kaip suprantu 12 ir 6 metų liko antrame plane. Mama su draugu užsidaro, o vaikam kad netrukdytu dar įtaisė šunį, kiek eita, kiek prašyta kad nors po 20val. duotu ramybe, nes mūsų miegamasis, kaip tik po jų vaikų kambariu, tiurkšmas, bildesys įvairiai iki 23val. ir net ilgiau savaitgaliais, o kai neiškentus nueini išgirsti, juk jie vaikai. Kiek žinau kaimynai triukšmu negali skustis nuo 18val. Gal kas su tai susidurėt patarkit ką daryti ?
holdingas holdingas 6996
2 2013-02-06 13:07 holdingas
Tai ką tie vaikai ten daro? Įtariu, kad žaidžia su šunimi. Argi jiems kas turi teisę uždrausti žaisti? Galiausiai išmatuokite decibalalus ir prieisite išvados, ar gali triukšmauti ar ne.
vovere vovere 25997
2013-02-06 13:16 vovere
taaaip, butuose tai problema, o kaip ją spręsti net nesivaizduoju
xvijox xvijox 986
2013-02-06 13:16 xvijox
Patikėkit bildesys nemažas, kai šokinėja ir kamuolį daužo į grindis.
Loreta Loreta 28574
2013-02-06 13:17 Loreta
Du variantai.
1.Pasikalbėti su buto savininkais. Kie greičiausiai neturi įforminę nuomos ir gauna nelegalias pajamas. Na, tipo, pagasdinti, kad jei triukšmas nesiliaus, skųsitės.
2.Pagąsdinti nuomininkus, kad jei triukšmas nesiliaus, skųsitės dėl šuns laikymo be kaimynų sutikimo.
Va tik šuns gaila...
vovere vovere 25997
1 2013-02-06 13:20 vovere

xvijox rašė:
Patikėkit bildesys nemažas, kai šokinėja ir kamuolį daužo į grindis.

su kamuoliu aišku galėtų ir nedaužyt į grindis, bet kaip nulaikyt kad nebėgiotų 6 metų vaikas po namus tai neįsivaizduoju
allana allana 1559
1 2013-02-06 13:25 allana

xvijox rašė:
Patikėkit bildesys nemažas, kai šokinėja ir kamuolį daužo į grindis.


pas mus irgi kamuoliu dauzo, sunys loja, kaimynai diena miega, o nakti geria tusinasi, ruko ... su tuo rukymu siaubas kazkoks, i balkona iseini - prirukyta, pro duris iseini, kol lifto lauki uzdust galima.... juodai zodziu
allana allana 1559
1 2013-02-06 13:27 allana

Loreta rašė:
Du variantai.
1.Pasikalbėti su buto savininkais. Kie greičiausiai neturi įforminę nuomos ir gauna nelegalias pajamas. Na, tipo, pagasdinti, kad jei triukšmas nesiliaus, skųsitės.
2.Pagąsdinti nuomininkus, kad jei triukšmas nesiliaus, skųsitės dėl šuns laikymo be kaimynų sutikimo.
Va tik šuns gaila...


Loreta, smile
pradesi skustis tai dar prie duru pris...yks , paskambins i duris ir popieriuko paprasys :D

Loreta Loreta 28574
3 2013-02-06 13:38 Loreta
Galima atgal prie durų priš..... ti smile
xvijox xvijox 986
2013-02-06 13:38 xvijox
Žinoma, kaip gerai būti blogiuku, kaip ir mano kaimynei, susirado kitą vyrą, svarbu jai gerai, o į kitų ramybę nusispjauti, bet nuo to kaip aukliejam vaikus viskas ir prasideda, vaiko turi žinoti kada galima patriukšmauti, kada žmonės ilsis.
blackgate blackgate 3815
3 2013-02-06 13:44 blackgate
Iš tikrųjų, tai kaimynams koks skirtumas kelintas tas vyras. Ir jeigu jie nesimuša, negeria ir nesibara, tai nežinau, kokiu būdu kovosit su tais vaikais. Bet kokioj šeimoj vaikai triukšmauja daugiau ar mažiau, nes jie yra vaikai.
Tininga Tininga 50021
2 2013-02-06 13:49 Tininga
Mes turime vieną mažą triukšmautoją. Labai džiaugiuosi, kad gyvename ne bute, o tai kaimynai užmuštų smile Ji sugeba tooookį triukšmą sukelt, kad siaubas. smile
Problema, tikrai... Kai daugiabutyje gyvenome, labai prisikentėjau dėl to. Net vaikų užmigdyti negalėdavau, toks triukšmas virš mūsų buvo.
Kaimynai - geranoriški žmonės buvo, bet vaikų juk nepririši, į narvelį neuždarysi...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui