Navision vs Scala

D
DaBee 30
2005-01-31 09:42 DaBee
Del Axaptos - tai LT turi 2 metu senumo lokalizuota Axapta 3.6 versija. Siais metais rudeni isheis sekanti versija, kuri Lietuva pasieks dar po metu. Del infobalto nzn ka gero galejo Columbus'as Jums papasakot, nes nelabai kompetitingos konsultantes buvo. Del versijavimo, jokiu problemu ner is programuotoju puses ir pakeitimai globalio funkcionalumo neliecia, tad moduliavimo prasme jokiu problemu nebuna, jei kazkas ir islenda, tai cia 99% makaronu kabinimas klijentams. Jeigu kazkoks funkcionalumas JAU padarytas tai perdaryt (kosmetiskai) uzima nedaug laiko ir dauguma tokiu pertvarkymu ieina i support'a. Nzn uz KA moka po 30K lt Jusu pazistamos firmos, bet tikrai cia nerealu. Technologine prasme Axapta palyginus su Navision Attain 3.6 yra kur kas pasenusi sistema. Aisku suprogramuot galima viska ir ten ir ten, bet branduolio prasme nauja Axapta labai pasikeis. Tai tas pats kaip mes lygintumem Navision Financials 2.6 su 3.7 versija:) Na o del Navision'o mirties tai tikrai unreal, nes jis uzima tam tikra sektoriu rinkos, kuris suformuotas tarp LT programu ir Axaptos(kainos prasme) programos. Pagyvensim pamatysim.
S
Sebestijonas 2411
2005-01-31 09:44 Sebestijonas 2011-09-11 03-37

lev rašė:

Dalia29 rašė: Nu nu nu. Tikrai scala nemiršta, netgi visai, neįsivaizduoju, apie kokią versiją čia prirašyta.


5.1
Ir as zinau apie ka kalbu.
labai gerai zinau ir Navision ir Visma ir Akzapta ir Scala.
Navision ir Scala -administratoriaus lygije.


***********************

KAS mano snuki nugvelbė, atiduok
O
Oleg 519
2005-01-31 10:38 Oleg 2011-09-11 03-37

DaBee rašė:
Del versijavimo, jokiu problemu ner is programuotoju puses ir pakeitimai globalio funkcionalumo neliecia, tad moduliavimo prasme jokiu problemu nebuna, jei kazkas ir islenda, tai cia 99% makaronu kabinimas klijentams. Jeigu kazkoks funkcionalumas JAU padarytas tai perdaryt (kosmetiskai) uzima nedaug laiko ir dauguma tokiu pertvarkymu ieina i support'a. Nzn uz KA moka po 30K lt Jusu pazistamos firmos, bet tikrai cia nerealu.

Nebutinai. Pavizdziui modifikavom gamyba, gamyba saveikauja su sandeliu. Danai visiskai pakeite sandeli (idiege kitokius mechanizmus). Mechanizmai remiasi kitais metodais => pakeitymus gamyboje neuztenka kosmetiskai perorientuoti i kitus objektus.

Apie tokias problemas seip visas pasaulis kalba, o ne tik Lietuvoje ir ne tik apie Navisiona. Del to, kad tai yra "nereali kaina uz kosmetika":
as neturiu pagrindo manyti, kad zmones, kurie man taip sake, man mielavo. Kam? Pavizdziui galite paskambinti i Pakmarka, tenai kaip tik yra (tiksliau buvo) tokia situacija. Ir paklaust. Gal as netaip supratau?

Manau, kad daug kas priklauso ir nuo paties modifikacijos.

Del rinkos sektoriaus:
Manau, jis yra uzimtas ne del geros kokybes, o del gero marketingo. Paviko suformuoti tokia nuomone, kad alternatyvos dideliems kompanijoms nera. Jei si nuostota zlugs - zlugs ir dominavimas segmente. Nuomone, manau, yra nevisai teisinga, nes kaimyninese salyse Navision kazkodel neduominuoja. Pavizdziui, Latvijoje, kazkodel dideliu kompaniju sektoriuje dominuoja Hansa. O Lietuvoje jos beveik nera. Kodel? Manau del gero Hansos marketingo Latvijoje, nes ji yra dar blogesne uz Navisiona.
D
DaBee 30
2005-01-31 11:05 DaBee
Del pakeitimo cia jau priklauso nuo programuotojo darbo "kaip buvo padaryta". Aisq dauguma daro taip kad paskui papildomai galima butu $ gaut. 30000 CRM'as geras (savas) kainuoja iskaiciuojant objektus. O mes kalbam apie pakeitimus:/ Gal Jus netaip supratot. Del Latvijos rinkos tai ta pati situacija kaip ir LT. Hansab'as savo laiku marketingo atvzvilgiu pralaimejo. Gan geri rysiai su Latvija, pvz www.elva1.lv, pagal "mano source'us" mazai kas ten hansab'a naudoja:/ Kazkaip mus faktai nesutampa Olegas. Idomu:)
O
Oleg 519
2005-01-31 11:27 Oleg
Idomu. smile Gal saltiniai skirtingi smile.
Ir dar, zinau (girdejau), kad tenai 1C rusiska paplito. Seip tai, nauja 1C versija jau priklauso ERP klasei, gali ir su Navisionu funkcionalumu ligintis.

Vargu, ar neteisingai supratau.

Ir net daugiau, negirdejau del sekmingo "sudetingo Navisiono funkcionalumo" pritaikymo. Prie sudetingu galima priskirti, pavizdziui gamybos funkcionaluma. Be abejo, tai, kad as negirdejau, nereiskia, kad taip nera. Taciau, kiek susiduriu su Navisiona naudojanciomis kompanijomis - idiegta tik buhalterija. Viskas. Pavizdziui didele duonos kepykla, idiegus Navisiona, savikaina skaicioja zaliavos islaidas uz menesi dauginant is koeficiento smile, ir iesko sprendimo, automatizuojancio tiekymo procesus. Tokiu pavizdziu yra simtai. Is to, man formuojasi nuomone, kad Lietuvoje pagrinde yra diegiamas tik buhalterinis Navisiono modulis (vadinasi "finansu"). Jei diegiami sudetingesni - idiegti nepaviksta. Kila klausimas kodel? Todel, kad kitus reikia adaptuoti. Reiskia nepaviksta adaptuoti. Kodel? Greiciausia del "kvalifikacijos".

CRM modulis ne taip stipriai saveikauja su kitais moduliais, todel ir palaikyti ji yra lengviau. Be to, tai nera labai jau pigu. Paliginimui, mes CRM moduli (GERA) savo sistemoje realizavome uz 7000Lt, ir tai buvo nenuostolingas projektas.
D
DaBee 30
2005-01-31 11:34 DaBee
Olegai, gal Jus cia adminas kox, visalaik online:) Del 1C sutinku, produktas labai navarotnas ir galimybiu turi LABAI daug. Bet abejoju kad LT jis gyvens... MS zada ji jau 4 metus nupirkt, bet neparsiduoda:) 1C ne tokia jau ir silpna firma. Man LABAI patiko 1C. Del finansinio NAvision'o sutinku, tai yra ala standartas. Pvz. daryt analizine dali yra su navision'u nelabai lengva, tad tenka programuot ishorines programas, kurios dirba su NAV DB. Del savikainos tai yra didziule problema istikruju. Yra tik vienas budas kada jos skaiciavimas veikia taip kaip reikia, bet PV "pamirshta" atjungt viena feature. PAskui tenka zhaist su sistema ir derint viska. Apibendrinus, norejau pasakyt tik kad Navision yra gera programa jei geri diegejai ir geras projektu vadovas. Stai ir viskas:)
O
Oleg 519
2005-01-31 11:46 Oleg
Geri diegejai ir projektu vadovas - puse projekto sekmes smile. Ir ne tik PI versle. Neabejotina, kad silpni konsultantai neidiegs sistemos, kokia jinai gera nebebutu.

Ne, neadminas. Tiesiog "prinumeruoju" temas, kuriose rasau, man mailas ateina, jei nauja zinute atsiranda. Vat ir atrasau iskarto. O on-line esu, nes kai diskutuoju neuzdarau lango. Jis man ekrane netrugdo. Gaunu maila, spaudziu refresa.
K
kaka2 52
2005-02-09 15:17 kaka2
Scalos pagrindine beda papildomas programavimas. Visi rimtesni uzdaviniai bus programuojami ne Lietuvoje. Geriausiu atveju Maskvoje ar dar velniai zino kur.

Jei pasirinkimas tik toks tai rinkciaus Navision.

Prie pirkimo kainos nepamirskite prideti dar maziausiai tiek pat diegimui smile
D
Dezi 497
2005-02-09 16:47 Dezi 2011-09-11 03-38

Irmina rašė:

Oleg rašė: Remiantis gana plačia bendravimo su šių programų vartotojais patirtimi galiu pasakyti, kad bendrai Scalos vartotojai yra labiau nepatenkinti programa nei Navision PĮ naudojančios įmonės. Tačiau abėjų sistemų vartotojų nepasitenkinimo lygis gana aukštas.

Jei tik turėčiau galimybę - rinkčiausi Navision. fantastiška programa. Aišku, brangi net labai, todėl ir tenka kankintis su lietuviškomis. Teko dirbti bent su penkiomis lietuviškomis programomis ir su Navision. Aišku, vartotojui Navision pakankamai sudėtinga, bet galimybės neribotos.


Navision galimybės neribotos,kai nupirkti visi programos moduliai, o kai tik dalis, tai reikia dar krūvas Exel lentelių daryti. Ir klaidų taisymas siaubingas.
O
Oleg 519
2005-02-09 17:01 Oleg
smile
Is kur Jus zinote?
Nebuna programu su neribotomis galimybemis.
Pavizdziui, nusipirkus visus Navisiono modulius, galesi tureti tik 7 (apitiksliai) analitikos tipu, ir nei vienas ju negali buti "medzio" tipo. Ir jei tau reikia daugiau - nieko nepadarisi. Vat tau ir neribotos galimybes.

Kiek moduliu nenusipirksi, galesi tureti tik viena saskaitu plana vienoje imoneje. Reikia dvieju? Atsiprasome

Sarasa galima testi, bet koks tikslas?

Galimybiu gali buti daug, bet neribotos jos yra tik "stebuklingoje lazdeleje".

Be to, dydelis galimybiu skaicius nereiskia, kad sistema bus idiegta sekmingai. Yra kruva nesekmingu SAP diegimo pavyzdziu, o SAPo funkcionaluma tikrai negalima liginti nei su Navision, nei su Scala, nei su mumis. Ko daugiau galimybiu, tuo sunkiau yra idiegti sistema, to stipresni turi buti konsultantai, o is kur juos gauti?

Apie, tai, kad reikia sumoketi uz diegima tiek pat, kiek kainuoja licencija:

Tai normalu. Ko sudetingesnis yra produktas, ko daugiau procesu jis automatizuoja, to didesnes yra diegimo sanaudos (reikia perprogramoti produkta atitinkamai kliento poreikiu, sukurti, idiegti ir automatizuoti ivairias metodikas, apmokyti personala ir pan.).

Taip nera diegiant buhalterija, nes si sritis yra standartizuota. O verslo procesai - unikalus.
A
Apologetas 926
2005-02-09 17:23 Apologetas
gali priprogamuot medzio tipa. viska gali priprogramuot.
paskui ima maisyti, kas priprogramuota.
is to supranti, kad atejo laikas keisti programa i ka nors paprastesnio.
taip ir sukasi ratas.
visada aplinkui Mikrosofta Ekseli.
O
Oleg 519
2005-02-10 08:24 Oleg
Negali. Cia branduolio savybe. Arba yra, arba nera.

O programos modifikacija exelio pagalba man asmeniskai labiau panasesne i apgaviste.
A
Apologetas 926
2005-02-10 08:47 Apologetas
gali. Alna priprogamavo. Yra zemiausia dimencija, kuri yra standartine, ir kelios zemiausios apjungiamos dimenciju lenteles pagalba i aukstesne.

Ekselis, galbut apgavyste, tik kad be jos niekas neissivercia.
O
Oleg 519
2005-02-10 10:04 Oleg
As nesakiau, kad analitiniai objektai negali buti sudedami i hierarchija, as sakiau, kad vienas analitinis objektas negali buti hierarchinio tipo. Cia skirtingi dalikai.

Pavizdziui:
Atsakomybes centru struktura:
Padalinis
vadybininkas
galima padaryti

Strukturos
Padalinis
padalinis
padaryti negalima.

Tai galima isspresti pavadinus "antra tipa" padaliniu. Tuomet padaryti reikia.

Apribojimas yra tame, kad galima panaudoti ne daugiau, kaip "tam tikras skaicius objektu". Su visais moduliais, man atrodo ju yra 7.

Pavizdziui, as sakau, kad noriu vesti apskaita pagal tokius pjuvius:

Regionas
Filialas
Padalinis 1 lygio
Padalinys 2 lygio
Padalinys 3 lygio

Verslo portfelio grupe 1 lygio
Verslo portfelio grupe 2 lygio

Ta padaryti galima, nes is viso 7 "dimensijos". As galiu juos tureti, pavadinti kaip as noriu ir sugrupuoti kaip as noriu.

Jeigu as dar noriu tarkime ivesti verslo portfelio grupe 3 lygio, ar pavizdziui kontrahentu analitika, arba projektu analitika, arba dar bet ka - neimanoma.

Tai ir yra apribojimas, tiksliau 2 apribojimai: tik 7 objetkai ir vienas objektas negali tureti hierarchijos.

Jeigu 2 apribojimo nebutu, mano pateiktame pavizdyje butu panaudoti tik 2 objektai, kiekvienas ju butu medzio tipo. As galeciau dar gilinti juos kiek as noriu. Ir dar ivesti 5 hierarchinius objektus.

Jeigu nebutu 1-o apribojimo, t.y. analitikos objektu galetu buti kiek man reikia, as galeciau ivesti papildomai kiek as noriu, ir sugrupuoti juos kaip man reikia.

Bet, apribojimai yra, ir jokia Alna negali to pakeiti del tos paprastos priezasties, kad tai yra branduolio savybe ir Navision architektai Danijoje neduoda partneriams galimybes modifikuoti branduolio. Ir teisingai daro, nes ilis kazkas su savo kreivom rankom ir pridarys bedu.

Butent todel, Navisionas yra sunkiai modifikuojamas, o modifikacijos nepalaikomos. Butent del to, diegejai "modifikuoja" funkcionaluma Exelio pagalba, kas yra ne modifikacija, o apgaviste.
Z
Zhuvyte 23
2005-02-11 13:47 Zhuvyte 2011-09-11 03-38

Oleg rašė: Remiantis gana plačia bendravimo su šių programų vartotojais patirtimi galiu pasakyti, kad bendrai Scalos vartotojai yra labiau nepatenkinti programa nei Navision PĮ naudojančios įmonės. Tačiau abėjų sistemų vartotojų nepasitenkinimo lygis gana aukštas.
Scalos vartotojai dažniausiai skundžiasi tuo, kad programą negalima modifikuoti. Taip pat dažnai minimos įvairios sandėlio apskaitos problemos.


Taigi bet kuria programa pradžioje darbuotojai nepatenkinti - čia ar lietuviška, ar užsienietiška bus programa, nes kol išmoksti dirbti, atrodo - kokį biesą už tiek pinigų įsigijai... Mes dirbam su Sonex Sistemų Standartu - pradžioje irgi buvo šiokių tokių nesusipratimų, konsultavomės, mokėmes, bet dabar viskas ok, nekeisčiau į jokią kitą šitos programos, nebent į naują versiją :) Taigi - sunkiausia įsisavinti, bet čia jau nuo žmogaus sugebėjimų priklauso ;)
Z
Zhuvyte 23
2005-02-11 13:54 Zhuvyte 2011-09-11 03-38

Raspad rašė:
Sonex diegia Navision su ataskaitomis VMI, balanso formomis ir DU modulį turi... smile kainuoja nepigiai...


Tai kad nuo pernai gruodžio kaip tik mažesnėms įmonėms Sonex Sistemos naują kainodarą pradėjo taikyti - dabar sąlyginai nebrangu, žiūrint pagl galimybes ir lyginant su kitomis sistemomis...
O
Oleg 519
2005-02-11 14:05 Oleg
Labai idomu kaip Sonex pakeite kainodaros politika.

Navisiono kainuodaros politika yra formuojama Danijoje, o partneriai gali ja arba priimti, arba nepriimti ir nediegti sistemos.
O
Oleg 519
2005-02-11 14:07 Oleg 2011-09-11 03-38

Zhuvyte rašė:

Oleg rašė: Remiantis gana plačia bendravimo su šių programų vartotojais patirtimi galiu pasakyti, kad bendrai Scalos vartotojai yra labiau nepatenkinti programa nei Navision PĮ naudojančios įmonės. Tačiau abėjų sistemų vartotojų nepasitenkinimo lygis gana aukštas.
Scalos vartotojai dažniausiai skundžiasi tuo, kad programą negalima modifikuoti. Taip pat dažnai minimos įvairios sandėlio apskaitos problemos.


Taigi bet kuria programa pradžioje darbuotojai nepatenkinti


As rasiau ne apie diegymo pradzia.
Z
Zhuvyte 23
2005-02-11 14:12 Zhuvyte 2011-09-11 03-38

Oleg rašė:

Zhuvyte rašė:

Oleg rašė: Remiantis gana plačia bendravimo su šių programų vartotojais patirtimi galiu pasakyti, kad bendrai Scalos vartotojai yra labiau nepatenkinti programa nei Navision PĮ naudojančios įmonės. Tačiau abėjų sistemų vartotojų nepasitenkinimo lygis gana aukštas.
Scalos vartotojai dažniausiai skundžiasi tuo, kad programą negalima modifikuoti. Taip pat dažnai minimos įvairios sandėlio apskaitos problemos.


Taigi bet kuria programa pradžioje darbuotojai nepatenkinti


As rasiau ne apie diegymo pradzia.


na, prisikabinti visada rasi prie ko, tobulumui ribų nėra. Be tkai žmonės net nebando įsigilinti į programos esmę, tai nieks nekaltas. NAvision man patinka jau vien tuo, kad puikiai su MS aplinka suintegruota - viską intuityviai gali rasti, tai ne koks ankstesni dos'as...
JolantaL JolantaL 123
2005-02-11 14:13 JolantaL
Neįsižeiskit, bet Jūs čia tokiomis frazėmis gudriomis mėtotės. Mano problemėlė kiek paprastesnė. Dirbu aš su Skaita (kol įsidiegiau - teko pavargti, bet dabar lyg ir viskas tvarkoje). Bet esame Suomijos kapitalo įmonė, tai savininkų įgeidis - kad pradėtume dirbti su Scalos programa. Bet licencijas jie mums savo atiduoda, atvykę suomiai(programuotojai) mums diegia programą. Kiek suprantu - vietos konsultantų pagalba kainuotų tokiu atveju super brangiai. Mūsų įmonė nedidelė ir visų Scalos galimybių išnaudoti nereikės...Bet ar labai tai sudetinga programa, kokio mąsto vargams turime nusiteikti? Gal yra dirbančių ir gerai išmanančių šią programą?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui