Buhalterines apskaitos bendroves

Dalia29 Dalia29 12616
2009-12-02 14:35 Dalia29 2011-09-11 06-31

KJurate rašė: Aš nesuprantu dėl ko čia užvirė tokios aistros?
Aš manau, kad čia visai kokybiškai skirtingos paslaugos.

Tikrai sutinku visu 100 procentų.
Ir ši diskusija yra vienas iš nedaugelio atveju, kai absoliučiai nesutinku su prosu. Bet įtariu kodėl jis taip šneka. Prose, nepyk, bet aš turiu tikrai labai gerą atmintį ir atsimenu labai daug ankstesnių diskusijų. O tuo labiau apakusi nuo to, kaip tu traktuoji finansininko darbą...
O šiaip tikrai neetiška yra finansininkams , dirbantiems įmonėse, ir tiems, kurie dirba apskaitos įmonėse, dergti vieniems ant kitų. Jei įmonė nedidelė ir apskaita nėra super duper, kodėl gi ne. Jei apskaitos firma dirba kokybiškai , atsakingai, matyt, kad toks pasirinkimas yra teisingas. Turiu pažįstamą, kuri yra įkūrusi panašią įmonę, tikrai ja pasitikiu, manau, kad dirba ji gerai.
Bet yra bet. Vienam ineto puslapyje skaičiau apie vieną save labai reklamuojančią apskaitos įmonę. Jie ten net duomenis savo pateikę buvo, ir vat buvo pateikti labai įdomūs skaičiai- metinė apyvarta (ne pelnas) ir darbuotojų skaičius. Reikėjo vieno veiksmo- dalybos. Rezultatas , hmmm. Uždarbiai ten- kaip čia pasakius. Iš karto klausimas- o kokia kvalifikacija? Gal aš ir neteisi, bet minčių kyla.
Dirbu vis paskutiniu laiku didelėse įmonėse- neįsivaizduoju apskaitos "iš šono". tai tiesiog neįmanoma.
R
Rinka 457
2009-12-02 14:43 Rinka
Aš manau , kad nereik pykt . Reikia pasidomėt tomis pigiomis apskaitomis , o gal atėjo naujos technologijos , darbo optimizavimas ir t.t. , gal jau reikia vytis ...
A
astaser 354
2009-12-02 14:50 astaser
Ką ten vytis? Naujai įsteigtos įmonės apskaita už 200 lt jau savaime suprantama atrodo darbdaviams. Dar prieš metus be 500 nė į kalbas nesileisdavau ... Koks bus finalas? Greit per tą nenormalią konkurenciją primokėti turėsim, kad padirbt leistų smile O kaltik patys kolegos, tiek buhalterinių paslaugų įmonės, tiek samdomi.
volgadon volgadon 4395
2009-12-02 15:20 volgadon 2011-09-11 06-31

prosas rašė: Sumažėjus dokumentų kiekiui ir dirbant su apskaitos įmone pagal konkrečius susitarimus,
visiškai elementariai mažėja apmokėjimo suma už paslkaugas.
Tik reikia teisingai susitarti.
O savas buhalteris, net ir sumažėjus darbo kiekiams,
vis tiek įvairiapusiškai kabins makaronus,
kad jis dirba tą ir aną ir kaip jis baisiai apsikrovęs.
Be to ir techniškai sumažinti savam buhalteriui atlyginimą nėra taip paprasta.

Kurie didesni auksaburniai, buhalteriai įmonėse, ar apskaitos įmonių vedantieji specialistai(vadovai), čia dar reikia gerai pasiaiškinti.Aš tai manau, kad anie(tie kur turi savo apskaitos įmones)galėtų kursus rengti gražbyliavimo meno, buhalteriams kurie dirba nieposredstveno įmonėje.Čia aš dėl tų makaronų kabinimo.
volgadon volgadon 4395
2009-12-02 15:23 volgadon 2011-09-11 06-31

Dalia29 rašė:

Dirbu vis paskutiniu laiku didelėse įmonėse- neįsivaizduoju apskaitos "iš šono". tai tiesiog neįmanoma.

Didelė įmonė tvarkydama apskaitą iš šono, po mėnesio laiko būtų visiškam pasimetime ir galvos skausme.Nebent kažkoks darbo organizavimas būtų kitoks, negu paprastai esti apskaitos įmonėse.
O nedidelė bendrovė, gali ir apskaitą tvarkytis ir iš šalies.Kaip kam daugiau patinka, nes ir buhalteriui darbo vietą įrengti irgi kainuoja.
Z
zaika 3663
2009-12-02 15:26 zaika
man tai atrodo, kad bet kokiu atveju yra geriau, kai buhalteris yra kiekvieną dieną šalia, kai reikia kažko paklausti ar paskaičiuoti ir panašiai, bet, aišku, jei maža įmonėlė, tai gal geriau apsimoka imti tą buhalterinių paslaugų įmonę, nes sėdėti buhalteriui vien tam kad sėdėti irgi ne išeitis
KJurate KJurate 6546
2009-12-02 16:01 KJurate
Va ir aš jau supratau ko tie purslai čia liejasi :) gavau ir aš laišką, kad už mane 40 % pigiau sutvarkys apskaitą :) tai ir atrašiau jiems, kad ne tuo adresu pataikė, aš pati Vyr. buhalterė ir tikrai šios informacijos nepernešinėsiu į kitą kabinetą :) , bet manau, kad kitam gale automatas :) ir niekas net nesusinervins :)
Tik apmaudu, kad iš teksto supratau, kad kėdės trinti einu į darbą, o jie štai šaunuoliai ją blizgins :) ir tai visai kas kita
V
vasara 235
2009-12-03 08:21 vasara 2011-09-11 06-31

Tess rašė: Tai Linda6 jau įmetė "Sumazinkite islaidas buhalterinei apskaitai 40%". smile

Obidniausia, tai, kad mus išpeikė už neteisingą būdą kainai nustatyti, o pasiūlymo kaip ir nėra. smile Reiškia, kad viskas tvarkoje. Juk ne oro jas imti reikia.


Labai jūs jautriai sureagavot-netaikiau jums nieko asmeniškai smile
Dar kartą permečiau mūsų diskusiją-sorry, gal taip pasirodė, kad oponuoju jums konkrečiai, ištikrųjų tik filosofavau to "40 proc. pigiau" tematika smile

Bet vis tiek lieku prie nuomonės, kad apskaitos vertė nėra apdorotų popieriukų skaičius..
Nesakau, kad jūsų verslas yra blogas-būdavo minčių ir pasiūlymų pačiai tuom užsiimt, bet sakyčiau tai būtų labiau iš bėdos..Tapt vat tokiu buhalteriniu štampuotoju-amatininku smile
Šiaip jei reiktų rinktis, tai visų pirma mano prioritetas būtų viena didelė įmonė, nes tai kur kas įdomiau ir daugiau polėkio buhalterinėms mintims smile
O vozotis su dešimt kažkokių mažiukų ir skaičiuot popieriukų kiekius..sužlugtų visas buhalterinis talentas smile
Matau kartais, kaip draugai vargsta su tokiom kontorom-nors pati steigiant įmonę pasiūlau kreiptis į firmą, na nereikalingas buhalteris kelių žmonių paslaugų įmonėms..Paskui pakonsultuoju iš geros valios ir draugiškumo, nes deja iš tų kontorėlių kokybiškų konsultacijų žmonės nelabai gauna..Nesakau, kad visi tokie, bet..
Mano nuomonė susiformavus ne iš mano ar kelių pažįstamų atvejų..Vyro veikla susįjus su tuom, kad kasdien bendrauja ir su buhalteriais, ir su buhalterinėm firmom..Tai, oi kiek žinau istorijų ir modelių...Ir deja svarstyklės krypsta ne firmų naudai..Nors tikrai nemažai atvejų buvo ir su prastais vidiniais buhalteriais..

O tas padarysim pigiau 40 proc-na man negražu ir tiek..Per krizę dažnai pradėjom gaut tokių pasiūlymų-ne tik apskaitos srityje, bet ir aplamai visur-net vandenį siūlo tiekt pigiau negu dabartiniai tiekėjai arba tualetinį popierių smile ..Šūdeliavimasis tai ir tiek, tikiuosi baigsis krizė, pasibaigs ir tai..
artas71 artas71 12027
2009-12-04 14:29 artas71 2011-09-11 06-31

vasara rašė: O tas padarysim pigiau 40 proc-na man negražu ir tiek..Per krizę dažnai pradėjom gaut tokių pasiūlymų-ne tik apskaitos srityje, bet ir aplamai visur-net vandenį siūlo tiekt pigiau negu dabartiniai tiekėjai arba tualetinį popierių smile ..Šūdeliavimasis tai ir tiek, tikiuosi baigsis krizė, pasibaigs ir tai..


Tai vadinama "užimti didesnę rinkos dalį".Natūralus procesas - ir silpnesni, ir stipresni, mušdami kainas, bando didinti savo dalį.
Tess Tess 20234
2009-12-04 14:35 Tess 2011-09-11 06-31

vasara rašė: Labai jūs jautriai sureagavot-netaikiau jums nieko asmeniškai smile

Viskas gerai.
Nei aš pykstu, nei ką. smile
Bet daugiau šiuo klausimu tikrai diskutuoti nenoriu.
Kievienas liksime prie savo nuomonės ir tiek.
O mūsų geriausi vertintojai yra mūsų klientai, kurie yra su mumis jau ne vienerius metus, ir kurie mus rekomenduoja kitiems. smile
Myli mus ir Sodra, ir VDI, ir VMI specialistai.
Kainų 40 proc. nemažiname ir neplanuojame.
P
pupuliux13 26
2009-12-07 20:24 pupuliux13 2011-09-11 06-31
Pasiskaitinėjau paskutiniuosius postus.. Ir kaip suprantu pastoviai verda dvikavo tarp buhalterių sėdinčių vienoj firmoj ir buhalterinių firmų atstovų.
Aš pati asmeniškai dirbau ir ten ir ten...
Cituoju
[quote:93249443de] Šiaip jei reiktų rinktis, tai visų pirma mano prioritetas būtų viena didelė įmonė, nes tai kur kas įdomiau ir daugiau polėkio buhalterinėms mintims icon_lol.gif
O vozotis su dešimt kažkokių mažiukų ir skaičiuot popieriukų kiekius..sužlugtų visas buhalterinis talentas [/quote]
Drįstu prieštarauti, mat buhalterinėj firmoj gali praktikuotis įvairiausių sferų buhalterijoje ir IĮ, ir statybos, ir gamybos, ir prekybos, ir paslaugų...O vat vienoj kaip užsisėdi tai ir sustabarėji :)
Kitas pasisakymas buvo, kad buhalterinė įmonė nesurašys įsakymų, ar neužsiims kitais niekniekiais- tai vėl gi drįstu išsakyti nuomonę, kad tai priklauso nuo įmonės požiūrio į kliento poreikius. Pvz įmonė, kurioje dirbu (buh.paslaugų) ne tik tvarko apskaitą, bet ir ruošia įsakymus, laiškus klientams, skolų išieškojimui reikalingus dokumentus... kartu su savo klientais rūpinasi įmonės finansiniu lankstumu, rūpinasi, kad klientas gautų pilną raštvedybos ir apskaitos aprūpinimą.
Pati būdama įmonės vadove mastyčiau tokia linkme - buhalterinės firmos yra naudingos kol įmonės apskaitos tvarkymas per mėnesį nesiekia 3000-4000 Lt.
Vėliau jau geriau samdytis vietinį buhalterį, kad įmonės finansiniai pokyčiai būtų matomi kasdien.
Bet šiaip visi esam buhalteriai ir siūlyčiau gyventi taikiai ;)
C
Colop 13606
2009-12-07 22:59 Colop 2011-09-11 06-31
Reikėjo parekomenduoti, kad jie pasiskaitytų, jog tas 77 litų mokestis yra už įmonės tvarkymą:
a) kai tik vienas direktorius - darbuotojas yra.
b) Kaina galioja pirmą mėnesį.
c) Kaina be PVM.
d) yra papildomų sąlygų.
Taigi, ar Jūsų klientai taip ir nesugebės pastebėti Jūsų pranašumo :)
?

Tess rašė: Kenčia nuo tokių įmonių visi.
Dabar paskambino klientas, paprašė sumažinti kainą. Moka jie tikrai ne daug, bet kadangi gavo laišką dėl apskaitos už 77 lt. smile
Nežinau, žiūrėsime dabar.
Na gerai, tai kaip dabar mums įvertinti mūsų darbą, kad galėtumem nuspręsti ar mažinti kainą, ar ne? Dokumentų kiekis netinka, darbuotojų skaičius taip, lizingo sutartys irgi.
Ar kas patars? smile
Ar sutikti ir tvarkyti tiesiog už 77 lt, nes kiti taip daro?
C
Colop 13606
2009-12-07 23:10 Colop 2011-09-11 06-31
Bet mažoje įmonėlėje buhalteriui neprivaloma isdirbti 8 valandų per dieną :)
vieną dieną jis praleidzia vienoje imoneje.... kitą dieną kitoje imoneje.. trecią dieną laisvalaikis :)
ketvirta penktą dieną vel nueina i mazas savo imones sutvarkyti :)
Manau nereikėtų prisirišti prie vienos didelės įmonės..... jau geriau dvi mažytės ir skirtingų sričių :)
bet tikrai neesu už tai , kad turėti 20 įmonių.... ir nesuprasti kurią aptarnauji o kurią - nea :)

P.S. - Tess darbo principai, atliekami apskaitos įmonėje yra prestižiniai, kokybiški, optimalūs, draugiški ir patikimai nuoširdūs :)
Taigi, manau kokybiškas paslaugas galimybę turi teikti tiek apskaitos įmonės, tiek buhalteriai. :)
o klaidų daro visi.... tik apie įmones garsiau aidas atsispindi :)


zaika rašė: man tai atrodo, kad bet kokiu atveju yra geriau, kai buhalteris yra kiekvieną dieną šalia, kai reikia kažko paklausti ar paskaičiuoti ir panašiai, bet, aišku, jei maža įmonėlė, tai gal geriau apsimoka imti tą buhalterinių paslaugų įmonę, nes sėdėti buhalteriui vien tam kad sėdėti irgi ne išeitis
C
Colop 13606
2009-12-07 23:12 Colop
įsivaizduoju koks bus klientų antplūdis, kai pasinaudoję 77,00 lt pasiūlymų įmonių vadovai pradės registruotis čia ir ieškoti buhalterės, kuri sutvarkytų apleistą buhalteriją :) smile smile smile
mariska mariska 8625
2009-12-08 08:02 mariska 2011-09-11 06-31

Colop rašė: įsivaizduoju koks bus klientų antplūdis, kai pasinaudoję 77,00 lt pasiūlymų įmonių vadovai pradės registruotis čia ir ieškoti buhalterės, kuri sutvarkytų apleistą buhalteriją :) smile smile smile


Sugalvojau biznio planą:
"Laba diena,
jei Jus gavote laišką siūlantį sutvakryti Jums buhalteriją už 77 Lt. tai mes Jums siūlome kokybiškas paslaugas, taisant klaidas atliktas už 77 Lt. Mūsų kaina panaši, tik 7777 Lt. smile "
C
Colop 13606
2009-12-08 08:38 Colop
:))) Biznio planas neblogas :)
nes po tokiu 77 reklamerių klaidų taisymui vadovai skirs vis daugiau ir daugiau dėmesio ir investicijų į kokybišką buhalterį :) smile

o beje... apleistos buhalterijos (didesnės įmonės) klaidų taisymas tai tiek ir gali kainuoti :) smile smile smile
Z
zaika 3663
2010-01-07 18:16 zaika
ar buhalterines paslaugas teikiančios įmonės turi turėti kokias specialias licencijas ar panašiai, ar jos dirba kaip ir bet kurios kitos paslaugų įmonės? Vienu žodžiu, ar yra kažkokie specifiniai reikalavimai tokioms įmonėms?
vovere vovere 25997
2010-01-07 18:42 vovere
greičiausiai kad nėra
Z
zaika 3663
2010-01-07 19:05 zaika 2011-09-11 06-34

vovere rašė: greičiausiai kad nėra


bet tada tokią įmonę gali steigti ir apskaitą vesti bilen kas, ir klientas gali skaudžiai nukentėti, nebent pareikalaus kvalifikaciją įrodančio dokumento
Tess Tess 20234
2010-01-07 19:41 Tess 2011-09-11 06-34

zaika rašė: ar buhalterines paslaugas teikiančios įmonės turi turėti kokias specialias licencijas ar panašiai, ar jos dirba kaip ir bet kurios kitos paslaugų įmonės? Vienu žodžiu, ar yra kažkokie specifiniai reikalavimai tokioms įmonėms?

Nėra.
Manau, kad galėtu įvesti kokius egzaminus ar pan. smile
Taip pat ir samdomas buhalteris privalėtu turėti popieriuką. smile


zaika rašė:
bet tada tokią įmonę gali steigti ir apskaitą vesti bilen kas, ir klientas gali skaudžiai nukentėti, nebent pareikalaus kvalifikaciją įrodančio dokumento

Ir samdomu gali buti belen kas ir lygiai taip pat klientas gali skaudžiai nukentėti. smile

Gal baigsime pagaliau šį karą. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui