Mažos kavinės apskaita

Rainis Rainis 15057
2010-12-27 07:33 Rainis 2011-09-11 07-10

Rasute rašė: O jeigu brangesnius virtuvės reikmenis ( ne įranga) , sakykim puodai, stalo įrankiai, bokalai??? Irgi iš karto? Iš karto į sąnaudas , ar sumiškai dedate į 2 klasę, ir mėnesio gale nurašote į sąnaudas?
Nes aš nurašinėdavai iš karto, bet paskui pagalvojau, kad nėra visiškai jokio mažaverčio turto, lyg bare ir virtuvėje būtų tuščia.
Ir suabejojau, ar tai bus tų metų sąnaudos, nes daiktai gali būti naudoji ir tris metus....

Ne pačius daiktus nurašote, o jų įsigijimo savikainą nurašote į sąnaudas, kai jie perduodami naudotis.
astuleee astuleee 3430
2010-12-27 07:38 astuleee
Aš irgi iš karto į sąnaudas.
Rasute Rasute 665
2010-12-27 11:26 Rasute 2011-09-11 07-10

Rainis rašė:

Rasute rašė: O jeigu brangesnius virtuvės reikmenis ( ne įranga) , sakykim puodai, stalo įrankiai, bokalai??? Irgi iš karto? Iš karto į sąnaudas , ar sumiškai dedate į 2 klasę, ir mėnesio gale nurašote į sąnaudas?
Nes aš nurašinėdavai iš karto, bet paskui pagalvojau, kad nėra visiškai jokio mažaverčio turto, lyg bare ir virtuvėje būtų tuščia.
Ir suabejojau, ar tai bus tų metų sąnaudos, nes daiktai gali būti naudoji ir tris metus....

Ne pačius daiktus nurašote, o jų įsigijimo savikainą nurašote į sąnaudas, kai jie perduodami naudotis.


Nesupratau. Pagal paaiškinimą : vis tik vedate "daiktus" pagal pavadinimus kaip mažavertį? Nors jie ir nurašyti?
astuleee astuleee 3430
2010-12-27 12:40 astuleee
Aš tai ne smile
2011-01-13 11:14 Rosita-buhaltere
Sveikos,

Gal galite ideti darbo laiko apskaitos ziniarascio pavyzdy kai barmenes dirba 6d.d. per savaite. Aciu.
mkristi mkristi 645
2011-01-18 15:36 mkristi 2011-09-11 07-12
sveiki, turiu klausimuka, musu veikla barai, ar galime mes daryti savo bare rengini ir uz ji imti pinigus, sakykim kiekvienam israsytume pinigu priemimo kvitus ir paskui , isskirtume PVM ir itrauktume taip pajamas i apskaita. Dekui atsakiusiems.
N
nikitute 21
2011-02-22 21:01 nikitute
Labas vakaras,

Noreciau Jusu patarimo del kavineje produktu nurasymo. Yra taip kad imoneje valgo darbuotojai nemokamai plius vadovas vaisina reikiamus klientus. Kaip paprasciau ir teisingai visa tai parodyti apskaitoje, kad nusirasytu programoje patiekalai ir nebutu pertekliaus darant inventorizacijas, ir kaip mokesciu prasme. del darbuotoju kad pajamos natura, nelabai apsimoka... naturali netektis kad sugedo pagamintas ir kiek zinau negalima nurasyti (bus neleidziami ir atstatinet pvm). Prasau pasidalinkit savo patirtimi...
N
nikitute 21
2011-02-22 21:35 nikitute
Ar galit pagelbeti kaip galeciau geriau visa tai isspresti smile
L
Linda6 11854
2011-02-23 07:50 Linda6
Linksma pas Jus.Darbuotojai kapoja karbonadus, o Jūs - popierius. smile
C
CoIop 3985
2011-02-23 09:31 CoIop
Sotūs augintiniai - geriausi darbuotojai :) smile
O šiaip tai jei Jūs irgi tos įmonės darbuotoja - tai eikite kartu su jais valgyti :) smile
O jei rimčiau... kas kaip moka tas taip sukasi... svarbu kiekkiai nebūti dideli....
mes savo pagamintos produkcijos irgi darbuotojams duodame... o tas medžiagas nurašome kaip pasibaigusio galiojimo, su aktu.... bet tai kiekiai pas mus juokingi.... ir medžiagas nurašome porą kartų į metus...
O jei pas jus tai kasdien ir dar dideliais kiekiais.... smile smile smile smile
2011-02-23 09:40 briedismiske 2011-09-11 07-15

nikitute rašė: Labas vakaras,

Noreciau Jusu patarimo del kavineje produktu nurasymo. Yra taip kad imoneje valgo darbuotojai nemokamai plius vadovas vaisina reikiamus klientus. Kaip paprasciau ir teisingai visa tai parodyti apskaitoje, kad nusirasytu programoje patiekalai ir nebutu pertekliaus darant inventorizacijas, ir kaip mokesciu prasme. del darbuotoju kad pajamos natura, nelabai apsimoka... naturali netektis kad sugedo pagamintas ir kiek zinau negalima nurasyti (bus neleidziami ir atstatinet pvm). Prasau pasidalinkit savo patirtimi...


Nežinau su kokia programa dirbate. Todėl parašysiu daugiau teorinius modelius
1 Deklaruojate suminę apskaitą. Kiekiškai "dėl savęs" pasiskaičiuojate kiek pardavėte, tačiau sumiškai nurašote visas žaliavas pagal nurašymo aktą. Nurašymo aktą turėtų sugeneruoti programa pagal visų pardavimų žaliavas
2. Padidinate kalkuliacijas šiek tiek ka pasidengtų vaišinimai. Tą rankiškai padaryti laaabai sunku, nebent programa turi tokią f-ją. Aišku jei vaišinate tik kava, tai kavos kalkulaiciją pasididinti nesunku..
3. Visus vaišinimus kabinate ant banketų. Banket sąskaitoje "maitinimo paslaugos", o jo viduje visi realūs banketo patiekalai + Jūsų suvalgyti karbonadai


Bet kokiu atveju visi šie būdai bus gerai, jei tai yra tikrai vaišinimai ir darbuotojų maitinimai. Ir jei jei visoje apyvartoje sudaro tik nedidelę dalį.
I
incognito 55
2011-07-04 11:02 incognito
Kaip patartumėte apskaityti prekes lauko kavinėje. Nurašinėjant atskiras prekes ar sumiškai?
L
Loreta13 30842
2011-07-04 20:04 Loreta13 2011-09-11 07-24

incognito rašė: Kaip patartumėte apskaityti prekes lauko kavinėje. Nurašinėjant atskiras prekes ar sumiškai?
Reik manyt, vertėtų taikyt mažmeninių kainų būdą.
www.aat.lt/get.php?f.787
9 punktas
Jūsų taip vadinama "sumiškai".
holdingas holdingas 6996
2011-08-26 11:41 holdingas
Sveiki. Kavinė dirba visą parą, yra 3 pamainos. Ar keičiantys barmenams (atsakingiems už pinigus kasoje ir materialines vertybes) reikia skaičiuoti visas likusias kavinėje atsargas? Turiu omeny kiek liko gėrimų buteliuose ir pan.?
holdingas holdingas 6996
2011-08-26 12:38 holdingas
smile smile
volgadon volgadon 4395
2011-08-26 12:44 volgadon
Vienas ištisą parą nedirba, jie paros bėgyje keičiasi. Pinigus, aišku jie susiskaičiuos, bet kad dar ir prekes perdavinėtų, tai man kažkaip nerealu.Uždarinėsit barą , kad perduotų tas mat.vertybes? Kai dirbdavo pamainom savaitėm, tai aišku atidirbo-perdavė-dirba kitas.Bet jei persidavinės kas 8 val. tai jie ten iš baro neišlys.
holdingas holdingas 6996
2011-08-26 12:46 holdingas
Pas mus drba kas 2 paras. Kaip tadu daryti tą inventorizaciją?
volgadon volgadon 4395
2011-08-26 12:48 volgadon
Ir ištveria dvi paras dirbti vienas?
holdingas holdingas 6996
2011-08-26 12:51 holdingas
Ne taip supratai - parą dirba, dvi laisvas.
volgadon volgadon 4395
2011-08-26 13:07 volgadon
Tai tada gal ir turėtų persiduoti tas mat.vertybes.
Kaip.Paprastai. Iki šiol perdavinėdavo? Jei ne, tai reikia padaryti inventorizaciją baro ir nuo to likučio šokti. Pakui bus gavimas į barą paros bėgyje.Perduoda pinigus + kas liko prekių.Tą visą dalyką reiks vesti pardavimo kainomis.
Gal dabar kitaip kaip daro, aš čia rašau kaip buvo seniau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui