Kulinariniai receptai

Z
zaika 3663
2009-09-23 08:14 zaika 2011-09-11 06-26

Elste rašė: iš tikrųjų tai šaltu vandeniu praplovus puodą, pienas ir nebėga ir nesvyla. Dar ir praskiedžiu pieną šaltu vandeniu truputį. Bet čia kai manų košę verdu.
O pieniškas sriubas tai verdu vandenyje, pieno tik į lėkštę pilu - užbalinu.
(Nemėgstu virinto pieno.)


aš ir taip darau, nes virintas pienas dar nuo darželio laikų ne kokius prisiminimus kelia, kai būdavo toks su plutele. fui fui fui... o dar kai močiutė liepdavo ožkos pieną gert, nes tipo labai sveika, tai tada iš viso būdavo smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 08:30 Elste 2011-09-11 06-26

zaika rašė: aš ir taip darau, nes virintas pienas dar nuo darželio laikų ne kokius prisiminimus kelia, kai būdavo toks su plutele. fui fui fui... o dar kai močiutė liepdavo ožkos pieną gert, nes tipo labai sveika, tai tada iš viso būdavo smile

jo, ta plutelė tai turbūt daug kam įstrigusi smile smile

ožkos pienas tai prikkauso nuo pačios ožkos. Kai kurių neatskirsi nuo karvės pieno. smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 08:33 zaika 2011-09-11 06-26

Elste rašė:
ožkos pienas tai prikkauso nuo pačios ožkos. Kai kurių neatskirsi nuo karvės pieno. smile


nelabai įsivaizduoju, kaip ožkos pienas gali nesiskirti nuo karvės. man tai jis iš toli jau smirda. atsimenu su pusbroliu, kai dar buvom vaikai, tai padarėm eksperimentą, ožkai davėm banano žievių pagraužt, tai tikrai, pienas atsidavė bananais smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 08:42 Elste
nuo ožkos veislės priklauso.
pvz. juodos ožkos (kažkokia vokiečių veislė) pienas nesiskiria. Kai nežinai, kad ožkos, išgeri ir nepajauti smile smile
Aišku, kai žinai ir matai, kad iš po ožkos atneša jį, tai jau iš tolo pamatęs bėgi, kad nesugirdytų smile smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 08:47 zaika
na, neteko man "užsienietiškos" ožkos pieno gert, tik lietuviškos baltosios smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 08:55 Elste 2011-09-11 06-26

zaika rašė: na, neteko man "užsienietiškos" ožkos pieno gert, tik lietuviškos baltosios smile


tai va, tos baltos ožkos pienas ir yra riebiausias.
Na kaip ir karvių skiriasi. Juodmargių ir juodų - liesesnis ir skanesnis. O žalmargių ir žalų - riebesnis (net gelsvas toks).

Nors priklauso ir nuo to, kuo šeria. Jeigu ganoso dobiliukuose - bus skanus. Jeigu tvarte ir gauna burokų graužt - neduok die, koks šlykštus (ir dar karvės prakaitu trenkia). Čia dažniausiai žiema toks būna smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 08:57 zaika
na, bet kokiu atveju aš geriau renkuosi parduotuvės pieną, kažkaip man jis priimtinesnis, o vyrui palieku kaimišką, nes tam tai jokio skirtumo, bet kokį geria smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 09:00 Elste 2011-09-11 06-26

zaika rašė: na, bet kokiu atveju aš geriau renkuosi parduotuvės pieną, kažkaip man jis priimtinesnis, o vyrui palieku kaimišką, nes tam tai jokio skirtumo, bet kokį geria smile


lygiai tas pats ir pas mane smile
perku 1 % dažniausiai, nes tas 2,5% ir tai man per riebus kartais smile
o vyras tai sako, pasiimk litrą kaimiško pieno ir įpilk į kibirą vandens, tai ir bus parduotuvinis 1%. smile smile
gal... bet įtariu, kad vis tiek karvės kvapo bus smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 09:04 zaika
bet kažkaip dingo iš parduotuvių 1 proc. pienas, bent jau man nesiseka užtaikyt, nes ir aš pirkdavau tokį. gal jie tiesiog dabar mažiau užsakinėja, todėl greičiau išperka? smile
Loreta Loreta 28574
2009-09-23 09:04 Loreta 2011-09-11 06-26

Elste rašė: bet įtariu, kad vis tiek karvės kvapo bus smile

O kuom tau karvės kvapas nepatinka?
Aš tiesiai iš karvės spenio galėčiau geri, jei toji nesispardytų.
Vaikystėje taip ir dariau smile
Byla Byla 12118
2009-09-23 09:05 Byla
2.5% pieno net katė nelaka smile .
S
Sandra_v 4581
2009-09-23 09:05 Sandra_v 2011-09-11 06-26

Elste rašė:

zaika rašė: na, neteko man "užsienietiškos" ožkos pieno gert, tik lietuviškos baltosios smile


tai va, tos baltos ožkos pienas ir yra riebiausias.
Na kaip ir karvių skiriasi. Juodmargių ir juodų - liesesnis ir skanesnis. O žalmargių ir žalų - riebesnis (net gelsvas toks).

Nors priklauso ir nuo to, kuo šeria. Jeigu ganoso dobiliukuose - bus skanus. Jeigu tvarte ir gauna burokų graužt - neduok die, koks šlykštus (ir dar karvės prakaitu trenkia). Čia dažniausiai žiema toks būna smile

Sveikos panos dabar aš jum kaimiete kaimietiškai apie pieną paaiškinsiu smile Ožkų pienas nei velnio nėra riebesis, senais laikais kai mama dar pieninėj dirbo specialiai nešės ožkos pieno riebumą patikrint, tai netgi kūdesnis už kai kurių karvių, o geresniu jis laikomas dėl to kad ožkos žolę ėda tik viršūnes, o karvės kaip rauna tai vos ne su šaknim, o kaip žinia pažemėj daugiau trašų prisikaupia ir panašiai. O kad pienas karve atiduoda tai priklauso ir nuo karvės ir net nuo melžėjo. Va taip smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 09:06 zaika 2011-09-11 06-26

Byla rašė: 2.5% pieno net katė nelaka smile .


laka laka, tik padavaj smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 09:07 Elste 2011-09-11 06-26

Loreta rašė:

Elste rašė: bet įtariu, kad vis tiek karvės kvapo bus smile

O kuom tau karvės kvapas nepatinka?
Aš tiesiai iš karvės spenio galėčiau geri, jei toji nesispardytų.
Vaikystėje taip ir dariau smile


vaikystėje pas močiutę ir aš mėgau ką tik pamelžtą pieną su juoda duona valgyt. Laaaabai skanu.
Bet dabar kažkaip nea. Tik kaimiško pieno rugpienį galiu gerti - skanu. O pats pienas per riebus (4,6%) ir vat tuo karvės prakaitu trenkia.
Na čia gal priklauso nuo šeimininkės, kaip ta karvė laikoma, kuo šeriama ir kaip melžiama...
Elste Elste 27301
2009-09-23 09:11 Elste 2011-09-11 06-26

zaika rašė: bet kažkaip dingo iš parduotuvių 1 proc. pienas, bent jau man nesiseka užtaikyt, nes ir aš pirkdavau tokį. gal jie tiesiog dabar mažiau užsakinėja, todėl greičiau išperka? smile


ir aš pastebėjau, kad kažkaip retai kada pasitaiko. Pirkdavau "Piemenėlio 1%".
Z
zaika 3663
2009-09-23 09:11 zaika
ką tik pamelžto ar šilto negaliu gert nors tu ką, ir ne dėl kokio kvapo, o šiaip šiltas pienas turi savybę mane supykinti . tai jei ir naudoju, tai tik gerai atšaldytą, nebent į pienišką sriubą, kai prabalinu, tai normaliai būna
S
Sandra_v 4581
2009-09-23 09:13 Sandra_v 2011-09-11 06-26

zaika rašė: ką tik pamelžto ar šilto negaliu gert nors tu ką, ir ne dėl kokio kvapo, o šiaip šiltas pienas turi savybę mane supykinti . tai jei ir naudoju, tai tik gerai atšaldytą, nebent į pienišką sriubą, kai prabalinu, tai normaliai būna

Čia ryškiai vaikystės trauma, man taip pat smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 09:14 Elste 2011-09-11 06-26

Sandra_v rašė: Ožkų pienas nei velnio nėra riebesis, senais laikais kai mama dar pieninėj dirbo specialiai nešės ožkos pieno riebumą patikrint, tai netgi kūdesnis už kai kurių karvių, o geresniu jis laikomas dėl to kad ožkos žolę ėda tik viršūnes


tai va būtent, kai kurių ožkų pieno neatskirsi nuo karvės.
Jis sveika gerti sergantiems astma, bronchitais.
Bet... sako kad nuo ožkos pieno gali encefalitu užsikrėsti smile
Z
zaika 3663
2009-09-23 09:15 zaika 2011-09-11 06-26

Sandra_v rašė: Čia ryškiai vaikystės trauma, man taip pat smile



darželio trauma smile
Elste Elste 27301
2009-09-23 09:16 Elste 2011-09-11 06-26

zaika rašė: ką tik pamelžto ar šilto negaliu gert nors tu ką, ir ne dėl kokio kvapo, o šiaip šiltas pienas turi savybę mane supykinti .

nebūtinai vaikystės trauma (turbūt nuo darželio virinto pieno su plutele smile )

būna, kad nevirškina gryno karvės pieno. Nėra fermentų. Tada tikrai pykina ir žmogus vemia iki tiek, kad reikia vežti į greitąją ir statyt lašelines.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui