Kulinariniai receptai

M
manila 625
2009-09-30 15:42 manila
ka patartumete pasidaryti su spanguolemis, ar sultis issispaust, ar uzsaldyt, ar.... ?
S
sab1 87
2009-09-30 15:47 sab1 2011-09-11 06-26

manila rašė: ka patartumete pasidaryti su spanguolemis, ar sultis issispaust, ar uzsaldyt, ar.... ?


sutrinti žalias su cukrumi ir vartoti žiemą
S
Sandra_v 4581
2009-09-30 15:48 Sandra_v 2011-09-11 06-26

manila rašė: ka patartumete pasidaryti su spanguolemis, ar sultis issispaust, ar uzsaldyt, ar.... ?

jei nemaičau su bruknėm tai džiovindavom, paskui kisiekių galima virt smile
S
Sandra_v 4581
2009-09-30 15:50 Sandra_v
dievinu spageti gal kaz žinot kaip galima skaniai pasigamint smile
klem klem 3973
2009-09-30 16:32 klem 2011-09-11 06-26

manila rašė: ka patartumete pasidaryti su spanguolemis, ar sultis issispaust, ar uzsaldyt, ar.... ?
Sudedu į stiklainį, užpilu šaltu virintu vandeniu ir laikau šaldytuve. Na, nebent laabai daug turite smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-09-30 16:35 Elvusia 2011-09-11 06-26

klem rašė: Sudedu į stiklainį, užpilu šaltu virintu vandeniu ir laikau šaldytuve. Na, nebent laabai daug turite smile

O kokiu tikslu pilate šaltu vandeniu, Klem?
Juk vanduo ištraukia vitaminus?
Uždaryčiau į kokį tupervario indelį ir laikyčiau šaldytuve. Sausai.
Z
zaika 3663
2009-09-30 16:39 zaika
mano mama uždaro į paprasčiausią stiklainį ir laiko spintelėje (po to sueina į raugintus kopūstus) smile
klem klem 3973
2009-09-30 16:39 klem 2011-09-11 06-26

Elvusia rašė:
Juk vanduo ištraukia vitaminus?
Uždaryčiau į kokį tupervario indelį ir laikyčiau šaldytuve. Sausai.

Nu nžn, kažkas kažkada patarė,
tai ir darau, išsilaiko gerai smile
V
vapsva 147
2009-09-30 16:43 vapsva
Spanguoles geriausia trinti su medumi.Bus vaistas ir maistas.Cukraus kuo mmažiau.
Girele Girele 9676
2009-09-30 17:27 Girele 2011-09-11 06-26

Elvusia rašė: Uždaryčiau į kokį tupervario indelį ir laikyčiau šaldytuve. Sausai.

Sausai laikomos spanguolės vysta ir praranda savo savybes. Svarbiausiai - laikyti vandenyje ir šaltai (kuo arčiau nulio laikpsnių).
Senoliai spanguoliaudavo ankstyvą pavasarį, kai po šalčių pelkėse ištirpdavo ledas -- rinkdavo uogas iš vandens. Sausai buvę spanguolės pražūdavo, o vandenyje - puikiai išsilaikydavo...
volgadon volgadon 4395
2009-09-30 17:35 volgadon
Kaime laikydavo taip:spanguoles apklodavo samanom ir laikydavo rūsyje.Bet tas rūsys ne po namu buvo, o lauke.Nemažas tas rūsys ir visada maždaug vienoda temperatūra.
Elvusia Elvusia 19998
2009-09-30 18:34 Elvusia 2011-09-11 06-26

Girele rašė:
Sausai laikomos spanguolės vysta ir praranda savo savybes. Svarbiausiai - laikyti vandenyje ir šaltai (kuo arčiau nulio laikpsnių).
Senoliai spanguoliaudavo ankstyvą pavasarį, kai po šalčių pelkėse ištirpdavo ledas -- rinkdavo uogas iš vandens. Sausai buvę spanguolės pražūdavo, o vandenyje - puikiai išsilaikydavo...

Sandariai uždengtame inde drėgmė išlieka pstovi.
Taip kad džiūti jos neturėtų galimybės.
Na, tikrai žinau, kad vanduo ištraukia vitaminą C.
S
Sandra_v 4581
2009-10-01 09:13 Sandra_v
džiovinti vaisia ir uogos tikrai kad nepraranda jokiu naudingųjų sąvybių, jokie vitaminai negaruoja, išsigarina tik vanduo
Tess Tess 20234
2009-10-01 09:43 Tess 2011-09-11 06-26

Sandra_v rašė: dievinu spageti gal kaz žinot kaip galima skaniai pasigamint smile

Ir aš juos labai mėgstu.
Darau įvariai.
Pvz. sumaišau su faršu (apkepinu faršą, svogūnai, česnakas, prieskoniai, kečiupas ir troškinu, kartais alyvuogių įdedu).
Neseniai pagaminau labai skaniai. Apkepinau baklažanus, grybus, po to įdėjau špinatus, įpyliau grietinėlės, pakaitinau 3 minutes ir sumaišiau su makaronais.
Kartais tiesiog apibarstau sūriu. mano vaikas taip labai mėgsta.

Spagečius galiu ir su kečiupu valgyti. smile
S
Sandra_v 4581
2009-10-01 09:48 Sandra_v 2011-09-11 06-26

Tess rašė:

Sandra_v rašė: dievinu spageti gal kaz žinot kaip galima skaniai pasigamint smile

Ir aš juos labai mėgstu.
Darau įvariai.
Pvz. sumaišau su faršu (apkepinu faršą, svogūnai, česnakas, prieskoniai, kečiupas ir troškinu, kartais alyvuogių įdedu).
Neseniai pagaminau labai skaniai. Apkepinau baklažanus, grybus, po to įdėjau špinatus, įpyliau grietinėlės, pakaitinau 3 minutes ir sumaišiau su makaronais.
Kartais tiesiog apibarstau sūriu. mano vaikas taip labai mėgsta.

Spagečius galiu ir su kečiupu valgyti. smile

O su krevetėm ir baltu vynu nebandėt? dabar tiksliai receopto nepamenu, bet galima improvizuot, tikrai labai skaniai gaunas smile
Tess Tess 20234
2009-10-01 09:50 Tess
Iš tiesų naudoju tuos produktus, kurie yra namie smile
Pastoviai improvizuoju smile
Z
zaika 3663
2009-10-01 09:51 zaika
man spagečiai skaniausia su paprastom pieniškom dešrelėm ir kečupu, arba spagečiai su jūros gėrybėmis, tik gaila, kad su jūros gėrybėm man nelabai išeina pačiai pasigamint, dar reikia išmokti smile
2009-10-01 09:52 Voveruska01
Spagečiams dažniausiai naudoju tokį padažą su gabaliukais - kinietišką, taip pat ir seno gero Uncle Ben's nepamirštu smile
S
Sandra_v 4581
2009-10-01 10:11 Sandra_v
beveik visada darydavau su dešrytėm paprikom ir sūriu, bet jau pradeda pabost reiks kokį padažiuką pasipirkt smile
A
Amanda 3804
2009-10-01 10:22 Amanda 2011-09-11 06-26

manila rašė: ka patartumete pasidaryti su spanguolemis, ar sultis issispaust, ar uzsaldyt, ar.... ?


Sutrinu litrą spanguolių, pusė litro medaus ir pagal skonį idedu patarkuoto imbiero. Indą statau ant stalo virtuvėje, kad visi matytu ir nepamirštu kas rytą po gerą šaukštą.
Ir taip iki pat naujųjų metų naudojom praeitais metais, naudojam jau ir dabar. Vyrai juokauja vadindami, "rytinė dozė natūralių vitaminų".
Spanguolė turi labai daug vitaminų, medus irgi sveika, o imbieras ir tonusiuką ryte pakelia.

Čia iš interneto apie spanguolę:
Uogose gausu benzenkarboksirūgšties, todėl jos ilgai negenda. Ši spanguolėje esanti rūgštis žmogaus organizme mažina rūgimo, puvimo procesus, naikina įvairius mikrobus. Didelis pektinų kiekis sudaro netirpius junginius su sunkiaisiais metalais (švinu, gyvsidabriu, stronciu), suriša ir iš organizmo pašalina nuodingas medžiagas, sunkiuosius metalus, o tai svarbu apsinuodijus ar organizmą pažeidus radiacijai.

Taip pat tai aktualu gyvenantiesiems didmiesčiuose ir kvėpuojantiesiems užterštu oru. Spanguolių uogose esantys fenoliniai junginiai stiprina kapiliarų sieneles, didina kitų kraujagyslių elastingumą, mažina uždegimų procesus bei aterosklerozę. Uogose esanti biologiškai aktyvi medžiaga betainas gydo opas, mažina cholesterolį.

Spanguolių uogos kartais vadinamos Šiaurės citrinomis, nes jos turtingos citrinų rūgšties. Taip pat turi 3,9–5,3 proc. cukraus, daugiausia fruktozės ir gliukozės, vitaminų C, P, B1, B2, PP; mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, fosforo, geležies, mangano ir gana daug jodo.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui