vovere
26052
#720072 2009-11-11 13:21 vovere
ačiū visoms už informaciją apie marinatus smile

*********************
„In vino veritas“ (Vyne tiesa)“

AiDoGa
96
#720094 2009-11-11 13:56 AiDoGa
Na nieko ten imantraus kai kepu kokią mėsytę (na kai reik ilgiau kept) šalia blėkutės pridedu į foliją susuktus švariai nuplautus burokėlius . Gaunas du viename ir pietūs paruošti ir garnyras. Paskui iš burokėlių darai ką nori mišraines ar su majonezu tokie man jie skanesni nei virti. smile

SSigute
1186
#720109 2009-11-11 14:23 SSigute
Ką domino mano "Kepimas" mikrobangėje. Paprastas dalykas. Perpjauni per pusę burokėlį. Aš dažniausiai prieš tai nulupu, galima ir gerai nuplauti ir 3 min. į mikrobangę. Tuo viskas ir baigiasi. Jei kartais didesnis na dar kokiai 1-2 min. Bet geriau nepersistengti, nes jei per ilgai, gali truputį lyg ir sausas pasidaryti.

vvirginija1
8526
#720150 2009-11-11 16:08 vvirginija1
Pabandykit kepsnelius, tikrai skanūs..tik kai kuriems šeimos nariams nelabai patiko salstelėjęs skonis nuo slyvų kaip nurodyta šiame recepte. Bet gal aš ne tokias slyvas nupirkau smile . O šiaip anksčiau aš juos kepdavau pagal labai panašų receptą tik iš kiaulienos mėsos, ir be slyvų. Labai skanu paįvairinimui
receptai.iki.lt/lt/receptai/view/2892

Grožis-tai atviras rekomendacinis laiškas, iš anksto užkariaujantis širdį (A.Šopenhaueris)

Elvusia
20041
#720176 2009-11-11 18:18 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-29

klem rašė:


Gal kas žinote ir galite greit įmesti varškės apkepo receptą, kad būtų su manų kruopomis, o ne su manų koše, kurį seniai darau, išeina l. skanus, bet nusibodo virinėti tą košę smile


Niekad neverdu manų apkepui.
Galite ir beveik be manų pamėginti.
Dedu daug kiaušinių. Kilui varškės - ne mažiau 10 kiaušinių.
Bet varškę naudoju ne iš pokelių, o birią. Ji sausesnė.
Sudedu varškę , kiaušinius, pusę apelsino į virtuvinį kombainą ir gerai išplaku.
Įdedu vanilinio cukraus, cukraus, kruopelę druskos ir, jei matau, kad labai skysta makliūzė gavosi, kelias kruopeles manų.
Gaunasi netgi ne apkepas - pudingas.
Purus, skanus :)

Dar darau varškės apkepą su bulvėmis.
Jei ką sudomins, įmesiu tikslenį receptą.
Bulvių, beje, nesijaučia.
Išbandytas.

Ai, dažnai, prieš kepdama, apkepą pabarstau riešutais. O iškeptą aptepu grietine ir apibarstau cukraus pudra :)

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

doviile
744
#720343 2009-11-12 12:32 doviile
turiu gabala lašisšos ir nesugalvoju ka su juo daryt... smile gal kas pasidalinsit kokiu receptu kad būtų skanu ir riebalai nevarvėtų smile

oriuss
211
#720367 2009-11-12 13:03 oriuss redaguota: 2011-09-11 06-29

Elvusia rašė:



klem rašė:


Gal kas žinote ir galite greit įmesti varškės apkepo receptą, kad būtų su manų kruopomis, o ne su manų koše, kurį seniai darau, išeina l. skanus, bet nusibodo virinėti tą košę smile


Niekad neverdu manų apkepui.
Galite ir beveik be manų pamėginti.
Dedu daug kiaušinių. Kilui varškės - ne mažiau 10 kiaušinių.
Bet varškę naudoju ne iš pokelių, o birią. Ji sausesnė.
Sudedu varškę , kiaušinius, pusę apelsino į virtuvinį kombainą ir gerai išplaku.
Įdedu vanilinio cukraus, cukraus, kruopelę druskos ir, jei matau, kad labai skysta makliūzė gavosi, kelias kruopeles manų.
Gaunasi netgi ne apkepas - pudingas.
Purus, skanus :)

Dar darau varškės apkepą su bulvėmis.
Jei ką sudomins, įmesiu tikslenį receptą.
Bulvių, beje, nesijaučia.
Išbandytas.

Ai, dažnai, prieš kepdama, apkepą pabarstau riešutais. O iškeptą aptepu grietine ir apibarstau cukraus pudra :)




Būtų įdomu pabandyti ir varškės pakepą su buvėmis. Kai jūs jį kepate smile

Elvusia
20041
#720429 2009-11-12 14:54 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-29

doviile rašė:

turiu gabala lašisšos ir nesugalvoju ka su juo daryt... smile gal kas pasidalinsit kokiu receptu kad būtų skanu ir riebalai nevarvėtų smile


Kepu šviežiai spaustose apelsinų sultyse.
Jokių prieskonių, jokių druskų.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Voveruska01
3965
#720435 2009-11-12 14:57 Voveruska01 redaguota: 2011-09-11 06-29

Elvusia rašė:

Kepu šviežiai spaustose apelsinų sultyse.
Jokių prieskonių, jokių druskų.


ar nebūna "prėska" be prieskonių? smile


oriuss
211
#720445 2009-11-12 15:08 oriuss
O gal būtų galima sužinoti varškės apkepo su bulvėmis receptuką? smile

nite
1117
#720461 2009-11-12 15:44 nite
Išbandykit Ingos Budrienės salotas su graikiškais riešutais, kažkada buvo žurnale "Žmonės" aš išbandžiau ir tikrai labai patiko, pabandykit ir jūs

Fermentinio sūrio, porų, kiaušinių, majonezo, graikinių riešutų.
Sutarkuojame fermentinį sūrį, susmulkiname porus, virtus kiaušinius smulkiname kubeliais, pasmulkiname graikinių riešutų. Jokiu būdu nereikia ingredientų maišyti. Pasiimkite skaidrią stiklinę salotinę ir klokite į jos vidų sluoksnius. Iš pradžių tarkuotą sūrį, porus, kiaušinius, vėliau – majonezą ir ant viršaus graikinius riešutus. Kartokite vėl iš pradžių. Geriausiai padaryti tris tokius sluoksnius salotinėje. Salotos patiekiamos kitą dieną.


Elvusia
20041
#720485 2009-11-12 16:48 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-29

oriuss rašė:

O gal būtų galima sužinoti varškės apkepo su bulvėmis receptuką? smile


Galima galima :)

Delikatesinis pudingas:

10 - čiai porcijų po 200 g:

varškė (biri 9 proc. riebumo) - 1 kg
kiaušiniai - 10 vnt
virtos, maltos bulvės - 250 g
sviestas - 150 g
cukrus - 180 g
krakmolas - 70 g
džiūvėsiai - 50 g
grietinė - 40 g
apelsinų žievelės - 20 g (aš dedu pusę apelsino)
vanilinis cukrus - 3 g
riešutai pabarstymui - 40 g
džiūvėsiai skardelės pabarstymui - 20 g

Į ištrintą sviestą palaipsniui plakant dedama pertrinta varškė, virtos sutrintos bulvės, cukrus, kiaušinio trynys, krakmolas, vanilinis cukrus, džiūvėsiai, sutarkuotos apelsinų žievelės ir išplakti kiaušinių baltymai. Paruošta masė dedama į džiūvėsiais pabarstytą skardą, paviršius aptepamas grietine ir pabarstomas susmulkintais riešutais ir kepama orkaitėje kol temperatūra pudingo viduje pasieks +75*C.


Išbandytas daug kartų.
Tik, noriu pasakyti, kad aš nevargstu su juo. Suverčiu viską į virtuvinį kombainą ir suplaku. Sukrečiu į skardą ir kepu. Temperatūrą kartais matuoju. Arba, žiūriu, kad gražiai pagelstų.

Valgome su uogiene ir grietine.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

oriuss
211
#720634 2009-11-13 10:30 oriuss
Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile

nite
1117
#720657 2009-11-13 11:06 nite redaguota: 2011-09-11 06-30

oriuss rašė:

Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile


Pats skaniausias būdas: česnakiuko, kmynų ir druskytės įtrinam gerai ir kepam orkaitėj su bulvytėm.


Elvusia
20041
#720769 2009-11-13 16:17 Elvusia redaguota: 2011-09-11 06-30

oriuss rašė:

Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile


Paklauskit Individo.
Jis čia pas mus viščiukų specas :))))

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

Individas
8683
#720774 2009-11-13 16:29 Individas redaguota: 2011-09-11 06-30

Elvusia rašė:


Jis čia pas mus viščiukų specas :))))


Aš tik su mėlynais dirbu.

Eikite ir ieškokite gėrio.

dianaaa
1658
#722110 2009-11-18 10:19 dianaaa
Ką skanaus būtų galima pasigaminti su menkės kepenėlėm smile

audra123
239
#722170 2009-11-18 11:48 audra123
Planuojam su draugais teminį vakarėlį, tai gal kas žinote kokį nors indų patiekalo receptuką, būčiau labai dėkinga :)

Dirbu, kad gyvenčiau :)

Girele
9657
#722180 2009-11-18 12:02 Girele redaguota: 2011-09-11 06-30

audra123 rašė:

Planuojam su draugais teminį vakarėlį, tai gal kas žinote kokį nors indų patiekalo receptuką, būčiau labai dėkinga :)


pasirinkite priestalo.lt/nacionalin-virtuv/ind-virtuv-t6357.html

Amžius skaičiuojamas ne metais, o nužudytomis iliuzijomis.

audra123
239
#722203 2009-11-18 12:20 audra123 redaguota: 2011-09-11 06-30

Ačiū, Girele, čia tai bent smile

Dirbu, kad gyvenčiau :)


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis