Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2009-11-12 14:54 Elvusia 2011-09-11 06-29

doviile rašė: turiu gabala lašisšos ir nesugalvoju ka su juo daryt... smile gal kas pasidalinsit kokiu receptu kad būtų skanu ir riebalai nevarvėtų smile

Kepu šviežiai spaustose apelsinų sultyse.
Jokių prieskonių, jokių druskų.
2009-11-12 14:57 Voveruska01 2011-09-11 06-29

Elvusia rašė: Kepu šviežiai spaustose apelsinų sultyse.
Jokių prieskonių, jokių druskų.

ar nebūna "prėska" be prieskonių? smile
O
oriuss 211
2009-11-12 15:08 oriuss
O gal būtų galima sužinoti varškės apkepo su bulvėmis receptuką? smile
nite nite 1116
2009-11-12 15:44 nite
Išbandykit Ingos Budrienės salotas su graikiškais riešutais, kažkada buvo žurnale "Žmonės" aš išbandžiau ir tikrai labai patiko, pabandykit ir jūs

Fermentinio sūrio, porų, kiaušinių, majonezo, graikinių riešutų.
Sutarkuojame fermentinį sūrį, susmulkiname porus, virtus kiaušinius smulkiname kubeliais, pasmulkiname graikinių riešutų. Jokiu būdu nereikia ingredientų maišyti. Pasiimkite skaidrią stiklinę salotinę ir klokite į jos vidų sluoksnius. Iš pradžių tarkuotą sūrį, porus, kiaušinius, vėliau – majonezą ir ant viršaus graikinius riešutus. Kartokite vėl iš pradžių. Geriausiai padaryti tris tokius sluoksnius salotinėje. Salotos patiekiamos kitą dieną.
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-12 16:48 Elvusia 2011-09-11 06-29

oriuss rašė: O gal būtų galima sužinoti varškės apkepo su bulvėmis receptuką? smile

Galima galima :)

Delikatesinis pudingas:

10 - čiai porcijų po 200 g:

varškė (biri 9 proc. riebumo) - 1 kg
kiaušiniai - 10 vnt
virtos, maltos bulvės - 250 g
sviestas - 150 g
cukrus - 180 g
krakmolas - 70 g
džiūvėsiai - 50 g
grietinė - 40 g
apelsinų žievelės - 20 g (aš dedu pusę apelsino)
vanilinis cukrus - 3 g
riešutai pabarstymui - 40 g
džiūvėsiai skardelės pabarstymui - 20 g

Į ištrintą sviestą palaipsniui plakant dedama pertrinta varškė, virtos sutrintos bulvės, cukrus, kiaušinio trynys, krakmolas, vanilinis cukrus, džiūvėsiai, sutarkuotos apelsinų žievelės ir išplakti kiaušinių baltymai. Paruošta masė dedama į džiūvėsiais pabarstytą skardą, paviršius aptepamas grietine ir pabarstomas susmulkintais riešutais ir kepama orkaitėje kol temperatūra pudingo viduje pasieks +75*C.


Išbandytas daug kartų.
Tik, noriu pasakyti, kad aš nevargstu su juo. Suverčiu viską į virtuvinį kombainą ir suplaku. Sukrečiu į skardą ir kepu. Temperatūrą kartais matuoju. Arba, žiūriu, kad gražiai pagelstų.

Valgome su uogiene ir grietine.
O
oriuss 211
2009-11-13 10:30 oriuss
Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile
nite nite 1116
2009-11-13 11:06 nite 2011-09-11 06-30

oriuss rašė: Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile

Pats skaniausias būdas: česnakiuko, kmynų ir druskytės įtrinam gerai ir kepam orkaitėj su bulvytėm.
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-13 16:17 Elvusia 2011-09-11 06-30

oriuss rašė: Šiandien mačiau Norfoje šviežiomos viščiukų šlaunelėms akcija. smile

Galvoju nusipirkti... Gal galite ką kors skaunaus pasiūlyti iš jų pasigaminti smile

Paklauskit Individo.
Jis čia pas mus viščiukų specas :))))
Individas Individas 8613
2009-11-13 16:29 Individas 2011-09-11 06-30

Elvusia rašė:
Jis čia pas mus viščiukų specas :))))

Aš tik su mėlynais dirbu.
dianaaa dianaaa 1637
2009-11-18 10:19 dianaaa
Ką skanaus būtų galima pasigaminti su menkės kepenėlėm smile
A
audra123 239
2009-11-18 11:48 audra123
Planuojam su draugais teminį vakarėlį, tai gal kas žinote kokį nors indų patiekalo receptuką, būčiau labai dėkinga :)
Girele Girele 9676
2009-11-18 12:02 Girele 2011-09-11 06-30

audra123 rašė: Planuojam su draugais teminį vakarėlį, tai gal kas žinote kokį nors indų patiekalo receptuką, būčiau labai dėkinga :)

pasirinkite priestalo.lt/nacionalin-virtuv/ind-virtuv-t6357.html
A
audra123 239
2009-11-18 12:20 audra123 2011-09-11 06-30

Ačiū, Girele, čia tai bent smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-11-20 14:01 dianaaa
Ką skanaus būtų galima pasigaminti su menkės kepenėlėm
smile
Z
zaika 3663
2009-11-20 14:03 zaika 2011-09-11 06-30

dianaaa rašė: Ką skanaus būtų galima pasigaminti su menkės kepenėlėm
smile


man skanu pamirkyti piene, tada pakepint ant mažos ugnies su svogūniukais ir pabaigoj su grietinėle. valgyti su bulvių koše ir raugintais agurkais, man tai skanu smile
A
Aleksiukas 1401
2009-11-20 14:06 Aleksiukas 2011-09-11 06-30

zaika rašė: man skanu pamirkyti piene, tada pakepint ant mažos ugnies su svogūniukais ir pabaigoj su grietinėle. valgyti su bulvių koše ir raugintais agurkais, man tai skanu smile

Čia gal toks receptas geriau su broilerių kepenėlėm, bet su menkės tai tokio nebandžiau....

O kur galima nusiprkti menkės kepenėlių, ne konservuotų, o šviežių?
dianaaa dianaaa 1637
2009-11-20 14:07 dianaaa
Bet aš jau jas kaip ir užkonservavau, dabar tik salotom kokiom tai
Z
zaika 3663
2009-11-20 14:07 zaika 2011-09-11 06-30

dianaaa rašė: Bet aš jau jas kaip ir užkonservavau, dabar tik salotom kokiom tai


na nežinau su konservuotom nieko
Z
zaika 3663
2009-11-20 14:09 zaika
A
Amanda 3804
2009-11-20 14:25 Amanda
Menkių kepenėlės su pupelėmis
Dėžutė menkių kepenėlių
Dėžutė konservuotų baltųjų karališkų pupelių (na tokios didelės)
Smulkiai pjaustytas svogūniukas
Pipirai ir truputis druskos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui