Kulinariniai receptai

Elste Elste 27292
2010-09-02 16:26 Elste 2011-09-11 06-56

tiga rašė: Tai būkite gera,man blondinei dar paaiškinkite-tai jūs jas nuplaunate, neverdate ir sudedate į indelius ir laukiate žiemos smile O žiemą irgi neverdate smile

nuvalau, sutvarkau, nuplaunu, nusausinu ir į indelius, ir užšaldau.
Nu gali ir žiemą išsitraukt ir pasikept, nebūtinai pavasarį smile gali ir rudenį va po kelių savaičių - nu kada užsimanai grybukųsmile

dedu žalius.
O kai jau užsimanius ką pasigaminti iš jų, išistraukiu, tai tada jau ar verdu, ar kepu, ar troškinu. Nu ką darote skanaus valgyti, kai iš miško parsinešate. smile
tiga tiga 2272
2010-09-02 16:31 tiga
dėkinga už kantrumą., nes man tai yra nauja, nes mane visi mokė, kad reikia pirma išvirti, o tik po to užšaldyti smile
Elste Elste 27292
2010-09-02 16:32 Elste 2011-09-11 06-56

tiga rašė: dėkinga už kantrumą., nes man tai yra nauja, nes mane visi mokė, kad reikia pirma išvirti, o tik po to užšaldyti smile

tada jau bus ne kaip švieži smile
tiga tiga 2272
2010-09-02 16:33 tiga
Dar tiesa, norėčiau jūsų pamokymų, nes nieko nesu dariusi iš nevirtų baravykų smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-02 16:36 Elvusia
Tiek grybus, tiek daržoves prieš šaldant, būtina jei ne apvirti, tai bent jau panardinti į verdantį vandenį.
Neprisimenu kur, bet skaičiau tai.
Dabar tikrai neturiu laiko ieškoti informacijos šaltinio.
Bet grybus patariu apvirti.
Minutę nuo užvirimo - pilnai pakanka.
Ir vietos mažiau užima, ir nuvirinama dalis kenksmingų medžiagų. Ypač šiais metais grybai daug prikaupę savyje sunkiųjų metalų dėl karšto oro.
Elste Elste 27292
2010-09-02 16:36 Elste 2011-09-11 06-56

tiga rašė: Dar tiesa, norėčiau jūsų pamokymų, nes nieko nesu dariusi iš nevirtų baravykų smile

kokių pamokymų? smile
gi parašiau, kad žalius užšaldai žiemai ir viskas.
O kai jau išsitrauki, atsišildai, ir kaip ką tik iš miško atrodo. Tada jau ar verdi, ar kepi ar dar ką darai su jais skanaus ir valgomo smile
na jeigu neverdi, tai galima parabykus (galvytes) pakepti svieste su svogūnais - apsivalgymas, kaip skanu. smile
tiga tiga 2272
2010-09-02 16:41 tiga
Labai dėkinga už visą info. kai žiemą valgysiu, jus geru žodžiu minėsiu smile
I
IlonaD 6943
2010-09-02 16:41 IlonaD 2011-09-11 06-56

Elste rašė: parabykus (galvytes) pakepti svieste su svogūnais - apsivalgymas, kaip skanu. smile


smile ir tokių beesama smile
Elste Elste 27292
2010-09-02 16:43 Elste 2011-09-11 06-56

IlonaD rašė:

Elste rašė: parabykus (galvytes) pakepti svieste su svogūnais - apsivalgymas, kaip skanu. smile


smile ir tokių beesama smile

aišku!!! čia tokia jų rūšis, kurių užvalgius, paranoja prasideda smile smile
Elste Elste 27292
2010-09-02 16:44 Elste 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: Tiek grybus, tiek daržoves prieš šaldant, būtina jei ne apvirti, tai bent jau panardinti į verdantį vandenį.
Neprisimenu kur, bet skaičiau tai.
Dabar tikrai neturiu laiko ieškoti informacijos šaltinio.
Bet grybus patariu apvirti.
Minutę nuo užvirimo - pilnai pakanka.
Ir vietos mažiau užima, ir nuvirinama dalis kenksmingų medžiagų. Ypač šiais metais grybai daug prikaupę savyje sunkiųjų metalų dėl karšto oro.

aš irgi kažkur skaičiau, kad geriau apvyrti arba nuplykiti bent.
Bet... aiii. Taip greičiau, gražiau atrodo ir žiema būna švieži smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-02 21:35 Elvusia 2011-09-11 06-56

Dezi rašė: Kur pirkote ir kiek kainuoja? smile


Pirkau ekologiškų produktų skyriuje.
ekopirk.lt/eko-produktai/maistas/aliejus-...
Pirkau va tokį. 1 litrą.
Tiek ir kainuoja :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-02 21:39 Elvusia 2011-09-11 06-56

Karena rašė:
Labas rytas,
kaip tas troškinukas gavosi?
jei nelabai aštrus gal receptuku pasidalinsit? smile smile

Nesilaikau jokių receptukų.

Troškinau vytintas dešreles su raugintais kopūstais.
Paprastai, dedu tai, ką turiu šaldytuve ar šaldiklyje :)
Į sriubytę tokį pipiuriuką metu "cielą'', į troškinį - kaip man užplaukia. Arba truputį pasmulkinu, arba dedu visą ar pusę, paskui išimu.
Jei per daug nuaštrinu - gesinu cukrumi :)
Samajana Samajana 6091
2010-09-03 06:57 Samajana 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė: Tiek grybus, tiek daržoves prieš šaldant, būtina jei ne apvirti, tai bent jau panardinti į verdantį vandenį.

O kas jeigu ne? Bauda?
Nežinau kaip ten su daržovėmis, bet baravykų galvutes tik su skuduriuku pamirkytu šaltam vandenyje nuvalo deda į induką ir šaldiklin. Niekas nenubaudė iki šiol.
Kodėl nežinau, bet būtent tų, kurie skirti sušaldymui, į vandenį niekada nemerkia
lemone lemone 1159
2010-09-05 19:01 lemone
Patarkit ką darytumėt su didžiuliu kibiru voveruškų.
Labai patinka voveruškų sriuba, bet čia jos išeitų visas kareiviškas katilas smile
Tess Tess 20234
2010-09-05 19:29 Tess
Su bulvytėmis labai skanuuu. smile
Šiandien buvau Trakuose, gėriau kmynų gėrimą, labai patiko.
Gal kas daro namie ir galėtu pasidalinti receptuku? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-05 19:43 Elvusia 2011-09-11 06-56

Samajana rašė:
O kas jeigu ne? Bauda?

Taip ir sakyk, kad nori užkalbint smile
Bauda, ne bauda. Koks skirtumas.
Sakiau - neturiu laiko ieškot informacijos šaltinio apie grybų ir daržovių paruošimą šaldymui.
Aš šaldau apvirtus ir tiek. Mažiau vietos šaldiklyje užima.

Beje:
"Šviežius nuvalytus grybus galima užšaldyti kaip mėsą ir žuvį. Tokius grybus galima išlaikyti ilgesnį laiką. Tačiau vieną kartą atšildžius, būtina juos suvartoti, kad nesugestų. Atšildyti grybai iš karto sunaudojami įvairiems patiekalams gaminti, panašiai kaip ir švieži.
Šaldyti geriausia baravykus, nes kiti gali parasti skonį ir patapti neskaniais, o kai kuriais ir toksiškais".

Tai va, viskas kaip ir gerai :)
lemone lemone 1159
2010-09-05 19:52 lemone
Elvusia,
O ką daryt su voveruškom? Šaldyt jų kaip ir negalima(tik nesuprantu kodėl jas šaldytas pardavinėja smile ) O marinuotų produktų aš nevalgau.Gal sūdyt?
Samajana Samajana 6091
2010-09-05 20:03 Samajana 2011-09-11 06-56

Elvusia rašė:
Taip ir sakyk, kad nori užkalbint smile
Tai va, viskas kaip ir gerai :)

Nu taip. Ir užkalbinu ir viskas gerai... smile Tik baravykų galvutes tikrai užšaldo neplautas. Kodėl nežinau. Pastebėjai ?... išrauti kiti jie būna trupuutį slidūs...rankos lipnios pasidaro juos beraunant. Tai tą slidumą nuvalo ir viskas. Šapelius dar švariai nurenka.... kokia sraigė kad neliktų kur susiraičius patikrina ir į indukus sudeda. Du tris ne daugiau. Ar kad tų baravykų ne visada būna... o gal daugiau ir poreikio nėra...nežinau. Vietos tikrai daugiau užima nei apvirti...sutinku, bet gal kokybė kita?
Vat tu, kaip kompetentingas asmuo smile galėtum ir atlikti eksperimentą ir visiems pasakyti kaip geriau - apvirti ar neapvirti.
Beje gal nori kad pasakyčiau kiek šiandien baravykų radau?
....be skaičiaus...ir visut visutėliai sveiki . Truputį mažesnė už bananinę popierinė dėžė pilna smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-05 20:18 Elvusia 2011-09-11 06-56

lemone rašė: Elvusia,
O ką daryt su voveruškom? Šaldyt jų kaip ir negalima(tik nesuprantu kodėl jas šaldytas pardavinėja smile ) O marinuotų produktų aš nevalgau.Gal sūdyt?

Šaldyčiau tas voveruškas net nemirksėdama. Tik, prieš tai apvirčiau. :))
Elvusia Elvusia 19998
2010-09-05 20:25 Elvusia 2011-09-11 06-56

Samajana rašė: Beje gal nori kad pasakyčiau kiek šiandien baravykų radau?

Taip po truputuką po truputuką taip va ir nervini smile
Parnešė sūnus prieš porą dienų keletą baravykų. Ir tuos pačius iš savo panelės brolio nušvilpė smile
Ech, pavydžiu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui