Kulinariniai receptai

I
IlonaD 6943
2010-09-24 12:20 IlonaD
Gal kuri realiai darėte tokį dalyką:

Būna ant sausainių pridėtas visokių saulėgražų ir riešutų mišinys. \Jie ten tokie karamelizuoti, kaip ir sulipę. Va kaip tokį mišinį sukaramelinti?
Byla Byla 12118
2010-09-24 12:39 Byla
Gal su Ru-du-du ? Šiek tiek sviesto,ir truputį ilgiau pakaitinti. smile
Elste Elste 27292
2010-09-27 14:56 Elste
žinokit ir vėl kepiau obuolių pyragą smile
nu dar skanesnis gavosi, nes pritrūkau kiaušinių, sviesto mažai turėjau - kuo mažiau visko dedi, tuo skanesnis gaunasi smile smile smile
obuolius tai tuos raudonus tokius minkštus sultingus dėjau (grafšteiniai). Tai jie ten sutirpo ir neliko, tik skonis jų jautėsi. smile
o dėjau tai vėl sviesto (ale tik pusę pakelio), kiaušinius tik du (nes daugiau neturėjau ir tingėjau eit į parduotuvę), tada ir cukraus mažiau (tik 2 šaukštus).
Tada pagalvojau, kad blyn, mažai tų kiaušinių gali būti, atsidariau šaldytuvą, apsižvalgiau, ir stvėrus pasukų pakelį, supyliau pusę smile , dar pagalvojau, kad gal koks per skystas gausis, tai dar ir grietinės įvarvolinau porą šauktų. Tada dar vanilinio cukraus, miltų gerą stiklinę. Sumaišiau viską, įpjausčiau nuluptus obuolius, pamakalavau, apibarsčiau cinamonu ir į popierium ištiestą skardą suverčiau. Orkaitėn apie pusvalandį ir valgau.
Jeeeetau koks skanus smile smile toks ir purus, ir lengvas, ir tik niamu niamu ir nebeliko smile smile smile
amadina22 amadina22 19757
2010-09-27 14:58 amadina22 2011-09-11 06-57

Elste rašė: žinokit ir vėl kepiau obuolių pyragą smile
nu dar skanesnis gavosi, nes pritrūkau kiaušinių, sviesto mažai turėjau - kuo mažiau visko dedi, tuo skanesnis gaunasi smile smile smile
obuolius tai tuos raudonus tokius minkštus sultingus dėjau (grafšteiniai). Tai jie ten sutirpo ir neliko, tik skonis jų jautėsi. smile
o dėjau tai vėl sviesto (ale tik pusę pakelio), kiaušinius tik du (nes daugiau neturėjau ir tingėjau eit į parduotuvę), tada ir cukraus mažiau (tik 2 šaukštus).
Tada pagalvojau, kad blyn, mažai tų kiaušinių gali būti, atsidariau šaldytuvą, apsižvalgiau, ir stvėrus pasukų pakelį, supyliau pusę smile , dar pagalvojau, kad gal koks per skystas gausis, tai dar ir grietinės įvarvolinau porą šauktų. Tada dar vanilinio cukraus, miltų gerą stiklinę. Sumaišiau viską, įpjausčiau nuluptus obuolius, pamakalavau, apibarsčiau cinamonu ir į popierium ištiestą skardą suverčiau. Orkaitėn apie pusvalandį ir valgau.
Jeeeetau koks skanus smile smile toks ir purus, ir lengvas, ir tik niamu niamu ir nebeliko smile smile smile


stvėriau, įvarvolinau, pamakalavau - jūs savame repertuare smile
I
IlonaD 6943
2010-09-27 14:58 IlonaD 2011-09-11 06-57

Elste rašė:
Jeeeetau koks skanus smile smile toks ir purus, ir lengvas, ir tik niamu niamu ir nebeliko smile smile smile


Tie eksperimentiniai dažnai skanūs gaunasi :), tik atsargiai, kitą kartą "ant smūgio", kaip kad tu mėgsti, kokio kumpio į obuolių pyragą nepridėk smile
Elste Elste 27292
2010-09-27 15:08 Elste 2011-09-11 06-57

IlonaD rašė:

Elste rašė:
Jeeeetau koks skanus smile smile toks ir purus, ir lengvas, ir tik niamu niamu ir nebeliko smile smile smile


Tie eksperimentiniai dažnai skanūs gaunasi :), tik atsargiai, kitą kartą "ant smūgio", kaip kad tu mėgsti, kokio kumpio į obuolių pyragą nepridėk smile

nu o gal ir skanu būtų smile smile smile
maniškis kai pamatė, kad bele ką dedu į tešlą, tai sako imk va dar rūkytos žuvies įmesk ir alaus kliukstelsiu - gal da skaniau bus smile smile smile
I
IlonaD 6943
2010-09-27 15:10 IlonaD 2011-09-11 06-57

Elste rašė:
maniškis kai pamatė, kad bele ką dedu į tešlą, tai sako imk va dar rūkytos žuvies įmesk ir alaus kliukstelsiu - gal da skaniau bus smile smile smile


Yra sausainių receptas su alumi, visai nieko gaunasi. Tik senai bekepiau, nebeprisimenu recepto.
O žuvį tešloje kai kepu, tai tešlą visada su alumi darau - labai skanu.
Elste Elste 27292
2010-09-27 15:13 Elste 2011-09-11 06-57

IlonaD rašė:

Elste rašė:
maniškis kai pamatė, kad bele ką dedu į tešlą, tai sako imk va dar rūkytos žuvies įmesk ir alaus kliukstelsiu - gal da skaniau bus smile smile smile


Yra sausainių receptas su alumi, visai nieko gaunasi. Tik senai bekepiau, nebeprisimenu recepto.
O žuvį tešloje kai kepu, tai tešlą visada su alumi darau - labai skanu.

nu bet ne obuolių pyrage smile smile smile
amadina22 amadina22 19757
2010-09-27 15:15 amadina22 2011-09-11 06-57

Elste rašė:

IlonaD rašė:

Elste rašė:
maniškis kai pamatė, kad bele ką dedu į tešlą, tai sako imk va dar rūkytos žuvies įmesk ir alaus kliukstelsiu - gal da skaniau bus smile smile smile


Yra sausainių receptas su alumi, visai nieko gaunasi. Tik senai bekepiau, nebeprisimenu recepto.
O žuvį tešloje kai kepu, tai tešlą visada su alumi darau - labai skanu.

nu bet ne obuolių pyrage smile smile smile


Alus - tai mielės ir tiktų ir obuolių pyrage, nes alaus skonio nesijaučia, jis išgaruoja, tik tešla būna puri.
klem klem 3973
2010-09-27 15:15 klem
O aš irgi kepiau šian obuolių pyragą smile
Savo tradicinį, iš pusiau trapios kapotos tešlos.Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu - laukiu sūnaitėlio parskrendant.
I
IlonaD 6943
2010-09-27 15:17 IlonaD 2011-09-11 06-57

klem rašė: O aš irgi kepiau šian obuolių pyragą smile
Savo tradicinį, iš pusiau trapios kapotos tešlos.Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu - laukiu sūnaitėlio parskrendant.


Prašom detaliau apie pusiau trapią kapotą tešlą - kaip ją darote?
Elste Elste 27292
2010-09-27 15:19 Elste 2011-09-11 06-57

amadina22 rašė:
Alus - tai mielės ir tiktų ir obuolių pyrage, nes alaus skonio nesijaučia, jis išgaruoja, tik tešla būna puri.

nemėgstų mielinių kepinių - fek (kaip pasakytų Aradija:)))
O jau alų tia bet kur užuosčiau. Iš tos stiklinės, iš kurios buvo gertas alus, metus vandens negeriu, nes dar vis jį užuodžių tą alų, kad jo ten būta smile smile smile
nite nite 1116
2010-09-27 15:19 nite 2011-09-11 06-57

IlonaD rašė:

klem rašė: O aš irgi kepiau šian obuolių pyragą smile
Savo tradicinį, iš pusiau trapios kapotos tešlos.Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu - laukiu sūnaitėlio parskrendant.


Prašom detaliau apie pusiau trapią kapotą tešlą - kaip ją darote?

Ir man rūpėtų obuolinis iš kapotos tešlos
urtele urtele 13511
2010-09-27 15:20 urtele 2011-09-11 06-57

klem rašė: Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu
Tai ar pyragas per mažas, ar sūnus per alkanas? Aš gal ir nevalgyčiau, bet paragaučiau-būtinai. smile
I
IlonaD 6943
2010-09-27 15:21 IlonaD 2011-09-11 06-57

Elste rašė:
nemėgstų mielinių kepinių - fek (kaip pasakytų Aradija:)))
O jau alų tia bet kur užuosčiau. Iš tos stiklinės, iš kurios buvo gertas alus, metus vandens negeriu, nes dar vis jį užuodžių tą alų, kad jo ten būta smile smile smile


Pasižadu į kitą meet'ą asmeniškai TAU atvežti savo kepto aguoninio (iš mielinės tešlos) - nesigirsiu, bet dar nei vieno nebuvo, kuris pasakytų fek smile
Elste Elste 27292
2010-09-27 15:24 Elste 2011-09-11 06-57

IlonaD rašė:

Elste rašė:
nemėgstų mielinių kepinių - fek (kaip pasakytų Aradija:)))
O jau alų tia bet kur užuosčiau. Iš tos stiklinės, iš kurios buvo gertas alus, metus vandens negeriu, nes dar vis jį užuodžių tą alų, kad jo ten būta smile smile smile


Pasižadu į kitą meet'ą asmeniškai TAU atvežti savo kepto aguoninio (iš mielinės tešlos) - nesigirsiu, bet dar nei vieno nebuvo, kuris pasakytų fek smile

Ooo, gerai smile paragausiu smile
amadina22 amadina22 19757
2010-09-27 15:28 amadina22 2011-09-11 06-57

urtele rašė:

klem rašė: Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu
Tai ar pyragas per mažas, ar sūnus per alkanas? Aš gal ir nevalgyčiau, bet paragaučiau-būtinai. smile



O jei būtų tortas ir lauktumėt svečių? Irgi atsipjautumėt gabaliuką? smile
klem klem 3973
2010-09-27 15:31 klem
Buvau kažkada parašius nuosekliai, bet dabar neatkasiu smile
2 pok. varškės
250g margarino kepiniams(lenk. ar liet)(Kažkada naudojau baltarusišką smile )
0.5 stiklinės cukraus (ar daugiau)
2 stiklinės miltų.
Viską (išsk 1 stiklinę miltų) sukrečiu į pusdidį dubenį ir kapoju, kapoju - prieš tai paskambinu kokiai draugei, ir kalbėdama kapoju. Turiu tokį gražų kirvuką, kurio viena pusė mėsai mušti, o kita kapoti smile
Kai miltų jau kaip ir nematyti, supilu kitą stiklinę. Ir vėl kapoju iki vientisos masės.
Po to į šaldytuvą porai val. Arba į šald. kamerą 0,5 val.
Išėmus padalinu į 2 dalis, iškočioju. Tiesiai į skardą. Į vidų dedu obuolius plonom skiltelėm pjaustytus, pacukruotus, pacinamonuotus smile . Aptepu kiaušinio tryniu.
Skanaus smile
klem klem 3973
2010-09-27 15:34 klem 2011-09-11 06-57

urtele rašė:

klem rašė: Laabai skanus gavosi. Bet valgyt negaliu
Tai ar pyragas per mažas, ar sūnus per alkanas? Aš gal ir nevalgyčiau, bet paragaučiau-būtinai. smile

Taigi paragavau smile
Ir brangiausiausiajam daviau paragaut.
Bet aš jį visą suryčiau smile
O sūnus tik apie 16 val nusileis Karmėlavoje smile
2010-10-07 16:36 vvirginija1 2011-09-11 06-58

Elvusia rašė:
Ir dar neblogos, netgi gardžios: :)
Pomidoras
Ananasai (konservuoti arba šaldyti)
Vynuogės
Rūkyta vištiena
Krapai
Majonezas
Elvusia, o kokias vynuoges į tas salotas dedat? su kuriomis skaniau? ir jeigu dėti konservuotus ananasus tai ar nesigauna saldu? nors gal ir tų konservuotų ananasų visokių būna smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui