Kulinariniai receptai

ram-une ram-une 369
2011-02-10 10:29 ram-une 2011-09-11 07-14

Laceratia rašė: Baikit taip skaniai kalbėt, kai kurie čia bando nevalgyt saldumynų smile


draugė sako: ,,moterys-kaip knygos... kas iš plonų? tik viršelis.... o storose knygose ir paveikslėlių galima rast... " :D :D
L
Laceratia 2262
2011-02-10 10:30 Laceratia 2011-09-11 07-14

ram-une rašė:

Laceratia rašė: Baikit taip skaniai kalbėt, kai kurie čia bando nevalgyt saldumynų smile


Ir kaip sekasi ? ;)


Visai nekaip smile Labai norisi, tai tenka pasiduoti smile
allana allana 1559
2011-02-10 10:41 allana 2011-09-11 07-14

ram-une rašė:

dianaaa rašė: Ramune matau tortus gamini,gal žinai Napoleonui kremą kokį nesudėtingą smile


Kai laiko neturiu (ar tingulys aplanko) ir reik greit- gaminu iš rududu+sviestas (- viską sildau ant silpnos ugnies iki vientisos mases. tiesa,produktai prieš tai būna kambario temperatūros,o ne tiesiai iš šaldytuvo. proporcijos iš akies :) )

šiaip gaminu kremą iš ,,supermamos" forume duoto receptuko :
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.


RAM-UNE, o gal galite ir paploteliu receptu pasidalinti..... ir as uzsinorejau... smile
dianaaa dianaaa 1637
2011-02-10 10:54 dianaaa
Aš paplotėlius žadu kepti iš Mantingos šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,taupau laiką smile
Elste Elste 27292
2011-02-10 10:55 Elste 2011-09-11 07-14

Laceratia rašė:

ram-une rašė:

Laceratia rašė: Baikit taip skaniai kalbėt, kai kurie čia bando nevalgyt saldumynų smile


Ir kaip sekasi ? ;)


Visai nekaip smile Labai norisi, tai tenka pasiduoti smile

aga... aš jau pasidaviau, einu pirkti kondensovkės ir laižysiu per pietus va smile
allana allana 1559
2011-02-10 10:57 allana 2011-09-11 07-14

dianaaa rašė: Aš paplotėlius žadu kepti iš Mantingos šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,taupau laiką smile


aaaaaaaa ,..........irgi variantas.........o vistik noretusi receptuko...
ram-une ram-une 369
2011-02-10 10:58 ram-une
Allana, kepu tik biskvitus :)
o Napoleono lakštus perku Rūtos firminėj parduotuvėj :) ( būna supakuoti dviejų dydžių)
blackgate blackgate 3815
2011-02-10 11:00 blackgate 2011-09-11 07-14

dianaaa rašė: Aš paplotėlius žadu kepti iš Mantingos šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,taupau laiką smile

Bet jie tokie pailgi, o gal ir apvalių būna? smile
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 11:01 Aradija 2011-09-11 07-14

tiga rašė: Į puodą įpilu vandens ir įdedu indelį, verdu gal 1val , ot biesas, nebeprisimenu, nes senai viriau smile Tik , kai atidarinėsite, tai būkite atsargi, nes gali ištrykšti tas pienas ir jus apdeginti.

arba beverdant gali iššauti skardinė ir visa virtuvė bus apiplykyta karšta kondencovke smile tad geriau idejus virti pradurti skardineje dvi skylutes - taip neiššauna, o virti tai tikrai apie 1 val.
allana allana 1559
2011-02-10 11:04 allana 2011-09-11 07-14

ram-une rašė: Allana, kepu tik biskvitus :)
o Napoleono lakštus perku Rūtos firminėj parduotuvėj :) ( būna supakuoti dviejų dydžių)


supratimas............
klausiu, del to, kad viena karta bandziau kept..pagal kazkoki recepta.... smile smile smile tai mediniai lakstai kazkokie isejo smile smile smile smile smile smile
ram-une ram-une 369
2011-02-10 11:11 ram-une
sluoksniuota tešla daugiau laiko užima,nei biskvitinė :) va ir nebandžiau jos pati ( juolab kai tikrai fainų papločių gatavų galima pirkti ) Gal kada reiks pamėgint.... :)
Elste Elste 27292
2011-02-10 11:35 Elste 2011-09-11 07-14

Aradija rašė:

tiga rašė: Į puodą įpilu vandens ir įdedu indelį, verdu gal 1val , ot biesas, nebeprisimenu, nes senai viriau smile Tik , kai atidarinėsite, tai būkite atsargi, nes gali ištrykšti tas pienas ir jus apdeginti.

arba beverdant gali iššauti skardinė ir visa virtuvė bus apiplykyta karšta kondencovke smile tad geriau idejus virti pradurti skardineje dvi skylutes - taip neiššauna, o virti tai tikrai apie 1 val.

o geriausia atidarius ją, supilti į stiklainį ir tą stiklainiuką įstatyt į puodą su vandeniu ir virti. Tai niekas neiššauna, neaptaško, nenudegina (ir dar nulaižyt galima:)))
Aradija Aradija 10365
2011-02-10 11:45 Aradija 2011-09-11 07-14

Elste rašė: o geriausia atidarius ją, supilti į stiklainį ir tą stiklainiuką įstatyt į puodą su vandeniu ir virti. Tai niekas neiššauna, neaptaško, nenudegina (ir dar nulaižyt galima:)))

ne netiesa - geriausia suvalgyti ja viena - nei virti nei tepti - jokiu sanaudu, tik vienas malonumas smile
Elste Elste 27292
2011-02-10 13:35 Elste 2011-09-11 07-14

Aradija rašė:

Elste rašė: o geriausia atidarius ją, supilti į stiklainį ir tą stiklainiuką įstatyt į puodą su vandeniu ir virti. Tai niekas neiššauna, neaptaško, nenudegina (ir dar nulaižyt galima:)))

ne netiesa - geriausia suvalgyti ja viena - nei virti nei tepti - jokiu sanaudu, tik vienas malonumas smile

Oooo, irgi tiesa smile
o kai jau nebelenda, eini dar nusipirkt ir tada iš jos jau darai visokius napoleonus smile
R
rimasen 239
2011-02-10 14:59 rimasen
Sveikos
na tai skaniai rašote,kad kilo noras papasakoti apie "savo" napaleono pertepimą.
Verdu pienas + cukrus o kitam inde margarinas(sviestas)+miltai.Tai trunka iki 10 min.
Po to supilu viską į vieną indą .Dar paverdu keletą minučių ir palieku atvėsti. Į atvėsusį kremą dedu kiaušinių trynius ir spaudžiu citrinos sultis. Pertepu ir vieną sluoksnį tepu uogiene.Štai ir viskas. Skanaus.
2011-02-10 15:07 georginija
Man gal paranoja, bet kiaušinių trynių naudojimas man asocijuojasi su salmonelioze. Kaip supratau kremas nebekaitinamas.
Elste Elste 27292
2011-02-10 15:14 Elste 2011-09-11 07-14

georginija rašė: Man gal paranoja, bet kiaušinių trynių naudojimas man asocijuojasi su salmonelioze. Kaip supratau kremas nebekaitinamas.

Baik tu, Elvusia (mūsų kulinarijos žinovė) čia kada rašė, kad tos selmonelės tupi ant lukšto, o ne viduj. Ir paskui nuo jo gali nuropoti kur nori - ant dešros, ant sviesto - kas yra šaldytuve šalia - va smile
Okai pakibini kiaušinį, nuo rankų dar kur nukeliauti gali, tai va ir užsikrėst gali visai ne nuo žalių kiaušinių smile
R
rimasen 239
2011-02-10 15:17 rimasen
Mielosios,
taip kremas nekaitinamas.Tryniai dedami į jau atvėsusią masę. O dėl salmonelės - tai jau "N" metų gaminu, bet susirgti nepavyko smile
Tininga Tininga 50021
2011-02-10 15:18 Tininga 2011-09-11 07-14

Elste rašė: tos selmonelės tupi ant lukšto, o ne viduj. Ir paskui nuo jo gali nuropoti kur nori - ant dešros, ant sviesto - kas yra šaldytuve šalia - va smile
Okai pakibini kiaušinį, nuo rankų dar kur nukeliauti gali, tai va ir užsikrėst gali visai ne nuo žalių kiaušinių smile
Aha smile
Va, ropoja jau kažkur:

2011-02-10 15:21 georginija
Aaa. Jeigu taip tai jau būčiau su šia liga "pažįstama". Dabar aišku man paranoja.

Valio. Aš iš naujoko patapau dalyviu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui