Kulinariniai receptai

U
upss 1600
2011-03-12 15:10 upss
Ačiū Elvusia, dabar žinosiu smile na jei rašytų visur, kad šaltuoju arba kad mechaniniu būtų aišku, o dabar vienur vienaip, kitur kitaip, maniau, kad tai skiriasi. Na svarbiausia, kad perku teisingai smile
L
Loreta13 30842
2011-03-12 15:13 Loreta13
Aha.....bet kartais tie pirmo spaudimo "ekstra" aliejai būna labai neskaniai kartūs :))
Kaip neužpult ant tokių smile
Sumoki už butelaitį virš 20 Lt, ir nežinai atidaręs ką su juo veikt.
Jei nebūtų atidarytas, tai nors padovanok kam nors :)))
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-12 15:15 Elvusia 2011-09-11 07-16
Tai jau nėra už ką :)
Prikepk gardžių bandelių, grįžus.
O mudvi, kur tarėmės, gal dar po kokių 2 savaičių nulėksim. Mano mamulė susilaužė ranką - atviras lūžis. Kasdien perrišimams vežioju. Pakeitė visus planus :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-12 15:16 Elvusia 2011-09-11 07-16

Loreta13 rašė: Aha.....bet kartais tie pirmo spaudimo "ekstra" aliejai būna labai neskaniai kartūs :))

Toks jausmas, kad jums teko nusipirkti jau "pagyvenusį" aliejų.
Šitie nerafinuoti, turi savybę apkarsti.
Ypač sėmenų.
U
upss 1600
2011-03-12 15:20 upss 2011-09-11 07-16

Elvusia rašė:
O mudvi, kur tarėmės, gal dar po kokių 2 savaičių nulėksim.


Na kai tik galėsi - parašyk ir lėksim. Aš lauksiu kiek reikės smile
L
Loreta13 30842
2011-03-12 15:27 Loreta13 2011-09-11 07-16

Elvusia rašė: Toks jausmas, kad jums teko nusipirkti jau "pagyvenusį" aliejų.
Šitie nerafinuoti, turi savybę apkarsti.
Ypač sėmenų.
Na ne :))
Net nuėjau pažiūrėt.
Šviežias. Pirmo šalto spaudimo. „Corricelli“
Tinkantis salotoms.
O toks kartus žalių alyvuogių prieskonis....[quote:64477a6e1e]Labai intensyvus, kartokas, bet ne karstelėjęs, pereinantis į pikantišką, netgi aitrų — tai geri alyvuogių aliejaus skonio rekvizitai. Aliejaus pikantiškumas rodo, kad jis išspaustas iš šviežių, iki galo neprinokusių alyvuogių.

„Corricelli“ — pakankamai aitrus, galingas aliejus. Jį pašalinus iš burnos, lieka gana ilgas poskonis. „Carapelli“ — gerokai švelnesnis, ne toks agresyvus. „Monini“ — švelniai kartus, žoliškas, prislopintas, bet ilgai išliekantis burnoje.[/quote] www.lrytas.lt/-11634370551163411507-p2-alyvu...
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-12 15:33 Elvusia
Nu tikrai.
Prisiperkat visokių čia "Carapelių", mėgstantiems pikantiškus skonius smile

Įdomu, kuo būtų galima sušvelninti tą jo intensyvumą

smile
L
Loreta13 30842
2011-03-12 15:41 Loreta13 2011-09-11 07-16

Elvusia rašė: Prisiperkat visokių čia "Carapelių", mėgstantiems pikantiškus skonius smile
Taigi, paeksperimentuoju laikas nuo laiko:))
Ir jau sau nusprendžiau, kad "neužsipult" vėl, geriau pirkt rafinuotą.
Žinoma, ne toks geras ir naudingas.
Bet rafinuotas kartus nebūna.
Gaila tik, kad ten visi "gerumai" jau būna pašalinti.
Nors, kažkada pasiilgusi senoviško saulėgrąžų aliejaus skonio ir kvapo, nusipirkau brangesnį, nerafinuotą.
Kaifavau prisimindama jaunystę:))
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-12 15:49 Elvusia
Pas mus atvažiuoja ūkininkas ir atveža sėmenų aliejaus.
Praeitą savaitę nusipirkau puslitriuką. Per daug tiek. Jau, žiūriu, stovi jis. Apkars garantuotai.
Vakar įdėjau į salotytes. Gal dar, galvoju, reiktų silkutės nupirkti. Būtų gardu.
Ir viskas.
Ojei, rauginti kopūstai labai tinka su sėmenimis. Tiksliai :)
Gerai, kad čia apie tuos aliejus ir prakalbome. Jau lekiu į parduotuvę :))
Aradija Aradija 10365
2011-03-12 15:52 Aradija
aga buvau as su tuo saulegrazu nerafinuotu pyraga iskepus - visas siemkom atsidave -toks skanus skanus, nors saulegrazu ten tikrai nebuvau dejusi smile bet skonio tikrai nesugadino smile
L
Loreta13 30842
2011-03-12 15:54 Loreta13 2011-09-11 07-16

Aradija rašė: bet skonio tikrai nesugadino smile
Manau :)))
Byla Byla 12118
2011-03-12 18:41 Byla
Gal kas "paskolintų" skanių salotų receptą su brokoliais ? Niekas į galvą neateina naujo. smile Pasufleruokite...
agiedre agiedre 3007
2011-03-12 18:56 agiedre 2011-09-11 07-16

Byla rašė: Gal kas "paskolintų" skanių salotų receptą su brokoliais ? Niekas į galvą neateina naujo. smile Pasufleruokite...

aš tai labiausiai dievinu virtus karštus brokolius, svarbu nepervirti smile labai tinka prie žuvies.
Salotų niekad nei negaminau smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-12 19:04 Elvusia
Tiksliai, brokolius dabar reiktų valgyti - jie mažina radiacijos poveikį.
Bet salotų niekad negaminau.
Valgom karštus prie mėsos.
2011-03-12 19:07 vvirginija1 2011-09-11 07-16

Byla rašė: Gal kas "paskolintų" skanių salotų receptą su brokoliais ? Niekas į galvą neateina naujo. smile Pasufleruokite...
Brokolis-tai kitaip vadinamas žiedinis kopūstas, arne?
Jei taip, tai mums patiko kažkada įdėtas receptukas:
Žiedinis kopūstas
Paprika
Agurkas
Kumpis k.r.
Majonezas
vovere vovere 25997
2011-03-12 19:08 vovere
brokolis tai tas žalias, o žiediniai kopūstai-kalafijorai
2011-03-12 19:10 vvirginija1 2011-09-11 07-16

vovere rašė: brokolis tai tas žalias, o žiediniai kopūstai-kalafijorai
Aaa.... dabar daėjo smile
Byla Byla 12118
2011-03-12 19:23 Byla 2011-09-11 07-16
Aš taip pat visada gamindavau kokius nors troškinius su brokoliais. O dabar užsimaniau ko nors naujo. Kepsiu rytoj vištienos kepsnelius ir noriu brokolių salotų prie kepsniukų.
Radau kažką čia, bet man keistas santykis burokėliai ir brokoliai smile .
Burokėlių ir brokolių salotos
Sudėtinės dalys:
Burokėliai, 400 gramų
Brokoliai, 400 gramų
Marinuoti agurkai, 1 vienetas
Svogūnai, laiškai, 50 gramų
Aliejus, 2 šaukštai
Druska, truputį
Gaminimas:
Padažui papildomai reikės: šaukštas aliejaus, šaukštelis acto, truputį druskos, cukraus.

Virti burokėliai ir supjaustomi kvadratėliais, o agurkas griežinėliais. sumaišoma, užberiama supjaustytų svogūnų laiškų, pagardinama, užpilama aliejumi ir padažu. Padažui sumaišomi visi produktai.
www.gaspadine.lt/patiekalas/burokeliu_ir_brokol...
2011-03-12 19:41 vvirginija1
Byla, gal tokios būtų visai nieko smile
500 g brokolių
2 nedideli švieži arba rauginti agurkai
1 svogūnas arba poro baltoji dalis
150 ml majonezo
1/2 citrinos sulčių
druska
cukrus

Brokolius supjaustyti nedideliais gabaliukais, agurkus - griežinėliais, porą-plonais žiedeliais.
Jei norite, vietoj agurkų galite dėti paprikos, ridikėlių, obuolių bei morkų.
Daržoves apšlakstyti citrinos sultimis arba parūgštintu vandeniu, užpilti majonezu.
agiedre agiedre 3007
2011-03-12 19:43 agiedre
o aš tiesiog patiekčiau brokolius virtus vienoj krūvukėj, marinuotus (ar ne marinuotus) pakepintus burokelius kitoj krūvukėj smile
niam niam...
ryt taip ir padarysiu smile smile smile
spalvinga ir skanu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui