Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2011-11-22 16:12 Elvusia

Dalia29 rašė:
Mano mėgstamiausias dabar pyragas, kiekvieną savaitgalį kepu-obuolių su smėline tešla.

Jeeeeeezau, koks gardumas smile
Raitoju karštą, nes net negaliu laukti, kol pravės...
Nu gerulis gerulis, eina sau.
Aišku, aš varškės dėjau daugiau, obuolių mažiau. Bet skonis dieviškas :)
Ačiū už receptą smile
Aradija Aradija 10365
2011-11-22 19:04 Aradija
o as kepu ta kaledini vaisiu pyraga, niam niam, tešla kokio skanumo smile o kai susimaišo su tais vaisiais tai išviso gaunasi kazkas tokio, nuuuuu net nezinau laukiu rezultato dar dvi valandas kepti ir menesi laiko laukti iki kaledu kada galesiu paragauti smile beje gavosi jo tikrai daug, bet ir malonumas ne iš pigiuju, jauciu bus man kainaves apie 100 lituku smile vyrui pasakiau tai tas pradejo aiškinti kad pabludau, gi kiek pyragu parduotuvej uz tiek butu iseje, o as jam aiškinu kad tokio parduotuvej negausi, nes jei savikaina 100 lt tai pardavinetu po 200 lt - gi neipirktum smile bet ir gausis jo cia nemazai apie 3,5-4 kg tai paskaiciavus kg kaina ne taip jau cia ir baisu 25 lt uz kilograma smile tik va nezinau kiek dar ikainoti savo darba, nes pasirodo prie šio pyrago ne tiek jau ir mazai darbo - vakar net pusles ant pirštu prisitryniau nuo migdolu skureles nulupinedama smile beliko lengvoji dalis iskepti, o paskui lauks sunkioji dalis - išlaikyti iki kaledu smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-22 19:22 Elvusia

Aradija rašė:
vakar net pusles ant pirštu prisitryniau nuo migdolu skureles nulupinedama

Užplikai verdančiu vandeniu, palaikai apie 20 min. Ir paskui, "skūrelės" pačios nukrenta.
Kam vargti, kai galima lengvai pasidaryti?
Aradija Aradija 10365
2011-11-22 19:50 Aradija
tai zinoma kad uzplykiau, bet pacios tai nenukrito - teko nulupineti, patrini tarp pirštu ir lengvai nusilupa, bet kai ju toks kiekis, kad net nepajutau kaip pusles prisitryniau smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-22 20:19 Elvusia
Vadinasi, reikėjo dar kartą užplikyti.
Tikrai esu išbandžiusi, jokio vargo nebūna :)
S
Soffy 9075
2011-11-22 21:45 Soffy
20 minučių tai visai šlapi bus tie riešutai?
Radau patarimą ir išmėginau: užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 2 min., nupilti, užpilti dar kartą porai minučių ir nusilupa kaip? Nežinau net kaip:). Reikia tik saugoti, kad neišsilakstytų po visą virtuvę:), labai lengvai nusilupa tos žievelės:).
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-22 21:49 Elvusia

Soffy rašė:
20 minučių tai visai šlapi bus tie riešutai?

Na taip, šlapi jie būna. Ir tokie pabrinkę.
Labai tinka salotoms.
Nusilupa,beveik, patys :)
Tess Tess 20234
2011-11-23 09:31 Tess
aguonele.blogspot.com/2010/03/mielines-bandeles-su-l...
Labai skanios šios bandelės. Tešla labai labai gera gaunasi. smile
Aradija Aradija 10365
2011-11-23 09:48 Aradija

Elvusia rašė:
Vadinasi, reikėjo dar kartą užplikyti.
Tikrai esu išbandžiusi, jokio vargo nebūna :)

na o kas sake kad buvo vargo aš sakiau kad ju kiekis buvo toks kad trinant tarp prištu kad išsinertų iš odeles, prisitryniau pusles smile o man aiškina kad reikejo dar karta užlikyti ir ka tos odeles butu pacios graziai i paviršiu išplaukusios? abejoju, kad jos nusiluptu pirma turi praplyšti, aišku biskši ptarini ir paplysta, bet va kad kiekis ju buvo nemažas ir biški to trinimo paliko antpaudus smile dar ir šiandien skauda smile
na einu pakuoti to savo pyrago i folija, per naktį atveso reikia supakuoti ir sugalvoti kur ji pakavoti kad nesuvalyčiau smile
jofky jofky 3286
2011-11-24 11:31 jofky
Pagaliau prisiruošiau išsikepti baklava smile Pastangos vertos rezultato smile Lai nepyksta turkai, man mano baklava gavosi skanesnė smile Dėjau daugiau riešutų ir mažiau cukraus, nes nuo turkiško saldumo akys iš orbitos išlipa smile

Kam idomu, kepiau pagal šį receptą:
giedrius-v.livejournal.com/38764.html

S
Soffy 9075
2011-11-24 12:08 Soffy
Pagal aprašymą, tai gavosi tikrai nuostabus pyragas:). Ir koks patogus?? Išsikepei ir turi ilgam skanumynų be jokio vargo :).
meskis meskis 163
2011-11-24 12:26 meskis
"O aš tai du susišaukštavau :))) "
smile nuostabus išsireiškimas
Aradija Aradija 10365
2011-11-24 12:31 Aradija
na jaučiu reikes šventem pasigaminti smile
urtele urtele 13511
2011-11-24 12:35 urtele

Aradija rašė:
na jaučiu reikes šventem pasigaminti smile
Pagavau smile Sužavėjo turbūt , kad jis "ilgai grojantis", bet netikiu, kad išlaikytum 2-3 mėn. Aš tai,nežinočiau kur pakišt, kad nieks nerastų. smile












Aradija Aradija 10365
2011-11-24 13:35 Aradija
na jau viena pyraga kaledoms turiu smile galima ir dar viena išsikepti, bet ji kepsiu jau pries sventes, dabar žiauriai niekam neturiu laiko, net nesuprantu kur mėnuo laiko prabėgo smile isijugniu programa PVM daryti, ziuriu kodel tiek mazai dokumentu si menesi - patikrinu stalciu - ogi visa susnis dar nesuvesta, graziai nuo akiu pakavota, kitais dokumentais ukrauta smile tai dabar darbelio turiu uz visa menesi
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-24 16:39 Elvusia
Dalia29, na žinok ir užkrėtei mane su tuo savo pyragu.
Šiandien vėl kepiau, nes anas "surūko" akyse :))
Dieviškas skonis. Šiandien dar geriau pavyko. Į varškę dar įdėjau razinų. Ir varškę stipriai stipriai suplakiau.
Vėl valgau dar šiltą. Mmmmmmmmmm, labai gardu :)
vovere vovere 25997
2011-11-24 16:57 vovere
ir aš paieškojau to pyrago, tai pasirodo ir aš jį dažnai kepu, tik be obuolių. nerealus tas pyragas, o svarbiausia labai greitai pagaminamas
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-24 17:27 Elvusia

vovere rašė:
ir aš paieškojau to pyrago, tai pasirodo ir aš jį dažnai kepu, tik be obuolių. nerealus tas pyragas, o svarbiausia labai greitai pagaminamas

Pamėgink su obuoliais. Fantastika kažkokia.
V
virbal 167
2011-11-24 17:38 virbal 2011-11-24 17-43
Gal pasikartosiu, o gal dar tokio nekepėte, įdedu savo mėgiamiausio pyrago receptą :)

Varškės pyragas

Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Įdaras:
800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
200 g cukraus
3-4 šaukštai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik šokoladinis nelabai tinka, bet čia skonio reikalas)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarom pagrindą. Ištirpinam sviestą, sumaišom su cukrumi, kiaušiniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame šaltai. Tešla turi gautis tokia, kad būtų galima išlipdyti formą, t.y. nelabai kieta.
Kol tešla šąla, pasidarome įdarą. Ištriname kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Kitame inde sumaišome pieną su pudingu ir abi mases gerai sumaišome. Neišsigąskite, kad masė gausis gana skysta (maždaug kaip kefyras).
Pasiimame forma, ją išlipdome pagrindo tešla taip, kad kraštuose būtų apie 2 cm, tam kad neišbėgtų įdaro masė. Supilame įdarą ir dedame į 175 laipsnių orkaitę. Kepame maždaug valandą.
Skanaus!

P.S. man skaniausias šaltas, ir aš visad dedu konservuotų ananasų kubeliais į įdarą.
2011-11-24 18:08 pele-pelyte
O aš kepiau žuvų kotletukus, kuriuos net vaikai valgo nepermanydami iš ko jie pagaminti ir desertui maskarponės sūrio pyragą, labai paprastai, nesudėtingai gaminamas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui