Kulinariniai receptai

W
wwind 1616
2 2013-08-06 15:15 wwind
http://www.grybai.net/darzoves_ziemai.php?receptas=48

Aš tai darau šitokią cukinijos mišrainę žiemai. Tik dedu mažiau acto (naudoju vyno 6 proc. actą), laikiau šaldytuve, ale labai greit nebeliko, tikrai kaip narkotikas mišrainytė.
Gal ir su moliūgu būtų skanu smile
P.S. Morkas, svogūnus ir papriką prieš troškindama apkepinu aliejuje. Pupelių nededu.
Iš trigubos normos išeina 12 puslitriukų ir +dubenėlis (man po darbo)

laba atsargų kaupimo žiemai diena:)
Tininga Tininga 50021
2013-08-06 15:28 Tininga

wwind rašė:
http://www.grybai.net/darzoves_ziemai.php?receptas=48

Aš tai darau šitokią cukinijos mišrainę žiemai. Tik dedu mažiau acto (naudoju vyno 6 proc. actą), laikiau šaldytuve, ale labai greit nebeliko, tikrai kaip narkotikas mišrainytė.
Gal ir su moliūgu būtų skanu smile
P.S. Morkas, svogūnus ir papriką prieš troškindama apkepinu aliejuje. Pupelių nededu.
Iš trigubos normos išeina 12 puslitriukų ir +dubenėlis (man po darbo)

laba atsargų kaupimo žiemai diena:)
Kiek laiko verdat? O pupeles paprastas dedat? Kaži, šparaginės tiktų? Nes kiek jų daug užaugo... Ir cukinijas verkiant reik naudoti.
W
wwind 1616
2013-08-06 15:56 wwind

Tininga rašė:
Kiek laiko verdat? O pupeles paprastas dedat? Kaži, šparaginės tiktų? Nes kiek jų daug užaugo... Ir cukinijas verkiant reik naudoti.
[/quote]
Pupelių neturėjau ir nėdėjau, bet šparaginės mano skoniui tikrai tiktų.
Verdu daugiau kaip pusvalandį, nes tuo tarpu, kol mišrainė verda su šuniu spėju pasivaikščioti.
Pagalvojau, kad ir aliejaus turbūt mažiau dėjau nei recepte.
Vienžo, druska, cukrus pagal savo skonį, bet pati idėja man tiko smile
Tininga Tininga 50021
2013-08-06 16:00 Tininga

wwind rašė:
Pupelių neturėjau ir nėdėjau, bet šparaginės mano skoniui tikrai tiktų.
Verdu daugiau kaip pusvalandį, nes tuo tarpu, kol mišrainė verda su šuniu spėju pasivaikščioti.
Pagalvojau, kad ir aliejaus turbūt mažiau dėjau nei recepte.
Vienžo, druska, cukrus pagal savo skonį, bet pati idėja man tiko smile
Reiks pamėginti. Nors cukinijų nemėgsta šeimyna, bet manau, sueis :)
spokas17 spokas17 456
2013-08-06 16:03 spokas17
Kadangi mėgstu troškinius, tai ir tokios mišrainytės liuks. Man čia dar tinka česnakai, kad macniau būtų. Dar pabaigai petruškos. Nuo žalumynų salotos labai "apetitnai" atrodo. Ir tokiom salotom tinka tos kietos, mažos pienės(grybai), nes jos nesutyžta. Čia jau žinoma kas mėgsta.
Elvusia Elvusia 19998
1 2013-08-06 20:42 Elvusia

Tess rašė:
Dar nesu bandžius.
Bet atrodo tai laaaabai skaniai smile
laisvalaikisvirtuveje.blogspot.com/2011/10/moliugu-dzemas.html

Tikrai labai geras. Viriau.
Tik patarimas: nereikia ten tos orkaitės. Išmėginau su orkaite ir be orkaitės - rezultatas tas pats. Tik be orkaitės, nereikia pilti vandens. Beveik nereikia. Ir pavirti reikia ilgiau.
Šiandien nuvežiau vienam savo bičiuliui paragauti. Sakė, nuuuu, gali ženytis smile
vovere vovere 25997
2 2013-08-07 17:20 vovere
gal kas bandėt? jaučiu bandysiu, įdomiai atrodo
Agurkų džemas

1 kg agurkų,
500 g cukraus,
4 šaukštai medaus,
2 citrinos,
7 mėtos lapeliai,
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero.

Agurkus nuplaukite, aplupkite žievelę, perpjaukite per puse ir išimkite sėklas.
Agurkus supjaustykite labai plonomis juostelėmis (arba agurkus sutrinkite smulkintuvu), geriausia tai padaryti daržovių skustuku.
Sudėkite agurkų masė į puodą ir užpilkite cukrumi. Taip pat įdėkite medaus, imbiero, nutarkuotas citrinų žieveles ir išspaustas citrinų sultis. Mėtu lapelius labai smulkiai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į agurkų masę. Palikite 2 val pastovėti.
Praėjus dviem valandom agurkus užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros ir nuolat maišant užvirinkite. Kai agurkų džemas užvirs sumažinkite kaitrą ir virkite 30-40 min. kol viralas taps panašus į tirštą sirupą.
Karštą džemą išpilstykite į švarius, sausus stiklainiukus.
Šį džemą patiekite prie kietųjų sūrių.
p.s. pagal Priestalo.lt.
Elvusia Elvusia 19998
2013-08-07 17:27 Elvusia

Elvusia rašė:
Tikrai labai geras. Viriau.
Tik patarimas: nereikia ten tos orkaitės. Išmėginau su orkaite ir be orkaitės - rezultatas tas pats. Tik be orkaitės, nereikia pilti vandens. Beveik nereikia. Ir pavirti reikia ilgiau.
Dar pamiršau.
Vietoj vandens pyliau ananasų sulčių. Vienžo, citrinų ir ananasų sultys :)
vovere vovere 25997
2013-08-08 14:02 vovere

Nerginte rašė:
O su moliugais labai liuks gaunasi tokios
CUKINIJŲ SALOTOS. Tik vietoj cukiniju tinka puikiai ir moliugas. Astroka.
2,5kg cukinijų
5 svogūnai
3 šaukštai druskos
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti griežinėliais, supilti druska, viska išmaišyti ir palikti 2 valandas.
Marinatas:
2 puodeliai acto (1 puodelis apie 200g)
3 puodeliai cukraus
3 šaukšteliai garstyčių žirnelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos (maltos)
1 šaukštelis maltų pipirų
1-2 šaukšteliai kario miltelių
1 šaukštelis krapų
Jei norite aštriau -1 šaukštelis čili pipirų
Viską sudėti į puodą ir užvirti

Į verdantį marinatą sudėti rankom nuspausta cukiniją su svogūnais ir pavirti keletą min., tada viską sudėti į stiklainius ir užvakuoti.

kas darėte pagal šį receptą kiek vandens pilti neparašyta? smile smile
1 2013-08-08 14:05 Voveruska01
Kai marinuoju cukinijas, vandens nepilu - jos pačios išleidžia pakalkamai skysčio. Tikriausiai ir čia - užtenka marinato.
vovere vovere 25997
2013-08-08 15:02 vovere
tai naudoti tą sunką?
vovere vovere 25997
2013-08-08 15:34 vovere
jei kam įdomu tai marinatui naudojau 1,l vandens, tik acto pyliau žymiai mažiau
V
vitkis 499
2013-08-08 15:54 vitkis
Sveiki,
noriu paklaust važiuodami į iškylas, ką vežatės užkandžiauti, ką ruošiate? Išvyka su vaikais, neskaitant šašlykų, verdamų sriubų ant laužo. Gal žinot kokių išbandytų gerų receptų?
vovere vovere 25997
2013-08-08 16:09 vovere
žiūrint ką mėgstate ir kas tai turėtų būti
V
vitkis 499
2013-08-08 16:12 vitkis
Galėtų būti kažkas lengvo
Elste Elste 27292
4 2013-08-08 16:14 Elste

vitkis rašė:
Sveiki,
noriu paklaust važiuodami į iškylas, ką vežatės užkandžiauti, ką ruošiate? Išvyka su vaikais, neskaitant šašlykų, verdamų sriubų ant laužo. Gal žinot kokių išbandytų gerų receptų?


išbandytas turbūt visų ir geirausiai einantis tiek vaikams, tiek suaugusiems - tai lašinukai, duona ir švieži agurkai. smile ir negenda, ir skanu, ir sveika, ir kai vaikai palaksto po gamtą pasisotina, ir tėveliai užkanda prie kai ko. Žodžiu visiems gyvenimo atvejams smile
V
vitkis 499
2013-08-08 16:16 vitkis
Jo šitas geriausias smile
vovere vovere 25997
2013-08-08 16:16 vovere
o lengvo tai čia kas? žuvis sūris dešra? šiaip manau geras dalykas yra sūrio lazdelės, yra tokių mažyčių ir prie jų vytinots tokios pat mažos dešrelės labai dera, yra jų ir pigesnių. šiaip tai nemanau kad užkandžių jums dar labai kažkokių reiks jei bus ir sriuba ir šašlykai, dar galima paprasčiausiai nusipirkti mėsos parūkytos ir daržovių, na žuvies dar galima įsidėti, dar neaišku ką mėgstate labiau
spokas17 spokas17 456
3 2013-08-08 16:28 spokas17
Mes darom ir dabar iškyloms įdarytas barankėles. Reikia pačių paprasčiausių, be papildomų skonių ir aromatų. Ir aš dar dedu majonezo ant faršo truputi.

Reikės: pienas (0,5 l), paprasti riestainiai (220 g), faršas (400 g), džiūvėsėliai (1 v.š.), fermentinis sūris (100 g), kiaušinis (1 vnt.), prieskoniai, druska.

Pasiruošti faršą: imušti kiaušinį, berti džiūvėsėlius, druską, gardinti mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinus ir užpylus riestainius palaikyti 5-10 min., kol jie suminkštės. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėti riestainius ir į jo viduriuką idėti po šaukštelį faršo. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Uždėti po fermentinio sūrio gabalėlį ir dar pakepti apie 10 min. arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Elste Elste 27292
2013-08-08 16:48 Elste
skamba gan skaniai smile
Bet vaizdas tai keistas smile atrodo kad faršas nelabai tilpo į baronkytės vidų - kaip kotletas koks ant barankos uždėtas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui