Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18325
3 2013-12-14 11:30 Petronele

Elvusia rašė: Na, ir ką - neturim produktų, iš kurių galėtume gaminti tikrai sveiką maistą.

Dėl šito pritariu, "sveikas" šiais laikais labai sąlyginė sąvoka ir sutinku, kad nereikia persistengti renkantis ką valgyti.

Elvusia rašė: Žinoma, pagal galimybes renkamės mažesnį nuodą.

O va šis pasakymas iš esmės neteisingas. Negalima "nuodo" kišt į burną, t.y., negalima taip galvoti. Yra net ritualai maisto palaiminimui. Gal vėl sakysi "nupušimas", bet, manau, jie turi prasmę. Ne dėl to, kad tas maistas pasikeičia, bet tavo nusiteikimas keičiasi. Tu valgai sveiką, gerą maistą. Galbūt kaip tik dėl tos priežasties vieni "perverda" ir pigiausias dešreles ir kitus produktus pilnus E, ir sveiki gyvena, o kiti saugosi, saugosi ale vis vien suserga.
jofky jofky 3286
1 2013-12-14 12:55 jofky

Petronele rašė:
Galbūt kaip tik dėl tos priežasties vieni "perverda" ir pigiausias dešreles ir kitus produktus pilnus E, ir sveiki gyvena, o kiti saugosi, saugosi ale vis vien suserga.


Tai dar priklauso nuo gamtos, kiek sveikus jumis sukūrė ir nuo paveldėto genetinio fondo. Jeigu būtume dalyvavę natūralioje gamtos atrankoje, oi kiek čia mūsų būtų mažiau, o dabar daug kas esam medicinos išgelbėti. Bent 50 metų būčiau ankščiau bandžiusi gimti, jau du kartus būčiau numirus smile
amadina22 amadina22 19757
1 2013-12-14 14:01 amadina22
Paskutiniu metu labiausiai žmogui nereikalingais ir kenksmingais produktais paskelbti balti miltai ir cukrus. Taip kad sveikuoliams visokie keksiukai ir pyragai tyrėtų būti keiksmažodis. smile
2013-12-14 14:38 vvirginija1
Nu tu matai.... majonezą išbrokijo smile tai koks balius be baltos mišrainės? tai kur paryčiais nosis sumerkt? į aliejų nepatogu kažkaip smile smile
Petronele Petronele 18325
1 2013-12-14 15:00 Petronele

vvirginija1 rašė: tai kur paryčiais nosis sumerkt? į aliejų nepatogu kažkaip

Kur jau nepatogu, užtaisyk salotas argano aliejum tai neatsiginsi merkiančių smile
jofky jofky 3286
5 2014-01-26 14:44 jofky
Ilgai norėjau, vis tikėjausi kur nors paragauti, bet nepavyko tai ryžausi pati išsikepti Svogūnų pyragą.
6 didesni svogūnai (naudojau geltonus, bet galima mėlynuosius)
druska
Citrinos sulčių (galima acto, bet aš jo žiauriai nemėgstu)
lygiomis dalimis aliejaus ir sviesto.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti pastoviai maišant. Tai trūko apie 30 min. Pasūdyti ir pabaigoje išspausti citrinos pagal skonį. Puikiai apkepė, iki gintaro spalvos. Sudėjau į kiaurasamtį kad nuvarvėtu riebalų perteklius.

Paėmiau vieną lakštą bemielės sluoksniuotos tešlos, paklojau keptuvę, sudėjau svogūnus, pabarščiau su sūrių, apklojau tešla, vėl užbarščiau sūriu ir kepiau 200-180 C apie 30 min.

Mano pastebėjimas, jeigu truputi ilgiau juos pakepinti tai gautusi puikus įdaras vieno kasnio sumuštiniams ar krepšeliams, galima dar įpjaustyti saulėje džiovintų pomidorų bet tada gal citrinos nereikėtu pilti, galima dar ką prigalvoti tai šeimininkės fantazijos reikalas, bet svogūnai gaunasi žiauriai skanūs.

Aradija Aradija 10365
1 1 2014-01-26 19:49 Aradija
Jofky - gali jau savo receptų bloga pradėti rašyti - čia taip viska su foto supasakojai- bet žinok nuvylei, atlėkiau pamačius naujiena galvoju gal rytojui ka nors skanaus pasidarysiu, o čia svogūnai -net nosį užėmė feeeeeeeeeeek smile
Petronele Petronele 18325
2014-01-26 20:09 Petronele
Visai ne fek, tinkamai sukepinus labai skanus pyragas gaunasi. Aš virtuvės mitų griovėjų buvau nusižiūrėjus receptą, labai skaniai atrodė, bet taip ir neišdrįsau iškepti.
Bet, Jofky, ar tu jį keptuvėj ir kepei, ne orkaitėj?
jofky jofky 3286
2 2014-01-26 20:17 jofky

Petronele rašė:
Visai ne fek, tinkamai sukepinus labai skanus pyragas gaunasi. Aš virtuvės mitų griovėjų buvau nusižiūrėjus receptą, labai skaniai atrodė, bet taip ir neišdrįsau iškepti.
Bet, Jofky, ar tu jį keptuvėj ir kepei, ne orkaitėj?


Orkaitėje kepiau, pas mane keptuvė su nuimama rankena, tai kai reikia panaudoju ją kaip kepimo formą smile
Uždedi rankeną ir ištrauki iš orkaitės, net pirštinių nereikia smile
jofky jofky 3286
2014-01-26 20:23 jofky

Aradija rašė:
Jofky - gali jau savo receptų bloga pradėti rašyti - čia taip viska su foto supasakojai- bet žinok nuvylei, atlėkiau pamačius naujiena galvoju gal rytojui ka nors skanaus pasidarysiu, o čia svogūnai -net nosį užėmė feeeeeeeeeeek smile


Vakar kad išbandyti kaip čia bus su tais svogūnais bandymą dariau. Tik porą išsikepiau, maždaug supratau kiek ir kaip kepti, kiek sumažėja kepant, kiek reikia druskos bei citrinos lašinti. Gavosi panašu į karamelizuotus tik cukraus nedėjau, jie ir taip nuo kepimo pasaldėja (raudoni sako dar saldesni), Tai tą bandymą savo su batonu taip skaniai suvalgiau net ausys raitėsi smile
Manau tai gali nepatikti ne tiems kas svogūnų nemėgta, o tiems kam nepatinka saldžiarūgštus skonis smile
jofky jofky 3286
2014-01-26 20:33 jofky
Jeigu pavaišinti tuo pyragu kokį paprasta ne įnoringą vyrą, kaži ar iškart suprastų iš ko įdaras pagamintas smile
vovere vovere 25997
2014-01-26 21:30 vovere
bet reikia labai svogūnus mėgti smile
Aradija Aradija 10365
2014-01-27 00:29 Aradija
na kažkas čia iš jų uogienę verda - kažkas pyragus kepa smile
jofky jofky 3286
2014-01-27 08:28 jofky

Aradija rašė:
na kažkas čia iš jų uogienę verda - kažkas pyragus kepa smile


Praplėskite savo skonio receptorių sprektrą, nes nežinote ką prarandate smile
Matot kas aplink vyksta, tai paukščių gripas, tai kiaulių maras, tai karvių nagų kanopų ligos, į avieną neipirksit, tai laikas skranduką pratinti prie vegetariško maisto smile
Aradija Aradija 10365
1 2014-01-27 14:30 Aradija
Na jau ne - aš geriau pas save kokių triušių koloniją užsiveisiu :)
jofky jofky 3286
2 2014-01-29 11:52 jofky
Kažkaip buvau užmiršusi vieną labai skanų receptą. Gaila su tuo žmogumi kuris tai labai puikiai gamino ryšį esu praradusi, bet sudėtines dalis žinau. Teks išbandyti. Karamelizuoti svogūnai ir džiovinti baravykai (žinoma išvirti) su silpnai sūdyta silke (ne fasuota). Žiauriai skanu smile
Byla Byla 12118
2 2014-01-29 11:59 Byla

vovere rašė:
bet reikia labai svogūnus mėgti smile

Juk jų aitrumo nesijaučia. Su tokia gausybe svogūnų aš gaminu salotas.
Sudėtinės dalys: daug svogūnų, jaučio širdis (keičiu į jautieną), rauginti agurkai, majonezas.
Svogūnus pakepiname iki minkštumo, širdį, arba kaip aš-jautieną, išverdame, supjaustome agurkus ir viską sudėję į krūvą paskandiname majoneze. Labai skanios salotos. Žinoma dar ten įberiame pipiriukų, o jei kam trūksta tai ir druskos. smile Žinoma, viską prieš gaminant salotas atšaldome. Tiek svogūnus, tiek mėsą.
spokas17 spokas17 456
2014-01-29 12:03 spokas17
Kaip tik prieš pietus tokios temos smile Kaip skanu
blackgate blackgate 3815
2 2014-01-29 12:28 blackgate
Kepiau su tokiais karamelizuotais svogūnais duonelę - labai skani gaunasi.
www.dervynas.lt/2013/01/neatsivalgomoji-duona-...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui