Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-06-17 16:59 Tess
Gal čia dar ką nors tinkamo rasi: www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=1000&hl=padaž*
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-17 17:26 Elvusia 2011-09-11 05-52

Rolanda rašė: Aš ruošiu tokį padažą: 1-2 pok.varškės ištrinu su grietine ar grietinėle (galima skiesti pienu, jei reikia mažinti kalorijas), iki norimos konsistensijos. Įberiu smulkiai pjaustyto (ar trinto - dar skaniau) česnako. Gerai išmaišau - ir viskas. Laabai skanu ir su bulviniais blynais, ir su kugeliu.

Ir aš tokį darau. Tik dedu lygiomis dalimis: varškė, grietinė, kefyras. Į virtuvinį kombainą, 2 minutės, ir padažiukas, kaip uoga :)
A
auslyte 141
2008-06-18 08:38 auslyte
aciu jums labai.
dariau toki:varske, grietine, cesnakine druska, smulkintas cesnakas....
nepakartojama....
A
astuska 2622
2008-06-18 09:22 astuska
darze uzuago nepasakoma galybe ridikeliu (anyta pasistenge), gal kas koki recepteli zinot kur juos iradingaiua panaudoti? smile
ar juos kas gal naudoja pvz., ne tik salotom, gal kokiem troskinima ir pan.?
2008-06-18 09:41 Voveruska01 2011-09-11 05-52

astuska rašė: darze uzuago nepasakoma galybe ridikeliu (anyta pasistenge), gal kas koki recepteli zinot kur juos iradingaiua panaudoti? smile
ar juos kas gal naudoja pvz., ne tik salotom, gal kokiem troskinima ir pan.?


Žinau labai gerą ridikėlių padažą - labai tinka prie lauke keptų kepsnių smile

Smulkia tarka sutarkuoti ridikėlius, užpilti natūraliu jogurtu, pagal skonį druskos ir česnakų - kaip rusai sako pirštukus aplaižysi smile Ir atrodo labai gražiai.

Beje, ne sezonu tą patį darau su agurkais
A
astuska 2622
2008-06-18 09:45 astuska
aciu smile
penelope penelope 2594
2008-06-18 10:37 penelope 2011-09-11 05-52

dianaaa rašė: Kaip skaniai pasigaminti žiedinį kopūstą? Kažkaip jau labai užsinorėjau smile


Žiedinių kopūstų apkepas

300 g žiedinių kopūstų
druskos
100 g kukurūzų kruopų
muskato riešuto
125 ml pieno
50 ml grietinėlės
riebalų formai ištepti
2-3 pomidorai
60 g fermentinio sūrio

Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 min. Nukėlus nuo ugnies, palikti 10 min.brinkti. Įpilti grietinėlę, išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti kukurūzų košę, paviršių išlyginti. Sudėti žiedinius kopūstus, ant jų - pomidorų žiedelius ir labai plonais griežinėliais supjaustytą sūrį. Kepti 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje


Žiediniais kopūstais įdaryti pomidorai

8 vidutinio didumo pomidorai,
pusė žiedinio kopūsto,
sukapotų petražolių,
krapų lapelių
česnako skiltelė,
maltų pipirų,
druskos,
majonezo.

Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedinius, išvirti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje, tik nepervirti.
Išbiegus nuvarvinti vandenį, atvėsinti. Pomidorus nuplauti, nšluostyti, nupjauti viršūnėles. Šaukšteliu išskobti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Žiedinius kopūstus dar kiek pasmulkinti, sudėti sukapotus žalumynus bei pomidorų viršūnėles ir minkštinimą, sugrūstą česnaką, pabarstyti pipirais,sumaišyti su maojonezu. Jeigu reikia - pasūdyti. Įdaru pripildyti pomidorų "puodelius", juos gražiai sudėti ant plokščios lėkštės.
Papuošti žalumynais.


Kepsnys “Bolivija”

100g rapsų aliejaus
500g bulvių
300g žiedinių kopūstų
70g vandens
1 šaukštas kmynų

Ant įkaitusios keptuvės pilame rapsų aliejų. Nuskutame ir šiaudeliais supjaustome bulves. Supjaustome žiedinį kopūstą kubeliais.Viską sudedame į keptuvę, apibarstome kmynais. Įpilame vandens. Uždengiame sandariai dangčiu. Kepame 30 minučių


Žiediniai kopūstai su sūriu

Žiedinio kopūsto
sviesto,
prieskonių,
džiūvėsėlių,
fermentinio sūrio.

Šiek tiek apvirkite ar pagarinkite žiedinį kopūstą suskirstytą žiedynais. Tada suverskite į keptuvę, įmeskite gabalėlį sviesto, įberkite tarkuotų džiūvėsėlių, prieskonių . Neilgai kepkite. Jei pritingite stovėti prie viryklės, kiškite į orkaitę ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Tess Tess 20234
2008-06-18 23:05 Tess
Gal kas galėtu mane pamokinti virti charčo sriubą? smile
L
Loreta13 30842
2008-06-18 23:29 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Gal kas galėtu mane pamokinti virti charčo sriubą? smile
Jei tiks manoji:))
Nėra visai teisinga, bet išties skani.
Tam reik labai nedaug.
Bet reik poros specialių priedų
- "Charčio" prieskonių - yra Maximose, firma "Avokado"
- aštrioios adžikos. Kuo aštresnės. Man tinka "Valdorfo" aštrioji.

O toliau labai paprasta.
Mėgstamą mėsą (aviena, ar jautiena, ar kiaulienos šonkauliukai) pamarinuoju iš vakaro.
Čia jau kaip patinka - soja, prieskoniai, ar tik druska ir česnakas.
Kitą dieną apkepinu ir verdu ilgai.
Šiek tiek prieskonių. (mėgstamų)
Pora lauro lapelių, keletas pipiriukų.
Kol mėsytė krenta nuo kaulo.
Dedu tik dvi daržoves - saldžią papriką (dvi nemažas vidutiniam puodui) bei svogūnus. (kokius tris, keturis vidutinius)
Ir papriką ir svogūnus pakepinu ir sudedu, kai mėsai lieka virti apie valandą.
Likus pusvalandžiui sudedu charčio prieskonius bei ryžius (kai kas mėgsta bulves, bet man tai tik ryžiai)
Nerealiai pakvimpa:))
Visas namas kvepia.
Visai pabaigoje - pora šaukštų aštrios adžikos.
Daug išspausto česnako.
Nevirinu to česnako.
Tiesiog išspaudžiu ir išjungiu puodą.
Kvapas tampa visiškai nerealus...
Kapotų petražolių įmetu jau išjungus.
Tess Tess 20234
2008-06-18 23:33 Tess
Ačiu, rytoj darysiu.
Nusipirkau šiandien VCUP Chmeli-suneli prieskonių. Turėtu tikti šiai sriubai. smile
L
Loreta13 30842
2008-06-18 23:34 Loreta13
O štai čia teisinga charčio:
giedrius-v.livejournal.com/52834.html
L
Loreta13 30842
2008-06-18 23:35 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Ačiu, rytoj darysiu.
Nusipirkau šiandien VCUP Chmeli-suneli prieskonių. Turėtu tikti šiai sriubai. smile
Jo.
Tų charčio prieskonių pagrindą ir sudaro šios žolytės:))
Tess Tess 20234
2008-06-18 23:43 Tess
Ten labai jau sunkus receptas, mėgstu kuo greičiau virtuveje apsisukti. smile
Tai darysiu pagal supaprastintą.
Netyčia šiandien užtikau tą Prieskononių pasaulį. Tai prisipirkau įvairių. smile
L
Loreta13 30842
2008-06-18 23:45 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Tai darysiu pagal supaprastintą.
Lauksiu atsiliepimų:))
Tess Tess 20234
2008-06-19 20:30 Tess
O sriuba tiršta turi buti? smile
L
Loreta13 30842
2008-06-19 20:32 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: O sriuba tiršta turi buti? smile
Čia jau pagal skonį :))
Pati ji nėra tiršta.
Tirštumą sudaro mėsos bei ryžių kiekis.
Tess Tess 20234
2008-06-19 20:40 Tess
O adžika šita tikrai labai skani. smile
L
Loreta13 30842
2008-06-19 20:43 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: O adžika šita tikrai labai skani.
Žinau, išbandyta.
Ir joje yra būten to, kas sriubą daro "charčio" :))
Tess Tess 20234
2008-06-19 22:19 Tess 2011-09-11 05-52
Kvapas ir skonis sriubos tiesiog superinis. smile
Ačiu Loreta13
Dabar dažniau virsiu. Neturėjau mėsos, tai panaudojau vištų skrandukus.
Tiesą sakant paprikos per dau pridėjau. Sriubyte panaši į košė smile Bet skonis nuostabus.
L
Loreta13 30842
2008-06-19 22:32 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Kvapas ir skonis sriubos tiesiog superinis. smile
Šaunu:))
Džiaugiuosi, kad tiko.
Vėliau galėsite tobulinti pagal savo skonį:))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui