Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-06-19 22:34 Tess 2011-09-11 05-52

Loreta13 rašė: Vėliau galėsite tobulinti pagal savo skonį:))

Norėjau alyvuogių įdėti. Turėtu tikti, bet persigalvojau. smile Nenorėjau originalo gadinti.
Prisirijau. smile
L
Loreta13 30842
2008-06-19 22:39 Loreta13 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Prisirijau. smile
smile smile smile
spurge spurge 1246
2008-06-19 23:26 spurge
gal kas žino ką būtų galima padaryti iš avokado vaisių smile žinau, kad daro kažkokias salotas.... tiek tik ir žinau smile
L
Loreta13 30842
2008-06-20 07:50 Loreta13 2011-09-11 05-52

spurge rašė: ką būtų galima padaryti iš avokado
Prinokęs avokadas, suplėšyta krabų mėsa, majonezas.
Paprasta, sotu, tikrai skanu.

Dar darau aštrias salotas, "a lia" Maxima.
Avokadai
Pomidorai
Raudoni svogūnai
Česnakas
Saldžiarūgštis padažas - aliejus, vyno actas, druska, pipirai pagal skonį.
Galima padažo ir nusipirkt.
A
aflex 240
2008-06-20 08:57 aflex
O gal kas zinote receptuka salotu "avokado su krevetemis".
Tess Tess 20234
2008-06-20 09:26 Tess
Jeigu skaitot rusiškai http://www.kuking.net/search.htm?key=%E0%E2%EE%EA%E0%E4%EE smile
A
aflex 240
2008-06-20 10:22 aflex 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Jeigu skaitot rusiškai http://www.kuking.net/search.htm?key=%E0%E2%EE%EA%E0%E4%EE smile

Aciu Tess smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-06-25 23:08 Elvusia
Suradau išeitį tinginėms :)
Nusipirkau braškių. Lukštent jas tingiu, net akyse žalia.
Taigi nuploviau ir iš nelukštentų išspaudžiau sultis. Gavosi puikiai. Gaila, neturiu grietinėlės. Trinktelčiau į mikserį ar kokteilių plaktuvą, gautųsi puikus desertas.
Tai dar staigiai nuskutau morką - puikios sultys. Rekomenduoju.
penelope penelope 2594
2008-06-26 15:55 penelope 2011-09-11 05-52

Tess rašė: Gal kas galėtu mane pamokinti virti charčo sriubą? smile



Charčo

jautienos
tklapi (saulėje džiovintos kaukaziškos slyvaitės),
ryžiai,
miltų,
svogūnų,
petražolės šaknų,
chmeli suneli (bazilikas, kalendra, mairūnas, krapai lygiomis dalimis)
džiovintos žolelės
trinti graikiški riešutai..
česnako skiltelių,
kalendros
baziliko lapelių.

Ant silpnos ugnies apverdama stambesniais gabalėlias supjaustyta jautiena. Pridedamas išmirkytas karštame vandenyje tklapi, ryžiai, po 10 min. - apkepinti miltuose svogūnai, petražolės šaknis, chmeli suneli bei kitos džiovintos žolelės ir trinti graikiški riešutai. Troškinama, kol mėsa išvirs.
Išjungus ugnį sudedamos trintos česnako skiltelės, kalendros ir baziliko lapeliai.
PASTABA: Yra ir variantų, nepakeičiančių charčo skonio: vietoj tklapi dedama šviežių kaukaziškų slyvaičių arba šviežių granatų sulčių kiekis.

Gruziniškas charčo

500 g jautienos krūtininės arba mentės,
4 svogūnai,
0,5 stiklinės ryžių,
1-1,5 stiklinės tklapi, (arba 2 valg. š. tkemalio padažo, arba 10 šviežių kaukaziškų slyvaičių,)
2 arb. šaukšteliai chmeli suneli,
0,5 arb. šaukštelio maltų kalendros grūdelių,
4-5 skiltelės česnako,
1 petražolės šaknis,
2 šaukštai žalių petražolių lapelių,
0,5 šaukšto žalių bazilikų arba salierų,
10 sutrintų juodųjų pipirų grūdelių,
0,5 šaukštelio raudonųjų pipirų (ne čili!!!),
0,5 stiklinės ištrintų iki pastos graikiškų riešutų,
0,25 šaukštelio cinamono,
1 šaukštas kukurūzų ar kvietinių miltų,
3 lauro lapai,
1 šaukštas kalendros lapelių,
žiupsnelis šafrano arba ciberžolės.

Mėsą supjaustome 3x4cm gabaliukais, užpilame 2.5 litro šalto vandens ir verdame ant nestiprios ugnelės 1,5-2 val. Tuo tarpu tklapi susmulkinamas ir išbrinkinamas 0,5-0,75 stiklinės karšto vandens ar sultinio ir pertrinamas, kad jo gautųsi aukščiau nurodytas kiekis.
Sultinį nukošiame, sudedame gerai nuplautus ryžius, sumetame atgal mėsą, pasūdome ir po 10 min. sudedame dalį prieskonių: su miltais riebaluose pakepintus svogūnus, pjaustytą petražolės šaknį, maltus kalendros grūdelius, lauro lapus, juoduosius pipirus.
Po 5 min. sudedame graikiškus riešutus, petražolių lapelius, chmeli suneli, raudonuosius pipirus, šafraną, cinamoną ir virti 5 min.
Nuimame puodą nuo ugnies ir sudedame likusią prieskonių dalį: trintą česnaką, kalendros ir baziliko lapelius. Uždengtą puotą dar palaikome 5 min.
Tess Tess 20234
2008-06-28 20:21 Tess 2011-09-11 05-53
Iškepiau šiandien blynų
[img]http://bp3.blogger.com/_ldw0QOtAxlA/RyNmChCo0HI/AAAAAAAAANo/blB0ZmP3W8A/s400/PICT79862[/img]
Varškiniai blynai su obuoliais


4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Visus kitus ingredientus gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene.

Valgau su klevu sirupu. Kaip skanuuu smile
H
Heida 717
2008-06-28 20:40 Heida 2011-09-11 05-53
Manau kad labai skanus turetu buti tie blyneliai.
O as dar vis noriu braškių.L.ryte receptuku ideta.

www.lrytas.lt/-12146286191214183114-p1-Skoni...

Kokteilis „Braškės vyne”
Braškių antpilas 20g
Citrinų sultys 10g
Cukraus sirupas 10g
Šviežios braškės 30g
Baltasis portveinas 70g
Ledo gabaliukai 60g
Sudedame braškes. Pilame gerimus eiles tvarka. Pateikiant reikalyngas šaukštelis ar smeigtukas vaisems bei uogoms. Pateikemas didelio pločio taurėse ir geremas per šiaudelį
H
Heida 717
2008-06-28 20:50 Heida 2011-09-11 05-53
Iškyloms Gamtoje

Keptos daržovės
2 nedideli baklažanai,
2 raudonosios paprikos,
2 nedidelės cukinijos,
4 vidutinio dydžio pievagrybiai,
druskos.

Marinatui:
65 ml alyvuogių aliejaus,
65 ml citrinų sulčių,
2 šaukštai susmulkintų bazilikų,
skiltelė česnako,
druskos.


GAMINIMAS:

Baklažanus supjaustome griežinėliais ir vienu sluoksniu sudedame į dubenį. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti 15 minučių. Perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Papriką perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome juostelėmis. Cukinijas supjaustome griežinėliais. Nupjauname grybų kotelius, nuvalome galvutes.

Visas daržoves ir grybus sudedame į nedidelį nemetalinį dubenį.

Paruošiame marinatą. Aliejų sumaišome su citrinų sultimis, bazilikais, smulkiai supjaustytu česnaku, pasūdome ir gerai išplakame.

Marinatą užpilame ant daržovių. Pridengiame maistine plėvele ir valandą marinuojame šaltoje vietoje. Per šį laiką keliskart pamaišome.

Kiekvieną gabalėlį kepame ant grilio grotelių maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių, pašlakstydami likusiu marinatu
zulaime zulaime 610
2008-07-06 21:42 zulaime
gal kas žinok kokių paslapčių apie svogūnų laiškus ,kaip būtų galima, be šaldymo užsimarinuoti žiemai
Tess Tess 20234
2008-07-06 21:50 Tess 2011-09-11 05-53

zulaime rašė: gal kas žinok kokių paslapčių apie svogūnų laiškus ,kaip būtų galima, be šaldymo užsimarinuoti žiemai

Sumaišyti su druską ir į stiklainį. smile
Arba galima džiovinti.
zulaime zulaime 610
2008-07-06 21:52 zulaime 2011-09-11 05-53

Tess rašė:

zulaime rašė: gal kas žinok kokių paslapčių apie svogūnų laiškus ,kaip būtų galima, be šaldymo užsimarinuoti žiemai

Sumaišyti su druską ir į stiklainį. smile
Arba galima džiovinti.


Ačiū bandysiu,kažką kitą nes šalytuve daug vietos užima smile
Tess Tess 20234
2008-07-06 21:55 Tess 2011-09-11 05-53
Dar vieną receptuką dabar radau:

Зеленый лук маринованный Зеленый лук нарезать, плотно уложить в пол- литровую банку. В одном литре кипятка растворить 1 ст. ложку лимонной кислоты, залить им лук. Прогреть заготовку в кипящей воде в течении 15-20 минут, закатать крышку. Очень вкусно добавлять в салаты.
Tess Tess 20234
2008-07-07 21:45 Tess
Kaip skaniai išvirti ryžius, na kad būrų birūs.
Man niekaip nepavyksta. Visada košė gaunasi. smile
L
Loreta13 30842
2008-07-07 21:49 Loreta13
Nereikia pervirti.
Ir vandens turi būti daug.
Tess Tess 20234
2008-07-07 21:50 Tess 2011-09-11 05-53

Loreta13 rašė: Nereikia pervirti.
Ir vandens turi būti daug.

Kas neperverdu, atrodo. smile
Tik vandens visada mažai ipildavau.
Rytoj eksperementuosiu. smile
Petronele Petronele 18325
2008-07-07 21:51 Petronele 2011-09-11 05-53

Tess rašė: Kaip skaniai išvirti ryžius, na kad būrų birūs.
Man niekaip nepavyksta. Visada košė gaunasi. smile

Sunku paaiškint. Užpilu vandens taip per pirštą kad apsemtų, kai užverda sumažinu ugnį kiek įmanoma ir verdu apie 10 min, kol viršuje vandens nelieka. Virti uždengtus ir geriau iš vis neatidangstyt puodo. Išjungus palaikau dar 10min uždengtus. Košė gaunasi iš apvaliųjų ryžių, kad būtų birūs reikia ilgagrūdžius imti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui