Kulinariniai receptai

O
ogis03 87
2008-07-10 14:30 ogis03
Čia jau kažkas klausė, apie receptus iš ryžinių makaronų. Tai aš pasikartosiu: gal kas žinote kokį receptą?
Z
zemindra 377
2008-07-10 14:33 zemindra 2011-09-11 05-53

ogis03 rašė: Čia jau kažkas klausė, apie receptus iš ryžinių makaronų. Tai aš pasikartosiu: gal kas žinote kokį receptą?


vakar dariau pirmą kartą: sumečiau juos užvirus vandeniui ir paviriau apie 3 min. pakepinau mėsytę su morkom ir svogunais ir sumaišiau, nu nelabai kas ypatingo iš tų makaronų, dar tobulinsiuos smile
D
DaivaP 5457
2008-07-10 15:06 DaivaP
Kaip skainiai užraugti agurkus (greitam vartojimui)? Žinau tik paprastą mamos receptą: su vyšnių lapais ir krapais.
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-10 15:07 Elvusia 2011-09-11 05-53

DaivaP rašė: Kaip skainiai užraugti agurkus (greitam vartojimui)? Žinau tik paprastą mamos receptą: su vyšnių lapais ir krapais.

Patys skaniausi :)
Ant viršaus dar uždedu krienų lapų.
Ai, dar juodųjų serbentų šakelių dedu.
D
DaivaP 5457
2008-07-10 15:13 DaivaP
Ok, išbandysim. Juodųjų serbentų šakelių turiu, krienų teks paieškoti pas kaimynus.
Loreta Loreta 28574
2008-07-10 15:15 Loreta
Dar česnako nepamiršk
D
DaivaP 5457
2008-07-10 15:18 DaivaP
O česnakus sutrinti, ar cielus?
Loreta Loreta 28574
2008-07-10 15:23 Loreta 2011-09-11 05-53

DaivaP rašė: O česnakus sutrinti, ar cielus?

Aš skilteles per pusę perpjaunu ir sumetu, nereikia trinti.
L
lada 1115
2008-07-21 21:33 lada
"Lados salotos" smile
Viską reikės supjaustyti gabaliukais, dėti sluoksniais.
1 sluoksnis: 300 g karšto rūkymo žuvies (skumbrijos), majonezas
2 sluoksnis: 3-4 vidutinio dydžio bulvės virtos su lupenomis(nuskustos),majonezas
3 sluoksnis: 2-3 vidutinio dydžio marinuoti agurkai, majonezas
4 sluoksnis: konservuoti žirneliai apie 200-300 g, majonezas
5 sluoksnis: 4 virti kiaušiniai, majonezas
6 sluoksnis: 1 saldžiarūgštis obuolis, majonezas
7 sluoksnis: vėl 200-300 g karšto rūkymo žuvies, majonezas.
Papuošti žalūmynais.
Skanaus!!!!!
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-22 12:39 Elvusia 2011-09-11 05-54

Loreta13 rašė:

Tess rašė: Gal kas galėtu mane pamokinti virti charčo sriubą? smile
Jei tiks manoji:))
Nėra visai teisinga, bet išties skani.

Tikrai labai skani. Visas namas kvepia :)
Tarp kitko, reiktų apie tokią sriubą pagalvoti susitikimo metu. Kai stalas nutiestas valgiais, ir jau net nežinai, ko norisi, tokia sriubukė būtų - jėga :)
Loreta Loreta 28574
2008-07-22 12:46 Loreta 2011-09-11 05-54

Elvusia rašė: Tarp kitko, reiktų apie tokią sriubą pagalvoti susitikimo metu. Kai stalas nutiestas valgiais, ir jau net nežinai, ko norisi, tokia sriubukė būtų - jėga :)

Taigi buvo tos sriubukės - kur tu buvai? smile Atrodo, prie saldaus stalo...
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-22 12:55 Elvusia
Aha, buvo.... ir ne tik prie saldaus... Toress vadinosi smile
L
Loreta13 30842
2008-07-22 18:34 Loreta13 2011-09-11 05-54

Elvusia rašė: Tikrai labai skani. Visas namas kvepia :)
Malonu girdėt:))
H
Heida 717
2008-07-30 23:50 Heida 2011-09-11 05-55
mėsos ir silkių foršmakas

Jums reikės:
• 1 svaro keptos mėsos,

• 2 silkių,

• prancūziškos bulkos,

• 1 svogūno,

• po 3 grūdelius pranc.ir angl. pipirų,

• 2 kiaušinių,

• 1/2 stiklinės grietinės,

• 2 sausainių (džiūvėsių),

• 2 šaukštų sviesto.

Gaminimas

Paimti vieną svarą veršienos ar paukštienos, keptos ar virtos jautienos ir sumalti.

Dvi išmirkytas, nuvalytas silkes, pusę išmirkytos piene prancūziškos bulkos išspausti ir su silke sukapoti.

Pridėti po 3 grūdelius sumaltų angliškų ir prancūziškų pipirų, muskato riešuto, svieste keptą svogūną, pusę stiklinės grietinėlės, kiaušinius ir šaukštą sviesto.

Viską išmaišyti, sudėti į krosnelę pusei valandos. Paduodant padėti į pusdubenį
H
Heida 717
2008-07-30 23:55 Heida 2011-09-11 05-55
Brangiausi patiekalai

Mėlynai šviečiantys koldūnai.

Šių unikalių koldūnų galite paragauti nuvykę į Niujorką vos už 5000 litų.
Visa kainos ir mėlynos koldūnų paslaptis – įdaras. Į sudėtį įeina ne tik briediena, veršiena, kiauliena, bet ir giliai gyvenanti žuvis – fakelas
H
Heida 717
2008-07-30 23:58 Heida 2011-09-11 05-55
Blyneliai su mėlynėmis

Šiam patiekalui reikės 125 g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, ½ šaukštelio geriamosios sodos, 1 stiklinės pasukų, 1 šaukštelio aliejaus, 1 kiaušinio, 80 g margarino, 200 g mėlynių, 3 šaukštelių cukraus pudros.

Dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais, geriamąja soda, įberti truputį druskos. Pasukas supilti į mikserį, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suplakti, pilti į miltus ir šluotele lengvai išplakti, kad tešla būtų puri, galėtų pakilti.

Keptuvėje įkaitinti truputį margarino, į ją mažu samtuku dėti 3 blynelius (iš šios normos išeitų apie 12 blynelių), juos apdėlioti mėlynėmis ir ant mažos ugnies kepti, kol paviršius sukietės, atsiras pūslelės, tada apversti ir dar pakepti. Šiuos blynelius galima palaikyti šiltai (iki 50 laipsnių įkaitintoje orkaitėje), kol iškepsime visus ir šiltus patieksime ant pusryčių stalo.
H
Heida 717
2008-07-31 00:01 Heida 2011-09-11 05-55
Greitas abrikosų pyragas

Šiam patiekalui reikės 3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 dėžutės konservuotų abrikosų, 500 g varškės, 100 g 20% grietinės, 1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės, 80 g abrikosų marmelado, 30 g kapotų migdolų.

Šaldytą tešlą išvynioti ir pakloti ant miltais pabarstyto stalo arba lentos, palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min. Abrikosus išpilti į sietelį, kad nuvarvėtų. Varškę sudėti į dubenį, supilti grietinę ir gerai išsukti, įmaišyti nutarkuotos citrinos žievelę.

Tešlos lapus dėti vieną ant kito, pabarstyti trupučiu miltų ir kočioti iš vidaus į kraštus. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo kloti tešlą, 1 cm užlenkiant kraštus. Ant viršaus lygiai paskirstyti varškę, išdėlioti nuvarvėjusias abrikosų puseles. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Jos viduriniame lygyje kepti pyragą 30 min. Tuo tarpu abrikosų marmeladą puodelyje pašildyti, kol suskystės, juo patepti pyrago viršų, pabarstyti kapotais migdolais. Atšaldyti ir tik tada pjaustyti.
Elvusia Elvusia 19998
2008-07-31 07:54 Elvusia 2011-09-11 05-55
Heida,
ar skanus tas pyragas su abrikosais?
ir dar užkliuvo - ta sluoksniuota tešla, turiu omeny, pirktinė, ji ir taip plona, kam ją dar kočiot?
Ir kiek lapų dėjot vieną ant kito?

Tarp kitko, tie blyneliai su mėlynėmis, labai jau kažkoks per sunkus receptas. Kaip blyneliams per sudėtingai :)
Iškepčiau skanius lietinius, suvyniočiau tas mėlynes, apkepčiau ir valgyčiau su jogurtu :)
H
Heida 717
2008-08-01 21:50 Heida 2011-09-11 05-55
Elvusia,

ar skanus tas pyragas su abrikosais?
Tiesiog dar nebandziau kepti ir del tos teslos ,tai be abejo.
kad nereikia kocioti ji gi pas mus plona.Cia tiesiog receptukas.

Gera nuoroda apie silke ir daugiau - labai geru receptu

skanaus.visada.lt/wp/archives/category/r-e-c-e-p...
Elvusia Elvusia 19998
2008-08-01 22:32 Elvusia
Aišku, galvojau, kad dedat jau išmėgintus receptukus.
Tokių tai pilnas internetas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui