Loreta
28819
#559377 2008-09-16 15:28 Loreta redaguota: 2011-09-11 05-57

Loreta13 rašė:

turi šiek tiek nemalonų aitroką skonį.
Nesu jų garbintoja:))


Va būtent tas jų išskirtinis skonis man ir patinka.

Elvusia - gera mintis, reikės pabandyti.

Špyga taukuota...

ritukse
1327
#559383 2008-09-16 15:50 ritukse
sveiki gal kas žinot ką galima veikti su sukinija , išskyrius blynių kepimą ir marinavimą

LauraVal
265
#559384 2008-09-16 15:53 LauraVal
CUKINIJŲ APKEPAS

Į storasienio indo dugną, patepę aliejum, klojame riekėmis (2-4cm storio) pjaustytas cukinijas. Jei cukinijos nebejaunos - tada ne riekėmis, nes reikia išlupinėti sėklalizdžius. Išklojam glotniai. Ant viršaus barstom mėsytes-čia jau pagal fantaziją: tinka atlikę gabaliukai nuo sekmadieninio kepsnio, keptos vištos likučiai, kumpis, virta dešra ir t.t. Toliau klojam storą sluoksnį pomidorų. Jei jie labai pernokę, geriau nulupti odelę. Čia jau galim pabarstyti prieskoniais.Prieskoniai turi būti tinkami troškiniui: džiovintų daržovių mišinys+druska ir juodi pipirai. Druskos galima dėti daugiau, cukinija mėgsta druską… Sekantis sluoksnis-pjaustytų petražolių. Daug, kad viską viską užklotų… Uždengiam. Ir tokį paruoštą dedam į orkaitę.
Visa vinis tame, kad iš pomidorų turi varvėti skystis ir tame skystyje kurį laiką viskas troškinasi. Jei pomidorai nepakankamai prinokę, kieti, tada reikia truputį sultinio. Nedaug. Nedaugiau kaip pusę stiklinės. Nes pradėjus troškintis iš daržovių ima skirtis skystis…
Troškinimo laikas priklauso nuo cukinijos amžiaus - jei jauna, užtenka 15 min. Jei “pagyvenus”, reikia daugiau, iki 35 min.

Pasiruošiam sūrį ir kiaušinių plakinį. Kiaušinių imu daug(4-7, priklausomai nuo indo), išplaku juos be priedų - atsidūrę troškiny, jie turi “sugerti” susidariusį skystį…Ir viską apkloju sūriu. Orkaitėje kepu tol, kol kiaušiniai viską sutraukia, sukepa. Būtina patikrinti apkepo vidurį - ten susitraukia vėliau.
Patiekti su virtomis bulvytėmis. Rudenį tinka vakarienei, vasarą - pietums…

jurao
1108
#559387 2008-09-16 16:03 jurao
kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.


ritukse
1327
#559392 2008-09-16 16:11 ritukse redaguota: 2011-09-11 05-57

jurao rašė:

kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.


o keptuveje kiek laiko reikia kepti ar virti nereikia
smile

Tess
20260
#559395 2008-09-16 16:16 Tess
Aš tokius orkaiteje darau smile

jurao
1108
#559396 2008-09-16 16:19 jurao
aš neverdu, tiesiai į keptuvę, o ten kepu kol su šakute pasmeigus cukiniją, ji būna minkšta, o mėsytė tai tikrai spėja iškepti, kol cukinija suminkštėja.


Petronele
18324
#559646 2008-09-17 12:21 Petronele redaguota: 2011-09-11 05-57

jurao rašė:

kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.


Kepiau keptuvėj, voliojau tešloje. Išsiviriau dar prie jų grikių, pasipjausčiau pomidoriuką, pabarsčiau druskyte, pipiriukais. Mmmmmm... negaliu daugiau rašyt - seilės ant klaviatūros tyškšta. Labai skanu. smile

dangx
1517
#560111 2008-09-18 14:42 dangx
kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą

Voveruska01
3965
#560119 2008-09-18 14:50 Voveruska01 redaguota: 2011-09-11 05-57

dangx rašė:

kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą


Aš darau taip:
4 tryniai, 4 baltymai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
4 dideli obuoliai

Baltymus išplaku iki standžių putų ir laikinai padedu šaltai, trynius išplaku su cukrum, obuolius supjaustau (ne labai smulkiai).
Ir va -gaminu tešlą - į indą dedu šaukštą trynių, šaukštą baltymų, šaukštą miltų, vėl tryniai, baltymai, miltai ir t.t. Atsargiai išmaišau, sudedu obuolius, tada viską į skardą ir į orkaitę smile


Lince
723
#560140 2008-09-18 15:23 Lince redaguota: 2011-09-11 05-57

Voveruska01 rašė:



dangx rašė:

kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą


Aš darau taip:
4 tryniai, 4 baltymai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
4 dideli obuoliai

Baltymus išplaku iki standžių putų ir laikinai padedu šaltai, trynius išplaku su cukrum, obuolius supjaustau (ne labai smulkiai).
Ir va -gaminu tešlą - į indą dedu šaukštą trynių, šaukštą baltymų, šaukštą miltų, vėl tryniai, baltymai, miltai ir t.t. Atsargiai išmaišau, sudedu obuolius, tada viską į skardą ir į orkaitę smile



O jei pabandyt įdėt stiklinę grietinės? mano receptas su ja smile .

wirgina
5942
#560144 2008-09-18 15:29 wirgina
Kai vaikai buvo maži, kepdavau tokį "greitpyragį" smile
keletą kiaušinių, miltų, cukraus, grietinės, valgomas šaukštas kepimo miltelių, plonomis skiltelėmis pjaustyti obuoliai ir kvapų esencijos
Viską išmaišyti, įjungus moterišką nuojautą, iki potirštės blynų masės , supilti į skardą smile ir į orkaitę kokiam pusvalandžiui 180 laipsnių . Stebėti ir tikrinti mediniu pagaliuku, kada iškeps. Pabarstyti cukraus pudra ir ... skanaus smile

Mes klystame, manydami,kad Dievas stebi mus iš aukštybių. Jis mato mus iš vidaus...

Amanda
3822
#560149 2008-09-18 15:47 Amanda
Dar vienas labai greitas
Obuolių pyragas:
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė džiuvesėlių,
1 stiklinė miltų
8 obuolių (didoki)
cinamonas (kas mėgsta)
200 gr sviesto

Cukrų, džuvėsius ir miltus (vadinsiu sausas mišinys) - įdėti į vieną indą, sumaišyti. (Jokio vandens ar pieno nereikia). Obuolius nulupti, sutarkuoti per burokinę tarką. Kepimo indą patepti aliejumi. Pirmas sluoksnis-sausas mišinys, antras sluoksnis - sutarkuoti obuoliai, cinamonas pagal skonį. Trečias sluoksnis - vėl sausas mišinys, ketvirtas-obuoliai, cinamonas. Penktas sluoksnis-sausas mišinys. Ant viršaus reikia sutarkuoti 200 gr. sviesto ir į orkaitę. Kepti kol viršus apskrus.

Galvojama, kad sėkmė ateina pas tuos, kurie anksti keliasi. Netiesa, sėkmė aplanko tuos, kurie atsikelia geros nuotaikos. (Marselis Ašaras)

Laimuks
554
#560153 2008-09-18 15:51 Laimuks
Mano obuolių pyragas greit paruošiamas:
8 kiaušiniai su stikline cukraus išplakami mikseriu. Į plakinį sudedami miltai ir išmaišoma ( grietinės tirštumo tešla). Suberiami pjaustyti gabaliukais obuoliai ir išmaišomi. Kepu apie pusę valandos. Dar įmaišau pusę šaukštelio gesintos sodos arba kepimo miltelių.

vailma
730
#560156 2008-09-18 15:53 vailma redaguota: 2011-09-11 05-57

dangx rašė:

kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą


3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
vanilinio cukraus
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti su mikseriu kol cukrus ištirps. Tada sudėti miltus ir vėl paplakti. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis ant viršaus užpilti tešlą ir kepti 30 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptą pabarstyti cukraus pudra ar aplieti skystu šokoladu. Galima valgyti karštą su ledais
Labai paprastai ir greitai pasigamina, bet labai skanus. smile

Loreta
28819
#560157 2008-09-18 15:55 Loreta
Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...

Špyga taukuota...

Elvusia
20041
#560163 2008-09-18 16:03 Elvusia redaguota: 2011-09-11 05-57

Loreta rašė:

Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...


Labai gerai gaunasi.
Skysčio turi obuoliai.
Darau kiek kitaip:
stiklinė cukraus
stiklinė manų
obuoliai

Jei jau labai reikia riebalo, sviesto kaip ir Amanda, ant viršaus - purpt. Ir kepa :)

Žiauriai skanus karštas.

Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia mus aukštyn, kai mūsų sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Stiprus ne tas, kas vien savo žvilgsniu gali parblokšti ant žemės, o tas, kas viena savo šypsena pakelia suklupusį.

o
2053
#560165 2008-09-18 16:05 o
Perskaiciau Loretos pastebejima del sasusos teslos. Tai va. Dariau vakar iskart du obuoliu pyragus - savo standartini su sluoksniuota tesla ( kol pasidarai tesla - procesas ilgas, produktu kruva etc., kol patroskini obuoliukus su cinamonu , citrina ir cukrum...na zodziu..)... o antras buvo labai paprastas receptukas , papasakotas bendradarbes :
stikline cukraus
stikline manu kruopu
stikline miltu
5 stambiai tarkuoti obuoliai su cinamonu.
Ir viskas. Nei kiausiniu, nei grietines, nei riebalu kokiu. Reikia kepimo formoj det sluoksni miltinio misinuko, sluoksni obuoliu, taip kelis kartus . Ant virsaus galima, jei norit, uzdet biskiuka tarkuoto margarino ar sviesto. I orkaite 25 min. Viskas.

Atspekit, kuris is mano pagamintu pyragu buvo skanesnis? Ogi antrasis. Keista. Laiko ir ingredientu sanaudos tiem pyragam pagaminti buvo tokie skirtingi...

Oksi

Amanda
3822
#560169 2008-09-18 16:08 Amanda redaguota: 2011-09-11 05-57

Loreta rašė:

Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...



O gaunasi labai skaniai
Yra toks sunkus, šlapias. valgyti reikia delikačiai su šaukšteliu. Ant viršaus sviestas aptirpsta, nu gaunasi toks chrums chrumst, toks švelnaus, lyg karamelės skonis viršus. Atrodo sviesto daug, bet kada valgai nėra riebus. Tiesa tą sviestą tarkuodama pavolioju irgi tame sausame mišinyje.
Labai ilgai aušta. Galima iškepti prieš kokias tris valandas palikti formoje, o paskui svečius vaišinti šiltu obuolių pyragu.
Man jis yra labai skanus.
Kepu apie valandą 1800-200 temperatūroje.

Galvojama, kad sėkmė ateina pas tuos, kurie anksti keliasi. Netiesa, sėkmė aplanko tuos, kurie atsikelia geros nuotaikos. (Marselis Ašaras)

Amanda
3822
#560170 2008-09-18 16:08 Amanda redaguota: 2011-09-11 05-57

Amanda rašė:



Loreta rašė:

Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...



O gaunasi labai skaniai
Yra toks sunkus, šlapias. valgyti reikia delikačiai su šaukšteliu. Ant viršaus sviestas aptirpsta, nu gaunasi toks chrums chrumst, toks švelnaus, lyg karamelės skonis viršus. Atrodo sviesto daug, bet kada valgai nėra riebus. Tiesa tą sviestą tarkuodama pavolioju irgi tame sausame mišinyje.
Labai ilgai aušta. Galima iškepti prieš kokias tris valandas palikti formoje, o paskui svečius vaišinti šiltu obuolių pyragu.
Man jis yra labai skanus.
Kepu apie valandą 180-200 temperatūroje.



Galvojama, kad sėkmė ateina pas tuos, kurie anksti keliasi. Netiesa, sėkmė aplanko tuos, kurie atsikelia geros nuotaikos. (Marselis Ašaras)


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis