Tax.lt narys crowned

C
Tax.lt narys nuo
2008-10-25
Miestas / vietovė
Vilnius
crowned
forume parašė 47 žinučių

Naujausios žinutės:

2024-01-21 15:12 Pelno mokestis » Ar leidžiami atskaitymai? » #1440156
Sveiki,
įmonė užsiima indų nuoma. Taigi inventorius kurį nuomoja įprastai vertas nuo 1€ iki 20€.
Užpajamuojamas į trumpalaikį turtą perkant.
Nuomojant, vežant, kraunant, žinoma, šie daiktai dūžta, skyla, susibraižo ir pan. Ir tai vyksta nuolat, neišvengiama nuomos verslo dalis.

1. Kaip tokius daiktus "nurašyti" iš sandėlio kai jie jau nebūna tinkami naudoti ir keliauja į šiukšlyną?
2. Ar galima kažkaip nurašytų daiktų vertę priskirti į normalias atskaitomas sąnaudas? Nes jei turtas būtų ilgalaikis, kaip tarkim nuomojamas automobilis, tai skaičiuotųsi nusidėvėjimas. O čia su tokiu mažaverčiu turtu kaip pasielgi?
3. Galvojau apie natūralios netekties nuostolius (sumažėjimas dėl vežimo, krovimo, įskaitant nuostolius dėl pirkėjų užmaršumo), bet jiems galima priskirti sumą neviršijančią 1 procento vieneto pajamų (į leidžiamus). O realiai tai daugiau susigadina tų indų.

Iš anksto ačiū už pagalbą ;)
2023-11-19 13:13 Bendra » Mažoji bendrija » #1439731
Labai ačiū už patikslinimą! Na aš lyg ir taip buvau supratusi, bet galvojau ar tikrai....
Tai teoriškai, nors aišku, kad civilinė vadovavimo sutartis turėtų apimti tik vadovavimo paslaugas, o kažkas tai vistiek atlieka ir kitas palaugas kurias gauna MB klientai... aš galėčiau išsimokėti pinigus tik už vadovavimą, ir jei tarkime nelieka po to jokio pelno, tai kaip ir visi kiti darbai yra daromi MB naudai nemokamai ar už kokį kuklų pelno likutį?



tomukas rašė:
1. Pagal MB įstatymą "Bendra pagal mažosios bendrijos nario su mažąja bendrija sudarytas civilines sutartis suteiktų paslaugų ir darbų suma negali viršyti šimto tūkstančių eurų per kalendorinius metus. " Taigi visos sutartys negali viršyti 100k €, o ne viena.

2. MB teikia paslaugas savo klientams. MB su savo nariais (kurie ir atlieka tą faktinį darbą) dėl to neturi sudarinėti jokių papildomų sutarčių, nes MB narys tiesiog gali dirbti MB naudai.

MB uždirba iš savo klientų pajamas. Kaip tas pajamas (tiksliau pelną, likusį atėmus iš pajamų sąnaudas) paskirstyti savo nariams sprendžia MB valdymo organas (MB nariai susirinkime arba vienas narys, jei jis tik vienas). Nėra reglamentuota koks tas atlygis turi būti. Gali jo iš vis nebūti.
MB gali mokėti MB nariams "atlyginimą" (asmeniniams poreikiams išimamos lėšos), pelno paskirstymą, atlyginimą MB vadovui.
Pagal apmokestinimą daugiausia apmokestinama "asmeniniams poreikiams" išimamos lėšos. Vidutiniškai pelno paskirstymas. Ir mažiausiai MB vadovo (jei is MB narys) atlygis.

2023-11-19 12:37 Bendra » Mažoji bendrija » #1439729
Sveiki,
išnaršiau nemažai internete, tačiau vis dar liko neaiškumų. Gal galėsite pagelbėti susigaudyti.
Situacija - noriu įkurti MB kuri teiks buhalterinės apskaitos paslaugas (p.s. neteiskit :), dar mokausi buhalterinės apskaitos, dirbau apskaitininke prieš keletą metų, su MB neteko dar susidurti, dėl to klausimų kyla).
Būsiu viena MB narė, ir vadovė ir visus darbus atliekantis žmogus. Kol kas dirbu kitoje įmonėje su DS.

1. Sudarau civilinę vadovavimo sutartį, nusimatau atlygį ir iki 100'000€ galiu išsimokėti. Moku 15% gpm (kol dirbu kitur pagal DS).
2. Sudarau kitą civilinę paslaugų sutartį, kad teiksiu pačiai MB buhalterines paslaugas. Moku 15% gpm (kol dirbu kitur pagal DS).
--Ar mano už vadovavimą + buhalterines paslaugas suma skaičiuosis į bendrą 100'000€?

3. Esminis neaiškus dalykas - teikiu buhalterinės apskaitos paslaugas MB klientams. Kaip įforminu šią dalį?
--Ar turiu sudarinėti taip pat kažkokią civilinę sutartį (nes DS negalima su MB nariais)?
--Ar yra kažkaip reglamentuojama koks tur būti atlygis? Tarkim gauna MB iš kliento 100€/mėn už paslaugas, man sumoka 50€?
--Ar galiu niekaip neforminti, visus metus nieko daugiau apart pirmų 2 punktų (už vadovavimą ir MB apskaitą) nemokėti sau ir tiesiog išsimokėti metų gale susikaupusį pelną kaip dividendus? Apmokestinama vėlgi tik 15%?


2020-01-18 21:54 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1419672
Sveiki,
kilo man klausimų su tokia situacija, gal kas pagelbės susiprasti smile smile smile smile
Aš kaip fizinis asmuo, noriu įsigyti negyvenamosios paskirties patalpas, su banko paskola.
Aš vykdau individualią veiklą pagal pažymą, pagal du kodus - 77.29 ir 74.10, nesu PVM mokėtoja.

1.Užpildant FR0457 ir pranešant apie ilgalaikio turto ar jo dalies priskyrimą vykdomai individualiai ir / arba ekonominei veiklai, ar aš galiu traukti minėtas patalpas į ilgalaikį turtą, su tikslu jas naudoti kaip biurą (su sąlyga kad bankas tai leidžia)?

2. Ar aš galiu įtraukti turtą, kurį perku su paskola? Nes čia minima tik apie nuosavybe arba lizingą...
"Ilgalaikio turto įsigijimo išlaidos gali būti atimamos iš individualios veiklos pajamų lygiomis dalimis per laikotarpį, kuris atitinka tai ilgalaikio turto grupei Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo 1 priedėlyje nustatytą nusidėvėjimo (amortizacijos) normatyvą metais. Apskaičiuotą nusidėvėjimą galima priskirti leidžiamiems atskaitymams, jei tenkinamos tam tikros sąlygos:
1) turtas priklauso gyventojui nuosavybės teise arba gautas pagal lizingo (finansinės nuomos) sutartį, kurioje numatytas nuosavybės teisės perėjimas ir...."

3. Jei galiu šias patalpas įtraukti į IT, kiek suprantu galiu įtraukti į sąnaudas ir banko palūkanas ir remonto (įrengimo) išlaidas?

4.Galiu šį turtą nudėvėti per 15 metų, nepriklausomai, kad paskola bus 30 metų laikotarpiui?

5. 2018m. Leidinyje „Individualios veiklos, vykdomos pagal pažymą, ypatumai“ radau tokią formuluotę - "mokestiniais nuostoliais galės dengti visų rūšių vykdomos individualios veiklos pajamas"
Ar teisingai suprantu, ir ar niekas dabar nepasikeitę, kad pajamas pagal abu kodus galiu apjungti ir nuostolius atskaityti nuo bendrų pajamų iš abiejų kodų?
2017-08-21 21:11 Bendra » Parduotuvės apskaita » #1368564
Atsiprašau, gal kvailas klausimas - bet kur būtent nurodyta kam ir kada būtina rašyti važtaraščius? i.vaz supratau kad nereikia pateikti važtaraščių kai gavėjas ir siuntėjas tas pats.
Kažką matau Lietuvos Respublikos kelių transporto kodeksas 38str... Bet nežinau kur dar ieškoti detalesnės info. Pvz. kas skaitoma kroviniu - bet kokia prekė priklausanti įmonei, kuria vežu iš taško A į tašką B?
Patikslinimui - tarp parduotuvių prekės migruoja tikrai, persivežame savo transportu, viskas vyksta tam pačiam mieste.


Petronele rašė:
Programoje jūs jas laikyti galite kaip norite, bet jei prekės "migruoja" iš vienos parduotuvės į kitą - nuo krovinio važtaraščių rašymo neišsisuksite.

2017-08-20 18:37 Bendra » Parduotuvės apskaita » #1368484
Sveiki,
mūsų UAB, pvm mokėtojas (jei tai kartais turi reikšmės), turi 3 parduotuves.
Prekiaujame prekėmis, kaip mažmeninė prekyba ir dalis klientų yra tam tikri specialistai, kurie vėliau prekes naudoja savo gaminamuose produktuose (jų neperparduoda, o būtent panaudoja - tai tikriausiai nesiskaito kai didmena? smile ).
Taigi klausimas - ar galime apskaitos programoje visas prekes laikyti viename sandėlyje, neskirstant į 3 parduotuves (sandėlius)? Ar yra kažkoks nurodymas kad privaloma atskirti parduotuvių apskaitą?

Viso šito esmė, kad nereikėtų kasdien rašinėti po kelis važtaraščius ir paprasčiau matytume programoje, vienoje vietoje likučius... smile smile Mums ne taip svarbu kiekvienos parduotuves likučiai, kiek bendri.

p.s. pasiskaityčiau ir pati įstatymus, jei nukreiptumėte tinkama linkme - kuriuose ieškoti? smile
2017-05-30 17:31 PVM » Lengvojo automobilio pardavimas ir PVM » #1359572

Stora10 rašė:
Tikriausiai reikėjo tą atvirkštinį PVM priskaičiuoti, nes panašu, kad pirkote iš gamintojo naują daiktą, o ne naudotą veikloje (pagal maržos schemą).
Dabar tikslinkite 2013-ų metų PVM deklaraciją ir tą PVM priskaičiuokite. Jį traukti į atskaitą galima, todėl jums jokių delspinigių nesusidarys.
O parduodant galite pasirinkti - arba normaliai su PVM, arba kaip veikloje naudotą turtą pagal maržos schemą.


Aha, dar patikslinu su skaičiukais:
Pirkome naują daiktą - už 1000€
Pardavimo metu likutinė vertė 400€
Bet parduodame už 200€ (na nes tokia rinkos vertė - jau senutė apdaužyta visa)

Tai man dabar kaip ir reikėjo 2013m. nusipirkus ją priskaičiuoti PVM menamą ir jį FR600 deklaruoti į 21 eilutę (įsigytos iš ES prekės) ir į 25 (pirkimo PVM) ir į 35 (atskaitomas PVM) smile Rezultate mokėti PVM nereikia?
O su ta marža lyg ir įskaičiau čia forume kažkur kad kai neigiama marža tai nereikia deklaruoti...? Ir kaip tada parduodant fiziniam asmeniui ką parašyti sąskaitoje dėl to PVM? smile smile
2017-05-30 15:38 PVM » Lengvojo automobilio pardavimas ir PVM » #1359560
Sveiki,
klausimėlis kilo su transporto priemones - t.y. priekabos pardavimu... Manau galima čia prie automobilių paklausti smile
Matyt eilinį kartą būsiu nuo pat pradžių klaidų pridariusi smile smile
2013m. pirkome priekabą iš Lenkijos gamintojo, jis PVM mums 0% pritaikė (mes UAB, PVM mokėtojai)
Aš suvedžiau tos priekabos kainą kaip ilgalaikio turto vertę ir viskas... Nusidėvėjimą nuo jos skaičiavau, įmonės veikloje naudojome. Su PVM nieko nedariau (nei jokių menamų neskaičiavau nei kažkokias korespondencijas vedžiau, nei mes PVM niekam nemokėjom).
Dabar panaudojom tą priekabą ir nusprendėm kad jau sena ir norim parduot. Tiesiog fiziniam asmeniui...

Tai kaip suprantu aš kažką turėjau padaryti su tuo PVM nusipirkus priekabą... smile Ir dabar ją parduodant fiziniam asmeniui man su PVM pardavinėti ar kaip čia bus?
2016-10-25 14:18 PVM » PVM sąskaita faktūra » #1336110

Tininga rašė:
O ar žiūrite į galiojančią suvestinę redakciją?
www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.ED68997...



Kalta smile Bet taip įdomiai, kad ta mano nuoroda tai irgi viršuje rašo kad galioja - matyt kažko ne visai suprantu, kaip žiūrėti ar tikria galioja ar ne. Na čia jau pasigilinsiu pati.
Ačiū!
2016-10-25 14:08 PVM » PVM sąskaita faktūra » #1336108
Sveiki,
aš kažkaip pramiegojau tikriausiai.... smile
Klausimėlis - rašant PVM sąskaitą faktūrą vėl privaloma tapo įrašyti asmens kodą smile smile

www.e-tar.lt/portal/legalAct.html?documentI..."> www.e-tar.lt/portal/legalAct.html?documentI... (80 straipsnis, 2.3 punktas)
2016-02-21 18:48 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #1306140
Na jau truputi šviesiau atrodo galvoje... bet dar karteli pasitikslinu, abu atvejus:

Jei esminė, tai taisymus darau vistiek 2015m.? Šito iki galo nesuprantu ... aš apsimetu tarsi ištaisiau klaidas 2013 metais smile "26. Finansinė atskaitomybė, taip pat ir lyginamoji ankstesnių laikotarpių informacija, yra pateikiama tokia, kokia būtų, jeigu esminė klaida būtų ištaisyta tuo laikotarpiu, kada ji buvo padaryta"
Ir dar einu taisyti 2013 ir 2014 metų pelno mokesčio deklaracijų?

O jei klaida neesminė - taisymus darau 2015m ir neliečiu jokių 2013m skaičiukų? Tai kitaip sakant gautusi kad sumažinu 2015 metų pajamas 20000Lt (nes iš 5001 sąskaitos jas padėsiu kur priklauso)? Ir kaip tada su PM deklaracijomis?
2016-02-21 17:55 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #1306133

Girele rašė:

Finansinėje atskaitomybėje - taisote metus (dar nepriduota?).



Atsiprašau, nesupratau ką turėčiau taisyti? smile
2013 metų priduotas metines finansines atsakaitas? Kaip tai padaryti - tiesiog pasitaisau PNA, Balansa ir t.t. ir siunčiu ar yra kažkokios spec. formos taisymui?
Šiaip dar žiūrėjau, kad kai pridavinėju su ataskaitomis Nuosavo kapitalo pokyčių ataskaitą, joje yra tokia eilutė kaip užpraėjusių metų (kaip tik būtų 2013) esminių klaidų taisymas... Ar negalima vien tik čia taisyti dabar priduodant 2015m?
Dar skaitinėjau 7 VAS - bet irgi nevisai aišku man... Ši klaida turbūt skaitytusi esminė pagal aprašymą ir dar ištrauka:
"25. Ankstesniam laikotarpiui priklausančios esminės klaidos ištaisymo suma turi būti
pateikta ataskaitinio laikotarpio finansinėje atskaitomybėje koreguojant nepaskirstytojo pelno
(nuostolių) likutį, buvusį ataskaitinio laikotarpio pradžioje. Kartu turi būti koreguojama
ataskaitinio laikotarpio finansinės atskaitomybės lyginamoji informacija. Jei lyginamosios
informacijos pateikti negalima, tai turi būti nurodyta aiškinamajame rašte.
26. Finansinė atskaitomybė, taip pat ir lyginamoji ankstesnių laikotarpių informacija, yra
pateikiama tokia, kokia būtų, jeigu esminė klaida būtų ištaisyta tuo laikotarpiu, kada ji buvo
padaryta. Taisymo suma, susijusi su kiekvienu ankstesniu laikotarpiu, įtraukiama į to laikotarpio
pelną ar nuostolius. Taisymo suma, priklausančia ankstesniems laikotarpiams nei finansinėje
atskaitomybėje pateikiami laikotarpiai, koreguojamas anksčiausio finansinėje atskaitomybėje
pateikiamo laikotarpio nepaskirstytojo pelno (nuostolių) pradinis likutis."

Toks parašymas mane sumaišė visai - ar vistik taisymus darau 2015m. ar lendu į 2013m. ir taisau ten (dar ir 2014m. tuomet taisysis)...

Atsiprašau jei klausimai kvaili atrodo, tiesiog dar pradinukė esu buhalterijoje smile nesinori taisant dar daugiau klaidu pridaryti...
2016-02-21 14:13 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #1306095
Sveiki,
radau pas save tokį didelį liapsusą...

2013 m. pardavėm automobilį už 20000Lt.
Buhalterijoj užfiksavau tik tiek:
D: 272 K:2411 20000Lt
D:2411 K:5001 20000Lt

Žodžiu prisidirbau... smile gavosi kad padidinau pajamas kur jų būti neturėjo, o ilgalaikio turto sąskaitų nesutvarkiau - neatstačiau nusidėvėjimo, neužfiksavau pardavimo nuostolio ir pan. Ir pas mane tas automobilis kaip ilgalaikis turtas ir kabo dabar.

Gal patarsite kaip taisyti tokį reikalą? Nuo ko pradėti? Reiktų taisyti priduotas metines ataskaitas? Nesusidūriau su tuo - ar galima? O gal yra kažkokia galimybė netaisant senų ataskaitų susitvarkyti dabar priduodant už 2015m?
2015-11-15 10:57 Gyventojų pajamų mokestis » Dienpinigių apmokestinimas ir GPM mokėjimo terminai » #1293662
Dar norėčiau pasitikslinti apie tą pačią situaciją smile
Kaip suprantu nėra apribojimų jau dabar akcininkams dėl dienpinigių - t.y. mūsų direktorius yra ir akcininkas, bet dienpinigius galiu didinti 100% smile
Dienpinigiai padidinti irgi neapsimokestina (vat dėl šito labiausiai abejoju smile ) smile


crowned rašė:
Sveiki,
direktorius dirba po 2val./dieną. Darbo sutartyje buvo nurodytas 100€ DU. Dabar prie darbo sutarties pakeitimų įrašysiu, kad darbo užmokestis 2.60€/val.
Jis nuolat važiuoja į komandiruotes Lenkijoje. Tarkime 3d. x 38€ = 114€.
Kaip suprantu jie neapsimokestins, nes MVA viršyja 2,56 Eur (1,97 x 1,3) smile
Jei padidinsiu vadovui dienpinigius 100% irgi neapsimokestins smile

Norėčiau, kad kas nors patvirtintu ar teisingai supratau viską ką persiskaičiau čia ir įstatymuose smile


2015-10-11 11:24 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1289708
Sveiki,
jei aš dirbdama pagal IV pažymą parduosiu prekių savo darbdaviui, tai suprantu kad mano darbdavys iškarto išskaičiuoti turės 15% GPM.
Tai tarkime, kad aš jam parduosiu prekių už 1000€, tai man jis sumokės tik 850€, taip? Kaip aš tai turėčiau įsivesti į apskaitą - gautos pajamos 850 ir 150 prie išlaidų, kaip sumokėto GPM? Čia leidžiami atskaitymai bus ar kaip? Man nevisai kažkaip aišku, dėl to, kad šiaip aš mokėsiu 5% GPM nuo savo IV, bet čia už mane sumokės 15%... smile smile
2015-10-11 10:43 Gyventojų pajamų mokestis » Dienpinigių apmokestinimas ir GPM mokėjimo terminai » #1289704
Sveiki,
direktorius dirba po 2val./dieną. Darbo sutartyje buvo nurodytas 100€ DU. Dabar prie darbo sutarties pakeitimų įrašysiu, kad darbo užmokestis 2.60€/val.
Jis nuolat važiuoja į komandiruotes Lenkijoje. Tarkime 3d. x 38€ = 114€.
Kaip suprantu jie neapsimokestins, nes MVA viršyja 2,56 Eur (1,97 x 1,3) smile
Jei padidinsiu vadovui dienpinigius 100% irgi neapsimokestins smile

Norėčiau, kad kas nors patvirtintu ar teisingai supratau viską ką persiskaičiau čia ir įstatymuose smile
2015-10-05 11:37 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1289069
Taip, noriu parduoti viska skaidriai. Tik vat galvoju kaip su tuo isigijimu - na as juk legaliai nusiperku is kinieciu pvz, per interneta, sumoku paypalu. Bet nu neisraso jie saskaitos.
Siaip paskambinau i vmi, sake del ju tai galiu visai netureti dokumentu. Bet vat del policijos pvz reiketu, kad butent nebutu vogtos ar pan.
Gal tada zinotumete tiksliau kaip su tais dokumentais - zinau kad skaiciau apie tai kad tinka kaip dokumentas - popieriukai is kuriu galima nustatyti kas, ka ir uz kiek pirko (tikslios formuluotes dabar nerandu greitai). Tai is principo jei atsispausdinciau koki uzsakyma is ebay pvz, paypalo israsus kad sumoketa, tai gal butu pakankamas irodymas smile
2015-10-04 19:50 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1289036
Sveiki,
noriu užsiimti mažmenine prekyba - nuolat pirksiu prekes Lietuvoje, Lenkijoje ir siųsiuosi iš Kinijos.

Gal kas galėtų patvirtinti prašau ar tikrai teisingai suprantu, kad jei pasirinksiu išlaidoms skaičiuoti nekintančius 30%, tai man nereikės visiškai ir absoliučiai jokių išlaidas patvirtinančių dokumentų? Nebūtina vesti prekių apskaitos kažkokios? Kur noriu, už kiek noriu perku ir viskas smile

Na ir realiai jų gauti nelabai galiu - sėdi žmogelis turguje iš kurio perku ir nieko išrašyti negali visiškai (nesigilinant, kad kaip ir turėtų), tas pats iš kinijos - nesiunčia jokių sąskaitų ar pan.
2015-10-04 16:48 Pelno mokestis » 5proc. pelno mokesčio lengvata » #1289032
Ačiū už atsakymą. Na taip ir pati galvojau, bet kai kažkas patvirtina, ramiau smile
2015-10-04 09:21 Pelno mokestis » 5proc. pelno mokesčio lengvata » #1289030
Sveiki,
Gal pas paprotintu kaip būtų tokioje situacijoje: mano tėtis turi UAB, taiko lengvatini tarifa, atitinka reikalavimus (maziau nei 10 zmoniu, maziau nei 300t.€ ir t.t.), o aš dabar norėčiau išsiimti individualios veiklos pažymą.
Ar tai kažkaip liestų lengvatinio tarifo punktus apie šeimos nario dalyvavimą kituose vienetuose (na labai man jie painūs) ar vistik IV pagal pažymą galiu užsiimti ramiai?
2015-08-10 10:12 Bendra » Atsargos » #1282412
Sveiki, manau prie šios temos labiausiai tiks klausimas:
Pradėjom naują veiklą - daiktų nuoma.
Daiktų įsigyjimo savikaina nedidelė - iki kokių 20€. Daiktai dužūs, kokį 1 kartą iš 10 išnuomavimų sudaužomi yra, gal net dažniau.
Dabar klausimas - ar aš galiu iš karto įsigyjimo savikainą traukti į sanaudas? Ar tai teisinga iš principo?

Ar vis tik aš privalėčiau įtraukinėti į sandėlį kaip atsargas tuos daiktus ir po to nurašinėti į sanaudas tik juos sudaužius?
2015-07-29 08:45 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #1281217
virbuh, labai ačiū! smile
2015-07-28 10:11 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #1281095
Gal kas galėtumėte patvirtinti ar paneigti? smile
2015-07-20 11:09 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #1280305
Laba diena.
radau čia 2011m. rašytą klausimą ir atsakymą, bet norėčiau pasitikslinti ar kartais nepasikeitė kažkas:

Įmonė pagal panaudos sutartį iš direktoriaus naudojasi automobiliu. Panaudos sutartyje nurodau, kad direktorius naudoja auto 90% įmonės tikslams, 10% asmeniniams.
Tarkime gavau pvm s/f - buvo smulkus remontas auto, draudimas ar pan už 200EUR.

Tai ar tikrai galiu išrašyti direktoriui PVM s/f už 20EUR (10% nuo 200EUR) ir neskaičiuoti pajamų natūra?
Ir kaip galėtų atrodyti korespondencija sąskaitų?
Ar tokiu atveju visa suma nukeliauja i sanaudas, leidziamus atskaitymus? Ar israsius saskaita, ta dalis nebeprisideda prie sanaudu imones?
2015-05-31 18:12 Įvairūs » Panaudos sutartis » #1274730
smile ačiū, Tininga!
2015-05-31 17:33 Įvairūs » Panaudos sutartis » #1274726
Sveiki, skaičiau skaičiau... ir visai susipainiojau smile

1.Automobilis priklauso asmeniškai UAB direktoriui ir tuo pačiu akcininkui, ar jis gali savo įmonei pagal panaudos sutartį perduoti šį automobilį?
2.Čia klausimas nevisai apie buhalteriją:ar draudimo kompanija draudžianti šį automobilį sąskaitas galės išrašyti UAB'ui?
2013-05-24 10:14 PVM » Lengvojo automobilio pardavimas ir PVM » #1156927
Ačiū samantha. Taip ir maniau, bet galvojau gal kažko nežinau.
2013-05-23 16:38 PVM » Lengvojo automobilio pardavimas ir PVM » #1156854
Gal kas galėtų padėti susigaudyti, nes truputi pasimečiau...

Mes, įmonė, 2007m. nusipirkome lizingu nenaują krovininį automobilį, atskaitėm PVM. (Už 62540Lt su PVM)
Iki dabar naudojome jį įmonės veikloje - parsiveždavome prekes.
O dabar jau automobilį norime parduoti LT įmonei. (Už kokių 15000Lt)

Taip kaip dabar su tuo PVM reikaliukai?
Ar reikia išrašyti sąskaitą su PVM? Ar galima kažkokiu būdu be PVM parduoti?
2011-01-08 20:18 PVM » Ilgalaikio turto pardavimas » #898965
O galima būtų truputėli paaiškinti kodėl atsiranda PVM? Ankščiau kažkada klausiau kai įmonė pardavė automobilį (tiesa už daug mažesnę nei likutinė vertė), gavau atsakymą, kad PVM neatsiranda.

Dar viena situacija: įmonė turi automobilį, pirktą iš žmogaus be PVM, jo likutinė vertė 4756,65 Lt; parduodamas žmogui už 5000 Lt. Ar irgi rašau PVM s/f? Kokio dydžio PVM atsiranda?
2011-01-08 20:06 Apskaita & Auditas » Privalomi rezervai » #898964
Ačiū už atsakymą. Žinau, kad akcininkai skirsto, bet kad nevisi akcininkai žino kaip ten ką daryti... smile Tai aš taip nuo savęs ir paklausiau, nes patarti noriu akcininkui.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui