i.MAS išmaniosios mokesčių administravimo sitemos

Whagati Whagati 465
2023-02-20 10:26 Whagati
Išrašytas pardavimas prekių Švedų įmonei, bet išskirtas 21 proc. PVM, kaip deklaruoti I.MAS'e? smile
I
Irminaa 203
2023-02-20 10:43 Irminaa
Standartiškai, PVM1
S
Snaiga 721
2023-05-11 09:59 Snaiga
Laba diena,

mano vienas tiekėjas nenuima sąskaitos imas sistemoje. Ji yra išrašyta mūsų vardu, bet nepriklauso mums, nes administratorės suklydo. Bet, po daugelio prašymų ir maldavimų, isafe ši sąskaita vis dar tebekaba ir niekas jos nenuima.
Ar yra buvę jums tokių situacijų ir ar man reikia imtis kokių nors papildomų veiksmų apsisaugojimui?
Laiškus esu išsisaugojusi, o daugiau nežinau ką dar galiu padaryti.

Ačiū už nuomones.
N-pippi N-pippi 483
1 2023-05-11 11:14 N-pippi

Snaiga rašė:
Laba diena,mano vienas tiekėjas nenuima sąskaitos imas sistemoje. Ji yra išrašyta mūsų vardu, bet nepriklauso mums, nes administratorės suklydo. Bet, po daugelio prašymų ir maldavimų, isafe ši sąskaita vis dar tebekaba ir niekas jos nenuima.
Ar yra buvę jums tokių situacijų ir ar man reikia imtis kokių nors papildomų veiksmų apsisaugojimui?
Laiškus esu išsisaugojusi, o daugiau nežinau ką dar galiu padaryti.
Ačiū už nuomones.

Citatos iš VMI puslapio:
Klausimas: Jei kryžminio sutikrinimo metu nustatytas neatitikimas iš verslo partnerio pusės, ar reikia informuoti mokesčių mokėtoją, kad pataisytų?
Atsakymas; Ne, nereikia. Kryžminio sutikrinimo paslauga yra skirta mokesčių mokėtojmas, todėl jie patys vertina neatitikimus ir sprendžia, ar reikia tikslinti registrus.
Aš nusiųsčiau jiems suderinimo aktą.
I
IvetaKam 1
2023-10-05 09:47 IvetaKam
Laba diena,

Kaip su I.EKA ar pasiruošę teikimui nuo 2023.11.01d.? Skambinau kasos aparatą aptarnaujančiai įmonei, sakė neturi jokių konkrečių nurodymų iš VMI kaip viskas turės vykti, todėl negali paruošti kasos aparato sklandžiam teikimui. Kaip manote ar bus sankcijos nepradėjus teikti nuo 2023.11.01d.
astuleee astuleee 3430
2023-10-05 13:11 astuleee
Pas mus irgi tas pats. Aptarnaujanti įmonė sakė, kad niekas dar neaišku. Taip, kad nepasiruošę.
airen airen 811
1 2023-10-05 13:42 airen
Galvojau, tik pas mane šitaip...
airen airen 811
2023-10-12 13:54 airen
Dėl kasos aparatų

VMI Naujienos
VMI nuo lapkričio 1 d. teikti duomenų į i.EKA negalinčiam verslui taikys išimtis

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad nuo lapkričio 1 d. pareiga teikti kvitų duomenis į Išmaniųjų elektroninių kasos aparatų posistemį i.EKA nustatyta verslininkams, kurių pajamos 2021 m. viršijo 300 tūkst. eurų ir kurie yra PVM mokėtojai bei naudoja elektroninius kasos aparatus. Verslui, kuris ne dėl nuo jo priklausančių priežasčių negali pradėti laiku teikti duomenų į i.EKA, tačiau yra sudaręs sutartis su kasų diegėjais dėl naujų kasos aparatų įrengimo ar turimų atnaujinimo per kiek įmanoma trumpesnį laiką, administracinės atsakomybės netaikys. Primenama, kad tokiais išskirtiniais atvejais sutartis su kasų diegėjais, verslininkai, kuriems teikti kvitų duomenis į i.EKA atsiranda nuo lapkričio 1 d., turi sudaryti iki spalio 31 d.

„Įgyvendindami su i.EKA susijusius pokyčius nuolat bendraujame su verslu. Suprantame, kad dėl nuo verslo nepriklausančių priežasčių, kiekvienu individualiu atveju naujo tipo kasos aparatai pradedami naudoti skirtingu laiku. Įmonių pasirengimą vertinsime individualiai ir nebausime, jei verslas, dėdamas visas pastangas ir veikdamas sąžiningai, nespėjo pasirengti duomenų teikimui bei turi tai įrodančius dokumentus – iki rekomendacinio termino su kasų diegėjais pasirašytas sutartis“, - sako VMI Kontrolės departamento vyresnysis patarėjas Rolandas Puncevičius, pažymėdamas, kad kasos aparatai duomenų teikimui į i.EKA tokiais atvejais turi būti parengti kaip galima skubiau.

Sutartyse turi būti nurodytas įrengiamų kasos aparatų kiekis, konkreti kasos aparato naudojimo vieta (adresas), modelio pavadinimas bei data iki kada kasos aparatas bus parengtas dirbti bei užregistruotas i.EKA. Susitarimą įrodančią informaciją reikia turėti ir, jei būtų atliekamas patikrinimas, pateikti VMI specialistams. Papildomai informuoti VMI apie pasirašytus susitarimus nereikia.

VMI duomenimis, šiuo metu į leidžiamų naudoti kasos aparatų sąrašą jau įtraukta 11 naujo tipo kasos aparatų modelių su saugos moduliu ir 5 kasos aparatų modeliai su virtualia fiskalizacija. Duomenis į i.EKA jau teikia apie 950 kasos aparatų. Kad verslui būtų lengviau pasirinkti, kurį kasos aparato tipą naudoti, parengtas jų palyginimas. Jį galima rasti VMI svetainėje.

i.EKA dėka, prieš pradedant naudoti naują kasos aparatą, verslo atstovams nebereikia vykti į teritorinį VMI padalinį, visus registravimo veiksmus galima atlikti nuotoliniu būdu. Duomenų teikimas VMI automatiškai realiu laiku leidžia atsisakyti popierinio žurnalo pildymo ir saugojimo, užtikrina, kad kasos aparatu užfiksuoti duomenys bus patikimi ir pateks į mokesčių mokėtojų deklaracijas.

Aktualią informaciją apie i.EKA galima rasti VMI svetainėje. i.EKA posistemis sukurtas įgyvendinant VMI ilgalaikę strategiją POLARIS 2025.

Sukūrimo data
2023-10-11

astuleee astuleee 3430
2023-10-12 15:57 astuleee
"VMI automatiškai realiu laiku leidžia atsisakyti popierinio žurnalo pildymo ir saugojimo, užtikrina, kad kasos aparatu užfiksuoti duomenys bus patikimi ir pateks į mokesčių mokėtojų deklaracijas." jau šita vieta man labiausiai patinka, net verkt norisi. Bais didelis palengvinimas. Bet jiems niekaip nedašyla, kad pardavėjos įvairiausio plauko, tiek visokių fintų primaklina tuose aparatuose, tai jei nepildys žurnalo, nebeliks joookios kontrolės funkcijos ir atrasti kaltininką absoliučiai nebeįmanoma bus. O jau kaip paskui tas klaidas išlukštent, tai visiškai nebeaišku. Aš tai atsakingai pareiškiu, mano pardavėjos kaip pildė žurnalus, taip ir tebepildys :)
airen airen 811
1 2023-10-12 16:12 airen
Aš irgi už žurnalų pildymą. Sutarėm, kad paliksim viską kaip yra.
Pakeitimų ir naujovių daug buvo, yra ir bus. Ir ne visos mums į naudą...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui