Kulinariniai receptai

2009-03-23 08:55 Kristiana__
Nu su Jum čia vieni nervai - apsiseilėjus reikia sėdėt smile
Ir dar nervai, kad šeimyna svogūnų nevirškina smile Tiek jie visur kišami....

Reiks ir man eksperimentus daryt. Padarys tax-as iš manęs namų šeimininkę smile

Beje, kas per rankovės? Kaip jų ieškot? Kaip atrodo? Taip ir vadinasi "rankovė"?
Elyte Elyte 2865
2009-03-23 08:56 Elyte 2011-09-11 06-13
To Aradija
O riešutą į vidų? smile
Elyte Elyte 2865
2009-03-23 09:00 Elyte 2011-09-11 06-13

Kristiana__ rašė: Beje, kas per rankovės? Kaip jų ieškot? Kaip atrodo? Taip ir vadinasi "rankovė"?

Visuose prekybos centruose yra prie folijos ar pergamento kažkur. Vadinasi Kepimo maišeliai arba Kepimo rankovė (permatomas polietileninis, atsparus karščiui maišas). Man maišeliai daugiau patinka - tik vieną galą užrišti reikia, o dydžio užtenka.
2009-03-23 09:02 Voveruska01 2011-09-11 06-13

Kristiana__ rašė: Beje, kas per rankovės? Kaip jų ieškot? Kaip atrodo? Taip ir vadinasi "rankovė"?

Parduotuvėse paprastai būna prie folijų ir vyniojamų plėvelių. Tik gal vadinasi kepimo maišeliai, ar pan. Aš perku tokius 3 m. ilgio su susegikliais galams užsegt. Atsikerpu kiek reikia ir kepu smile
nerijus nerijus 2474
2009-03-23 09:21 nerijus 2011-09-11 06-13

Voveruska01 rašė:

Kristiana__ rašė: Beje, kas per rankovės? Kaip jų ieškot? Kaip atrodo? Taip ir vadinasi "rankovė"?

Parduotuvėse paprastai būna prie folijų ir vyniojamų plėvelių. Tik gal vadinasi kepimo maišeliai, ar pan. Aš perku tokius 3 m. ilgio su susegikliais galams užsegt. Atsikerpu kiek reikia ir kepu smile

Susegimui pilnai tinka tie kanceliariniai juodi suspaudėjai, kur dar kartais kavos, arbatos pakelius "sugnybiat".
nerijus nerijus 2474
2009-03-23 09:22 nerijus 2011-09-11 06-13

Aradija rašė: mano rafaelo skanesni smile
dezute kondensuoto pieno
400 g kokoso drozliu
viska sumaisom, gaunasi tokia lipni mase, susislapinam rankas (kad taip nekibtu, dar patariama pasaldyti bet as nesulaukiu kol atsals ta tesla) ir formuojam mazucius rutuliukus, juos ant sviestinio popieriaus ir i orkaite, kol pagels - skaniausi kai virsus buna apskrudes - o viduje dar lieka minksti minksti niam niam smile
p.s. kazkus skaiciau kad saldumynai su kokosu neturi kaloriju nes kokosas kazkaip stebuklingai jas sunaikina - as tuom sventai tikiu smile


Tokie navarotai... o bulvių košės - ni, ni smile smile
A
Amanda 3804
2009-03-23 09:47 Amanda
Aradija, o kiek laiko kepi ir kokioje temperatūroje savo rafaelus. Norėčiau pabandyti.
O kaip gali kondensuotas pienas sustingti, tai gal dar sveistelio reikia idėti. O riešutėlio nededi?
A
Amanda 3804
2009-03-23 09:51 Amanda 2011-09-11 06-13

nerijus rašė:
Susegimui pilnai tinka tie kanceliariniai juodi suspaudėjai, kur dar kartais kavos, arbatos pakelius "sugnybiat".


Labai gera mintis, nes visą laiką labai vargstu kol užrišu. Bet juk jie metaliniai, tai ar maišelis nesprogsta nuo karščio. Ar aš ne apie tuos spaustukus galvoju?
nerijus nerijus 2474
2009-03-23 10:29 nerijus 2011-09-11 06-13

Amanda rašė:

nerijus rašė:
Susegimui pilnai tinka tie kanceliariniai juodi suspaudėjai, kur dar kartais kavos, arbatos pakelius "sugnybiat".


Labai gera mintis, nes visą laiką labai vargstu kol užrišu. Bet juk jie metaliniai, tai ar maišelis nesprogsta nuo karščio. Ar aš ne apie tuos spaustukus galvoju?


Apie tuos. Tik orkaitėj betkokiu atveju temperatūra virš 100. Tai ar liesis prie skardos ar kito metalo - jokio skirtumo. Nematau nuo ko jis turėtų sprogti.
P.S. išbandyta.
Aradija Aradija 10365
2009-03-23 11:11 Aradija 2011-09-11 06-13

Amanda rašė: Aradija, o kiek laiko kepi ir kokioje temperatūroje savo rafaelus. Norėčiau pabandyti.
O kaip gali kondensuotas pienas sustingti, tai gal dar sveistelio reikia idėti. O riešutėlio nededi?


150-160 laipsniu karstumo - 20-30 min. - na kadangi pas mane dujineje temperatura nesimatuoja - tai as tiesiog pasiziuriu kada pageltonavo ir tiek,
riesuto i vidu nededu, ir taip skanu, be to neisivaizduoju koks riesutas ten tiktu, na nebent migdolas smile - bet kaip ji tada aplibdyti ta mase? ui labia jau daug vargo butu smile
sviesto nededu nereikia - aisku kiti deda dar ir sviesto ir miltu - gali visko prisigalvoti, bet man ir taip skanu smile
p.s. originalus pavadinimas VRINDAVANIAI - is indu virtuves smile
Aradija Aradija 10365
2009-03-23 11:13 Aradija 2011-09-11 06-13

Amanda rašė: Labai gera mintis, nes visą laiką labai vargstu kol užrišu. Bet juk jie metaliniai, tai ar maišelis nesprogsta nuo karščio. Ar aš ne apie tuos spaustukus galvoju?

o ar nereikia maiselio pradurti kad oras iseitu? as kazkaip visada praduriu keliose vietose smile
Aradija Aradija 10365
2009-03-23 11:14 Aradija 2011-09-11 06-13

nerijus rašė:
Tokie navarotai... o bulvių košės - ni, ni smile smile

pasenusios zinos smile jau moku smile
nerijus nerijus 2474
2009-03-23 11:16 nerijus 2011-09-11 06-13

Aradija rašė:

nerijus rašė:
Tokie navarotai... o bulvių košės - ni, ni smile smile

pasenusios zinos smile jau moku smile


aaaa supratau... darei bulvių košę - gavosi rafaelo...
A
Amanda 3804
2009-03-23 11:26 Amanda 2011-09-11 06-13

Aradija rašė:

Amanda rašė: Labai gera mintis, nes visą laiką labai vargstu kol užrišu. Bet juk jie metaliniai, tai ar maišelis nesprogsta nuo karščio. Ar aš ne apie tuos spaustukus galvoju?

o ar nereikia maiselio pradurti kad oras iseitu? as kazkaip visada praduriu keliose vietose smile


dėkui Aradijai už įdomius Vrindavainius - bandysiu smile savo drakošoms.

O kepimo rankovės nepraduriu. Kaip tik visada stengiuosi taip užveršti, kad garai kuo mažiau išeitu. Tas maišas pas mane visada taip išsipūčia, kad kartais baisu būna, kad nesprogtu.
Vat už tai dar galvoju, Nerijaus pasiūlyti tie spaustukai, o ar jie išlaiko tą spaudimą. Bet sako, kad išbandytas variantas, reik pasitikėti. smile
Ir aš kepu tai tikrai aukšesnėje temperatūroje kaip 100 C. Ai bus kaip bus, vis tiek pabandysiu.
Petronele Petronele 18325
2009-03-23 11:28 Petronele 2011-09-11 06-13

Aradija rašė: o ar nereikia maiselio pradurti kad oras iseitu? as kazkaip visada praduriu keliose vietose smile

Be reikalo tu taip darai :)

O tu tiems rafaelo kokį kond.pieną naudoji? Paprastą ar tą pavirtą - Rududu?
Tess Tess 20234
2009-03-23 12:36 Tess 2011-09-11 06-13

Amanda rašė: Tas maišas pas mane visada taip išsipūčia, kad kartais baisu būna, kad nesprogtu.

Pas manę vieną kartą sprogo smile
Taip išsigandau bet nieko, palengvino man darbą tas sprogimas.
Nes kai keptu kulšeles, prakerpu vėliau tą maišą, kad viršus apskrūstu, o čia nieko daryti nereikėjo, labai gražiai susprogo. smile
Elyte Elyte 2865
2009-03-23 12:40 Elyte 2011-09-11 06-13

Tess rašė: Pas manę vieną kartą sprogo smile

Sprogo dėl to, kad besipučiant kažkur prisilietė prie orkaitės sienelės. O pas mane ir uždaram maiše kuo puikiausiai apskrūsta.
Tess Tess 20234
2009-03-23 12:42 Tess 2011-09-11 06-13

Elyte rašė: Sprogo dėl to, kad besipučiant kažkur prisilietė prie orkaitės sienelės. O pas mane ir uždaram maiše kuo puikiausiai apskrūsta.
Aga, buvau skardą per aukštai padėjus, o po to jau negalėjau ištraukti nes maišas buvo labai jau išsipūtes.
O kaip maiše apskrūsta? smile

Kepsiu poryt kiaulieną su bulvėmis. smile
Elyte Elyte 2865
2009-03-23 12:50 Elyte 2011-09-11 06-13

Tess rašė: O kaip maiše apskrūsta? smile

Paprastai smile gal ilgiau palaikyti reik - aš sparnelius ar kulšeles kepu apie valandą...
Elste Elste 27293
2009-03-23 14:02 Elste
labai megstu visokias mišrainytes.
Gal kas turite (ar nuorodą kokią įmesti galite) skanių, nesudėtingų salotikių smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui