Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2009-07-04 22:42 Loreta
Mano šeima išvis labiau mėgsta tradicinio skonio kepinius - tiek muštą karbonadą, tiek vištieną.
Pavyzdžiui, kulšes ir sparnelius nori kad kepčiau ne su visokiais Vorčesterio ir sojų padažais marinuotus, o paprastai, su daug česnako, ir kad būtų gerai apskrudę.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-04 22:47 Elvusia 2011-09-11 06-20

urtele rašė: Kas pažystat šį prieskoninį augalą ?

Salieras?
Petronele Petronele 18325
2009-07-04 22:48 Petronele 2011-09-11 06-20

urtele rašė: Kas pažystat šį prieskoninį augalą ?

Gelsvė panaši yra arba, kaip Elvusia sako, salieras, jei kotai sultingi.
urtele urtele 13511
2009-07-04 23:07 urtele 2011-09-11 06-20

Petronele rašė: Gelsvė panaši yra arba, kaip Elvusia sako, salieras, jei kotai sultingi.
Ačiū jums, tai salieras, sulyginau nuotraukas internete, gelsvės lapai siauresni.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-04 23:14 Elvusia 2011-09-11 06-20

urtele rašė:

Petronele rašė: Gelsvė panaši yra arba, kaip Elvusia sako, salieras, jei kotai sultingi.
Ačiū jums, tai salieras, sulyginau nuotraukas internete, gelsvės lapai siauresni.

Kaip tik šiandien ruošiau salierų lapkočių salotas su ananasais :)
Tess Tess 20234
2009-07-04 23:19 Tess
Elvusia, noriu receptuko. Labai mėgstu salierus smile

O aš šiandien dariau paprastas salotas, bet labai skanu buvo. Pomidoras ir avokadas, citrininiai pipirai ir druskytė. smile
Na ir dar prisivalgiau šokoladinio pyrago smile
Tess Tess 20234
2009-07-04 23:21 Tess 2011-09-11 06-20

Loreta rašė: o paprastai, su daug česnako, ir kad būtų gerai apskrudę.

Ir man taip labiau patinka. smile Esu išbandžius labai daug įvairių prieskonių, bet neprilipo man.
Naudoju tik daug žolelių, pvz. neįsivaizduoju jokių salotų be baziliko. Picos be raudonėlių smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-05 08:44 Elvusia 2011-09-11 06-20

Tess rašė: Elvusia, noriu receptuko. Labai mėgstu salierus smile


Salierų kotai
Konservuoti ananasai
Obuoliai
Majonezas (Dedu Hellman's)

Kadangi salotoms taisyklų nėra, dedu maždaug po lygiai.
Vakar turėjau mažai obuolių, bet man buvo skanu :)
Ypač su kepta žuvimi ir kepta višta tinka.
Tess Tess 20234
2009-07-05 15:22 Tess
Aš dažnai darau salierai ir obuoliai su majonezu. Dabar dėsiu ir ananasus, kaip tik turiu indelį smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-05 15:26 Elvusia 2011-09-11 06-20

Tess rašė: Aš dažnai darau salierai ir obuoliai su majonezu. Dabar dėsiu ir ananasus, kaip tik turiu indelį smile

Bet turbūt darai iš šaknies?
Čia naudojami lapkočiai, ne šaknis.

Beje, iš šaknies labai skanios ir gaivios salotos: salieras, obuolys, morka.
Sutarkuoti ir paruošti su citrina, ar citrinos rūgštimi, ar actu (kas ką mėgsta ir turi) ir su aliejumi. Dar kelias kruopeles cukraus reikia įberti, jei obuolys rūgštus.
Tess Tess 20234
2009-07-05 15:33 Tess
Nea, nea, šaknies gyvenime nesu valgius, perku tik tuos pagaliukus smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-05 15:34 Elvusia
Tai šaknis irgi labai skanu. Jei mėgsti salierus, tiesiog privalai paragauti :)
Petronele Petronele 18325
2009-07-05 17:41 Petronele
Elvusia, tavęs nepažint - kadien vis kita :)
O aš saliero šaknį tik sriuboms ir troškiniams naudoju, salotų niekad nesugalvojau pasidaryt smile

Tess, tas pyragas labai skanus, pabandyk išsikept. Tik aš tikrai ne 10 min viršų kepiau, kažkur 20-30. Niekas neišbėgo, viskas puikiai pavyko ir buvo baisiai greit šeimynos sudorotas. smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-05 17:50 Elvusia 2011-09-11 06-20

Petronele rašė: Elvusia, tavęs nepažint - kadien vis kita :)

AV išprovokavo :)

Tai vat, mergaitės, paragaukit saliero šaknies. Tikrai labai skanios salotos. Priedo, salieras labai sveika :)
Skanu su morka ir majonezu, ir su obuoliu skanu.
Tik reikia sutarkavus greit dėti majonezą, ar aliejumi pilti, kad nepajuostų.
Tess Tess 20234
2009-07-05 19:56 Tess
Kitą savaitgalį kepsiu tą pyragą smile
O laiko daug užima? smile
Petronele Petronele 18325
2009-07-05 20:45 Petronele 2011-09-11 06-20

Elvusia rašė: Priedo, salieras labai sveika :)

Ypač vyrams smile

Tess rašė: O laiko daug užima? smile

Na, viens-du jo neišeis padaryti. Užminkius tešlą, ją reikia šaldytuve 1-1,5 val palaikyt, o paskui apie valandą kepsi.
klem klem 3973
2009-07-05 21:51 klem
Sveiki!
Atsiprašau, kad ne į temą, bet gal žinote, kodėl neatsidaro tema "Akimirka'?
L
Loreta13 30842
2009-07-05 21:59 Loreta13 2011-09-11 06-20

klem rašė: bet gal žinote, kodėl neatsidaro tema "Akimirka'?
Atsidaro,
Tik atidarinėkite priešpaskutinį puslapį.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-05 22:19 Elvusia
Kažkodėl keliose temose taip būna.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-06 13:11 Elvusia
Na štai, vyrukai davė mintį pietums.
Vyrukai - tai Niemand ir Samajana.
Kadangi niekad negaminu pagal tikslias receptūras, ir visada paeksperimentuoju.
Bet mintis jų.

Sprandinę supjausčiau ir sumozojau kaip sakė Samajana.
Bet nevoliojau jokiuose džiūvėsiuose (bulkos nevalgau).
Sudėjau į skardą mėsą, šalia neskustas, tik gerai nuplautas bulves. Bulves irgi apmozojau ta pačia mozone. Beje, Niemand, bulvės labai skaniai gavosi, neatskirtos nuo mėsos.
Uždengiau folija ir kepiau maždaug valandą.
Čia man, tinginei, pats tas - nereikia prie viryklės stovėt.
Per tą laiką nušienavau keletą arų :)
Ką čia dar - aha, druskos nedėjau, prieskoniai - tik Santa Maria 3 rūsšių pipirai.

Žodžiu, gavosi puikiai. Mėsa minkšta ir labai sultinga. Ir labai skanu su šviežiai raugtais agurkėliais.
Ai, apelsinų sulčių nepyliau (šaldytuve nei vieno apelsino neradau). Bet radau citrinų, tai supjausčiau griežinėliais ir iškepiau kartu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui