Kulinariniai receptai

I
IlonaD 6943
2009-07-15 16:39 IlonaD 2011-09-11 06-21

Tess rašė: Na ir pas manę visokių likučių yra. smile
Tai šiandien kepsiu.
Turiu sluoksniuotos tešlos. O ją reikia iš pradžių iškepti ir po to viską į vedu dėti. Ar viską kepti kartu? smile


Aš tai kartu viską kepu. Tik, aišku, mėsytė ne žalia turi būti, tada tešla sudegs, mėsa neiškeps smile . Jei dedu faršą - tai jį prieš tai apkepu keptuvėje.
Aradija Aradija 10365
2009-07-15 18:47 Aradija
kai iškepsi papasakok koks skonis - gal ir as susigundysiu tokia makaliuze pagaminti smile
Tess Tess 20234
2009-07-15 19:08 Tess
Kepsiu rytoj.
Nes tešla kieta kaip akmuo, nespės atšilti.
Už tai dabar gaminu bulvytes su rukytais šonkauliukais.
O dėl kišo bandysiu šį tik įmesiu dar ir mėsytės.
http://www.kuking.net/1_1796.htm
Tess Tess 20234
2009-07-15 19:45 Tess
Kaip skaniai bulvės gavosi. smile Pamarinavau su Vorčesterio padažu, baziliku ir šiek tiek bulvių prieskoniais. Sukišau viską į kepimo rankovę, įpyliau vandenuko ant viršaus uždėjau rūkytus šonkauliukus. 1 val. orkaiteje. smile Labai paprasta, greita ir laaaabai skanu.
Aradija Aradija 10365
2009-07-15 20:24 Aradija 2011-09-11 06-21

Tess rašė: 1 val. orkaiteje. smile Labai paprasta, greita ir laaaabai skanu.

1 val ir cia greita? smile hm mano makaronai su suriu pasigamina per 15 min - va cia tai paprasta greita ir labai skanu smile smile smile
Tess Tess 20234
2009-07-15 20:44 Tess
Na taip smile
Bet pats paruošimas - 10 min. smile
Man nepatinka patiekalai kur daug reikia pjaustyti, virti, stovėti prie vyriklės.
Tai sakyčiau šiandien prasisukau gan greitai ir ne sunkiai. smile
L
Loreta13 30842
2009-07-15 20:52 Loreta13 2011-09-11 06-21

Tess rašė: Bet pats paruošimas - 10 min. smile
Man nepatinka patiekalai kur daug reikia pjaustyti, virti, stovėti prie vyriklės.
Tai sakyčiau šiandien prasisukau gan greitai ir ne sunkiai. smile
Man taip pat :))
Kuo mažiau paruošiamojo darbo smile
O virt, troškintis, ar kept gali kiek tik reik.
Mėgstu balandėlius, bet pagalvojus, kiek ten visko reik nuveikt, kol įdėsi į puodą...noras gamint praeina.
O cepelinus, gal prieš 10 metų viriau:))
Dėl tos pačios priežasties.
vovere vovere 25997
2009-07-15 20:52 vovere
na taip, orkaitėj dėl to ir gerai kepti, nes nereikia prie jos stovėti, sudėjai ir lauki kada iškeps smile
volgadon volgadon 4395
2009-07-15 22:10 volgadon
Darysiu vištą taip: reikia vištos, pievagrybių, svogūnų galvų, graikiškų riešutų, petražolių, prieskonių.
Iš pradžių kepsiu lietinius blynus.
Paskui nuo vištos gražiai nuimsiu odą, lieka su oda sparniukai.Jos nemesti į šiukšlių dėžę, prireiks.Galima truputį padruskinti ir papipirinti.Oda nusiima nesunkiai.Pradedu nuo uodegytės.
Vištos mėsą išverdu, susmulkinu(peiliu, ne mėsmale).
Pakepinu svogūnus, pievagrybius, susmulkintą mėsą, pabaigoje į tą makaliošę dedu graikiškus riešutus ir žalumynus.
Susuku įdarą į blynus, bet nelankstau, o suku į triubelę.
Tada imu vištos odą ir farširuoju ją tais susuktais blynais.Kai pasidaro tokia storutė, gražutė, į orkaitę 15-kai minučių.Viskas.
astuleee astuleee 3430
2009-07-16 08:40 astuleee
Volgadon, čia jau aukštasis pilotažas smile
2009-07-16 08:56 Kristiana__ 2011-09-11 06-21

astuleee rašė: Volgadon, čia jau aukštasis pilotažas smile


Ir pusė dienos darbo smile
I
IlonaD 6943
2009-07-16 08:57 IlonaD 2011-09-11 06-21

Kristiana__ rašė:
Ir pusė dienos darbo smile


Man tai patinka kartais pusę dienos praleisti virtuvėje. Receptas gan neblogas, reikės pabandyti smile
I
IlonaD 6943
2009-07-16 09:00 IlonaD 2011-09-11 06-21

volgadon rašė: Tada imu vištos odą ir farširuoju ją tais susuktais blynais.Kai pasidaro tokia storutė, gražutė, į orkaitę 15-kai minučių.Viskas.


Norėjau paklausti: tai visą vištos odą prikišate tų susuktų lietinių? Kišate bile kaip, ar pagal kokia nors sistemą? Odą prieš kepant patepate kokiu majonezu, kad apskrustų? O paskui kaip pjaustote? Tiesiog pjaunate riekelėmis? Ačiū.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-16 09:06 Elvusia
Kaip suprantu, gaunasi lietiniais farširuota višta.
Darau paprasčiau. Jei jau labai reikia vištos odelę įdarau smulkinta vištiena su visais minėtais priedais. Be lietinių.
Čia labai daug darbo. Tik mėgstančioms daug laiko praleisti virtuvėje.
2009-07-16 09:07 Kristiana__ 2011-09-11 06-21

IlonaD rašė: Man tai patinka kartais pusę dienos praleisti virtuvėje. Receptas gan neblogas, reikės pabandyti smile


Aš tai prie tų, kurioms patinka minimaliai triūsti virtuvėj ir turėti gerą rezultatą smile Nors kartais galiu ir ilgiau pabūti smile Kartais ir su balandėliais, ir su cepelinais galiu pavargti smile
Ypačiai nervina, tai miltiniai patiekalai, tešlos. Tadum jau kviečiuosi pagalbą iš šeimynos. Nori valgyt, tegul ir dirba smile
volgadon volgadon 4395
2009-07-16 09:28 volgadon 2011-09-11 06-21

IlonaD rašė:

volgadon rašė: Tada imu vištos odą ir farširuoju ją tais susuktais blynais.Kai pasidaro tokia storutė, gražutė, į orkaitę 15-kai minučių.Viskas.


Norėjau paklausti: tai visą vištos odą prikišate tų susuktų lietinių? Kišate bile kaip, ar pagal kokia nors sistemą? Odą prieš kepant patepate kokiu majonezu, kad apskrustų? O paskui kaip pjaustote? Tiesiog pjaunate riekelėmis? Ačiū.

Susuktas triubeles per užpakalį(ar kaip čia pasakyt)sukišu į vištą, suguldau taip vieną ant litos, telpa nemažai.Prikišt gerai reikia.
Skurą galima tept majonezu, galima netept.Galima aliejum aptepti. Apskrunda jinai pas mane kažkaip.
Gražiai atrodo kai pjauni.Galima riekutėm, galima iš pradžių per pusę išilgai, o paskui riekutėm, mažesni gabaliukai išeina.
Galima ir be blynų prifarširuot.Su blynais čia jau toks išsidirbinėjimas.
Ilgokai užtruna.O kaip žuvies farširavimas irgi netrumpai.Kol išmokau odą gražiai nuimti.Tik kai žuvį farširuoju niekada bulkos piene nemirkau, paprastam vandenuke, nes jei piene, gali ir ant stalo stovėdama sugesti.Ypač vasarą, kai karšta.
I
IlonaD 6943
2009-07-16 09:30 IlonaD 2011-09-11 06-21

volgadon rašė:
O kaip žuvies farširavimas irgi netrumpai.Kol išmokau odą gražiai nuimti.Tik kai žuvį farširuoju niekada bulkos piene nemirkau, paprastam vandenuke, nes jei piene, gali ir ant stalo stovėdama sugesti.Ypač vasarą, kai karšta.


Aš žuvį kai farširuoju, būtinai dar dedu tarkuotos bulvės truputuką, ir pilu grietinėlės - tada tokia minkštutė, skanutė gaunasi, niam...
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-16 09:34 Elvusia 2011-09-11 06-21

IlonaD rašė:

Aš žuvį kai farširuoju, būtinai dar dedu tarkuotos bulvės truputuką, ir pilu grietinėlės - tada tokia minkštutė, skanutė gaunasi, niam...

Bulvės nededu, bet dedu pakepintos morkos su svogūnus. Ir būtinai grietinėlės, ir batono.
Ir į vištą taip pat.
Elste Elste 27292
2009-07-16 09:36 Elste 2011-09-11 06-21

Kristiana__ rašė: Aš tai prie tų, kurioms patinka minimaliai triūsti virtuvėj ir turėti gerą rezultatą smile Nors kartais galiu ir ilgiau pabūti smile Kartais ir su balandėliais, ir su cepelinais galiu pavargti smile
Ypačiai nervina, tai miltiniai patiekalai, tešlos. Tadum jau kviečiuosi pagalbą iš šeimynos. Nori valgyt, tegul ir dirba smile

va man irgi nepatinka miltiniai. Terliotis su ta tešla, ir valgyt nelabai mėgstu.
Nebet tik lietinius senoviškai smile
kai užmaišai tik miltus su vandeniu ir druska, patepi keptuvę lašiniais, pili tešlą ir iškepi blynus. Tada tik be nieko susuki į tūtelę, į ranką paimi, pasidžai į grietinės ir lydyto sviesto (galima tik grietinės) padažą ir kandi. SKANU, NIAM smile
J
jurao 1107
2009-07-16 09:39 jurao
O virt, troškintis, ar kept gali kiek tik reik.
Mėgstu balandėlius, bet pagalvojus, kiek ten visko reik nuveikt, kol įdėsi į puodą...noras gamint praeina.
O cepelinus, gal prieš 10 metų viriau:))
Dėl tos pačios priežasties.[/quote]

Tai kad labai greit tie balandėliai pasidaro, kopūstą į mikrobangę kokioms 20min pertą laikotarpį pasiruošiu mėsytę su morkytėm svogūniukais ir pievagrybiais(daržoves kokias 7min pakepinu (kai netingiu)) susuku į lapus ir į puodą maksimum 30 min paruošimo
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui