Kulinariniai receptai

Z
zaika 3663
2009-08-05 14:13 zaika
na, Volgadon, kaip visada, aukšto pilotažo kulinarijos meistrė smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-05 14:14 Elvusia 2011-09-11 06-22

volgadon rašė: Parašysiu patiekalą, kurį gamini valandą, o suvalgai per tris minutes.
Imam bulves nemažas, geriau pailgos formos, nuplaunam.Pjaustom plonom riekelėm.Ne skersai, o išilgai.Kad riekė ilga būtų.Pamirkom padruskintam vandenyje.Tada iš tų riekelių-lapelių darom rožes.Nesunkiai pasidaro, persmeigiam krapštuku.Skardą ištepam aliejum ir rožes aliejum ištepam ir į įkaitintą orkaitę.Garnyro gražumas prie kokios mėsos.

Tuomet jau ir aš įkišiu trigrašį - yra specialus peilis plonos riekėms pjauti. Panašus į bulvių skustuką, tik didesnis.
Jei gaminate tokius patiekalus, reikia turėti ir tą peilį. Kam vargti?
O aš net nepagalvojau, kad galima jį panaudoti tokiam reikalui.
Puiki mintis.
Loreta Loreta 28574
2009-08-05 14:22 Loreta
Turiu aš tokį peilį toms rožėms, tik mažai jis man reikalingas, kažkaip - ai galvoju, reikia čia labai. O juk tiek gražaus galima padaryti. Va čia ie išlenda nejaponiškas charakteris smile
Urtele - taip, kiekvieną bulvę būtinai atskirame folijos maišiuke.
Petronele Petronele 18325
2009-08-05 14:40 Petronele 2011-09-11 06-22

volgadon rašė: Parašysiu patiekalą, kurį gamini valandą, o suvalgai per tris minutes.
Imam bulves nemažas, geriau pailgos formos, nuplaunam.Pjaustom plonom riekelėm.Ne skersai, o išilgai.Kad riekė ilga būtų.Pamirkom padruskintam vandenyje.Tada iš tų riekelių-lapelių darom rožes.Nesunkiai pasidaro, persmeigiam krapštuku.Skardą ištepam aliejum ir rožes aliejum ištepam ir į įkaitintą orkaitę.Garnyro gražumas prie kokios mėsos.

Kaaaaaaip gražuuuuu smile
Aradija Aradija 10365
2009-08-05 15:02 Aradija 2011-09-11 06-22
gražu tai grazu bet ši frazė tikrai atbaidė

volgadon rašė: Parašysiu patiekalą, kurį gamini valandą, o suvalgai per tris minutes.

tiek pastangu - o rezultatas dingsta greitai, jei jau daryciau jauciu padeciau ant stalo ir valgyti leisciau tik rytoj smile smile smile
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:17 zaika
gavau didelę cukiniją, gal žinot, ką skanaus galima su ja pagamint?
Elste Elste 27292
2009-08-05 15:24 Elste 2011-09-11 06-22

zaika rašė: gavau didelę cukiniją, gal žinot, ką skanaus galima su ja pagamint?


vištienos troškinį.
vištieną paverdat, paskui pakepinat, kol kepa, papjaustot cukiniją, morkų, sumetat į keptuvę, užpilat sultinuko, grietinės ir kario prieskonių. tą troškinį užpilat ant virtų bulvių (galima virtas bulves ir į tą keptuvę sumesti ir kartu su troškinių sumakaluoti), ir valgote.
Laaabai skanu ir greitai smile
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:26 zaika
o sultinį pilat tą, kuriame virė vištieną, ar kokį kitą iš parduotuvės darot? smile
Petronele Petronele 18325
2009-08-05 15:28 Petronele 2011-09-11 06-22

Elste rašė: sumesti ir kartu su troškinių sumakaluoti), ir valgote.
Laaabai skanu ir greitai smile

Nepyk, bet kaip neskaniai tu supasakoji receptus. Aš nevalgyčiau smile
Geriau prie rožyčių pavargsiu :)
Elste Elste 27292
2009-08-05 15:32 Elste
na čia kaip kam. Man makaliūzės - skanu smile
o taip ir greičiau ir aiškiau parašai.
Negu ten viską kol išrašysi su visais vikruntasais ir žodžiais iš Dabartinės lietuvių kalbos žodyno... smile
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:33 zaika
tai kaip ten dėl sultinio? tą patį skystį, kuriame virė ar iš parduotuvės pilat? smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-05 15:35 Elvusia
Žinau, kad cukiniją, pavilgytą kiaušinio plakinyje ir (neesu tikra) miltuose, apkepina keptuvėje.
Ai, nepasakiau, kad supjausto ją griežinėliais, sėkleles išima.
Sako, tikrai skanu.
Pamiršau - reikia padruskinti ir papipirinti.


Man, asmeniškai, skani bulvių, morkų ir cukinijos sriuba. Daržoves verdu mažame kiekyje vandens. Joms išvirus, pertrinu su blenderiu.
O tada jau kaip kam patinka - kas įsimeta šaukštelį grietinės, kas - pienuko šlakelį kliūstelna.
Gaunasi trinta daržovių sriuba.

Vakar kaip tik viriau panašią, bet neturėjau cukinijos, tiesiog dėjau viską, kas šaldytuve jau prarado prekinę išvaizdą. Net agurkus.

Svarbiausia, pačioje pabaigoje įbarstyti meilės. Bus tikrai skanu :)
Elste Elste 27292
2009-08-05 15:35 Elste 2011-09-11 06-22

zaika rašė: tai kaip ten dėl sultinio? tą patį skystį, kuriame virė ar iš parduotuvės pilat? smile


tą patį, kur virė smile
ir kario prieskonių butinai. Cukinija ištyžta troškinama ir gaunasi toks skanus padažiukas. smile
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:41 zaika
na va, dar bendradarbė pasufleravo, kad supjaustyt sukiniją 3 cm storio riekelėmis, išvalyti sėkliukes (gaunasi kaip boronkos) ir prikišti faršo su daržovėmis, kepti orkaitėje ir pabaigoje užbarstyti fermentinio sūrio. sakė irgi skanu. reiks bandyti visus receptus, nes cukinijų pas mamą šiemet labai daug priaugo, tai ir įdeda kiekvieną kartą lauktuvių smile
Elyte Elyte 2865
2009-08-05 15:43 Elyte
O pas mane labai mėgsta keptą cukiniją.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, 1 nedidelį svogūną smulkiai supjaustyti. Gerai išmaišyti cukiniją, svogūną, pusę puodelio miltų (druska, pipirai pagal skonį). Suplakti 2 kiaušinius ir išmaišyti - jeigu masė skysta, įberti miltų.
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Į kepimo indą įpilti truputį aliejaus ir įkišti į orkaitę,
kad įkaistų, išimti indą ir dėti šaukštu tešlą, kišti atgal į orkaitę ir kepti 3-5 min, tada apversti ir dar pora minučių pakepti (nors galima ir ne vartyti). Galima kepti ir keptuvėje, bet man orkaitėje skaniau. smile Valgyti su grietine.
Skanaus.
Elste Elste 27292
2009-08-05 15:46 Elste 2011-09-11 06-22

zaika rašė: na va, dar bendradarbė pasufleravo, kad supjaustyt sukiniją 3 cm storio riekelėmis, išvalyti sėkliukes (gaunasi kaip boronkos) ir prikišti faršo su daržovėmis, kepti orkaitėje ir pabaigoje užbarstyti fermentinio sūrio. sakė irgi skanu. reiks bandyti visus receptus, nes cukinijų pas mamą šiemet labai daug priaugo, tai ir įdeda kiekvieną kartą lauktuvių smile


tai jau... kai įdeda, paskui suk galvą, kur padėti smile (man irgi uošvienė taip vis įdeda).
Dar galimas toks skrandžio apgavimas, kai kepi cukiniją tešloje, o galvoji kad žuvį valgai.
Tai išplaki tešlą kaip miltiniams blynams (miltai, kiaušinis, pienas, druska), įpjaustai česnako į tą tešlą (ar tarkuotą sumeti), tada cukinijos giežinėlius pavolioji ir kepi aliejuje. Skonis - žuvies.
Nu tipo vegetariškas patiekalas, kai apgauni save - valgai daržoves, skonis žuvies.
(dar žinojau tokį, kai valgai daržoves, o skonis šnicelio). smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-05 15:48 Elvusia 2011-09-11 06-22

Elyte rašė: O pas mane labai mėgsta keptą cukiniją.

Priminėt. Esu kepusi bulvinius blynus ir miltinius blynus su cukinija.
Aha, skanu.

Aš eksperimentuočiau. Galbūt kugelį su cukinija ir su vištiena iškepčiau.
Tiksliai.
Einu, indeliuose kugeliuko iškepsiu.
Kiekvienam atskirai, su plutele.
Mmmmmmm, palčiki obližiš :)
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:49 zaika
na aš nežinau ar galėčiau save taip apgauti dėl žuvies ar šnicelio, kažkaip ir taip tos žolės nemėgstu, bet tenka sukt galvą, kai gauni tokių "dovanų" smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-05 15:50 Elvusia 2011-09-11 06-22

zaika rašė: na aš nežinau ar galėčiau save taip apgauti dėl žuvies ar šnicelio, kažkaip ir taip tos žolės nemėgstu, bet tenka sukt galvą, kai gauni tokių "dovanų" smile

Įdomu, ar negalima užšaldyti cukinijos.
Manau, kad galima. Žiemą, supjaustyta kubeliais paskanintumėt sriubas ar troškinius.
Z
zaika 3663
2009-08-05 15:51 zaika
kažkaip galvoju, ar neištižtų atšildyta?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui