Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2009-10-11 01:13 Loreta13
Delčia.
Sako, tinkamas metas raugti kopūstus.
Menka aš čia specialistė :))
Gal ką patartumėte, kokius kopūstus rinktis smile
Ar dėti cukraus, ar pakanka tik druskos smile
Norėčiau, kad gautųsi kieti, traškūs...
Kiek ilgai laikyt paslėgtus smile
Kiek išvis laikyt šiltai smile
Girele Girele 9676
2009-10-11 09:09 Girele 2011-09-11 06-27

Loreta13 rašė: Delčia.
Sako, tinkamas metas raugti kopūstus.
Menka aš čia specialistė :))
Gal ką patartumėte, kokius kopūstus rinktis smile
Ar dėti cukraus, ar pakanka tik druskos smile
Norėčiau, kad gautųsi kieti, traškūs...
Kiek ilgai laikyt paslėgtus smile
Kiek išvis laikyt šiltai smile

vienas receptukas (tik rekomenduoju be acto, geriau spanguolių) priestalo.lt/atsargos-iemai/rauginti-kop-st...
kitas receptas - su paaiškinimais www.visireceptai.lt/receptas/rauginti_kopustai.html
--- kopūstai praktiškai tinka jau visi (t.y. turi būti žieminiai, tie, iš kurių paprastos salotos jau nebeskanios būna), nors dabar ir kai kurios rūšys tiek modifikuotos, kad jų nei neužraugsi, nei salotų, nei balandėlių nepadaryti...
Tik nepamirškite "vėdinti" kopūstų, t.y. rūgimo metu daug badyti, kitaip - gausis aitrūs...
Tess Tess 20234
2009-10-14 17:00 Tess
Gaminsiu keksiukus.
Recepte yra pasukos. Niekur nenurodyta ar jos tyru būti raugintos. Kaip jus manote? smile

Nutella keksiukai

375 g miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
25 g kakavos miltelių
100 g rudojo cukraus
125 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai, lengvai išplakti
250 ml pasukų
250 ml Nutella kremo

Pasiruošti keksiukų formeles (ištepti riebalais ar įkloti popierines formeles).
Persijoti sausus ingredientus į didelį dubenį, dėti sviestą, kiaušinius, pasukas ir lengvai išmaišyti (maišyti tik tol, kol neliks sausų ingredientų, nepermaišyti!!!).
Dėti į formeles 1/3 tešlos, ant viršaus dėti po 1 v. š. Nutellos ir uždengti likusia tešla.
Kepti iki 210º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Petronele Petronele 18325
2009-10-14 17:03 Petronele 2011-09-11 06-27

Tess rašė: Gaminsiu keksiukus.
Recepte yra pasukos. Niekur nenurodyta ar jos tyru būti raugintos. Kaip jus manote? smile

Pasukos ir yra pasukos, kaip suprast "raugintos"? smile Nusipirksi parduotuvėj ir supilsi į tešlą.
Su Rududu irgi skanu keksiukai.
klem klem 3973
2009-10-14 17:04 klem 2011-09-11 06-27

Tess rašė: Gaminsiu keksiukus.
Recepte yra pasukos. Niekur nenurodyta ar jos tyru būti raugintos. Kaip jus manote? smile

Jos kitokios nebūna. smile
T.y. produktas, likęs iš raugintos grietinės gaminant sviestą smile
Tess Tess 20234
2009-10-14 17:18 Tess
Na vieną kartą pirkau pasukas buvo kaip pienas, kitą kartą raugintos
Girele Girele 9676
2009-10-14 17:30 Girele 2011-09-11 06-27

klem rašė: Jos kitokios nebūna. smile
T.y. produktas, likęs iš raugintos grietinės gaminant sviestą smile

Būna, būna...
www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=mityba&lid=2&...
Tess Tess 20234
2009-10-14 17:45 Tess
Tai kokias imti? Pieniškas gal? smile

P.S. labai geras straipsnis. Bėgu į parduotuvę pasukų pirkti. Ačiū Girele. smile
L
Linda6 11854
2009-10-14 17:51 Linda6 2011-09-11 06-27

Loreta13 rašė: Delčia.
Sako, tinkamas metas raugti kopūstus.
Menka aš čia specialistė :))
Gal ką patartumėte, kokius kopūstus rinktis smile
Ar dėti cukraus, ar pakanka tik druskos smile
Norėčiau, kad gautųsi kieti, traškūs...
Kiek ilgai laikyt paslėgtus smile
Kiek išvis laikyt šiltai smile

Aš darau taip: dalis druskos, pusė dalies cukraus, plius spanguolių (nedaug) ir morkų.Išmušu su kočėlu, kad jau truputį būtų sulčių, paskui paslegiu.Po 3 dienų, jei šiltai stovi, reikia subadyti (išleisti bezdalą).Rekomenduoju išnešti į negyvenamą patalpą, palaikyti per naktį.Paskui paslėgti.Jei kopūstai vis dar aitrūs, tai pakartoti procedūrą dar kartą.
O paskui paslėgti ir laikyti šaltai.
Skanaus.
Tess Tess 20234
2009-10-14 18:16 Tess
Susinervinau, nėra mūsų Maximoje pasukų su papildais smile
urtele urtele 13511
2009-10-14 21:02 urtele 2011-09-11 06-27

Tess rašė: nėra mūsų Maximoje pasukų su papildais smile

o čia kas per stebuklas? Atstoja treniruoklį? smile
Petronele Petronele 18325
2009-10-14 21:12 Petronele 2011-09-11 06-27

urtele rašė: o čia kas per stebuklas? Atstoja treniruoklį? smile

Tikriausiai keksiukai su jom be kalorijų gaunasi, todėl drąsiai gali su Nutella užkąsti :)
Rolanda Rolanda 6896
2009-10-14 21:17 Rolanda
Merginos, reikia įdomesnio kalakutienos kulšelių marinato... smile smile Noriu rytdienai pietums kažko tooookio!!!! smile
Tess Tess 20234
2009-10-14 21:22 Tess 2011-09-11 06-27

urtele rašė:

Tess rašė: nėra mūsų Maximoje pasukų su papildais smile

o čia kas per stebuklas? Atstoja treniruoklį? smile

Neee, tiesiog vaikas paprastų negers smile
Elyte Elyte 2865
2009-10-14 21:35 Elyte 2011-09-11 06-27

Rolanda rašė: Merginos, reikia įdomesnio kalakutienos kulšelių marinato... smile smile Noriu rytdienai pietums kažko tooookio!!!! smile

Nežinau ar gausis "tooookio", bet aš dedu majonezą, sausą raudoną vyną ir įvairių žolelių pagal nuotaiką. Druską tik prieš dedant į orkaitę. smile Jei mėgstate saldžiau ir labiau apskrudusią - įdėti medaus arba teriyaki padažo.
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-14 21:35 Elvusia 2011-09-11 06-27

Tess rašė:
Neee, tiesiog vaikas paprastų negers smile

O kas tau trukdo pasukas paskaninti kad ir trintom uogom?
Tess Tess 20234
2009-10-14 21:36 Tess
Jam irgi netinka. Išrankus smile
urtele urtele 13511
2009-10-14 22:04 urtele 2011-09-11 06-27

Tess rašė: Jam irgi netinka. Išrankus smile

Tokiais niekais vyrą girdyt! smile
Rolanda Rolanda 6896
2009-10-14 22:05 Rolanda 2011-09-11 06-27

Elyte rašė:

Rolanda rašė: Merginos, reikia įdomesnio kalakutienos kulšelių marinato... smile smile Noriu rytdienai pietums kažko tooookio!!!! smile

Nežinau ar gausis "tooookio", bet aš dedu majonezą, sausą raudoną vyną ir įvairių žolelių pagal nuotaiką. Druską tik prieš dedant į orkaitę. smile Jei mėgstate saldžiau ir labiau apskrudusią - įdėti medaus arba teriyaki padažo.


Elyte, o majonezą sumaišai su vynu? Ir jo kiekis - ar kulšelės turi "plaukioti", ar tik jas aptepti?
Elyte Elyte 2865
2009-10-14 22:08 Elyte
O kepsite kaip - kepimo maiše, formoje su dangčiu ar skardoje?
Stiklinė majonezo, pusė stiklinės vyno. Kas liečia plaukiojimą - ne visiškai sausai įtrinti, bet ir ne sriubytė. smile Galite dar pabandyti vietoj vyno 1 ar 2 apelsinų sultys ir pusę sutarkuotos apelsino žievelės - savotiškas prieskonis (bet tai jau priklauso ar mėgstate apelsinus).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui