Kulinariniai receptai

T
TomasDG 119
2009-10-15 09:25 TomasDG 2011-09-11 06-27

Elyte rašė: O kepsite kaip - kepimo maiše, formoje su dangčiu ar skardoje?
Stiklinė majonezo, pusė stiklinės vyno. Kas liečia plaukiojimą - ne visiškai sausai įtrinti, bet ir ne sriubytė. smile Galite dar pabandyti vietoj vyno 1 ar 2 apelsinų sultys ir pusę sutarkuotos apelsino žievelės - savotiškas prieskonis (bet tai jau priklauso ar mėgstate apelsinus).


Man tai superiskiausias kalakutas su morkom( stambiai pjaustytos) ir slyvom, dedi i maisa, truputis vyno ir kankini orkaitej 190* 2 val. Galima su ryziais ar siaip salotom kokiom.
T
TomasDG 119
2009-10-15 09:35 TomasDG
Kazkada kazkur maciau repcika Moliugas idarytas ir uzkeptas su apelsinais. Gal kas bande ir zino sudeti ir kepimo laika?
Elvusia Elvusia 19998
2009-10-15 18:25 Elvusia
Mergaitės, žinau, kad esate labai geros šeimininkės, lepinate savo šeimas visokiomis sveikuoliškomis arbatomis.
Susvaigau šiandien, kad reikia prismulkinti imbiero, sumaišyti su medumi. Ir kas rytą gerti arbatą, arba šiaip šaukštą į burnytę susikrėsti :)
Kitą indelį paruošiau smulkintos citrinos su medumi. Citriną smulkinau su žievele.
Sudėsiu viską į šaldytuvą.

Gal kas nors, ką nors panašaus darėte? Gal turite kokių minčių?
Gal yra kokios nors specifinės vitaminų bombikės?
Petronele Petronele 18325
2009-10-15 19:40 Petronele
Man labai skanu erškėčių arbatą užsiplikyt kartu su pjaustytais svarainiais. Arbatų nesaldinu, bet manau, kad tas tavo medus prie jos turėtų tikti.
Tess Tess 20234
2009-10-15 21:18 Tess
Su svarainiais labai skanu. smile
vovere vovere 25997
2009-10-15 22:19 vovere
aš tai tos citrinos į puslitruką laikas nuo laiko pasidarau, ypač žiemą
E
egluteeeeee 585
2009-10-16 08:25 egluteeeeee 2011-09-11 06-27

Elvusia rašė: Mergaitės, žinau, kad esate labai geros šeimininkės, lepinate savo šeimas visokiomis sveikuoliškomis arbatomis.
Susvaigau šiandien, kad reikia prismulkinti imbiero, sumaišyti su medumi. Ir kas rytą gerti arbatą, arba šiaip šaukštą į burnytę susikrėsti :)
Kitą indelį paruošiau smulkintos citrinos su medumi. Citriną smulkinau su žievele.
Sudėsiu viską į šaldytuvą.

Gal kas nors, ką nors panašaus darėte? Gal turite kokių minčių?
Gal yra kokios nors specifinės vitaminų bombikės?

Iš tų dviejų Jūsų arbatų aš darausi vieną-citrina ,imbieras ir medus.Labai stiprina imunitetą,praktiškai šitos arbatos negeriu tik 3 mėnesius per metus,tfu,tfu,tfu rimti peršalimai prie manęs nekimba.
Dar vienas receptas-pušų jauni spygliai su medum,trečdalis stiklainio smulkintų spyglių likusi medus,palaikyti 10 dienų ir kasdien po šaukštelį.
O
oriuss 211
2009-10-16 08:43 oriuss
Sveiki.
Ką būtų galima skanaus pasigaminti iš cukinijos? Turiu jau nebe jauną (mažą), o labai didelę. smile
Elste Elste 27292
2009-10-16 08:45 Elste 2011-09-11 06-27

oriuss rašė: Sveiki.
Ką būtų galima skanaus pasigaminti iš cukinijos? Turiu jau nebe jauną (mažą), o labai didelę. smile


tarkuoti blynai arba vištienos troškinys su cukinija smile

dar žiedelius cikinijos miltų tešloje įtarkavus česnako - skonis kaip keptos žuvies.
O
oriuss 211
2009-10-16 08:54 oriuss 2011-09-11 06-27

Elste rašė:

oriuss rašė: Sveiki.
Ką būtų galima skanaus pasigaminti iš cukinijos? Turiu jau nebe jauną (mažą), o labai didelę. smile


tarkuoti blynai arba vištienos troškinys su cukinija smile

dar žiedelius cikinijos miltų tešloje įtarkavus česnako - skonis kaip keptos žuvies.

Man tarkuoti blynai nepatinka, nes labai jau riebūs būna. Arba ne taip ką nors darau smile .
O iš ko daryti tešlą cukinijai kepti? Kaip supratau būtinai reikia česnako...
Elste Elste 27292
2009-10-16 09:02 Elste 2011-09-11 06-27

oriuss rašė: Man tarkuoti blynai nepatinka, nes labai jau riebūs būna. Arba ne taip ką nors darau smile .
O iš ko daryti tešlą cukinijai kepti? Kaip supratau būtinai reikia česnako...

mažiau riebalų pilkite ir nebus riebūs smile

O miltinėje tešloje kepta ir be česnako, tai nebus kaip žuvis.

Jeigu blynai ir kepta tešloje per riebu ir nepatinka, tai darykit troškinį, kuris tikrai neriebus ir laaabai skanus. (Buvau jau rašius čia kaip daryti, galiu pakartot, jeigu domina).
O
oriuss 211
2009-10-16 09:12 oriuss 2011-09-11 06-27
[quote="Elste"]

oriuss rašė: Man tarkuoti blynai nepatinka, nes labai jau riebūs būna. Arba ne taip ką nors darau smile .
O iš ko daryti tešlą cukinijai kepti? Kaip supratau būtinai reikia česnako...

mažiau riebalų pilkite ir nebus riebūs smile

O miltinėje tešloje kepta ir be česnako, tai nebus kaip žuvis.

O kaip kepti, kad būtų kaip žuvis? smile
O
oriuss 211
2009-10-16 09:14 oriuss 2011-09-11 06-27

Elste rašė:

oriuss rašė: Man tarkuoti blynai nepatinka, nes labai jau riebūs būna. Arba ne taip ką nors darau smile .
O iš ko daryti tešlą cukinijai kepti? Kaip supratau būtinai reikia česnako...

mažiau riebalų pilkite ir nebus riebūs smile

O miltinėje tešloje kepta ir be česnako, tai nebus kaip žuvis.

Jeigu blynai ir kepta tešloje per riebu ir nepatinka, tai darykit troškinį, kuris tikrai neriebus ir laaabai skanus. (Buvau jau rašius čia kaip daryti, galiu pakartot, jeigu domina).


Gal galite pakartoti to troškinuko recepuką... smile
Elste Elste 27292
2009-10-16 09:31 Elste 2011-09-11 06-27

oriuss rašė: Gal galite pakartoti to troškinuko recepuką... smile


gerai, kartoju smile

Galite ir visą vištą, bet aš dedu du ketvirčiukus ir krūtinėlę.
Išverdu vištieną, tada ją sudedu į keptuvę, apkepinu. Atskirai verdu bulves.
Per tą laiką, kol kepa ir verda bulvės, cukiniją nulupu, išimu sėklides ir supjaustau kubeliais, tada cukiniją suverčiu į kepančią vištieną, užpilu sultinuko, kuriame ji virė, dar įpjaustau (ar stambiai įtarkuoju) morkos. Uždengiu ir viskas ten troškinasi. po kokiu 10 min. pabarstau kario prieskonių ir įdedu kokį šaukštą greitinės, na dar druskos, pipiriukų ar šiaip kokio prieskonių mišinuko biski. Ir vėl uždengiu, dar pasitroškina kokias 5 min. ir viskas. Tada išjungtas ir uždengtas troškinys kiek pašunta ir valgome. Į lėkštę įdedu virtų bulvių ir ant jų užpilu troškinio. Arba galima į tą troškinį jau paršuoštą suversti virtas bulves ir viską sumaišyti ir palikti uždengtą, kad kartu pašustų. Čia kaip kam skaniau smile
O
oriuss 211
2009-10-16 09:37 oriuss 2011-09-11 06-27
[quote="oriuss"]

Elste rašė:

oriuss rašė: Man tarkuoti blynai nepatinka, nes labai jau riebūs būna. Arba ne taip ką nors darau smile .
O iš ko daryti tešlą cukinijai kepti? Kaip supratau būtinai reikia česnako...

mažiau riebalų pilkite ir nebus riebūs smile

O miltinėje tešloje kepta ir be česnako, tai nebus kaip žuvis.

O kaip kepti, kad būtų kaip žuvis? smile




O gal dar galite parašyti kaip kepti cukiniją, kad skonis būtų kaip žuvies? smile
Elste Elste 27292
2009-10-16 09:41 Elste 2011-09-11 06-27

oriuss rašė:
O gal dar galite parašyti kaip kepti cukiniją, kad skonis būtų kaip žuvies? smile


Na tai užmaišote tešlą kaip paprastiems miltiniams blynams: miltai, porą kiaušinių, pienas-vanduo, druska. Į tą tešlą smulkiai įpjautote ar įtarkuojate česnako.
Cukinija nulupat, išimat sėklydes ir tuos likusius žiedelius ar pusiau žiedelius sumerkiat į tą tešlą. Tada pakaitinat keptuvėje aliejų ir tuos cukinijos gabalėlius su šaukštu giebiate iš tešlos ir dedate į keltuvę (kiek ten tos tešlos pasikabina tiek gana), apkepate iš abiejų pusių kol paruduoja gražiai. ir valgote kaip žuvies gabalėlius. Galite vienus, galite kaip žuvį mėgstate su kokiu padažiuku ar kaip.
T
TomasDG 119
2009-10-16 09:49 TomasDG
O bus taip... sluoksniuosiu: cukinijos, obuolys, apelsinai, truputi svarainio, cukraus ir i orkaite ilgam...manau bus kazkas, ai gal dar truputis cinamono smile
O
oriuss 211
2009-10-16 09:53 oriuss 2011-09-11 06-27

TomasDG rašė: O bus taip... sluoksniuosiu: cukinijos, obuolys, apelsinai, truputi svarainio, cukraus ir i orkaite ilgam...manau bus kazkas, ai gal dar truputis cinamono smile



Manau čia gaunasi kažkas labai pikantiško smile
T
TomasDG 119
2009-10-16 09:57 TomasDG
Dar vienas repcikiukas, kas nenori saldaus:

Luptos cukinijos žiedus 1 cm storio pipirinam, druskinam ir apkepinam ant sviesto; p0 to skardoj sloksniuojam cukinijos, cesnakas spaustas, cukinijos, pievagrybiai pjaustyti irrrrrrrrrrrrrrr melyno pelesio suris, po to greitai i orkaite 200*C 30 min. Kaifash, jei norit galit grybus sausai pakepint... smile
Z
zaika 3663
2009-10-16 10:04 zaika 2011-09-11 06-27

TomasDG rašė: Dar vienas repcikiukas, kas nenori saldaus:

Luptos cukinijos žiedus 1 cm storio pipirinam, druskinam ir apkepinam ant sviesto; p0 to skardoj sloksniuojam cukinijos, cesnakas spaustas, cukinijos, pievagrybiai pjaustyti irrrrrrrrrrrrrrr melyno pelesio suris, po to greitai i orkaite 200*C 30 min. Kaifash, jei norit galit grybus sausai pakepint... smile


skamba skaniai. o ant sviesti ilgai kept? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui