Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2010-05-21 16:44 Tess 2011-09-11 06-48

nite rašė: Gal kas kepat kokį gardumyną su rabarbarais?

Mano močiūtė kepa laaabai skanu pyraga.
Atrodo paprasta paprasta biskvitinė tešla, daug supjaustytu ravarbarų. Nėra skanesnio pyrago smile
nite nite 1116
2010-05-21 17:20 nite 2011-09-11 06-48

Tess rašė:
Mano močiūtė kepa laaabai skanu pyraga.
Atrodo paprasta paprasta biskvitinė tešla, daug supjaustytu ravarbarų. Nėra skanesnio pyrago smile

O receptuką kas parašys?
Tess Tess 20234
2010-05-21 21:13 Tess 2011-09-11 06-48

nite rašė: O receptuką kas parašys?

Paklausiu rytoj močiutės smile
Aš tokio kepti nemoku.
Elvusia Elvusia 19998
2010-05-21 21:22 Elvusia
O aš baigiu kepti varškės pyragą:

• Varškė, liesa 900 g
• Kiaušiniai 4 vnt.
• Grietinė, riebi 200 g
• Cukrus 150 g
• Citrina 1 vnt.
• Malti džiūvėsėliai 140 g
• Sviestas 70 g
• Vanilės esencija 2 lašai
• Aguonos 2 arb. šaukšteliai
• Vaisiai arba uogos (papuošimui)
1. Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertriname rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
2. Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai išdėliojame aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių.
3. Kai „padas“ iškepė, ant jo pilame varškės įdarą ir šauname kepti. Orkaitės temperatūra turi būti ne daugiau 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių.
4. Kai pyragas iškepė, ant viršaus dar užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms.
5. Iškeptą pyragą atvėsiname (geriausiai per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.
6. Skanaus.


Atrodo jėgiškai.
Aš, žinoma, nemėgstu vadovautis tiksliomis proporcijomis.
Taigi, vietoj grietinės suplakiau grietinėlę.
Kiekius visu ėmiau iš akies.
Ryt pasakysiu, ar pavyko.
Kvepia visas namas :)
agiedre agiedre 3007
2010-05-21 21:32 agiedre 2011-09-11 06-48

nite rašė:

Tess rašė:
Mano močiūtė kepa laaabai skanu pyraga.
Atrodo paprasta paprasta biskvitinė tešla, daug supjaustytu ravarbarų. Nėra skanesnio pyrago smile

O receptuką kas parašys?


aš kepu kaip paprastą obuolinį pyragą (kiaušiniai-miltai-cukrus) - tik aišku, pavasarį vietoj obuoliu - rabarbarai
smile
Byla Byla 12118
2010-05-22 20:44 Byla 2011-09-11 06-48
Spurgos su rabarbarais.

Tešlai: po 250g miltų ir vandens arba alaus, 2-3 šaukštai aliejaus, 3 kiaušiniai, 2 šaukštai miltinio cukraus, aliejaus virti.
Įdarui: 4-5 rabarbarų lapkočiai, 125 g. cukraus, stiklinė obuolių sulčių.

Nuvalytus rabarbarus supjaustyti 4 cm ilgio gabalėliais, sudėti vienu sluoksniu, apibarstyti cukrumi ir apipilti sultimis. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su druska bei aliejumi. Išmaišyti persijotus miltus, sukrėsti išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti. Tada į tešlą sudėti kiaurasamčiu išgriebtus ir nuvarvintus rabarbarų gabalėlius, išmaišyti. Šakute iš tešlos traukti po rabarbaro gabalėlį ir virti kaip spurgas gerai įkaitintuose riebaluose. Išvirtas spurgas apibarstyti miltiniu cukrumi.

Rabarbarų sultys.

2 kg rabarbarų, pusantro litro vandens, kilogramas cukraus, citrinos sultys.

Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabalėliais ir virti vandenyje, kol suminkštės. Supilti į kiarasamtį ir pusvalandį palikti nusivarvėti. Skystį supilti į puodą, suberti cukrų, supilti citrinos sultis ir virti nuolat nugraibant putas. Sultis išpilstyti į verdančiu vandeniu dezinfekuotus butelius, sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.
ram-une ram-une 369
2010-05-27 12:48 ram-une 2011-09-11 06-48

Elvusia rašė: O aš baigiu kepti varškės pyragą:
Ryt pasakysiu, ar pavyko.
Kvepia visas namas :)


rytas praėjo,kitas.....kitas... o kur žadėti atsiliepimai ? A? smile
matyt iš gardumo ne tik liežuvis prarytas smile
nekantraunam..... smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-05-27 12:54 Elvusia 2011-09-11 06-48

ram-une rašė:

rytas praėjo,kitas.....kitas... o kur žadėti atsiliepimai ? A? smile
matyt iš gardumo ne tik liežuvis prarytas smile
nekantraunam..... smile

Jėgiškas :))
blackgate blackgate 3815
2010-05-27 13:04 blackgate 2011-09-11 06-48

Elvusia rašė: O aš baigiu kepti varškės pyragą:

Toks nesudėtingas gaminimo būdas, atrodo. Verta būtų pabandyt.
I
IlonaD 6943
2010-05-27 13:14 IlonaD 2011-09-11 06-48
Urtele,
didžiulis dėkui už avižinių sausainių receptuką, labai skanūs. Liaudiškai tariant: "apsiėdimas nerealus".

Elvusia,
jūsų tas varškės pyragas jau vien perskaičius skanus, nusikopinau, kepsiu.
dianaaa dianaaa 1637
2010-05-27 14:15 dianaaa
Gal galit įmesti avižinių sausinių receptuką.Ačiū
I
IlonaD 6943
2010-05-27 14:28 IlonaD 2011-09-11 06-48

dianaaa rašė: Gal galit įmesti avižinių sausinių receptuką.Ačiū


Va čia:

tax.lt/postx9745-0-6140.html

paskutinė žinutė.
Elste Elste 27292
2010-05-27 14:53 Elste
nu ir aš nusikopinau smile
pasikepsiu kada.
Nuo mažens mėgstu tuos pirktinius avižinius sausainius valgyti su pienu smile
I
IlonaD 6943
2010-05-27 14:59 IlonaD 2011-09-11 06-48

Elste rašė: nu ir aš nusikopinau smile
pasikepsiu kada.
Nuo mažens mėgstu tuos pirktinius avižinius sausainius valgyti su pienu smile


Nu, Elste, pavarei, palygino pirktinius su naminiais smile
Tess Tess 20234
2010-05-27 15:04 Tess
Kepsiu ir aš savaitgalį, jeigu aišku laiko bus. Nes darysiu suši, taip nori iki išprotėjimo smile
Loreta Loreta 28574
2010-05-27 15:12 Loreta 2011-09-11 06-48

Tess rašė: darysiu suši

Tu tą suši jau nebe pirmą kartą darai, man atrodo? Nebepamenu, ar buvai aprašymus įdėjusi. Gal pamėtėsi?
Tess Tess 20234
2010-05-27 15:29 Tess
Ne pirmą kartą jau smile
Buvome Kaune Gan Bei restorane neseniai, tai namie gaminti vist tik skanesni. Ir žymiai pigiau, o pats gaminimo procesas dar man labai patinka. smile

Gaminu pagal šį receptą: vitossandeliukas.blogspot.com/2008/11/sushi-maki-roll.html
Tik šiek tiek mažai acto pylu.
Ko reikia:
1. Nori lapų. Įpakavime yra 10 lapų. Anksčiau sukdavau iš viso, bet dideli gaunasi. Tai dabar iš 2 lapų susuku 3 ritinėlius.
2. Ryžiai. Neperku brangių suši ryžių, tinka Skanėjos suši ryžiai arba paprasti apvalus.
3. Ryžių actas. Galite pirkti skirta iš karto suši gaminti, bet jis brangesnis gerokai ir jo labai mažai. Actas ruošiasi labai lengvai.
4. Wassabi. Pirkau miltelius. Vieno arbatinio šaukšto per akis. Naudosiu visus metus turbūt smile
5. Kilimėlis. Prie jo reikia plėvelės. kad ilgiau tarnautu.
6. Pagaliukai. Prekybos centruose parduodami vienkartiniai.
7. Sojos padažas. Patariu pirkti brangesnį. Perku Kikkoman. Neskanus sojos padažas viską sugadins smile
8. Marinuotas imbieras man nepatinka, tai ir nepirkau.
9. Įdaras. O čia jau kaip norite. Darau įvairiai: agūrkas, agurkas+avokado, agurkas+philadelfijos sūris, rūkyta lašiša+svogūnų laiškai (man ne labai, o darbe labai patiko), paprika (labai gražiai atrodo įvairių spalvų viduje), agurkas+paprika., krabu lazdelės, krabų lazdelės+agūrkas, krabų lazdelės+paprika, krabų lazdelės+philadelfijos sūris. Čia kas kam patinka.

Man gaunasi, net nežinau kiek smile Nes begamindama dar ir gerai pavalgau.
Pagamintus ritinėlius nesupjaustau, susuku į plievelę ir į šaldytuvą. Dažniausiai suvalgome beveik viską, šiek tiek dar lieka pusryčiams man.
Kažkur turėjau video. Bet ir be jo pirmą kartą kuo puikiausiai susitvarkau. Kol kas gaminau tik Maki, labai noriu ir kalifornietiškus padaryti, čia tie išversti. smile

P.S. Tikiuos nieko neužmiršau smile
Loreta Loreta 28574
2010-05-27 15:33 Loreta
Jetau, ačiū, Tess, išsisaugosiu ir būtinai pati pabandysiu.
Tik kas tie nori lapai??? smile
Tess Tess 20234
2010-05-27 15:35 Tess 2011-09-11 06-48

Loreta rašė: Jetau, ačiū, Tess, išsisaugosiu ir būtinai pati pabandysiu.
Tik kas tie nori lapai??? smile

Dumbliai.
Ant jų taip ir užrašyta NORI. Kaina nuo 9 iki 12 Lt. smile
Loreta Loreta 28574
2010-05-27 15:37 Loreta
Ir kur tų dumblių rasti, Maximoj yra? Ar jie šaldyti?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui